Αυτά που έγραψε ο Πέτρος Τατσόπουλος για τον Αλέξη Παπαχελά

Αυτά που έγραψε ο Πέτρος Τατσόπουλος για τον Αλέξη Παπαχελά Facebook Twitter
27

Έγραψε στο Facebook του ο Τατσόπουλος το εξής:

Σε γενικες γραμμες -και παρα τις συχνες διαφωνιες μας- εκτιμω τον Αλεξη Παπαχελα. Τον θεωρω εναν απο τους πιο σοβαρους ελληνες δημοσιογραφους και καθολου δεν συμμεριζομαι την "συνωμοσιολογικη" εξηγηση για τις εκαστοτε πολιτικες του αποψεις. Βρισκεται στην αντιπερα απο μενα οχθη -και καλα κανει: θα πλητταμε αν ειχαμε ολοι την ιδια γνωμη.

Συμφωνω επισης με το μεγαλυτερο μερος του αρθρου του "Οι ανιστορητοι" στην [σημερινή] Κυριακατικη Καθημερινη, εκτος απο την ολοφανερη προκαταληψη του για τη Μαρια Ρεπουση κι ενα σημειο που με αφορα χωρις να με κατονομαζει: "Οι προσπαθειες που εγιναν για την εκλαικευση της Ιστοριας, οπως με την παραγωγη του 1821 απο τον ΣΚΑΙ, ηταν επισης εξαιρετικες, ασχετως αν επικαλυφθηκαν απο τη μια απο τις αλλες ανοητες δηλωσεις περι των προτιμησεων του Θεοδωρου Κολοκοτρωνη και απο την αλλη απο αφορισμους εκκλησιαστικων ανδρων περι ¨νεοταξικης προσεγγισης της Ιστοριας¨".

Δεν σκοπευω να σας τα πρηξω παλι με τον Θεοδωρο Κολοκοτρωνη και τις προτιμησεις του -μια ιλαροτραγωδια που εχω σιχαθει να διαψευδω. Σκεφτομαι ομως πως αν ο αξιοτιμος κυριος Αλεξης Παπαχελας, ενα απο τα κορυφαια διευθυντικα στελεχη του ΣΚΑΙ και της "Καθημερινης", καποιος που εζησε ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ολο τον κανιβαλισμο προπερσι, μιλαει για ΔΗΛΩΣΕΙΣ, τι μπορουμε να περιμενουμε απο τους εκατονταδες χιλιαδες αλλους, τους καλοπροαιρετους και τους κακοπροαιρετους, που κατι πηρε τυχαια τ' αφτι τους μεταξυ τυρου και αχλαδιου;

Ας το επαναλαβω λοιπον για εκατομμυριοστη φορα -μπας και το ακουσει και το αφτι του Παπαχελα. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ. Ενα αστειο του Νικου Αραπακη ηταν στο Φεισμπουκ -που το βρηκαν πατημα οι ακροδεξιοι και οι παραεκκλησιαστικοι κυκλοι για να μεταφερουν τη διενεξη γυρω απο το "1821" στο δικο τους γηπεδο, με το σκεπτικο πως αν λεγαμε κατι τοσο προφανως ανιστορητο για τον Θεοδωρο Κολοκοτρωνη, ΦΑΝΤΑΣΟΥ τι θα λεγαμε και για τα υπολοιπα.

Εαν κρινω απο το ΠΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ πιστεψαν οτι ειπωθηκε αυτο ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ σημαινει οτι οι εν λογω κυκλοι εκαναν μια χαρα τη δουλεια τους. Το να ισχυριζεσαι ομως κατι αντιστοιχο κι εσυ, Αλεξη, δεν ειναι ανιστορητο. Ειναι ΠΡΟΣΤΥΧΟ.

========

Σχόλιο Άρη: 

Ε, ναι ρε παιδιά, συγγνώμη δηλαδή. Όποιος ασχολήθηκε έστω και λίγο με το θέμα ξέρει ότι στην πραγματικότητα αυτά για τα οποία κατηγόρησε η Ελεύθερη Ώρα και διάφορα τρελοσάιτ τον Τατσόπουλο ήταν χιουμοριστικά σχόλια άλλων στον τοίχο του στο Facebook. 

Πώς είναι δυνατόν ο Παπαχελάς που όντως τα έζησε από μέσα, λόγω Σκάι και Καθημερινής να μην το άκουσε ποτέ; (Αν και τα λάθη ή οι παρανοήσεις είναι ανθρώπινα/ες.)

