ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.2.2023 | 08:51

Πτυχιο Νομικης λεφτα vs Ονειρα?

Τελειωσα την Νομικη και ομως δεν θελω να εξασκησω το επαγγελμα νιωθω οτι πηγαν χαμενα τοσα χρονια σπουδων, δεν ξερω τι θελω να κανω, σκεφτομαι για δασκαλα αλλα προς το παρον δεν εχω τα λεφτα. Μακαρι να μπορουσα να κανω αυτο που πραγματικα θελω να κανω, να βοηθω τους ανθρωπους, να διδασκω, να μεταλαμπαδευω τις γνωσεις μου. Το επαγγελμα της δασκαλας ειναι κορεσμενο. Σκεφτομαι να ακολουθησω την νομικη για τα λεφτα ή να κανω αυτο που πραγματικα θελω να γινω δασκαλα και ας παιρνω πιο λιγα λεφτα ή μπορει να μην διοριστω και ποτε. Ειμαι πολυ μπερδεμενη
7
 
 
 
 
σχόλια

Συγγνώμη αλλά κάπως πολύ απλά τα έχεις στο μυαλό σου ή ονειροβατείς. Αν νομίζεις ότι με ένα πτυχίο νομικής θα βγεις στην αγορά και θα σου αποφέρει χρήματα προτού περάσει τουλάχιστον μια δεκαετία πλανάσαι πλάνην οικτρά. Οπότε διάλεξε κάτι που να σου αρέσει όσο είναι νωρίς.

Άμα δεν είσαι σίγουρη για ολόκληρο πτυχίο παιδαγωγικών ψαξου για κάποιο μικρό τύπου παιγνιοθεραπεία ή κάτι ,δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει. Έχει με ένα η δύο χρόνια... Αν σε νοιάζει περισσότερο η επαφή με τα παιδιά δηλαδή ίσως την βρεις σε κάτι παρεμφερές. Επίσης δες αν απλά έχεις κάποια ανασφάλεια σε σχέση με τη νομική και πας να ξεγλιστρίσεις ψάχνοντας άλλο κλάδο... Για ότι προσπαθήσεις γενικά μπορείς να το καταφέρεις .Ίσως και με το πτυχίο σου το ίδιο να μπορείς να κάνεις ιδιαίτερα σε παιδιά μετά από κάποιο πρόγραμμα για εκμάθηση μαθημάτων ; δεν ξέρω . Πετάω ιδέες. Επειδή είναι και θεωρητική σχολή και αυτή . Δες το στην πράξη κάπως για να είσαι σίγουρη .

Είσαι σίγουρη;; Πηγαίνω που και που σε ένα σχολείο για επαγγελματικούς λόγους και πραγματικά κάνουν σαν δαιμονισμένα! χαχα Άντε να το υπομένεις αυτό το πράγμα όχι μονάχα όλη τη μέρα αλλά ολόκληρη την επαγγελματική σου ζωή. Θα σε μουρλάνουν! χαχα Κάθε φορά φεύγω τρέχοντας!

και η δικηγορια ειναι κορεσμενη εκτος αν εχεις κατι ετοιμο.

"Από την εμπειρία μου πιστεύω ότι αυτό που λείπει είναι η πειθαρχία. Εγώ λέω στα παιδιά «πειθαρχήστε σ’ αυτό που σας αρέσει, ειδάλλως θα αναγκαστείτε λίγο αργότερα να πειθαρχήσετε σ’ αυτό που δεν σας αρέσει». Δεν έχουνε καμία, μα καμία άλλη επιλογή. Δύο επιλογές έχουνε: ή θα πειθαρχήσουνε σ’ αυτό που τους αρέσει βαθιά ή θα πειθαρχήσουνε σε κάτι που θα ’ναι άσχημο. Κι όταν πειθαρχείς σε κάτι άσχημο, γίνεσαι σκλάβος. Κι ο σκλάβος μοχθεί, (δεν κοπιάζει ευχάριστα), γι’ αυτό γίνεται μοχθηρός." του Δημητρη Αποστολακη.

Κοίτα να βοηθήσεις τον εαυτό σου και άσε τους άλλους. Ρεαλιστικά στο λέω. Η νομική θεωρώ θα σου αποφέρει ένα πιο σταθερό και καλύτερο μέλλον οικονομικά.

Η νομική ανοίγει πολλούς δρόμους και όχι μόνο την δικηγορια, όπως ήδη θα γνωρίζεις φαντάζομαι, επάγγελμα που έτσι και αλλιώς πρέπει να συνάδει και με κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σου για να μπορέσεις να το ασκήσεις αποτελεσματικά.
Συμβολαιογραφος(αν έχει ανοίξει ως επάγγελμα), δικαστικός, ανακριτρια, διπλωματικό σώμα, ακόμα και δημοσιογράφος, τίποτα απ'αυτα δεν σε τραβάει και κόλλησες στο δασκαληλικι;
Μπορείς να δώσεις κατατακτηριες νομίζω αν θες να περάσεις στο παιδαγωγικό, αλλά στη θέση σου δεν το προτιμουσα.