Δεν μιλάμε για κάποιον τελειωμένο συνωμοσιολόγο ανθυποδημοσιογράφο, μιλάμε για τον Παπαχελά. Και δεν μιλάμε για τους αναγνώστες παραχριστιανικών ή παρανοϊκών εθνικοπατριωτικών σάιτ, μιλάμε για τους αναγνώστες της Καθημερινής. Πώς είναι δυνατόν να τους σερβίρεται κάτι που θα θεωρούνταν κατάλληλο μόνο για το 'Τρομπακτικό'; Πώς γίνεται κοτζάμ μιντιάνθρωπος έμπειρος όπως ο Παπαχελάς να μην πήρε ποτέ χαμπάρι τι είχε συμβεί στα αλήθεια και να αναπαράγει, τόσο καιρό μετά μάλιστα, αυτήν την άστοχη διαστρέβλωση των πραγμάτων;

Αυτά που έγραψε ο Πέτρος Τατσόπουλος για τον Αλέξη Παπαχελά Facebook Twitter
27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Ρεπούση, Τατσόπουλος, Δήμου ... Και το γαιτανάκι συνεχίζεται. Λέει κάτι ο ενάς, συμπαρίσταται και υποστηρίζει ο άλλος, διαψεύδει ο προηγούμενος... όχι δεν είπα λέει. Και ο άλλος μένει .. με τη συμπαράσταση ! Πολύ φασαρία κάθε φορά, δηλώσεις επί δηλώσεων για το αν είπαν ή δεν είπαν ... Μια ξεκάθαρη παλικαρίσια Θέση όμως, δεν ακούμε. Ήταν gay ή δεν ήταν ? Έγινε συνωστισμός ή δεν έγινε? Είναι γενοκτονία ή δεν είναι ? Ρίχνουν πρώτα τις φωτοβολίδες τους και μετά τους φταίνε οι "φασίστες", οι "ιλαροτραγωδίες", οι "ανιστόρητοι", οι σκοτεινοί κύκλοι κλπ. Όποιος πραγματικά ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ενδιαφέρεται να αποδοθεί με αλήθειες η ιστορία, υπάρχουν εξειδικευμένα συνέδρια, περιοδικά επιστημονικά όπου γίνονται δημοσιεύσεις, κλπ. Για να υποστεί ο φέρων την άποψή του τον αντίλογο, να παρουσιάσει τις πηγές του και τα στοιχεία του. Δεν είναι το κατάλληλο βήμα ούτε η τηλεόραση ούτε τα πεζοδρόμια και οι δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κατάλληλος χώρος, ούτε καν η Βουλή. Διαφορετικά ο καθένας μας μπορεί πλέον να θεωρήσει ότι όλο αυτό το πανηγυράκι γίνεται γιατί υπάρχουν σκοπιμότητες.
Αγαπητοί και αγαπητέςθα έχετε δει, φαντάζομαι, πολλοί από σας, το εξαιρετικό φιλμ K-Pax με τον Kevin Spacey. Με αφορμή την προβληματική του, θα ήθελα να απευθύνω ένα ερώτημα, ανεξάρτητα από το «στρατόπεδο» στο οποίο βρίσκεται ο καθένας.Αν, υποθετικά, αύριο ερχόταν κάποιος από το μακρινό σύμπαν και παρακολουθούσε την παραπάνω «συζήτηση», αλλά και αυτήν που αναφέρεται στο «χορό του Ζαλόγγου», μπορείτε να φανταστείτε τι θα σκεφτόταν για μας τους Έλληνες; Θα ήταν, νομίζω, πολύ χρήσιμα τα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν από μια τέοια υποθετική ερώτηση.[Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και για τη συζήτηση για το Ζάλογγο. Αλλά και για τόσα άλλα σε αυτή τη χώρα...Με εκτίμησηΚωνσταντίνος ΣισκάκηςΡίξτε μια ματια σε αυτό, παρακαλώ.http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_09/06/2013_523224
Tα Wikileaks έκαναν και πάλι το θαύμα τους και φρόντισαν να μας κάνουν σοφότερους... Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν στον γνωστό ιστότοπο, η αμερικάνικη πρεσβεία βαθμολογεί με... άριστα 10 τον γνωστό δημοσιογράφο, Αλέξη Παπαχελά.Τα εύσημα ο κύριος Παπαχελάς τα απέσπασε από τους αμερικανούς για την εκπομπή "Νέοι φάκελοι" (που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ) και αποδίδονται επειδή παρουσιάζει με θετικό τρόπο τις αμερικάνικες θέσεις.Σύμφωνα με τα έγγραφα, μάλιστα, ένας από τους τρεις συντελεστές της εκπομπής (την οποία παρουσιάζουν εκτός του Αλέξη Παπαχελά και οι Τάσος Τέλλογλου, Σοφία Παπαϊωάννου) ενημέρωνε το γραφείο Τύπου της αμερικάνικης πρεσβείας για τα ρεπορτάζ και τον τρόπο παρουσίασης τους. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι τους έδινε ραπόρτο ακόμη και για το τρόπο που μοντάρονταν η εκπομπή, δηλαδή ποιανών ρώσων αξιωματούχων οι θέσεις θα προβάλλονται και ποιών όχι.Που καταγράφονται αυτές οι πληροφορίες; Σε τρία τηλεγραφήματα της αμερικάνικης πρεσβείας των Αθηνών προς το State Department...Στο τηλεγράφημα, με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2008, ο Παπαχελάς χαρακτηρίζεται ως "ο πιο γνωστός ίσως Έλληνας δημοσιογράφος" και γίνεται ειδική μνεία στην "πολύ καλή επιλογή των αμερικάνικων θέσεων" στην εκπομπή σχετικά με την κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Γεωργίας.
τς τς τς θεωρίες συνομώσίας ψεκασμοί κλπ. Ασχετα βεβαια αν ειναι από τα ακριβεστατα wikileaks. Σε λίγο θα μας πειτε οτι υπαρχει και σύστημα που συλλέγει δεδομένα, email, μυνήματα, συνομιλίες φωνής(!!) από τα facebook, microsoft, google, yahoo κλπ και λέγεται μάλιστα και PRISM>@σταδαιος μήπως εχεις λινκ προς το τηλεγραφημα μπας και το διαβασουν οι ιδιοι με τα ματακια τους;;;
<<@σταδαιος μήπως εχεις λινκ προς το τηλεγραφημα μπας και το διαβασουν οι ιδιοι με τα ματακια τους;;; >> Για όσες και όσους δεν βαριούνται να διαβάσουνε στα αγγλικά...http://bit.ly/qXojoShttp://bit.ly/oZHQFQhttp://bit.ly/rlQ3g7
<<Δεν μιλάμε για κάποιον τελειωμένο συνωμοσιολόγο ανθυποδημοσιογράφο, μιλάμε για τον Παπαχελά.>> Εξάλλου είναι εγκεκριμένος από την Πρεσβεία!Με την βούλα,παρακαλώ!Αυτό και αν μετράει!!!
Το "1821" ήταν πολύ καλό και μου άρεσε παρότι δεν συμφωνώ σε πολλά με τον κο Τατσόπουλο. Τώρα αυτό για τον Κολοκοτρώνη, είναι γνωστό ότι ήταν "μούφα" και απορώ που ο Παπαχελάς έπεσε στη παγίδα. Για να το είπε επίτηδες δεν τον έχω με τίποτα, δεν είναι "κίτρινος" δημοσιογράφος.
μάλιστα...γενικά ο Τατσόπουλος είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος και συγγραφέας...και ο Παπαχελάς ωραία εκπομπή κάνει, αρκεί να έχεις και κριτική σκέψη, αλλά και από τους δύο αυτούς άνδρες, παρόλο που είμαι Συριζέος, θα προτιμήσω την Μαρία Ρεπούση... Ναί συμφωνώ με την επίσημη αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας, την οποία Τράγκας Χατζινικολάου κλπ δημοσιογραφοτραμπούκοι της θεωρίας των δύο άκρων, τόσα χρόνια δεν αναρωτήθηκαν γιατί το ίδιο το Ελληνικό Κράτος δεν την έχει αναγνωρίσει επίσημα....απλώς δίνει τη δυνατότητα στους Ελληνες του Πόντου να τη γιορτάζουν ανοιχτά...Επίσης υπάρχουν σήμερα Πόντιοι που συνεχίζουν να ζουν στην Τουρκία που δεν θέλουν να θυμούνται τα άσχημα γιατι απολαμβάνουν την ηρεμία τους εντός του Τουρκικού κράτους... το δικό μας κράτος-του πασοκ και της νδ και του μνημονιακού δρόμου που τελικά βγήκε και "λανθασμένος" (για φαντάσου!) θυμούνται τις γενοκτονίες μονάχα όποτε τους συμφέρει και για να καλύψουν άλλα κενά που είναι πολύ πιο ουσιαστικά...κατα τα αλλα η μαρίνα του Λάτση στο Φάληρο πουλήθηκε σε Τούρκους επενδυτές...και η επίσημη Ντίβα της Τουρκίας είναι μια τρανσέξουαλ η Bulent Ersoy που την λατρεύουνε οι μαντιλοφορούσες ψηφοφόρες του Ερντογάν! Δεν γουστάρουμε λοιπόν άλλο πια τη μισαλόδοξη ιστορική αναμόχλευσή σας, πως να το κάνουμε? Πουλήστε την εθνοκαπηλική πραμάτια στους ούγκανους λάτρεις των αναβολικών χαπιών, με τα ταττού απο γοτθικούς σταυρούς και σβάστικες!Καλά σας κάνει η Ρεπούση! Μακάρι να βγούνε 150 τέτοιες μέσα στο κοινοβούλιο, για κάθε έναν βρωμερό εθνικιστή λαικιστή και χρυσαυγίτη!Κι ο Κολοκοτρώνης είναι πολύ πιθανό να ήταν gay!
<<Επίσης υπάρχουν σήμερα Πόντιοι που συνεχίζουν να ζουν στην Τουρκία που δεν θέλουν να θυμούνται τα άσχημα γιατι απολαμβάνουν την ηρεμία τους εντός του Τουρκικού κράτους...>> Έλα,παραδέξου το!Επί Τουρκοκρατίας στην Ελλάδα θα ήσουνα τρελό γιουσουφάκι!!!
@Emmanouilarty "... τόσα χρόνια δεν αναρωτήθηκαν γιατί το ίδιο το Ελληνικό Κράτος δεν την έχει αναγνωρίσει επίσημα..."Δεν καταλαβαίνω, η γενοκτονία των ποντίων είναι επίσημα αναγνωρισμένη από την Ελληνική βουλή από δεκαετίες. Και από μερικά άλλα κράτη Σουηδία, Αυστραλία, κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ.Μάλιστα έχει και αναγνώριση από διεθνείς οργανώσεις για τις γενοκτονίες (http://www.genocidescholars.org/about-us/resolutions)Ο Σύριζα πάντως στο νομοσχέδιο που κατέθεσε δεν ποινικοποιεί την άρνηση γενοκτονίας ούτε καν του ολοκαυτώματος, επομένως στηρίζει τη θέση της Ρεπούση περισσότερο και από τη ΔΗΜΑΡ που τη φιλοξενεί (με το ένα πόδι). Μάλιστα αν το νομοσχέδιο της ΔΗΜΑΡ ήταν ήδη νόμος του κράτους η Ρεπούση θα μπορούσε να τιμωρηθεί με εως 6 μήνες φυλάκιση και μαζί της και οι 20.000 του Άνθιμου (αυτοί για άλλο λόγο)τρελή χώρα...
"Δεν καταλαβαίνω, η γενοκτονία των ποντίων είναι επίσημα αναγνωρισμένη από την Ελληνική βουλή από δεκαετίες. Και από μερικά άλλα κράτη Σουηδία, Αυστραλία, κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ."Κανείς δεν αρνείται ότι οι Πόντιοι της Σαμψούντας τράβηξαν τα πάνδεινα. Αλλά το να αναγνωριστεί γενοκτονία με την ποινική έννοια, σε φάση "αφού οι Εβραίοι τα κατάφεραν να είναι οι χαϊδεμένοι του πλανήτη γιατί όχι και εμείς, να έχουμε και κάτι να αντιτάξουμε στα ελληνοτουρκικά βρε αδερφέ καλό κάνει κακό δεν κάνει" είναι πάρα πολύ πρόσφατο εφεύρημα, ουσιαστικά project του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ των τελών 80s-αρχών 90s. Και τα κοινοβούλια που το έχουν αναγνωρίσει δεν είναι τυχαία, είναι κοινοβούλια που απαντούν σε αρκετούς ψηφοφόρους ελληνικής καταγωγής. Ουσιαστικά είναι κάτι σαν τα τρισεκατομμύρια πολεμικών αποζημιώσεων που κυνηγάει ο Γλέζος, στο σαφώς ακροδεξιότερο/εθνικιστικότερο.
Σύμφωνα με απογραφή πληθυσμού που έγινε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1914, ο ελληνικός χριστιανικός πληθυσμός της Αυτοκρατορίας ανερχόταν σε 2.600.000 άτομα. Οι Έλληνες που είχαν εξισλαμισθεί είχαν περιληφθεί με τους Μουσουλμάνους.Μετά την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας το 1923, σαν αποτέλεσμα της Συνθήκης της Λωζάνης, το 1928 στην Ελλάδα έγινε γενική απογραφή του πληθυσμού. Η απογραφή αυτή έδειξε ότι 1.200.000 κάτοικοι είχαν δηλώσει ως τόπο καταγωγής τους τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη.Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως άλλες πηγές (Η Μικρασιατική Καταστροφή, Εκδόσεις, Αθήνα) δείχνουν ότι τα 2.600.000 αναφέρονται στους Έλληνες της Μικράς Ασίας. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν γύρω στους 800. 000 Έλληνες της Ανατολικής Θράκης (Χάρη Τσιρκινίδη «Επιτέλους τους ξεριζώσαμε...», Θεσσαλονίκη 1996), ανεβάζοντας το σύνολο των Ελλήνων της Μικράς Ασίας – στην οποία περιλαμβάνεται και ο Πόντος – και της Ανατολικής Θράκης στα 3.400.000.Όταν από τα 3.400.000 Έλληνες που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1914 αφαιρέσουμε το 1.200.000 που κατέφυγαν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες, και τις 300.000 κατοίκους της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, που η Συνθήκη της Λωζάνης τους εξαίρεσε από την ανταλλαγή των πληθυσμών, μένει ένα υπόλοιπο 1.900.000 ατόμων, η τύχη των οποίων αγνοείται. Αν από τον αριθμό αυτό αφαιρέσουμε 400.000 που υπολογίζεται ότι κατέφυγαν στη Σοβιετική Ένωση και σε άλλες χώρες, μένει ένα υπόλοιπο 1.500.000 ατόμων, που πρέπει να υπήρξαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας. Από αυτά 350.000 ήταν Έλληνες του Πόντου και 1.150.000 Έλληνες της υπόλοιπης Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης.Ο αριθμός των Ελλήνων που υπήρξαν θέματα της πολιτικής εθνοκάθαρσης των Νεοτούρκων και των Κεμαλικών κατά την περίοδο 1914-1922 επιβεβαιώνεται και από τις αναφορές των ακόλουθων τριών Αμερικανών: Henry Morgenthau, George Horton, Arthur Frontingham. Ο πρώτος ήταν Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, και ο δεύτερος Πρόξενος των ΗΠΑ στην Σμύρνη κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918), ενώ ο τρίτος έγραψε μια λεπτομερή ανάλυση των απωλειών του ίδιου πολέμου.Στα βιβλία που συνέγραψαν αυτοί οι τρεις Αμερικανοί τοποθετούν τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους από τις θηριωδίες των Τούρκων μέχρι το 1918 στο ένα εκατομμύριο.
Πρέπει να σου θυμίσω ότι οι ανταλλαγές πληθυσμών έγιναν βάσει θρησκεύματος και όχι φύλου. Αν ήταν μουσουλμάνοι αυτοί οι Πόντιοι προφανώς και έμειναν στην Τουρκία γιατί προσμετρήθηκαν ως Τούρκοι. Επίσης ήταν αναγκαστικές και όχι βάσει ερωτηματολογίου σε ποια χώρα θέλετε να πάτε.
Όχι ακριβώς!Η ανταλλαγή δεν έγινε με αόριστες εκφράσεις περί θρησκεύματος. Η συνθήκη αναφέρει ρητά τους "Έλληνες ορθόδοξους υπηκόους της Τουρκίας" και τους "μουσουλμάνους υπηκοους της Ελλάδας". Μάλιστα η συνθήκη εξαιρεί τους Έλληνες(χωρίς αναφορά στο θρήσκευμα) της Κωνσταντινούπολης. Δεν ήταν εν γένει για τους Χριστιανούς της Τουρκίας γιατί αλλιώς θα περιλάμβανε δεκάδες εθνότητες ούτε για τους ορθόδοξους γενικά (μια και τότε θα περιλάμβανε από Σύριους μέχρι Ρώσους.)
αν και "συριζαιος" φαντάζομαι στην "μισαλόδοξη ιστορική αναμόχλευσή σας" συμπεριλαμβάνεις και την Κάνδανο, τα Καλάβρυτα, την Καισαριανή κλπ. Εισαι τοσο ανιστορητος που δεν καταλαβαινεις οτι αυτοι που πάθαν τα αντιστοιχα (Αρμενιοι - για αυτους δεν αναφερεις ή δεν ξερεις κουβεντα) μπορουν να ζησουν ασφαλής και ησυχοι και σήμερα και στην Τουρκία καλή ώρα σας τον Χραντ Ντινκ, μέχρι να τους δολοφονήσουν βεβαία. http://en.wikipedia.org/wiki/Hrant_DinkΑλλώστε καποιος παρακάτω συγκρινει τα γεγονοτα των "θαλάμων αεριων εν κινήσει" με τις "παρανοιες" Γλεζου για αποζημιωσεις κλπ. Και τέλος το συριζέος (sic) που δηλώνεις ειναι προσβολή για τον σύριζα, πιστευω μπορεις να αναγνωρισεις την διαφορά ανάμεσα σε μια Μαρίνα με ενα ανθρωπο. Ακόμα και αν τυχόν λεγεται Μαρίνα. Και για να κλέινουμε, μπορει κανεις να ζησει φιλος με οποιοδήποτε λαό. Ακομα και στα 50ς με του Γερμανους να εχουν σκοτωσει τόσο κόσμο μόλις πριν 10 χρονια. Με μια προυποθεση όμως: να εχουν αναγνωρίσει και παραδεχθει τα συλλογικά τους σφάλματα. Και οι περιπτώσεις των μαζικών δολοφονιων Ποντιων Αρμενιων Μικρασιατών Ρωμιων στην Μικρά Ασία αυτό ακριβως ειναι.'Ενας άλλος περιστασιακός ψηφοφόρος του Σύριζα.
Ίσως επειδή ο πρότερος "βίος" του κ. Τατσόπουλου όσον αφορά την απαράδεκτη σειρά 1821 να δικαιολογούσε από μέρους του μια υποτιθέμενη τέτοια δήλωση περί Κολοκοτρώνη. Είναι κάτι σαν το παραμύθι με το βοσκό και το λύκο. Εμένα βέβαια περισσότερο μου έκανε εντύπωση η εκτίμηση που έχει ο Τατσόπουλος στον Παπαχελά, [...]
εννοεις οτι σου άρεσε ; Γιατί αυτό το "γαμάτη" μαζί με την ανάλογη λεκτική επίθεση τύπου "Εγώ είμαι Ελληνάρας και είμαι μαγκας και στο δρόμο επίσης το ίδιο αγροίκος είμαι και στο σπίτι μου επίσης και η γυναίκα να κάτσει σπίτι της και είμαι και γαμάτος" έχει ένα υφέρπων ενδόμυχο κομπλεξισμό..Ναι τον γνωστό του Ελληναρά.Ξέρεις. Πως σου φαίνεται το ολοκληρωμένο προφιλ σου ; Σαν τη μούρη του Harry Adal που είναι απαράδεκτη ; Ή όχι ;
μια χαρά κούκλος είμαι, από τον Τατσόπουλο πιο όμορφος πάντως..ίσως όχι τόσο πηδηχταράς, αλλά πάντως πιο ωραίος...λογικό είναι πάντως να σου φάνηκε "γαμάτη" η σειρά αν πρώτη φορά άκουγες για την ελληνική επανάσταση...ίσως να αναθεωρούσες την άποψή σου αν μάθαινες πως ο κ. Βερεμής, ένας εκ των συντελεστών της σειράς και καθηγητής Πανεπιστημίου, ήταν κάποτε (όχι πολύ παλιά, πριν κανά 5αρι χρόνια) πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Τί είναι το ΕΛΙΑΜΕΠ? Πασοκικό δημιούργημα,απηχών τις αμερικανικές απόψεις, προωθεί την Ελληνοτουρκική "φιλία" ανάμεσα σε άλλα...πριν κάνεις χαρακτηρισμούς, ψάξε λίγο, θα σου κάνει καλό...
Θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου:"[...] επικαλυφθηκαν απο τη μια απο τις αλλες ανοητες δηλωσεις περι των προτιμησεων του Θεοδωρου Κολοκοτρωνη [...]"Μήπως εννοεί ως ανόητες δηλώσεις τις αντιδράσεις των εθνικοκαμμένων; Είναι έτσι διατυπωμένο που δεν καταλαβαίνεις ακριβώς τι εννοεί.Θα ήταν καλύτερα ο Τατσόπουλος (ο οποίος έχει κάθε δίκιο να εξοργίζεται με την όλη ιστορία) να επικοινωνήσει με τον Παπαχελά για διευκρινήσεις.