ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.1.2023 | 18:17

Είναι τόσο δύσκολο

να μήν φέρνει στην κοινή μας παρέα τη νέα της σχέση; Καταλαβαίνω ότι έχει κάθε δικαίωμα,κι εγώ που τους γνώρισα από εκείνη είμαι "κατώτερος" στην ιεραρχία(το λέω κάπως παραστατικά,μήν το παρεξηγήσετε)όμως έχω δεθεί με αυτά τα άτομα και περνάμε πολύ καλά.Υπάρχουν και άλλα ζευγάρια,όμως όπως αντιλαμβάνεστε,το θέμα είναι το συγκεκριμένο ζευγάρι.Και μόνο που τους βλέπω μαζί,και μόνο που εκείνη με αντιμετωπίζει εντελώς τυπικά και πολιτισμένα,τρελαίνομαι.Ειδικά αυτό που φεύγουν οι δυό τους νωρίτερα από τους υπόλοιπους,με κάνει να χάνω το μυαλό μου γιατί φαντάζομαι διάφορα.Είναι σπάσιμο νεύρων αυτή η κατάσταση,αλλά όπως είπα,κάνω πολλή καλή παρέα με τα παιδιά,και δέν είναι και εύκολο να κάνεις νέες και καλές παρέες στα 26 σου.Δυσκολεύομαι πάρα πολύ με αυτό που συμβαίνει.
13
 
 
 
 
σχόλια

Να συνεχίσεις να βγαίνεις σαν να μην τρέχει τίποτα, για να επιβεβαιώσεις το άκυρο δεοντολογικό σου καθήκον να είσαι στην παρέα υπό όλες ανεξαιρέτως τις συνθήκες. Συνέχισε να εκτελείς το "ιερό" σου χρέος. Σου εύχομαι κάποια στιγμή να βρεις τον εαυτό σου.

Δεν έχω καταλάβει αν είσαι πρώην ή ένας friendzoned αφοσιωμένος θαυμαστής της. Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, πάντως, δεν σου χρωστάει διακριτικότητα, εφόσον έχει μια καινούρια σχέση, δεν το κάνουν μπροστά σας και δεν φταίει κανένας αν εσύ δεν μπορείς να το ξεπεράσεις. Μπορείς να μιλήσεις διακριτικά στην παρέα ότι δεν θα ήθελες να είσαι παρών όποτε εκείνη φέρνει το δεσμό της κι εκείνοι, αν είναι άξια παρέα σου, θα το σεβαστούν. Έσω έτοιμος, όμως, ότι κατά μεγάλη πιθανότητα θα διαρρεύσει αυτό που είπες σε μορφή σπασμένου τηλεφώνου προς εκείνη, κάτι στο στυλ ότι "δεν εγκρίνεις τη νέα της σχέση" ή κάτι τέτοιο μπορεί να καταλάβει η άλλη. Εύχομαι, πάντως, πολύ σύντομα να το θυμάσαι και να γελάς με αυτό, γιατί, μεταξύ μας, δεν χάθηκε ο κόσμος. Επίσης, δεν καταλαβαίνω, πού είναι η δυσκολία να κάνεις νέες παρέες στα 26 σου;! Μια χαρά επιλογές υπάρχουν, και μάλιστα σε πλατύτερο εύρος ηλικιών απ' ότι, ας πούμε, αν είσαι 20-22. Στη θέση σου θα επέλεγα κιόλας άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία από μένα και πιο πετυχημένα από μένα, απ' την άποψη ότι ασχολούνται με κάτι σοβαρό (από χόμπυ ή για μπίζνες), έχουν δει κάτι παραπάνω και ίσως έχουν αποκτήσει μια πιο ενδιαφέρουσα οπτική πολλών πραγμάτων, που σ' εμάς τώρα φαντάζουν βουνό. Ο μέσος όρος ηλικίας των φίλων μου είναι γύρω στα 40 και, παρόλο που με κοροϊδεύουν οι δικοί μου κι οι συνομήλικοί μου ότι "είμαι με τα ΚΑΠΗ," δύσκολα θα τους άλλαζα για παιδιά στην ηλικία μου. Μην παγιδεύεις τον εαυτό σου σε άβολες καταστάσεις, νομίζοντας ότι έχεις να κάνεις με αναντικατάστατους ανθρώπους, γιατί είσαι πολύ μεγαλύτερος από αυτό.

Εσείς πώς ξέρετε ότι είναι "πολύ μεγαλύτερος από αυτό"; Τι ακυρότητα... Επειδή είναι άνθρωπος; Σωστό υπό αυτό το πρίσμα, αλλά και η κοπέλα άνθρωπος είναι. Οι γλυκεράδες δεν έχουν κανένα νόημα.

@Μάγισσα του Σάλεμ
17.1.2023 | 05:44

''Ο μέσος όρος ηλικίας των φίλων μου είναι γύρω στα 40''

Δεν θα σταθώ στην ηλικία. Αλλά στο φύλο των ατόμων της παρέας σου. Διότι αν είναι και άνδρες τότε ξέρεις τι σημαίνει αυτό...Απλά το αναφέρω σαν σκέψη.

@TheDude
Στα 40 νομίζω ότι οι άντρες είναι πιο ώριμοι και κατασταλαγμένοι για να μπουν σ'αυτό το "τριπάκι". Ή θα μπουν απευθείας ή ποτέ. Βέβαια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο που αναφέρεις, αλλά για να τους κατονομάζει ως φίλους μάλλον τείνουν προς το "ποτέ". Σε κάθε περίπτωση, εγώ εκπλήσσομαι που η Μάγισσα του Σάλεμ είναι ηλικιακά πολύ κάτω από 40, ενώ απ'την άλλη δε μου προκαλεί καμία εντύπωση που κάνει παρέα με μεγαλύτερους/ες, αφού διανοητικά- τουλάχιστον- προσεγγίζει άλλες ηλικιακές ομάδες.
Υ.Γ. Κάτι ήθελα να πω και εγώ να σπάσω τη σιωπή μου.

Όταν έχεις μπλέξει ερωτικά με άτομο της παρέας σου δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει επιστροφή . Άμα βλέπεις συνεχώς μπροστά σου κάτι που σε κρατάει στο παρελθόν πως να προχωρήσεις μπροστά γενικότερα; Σε πάει πίσω αυτή η συναναστροφή..Δεν ξέρω τι να κάνεις . Αν είναι φίλοι σου οι υπόλοιποι καλό θα ήταν να το συζητήσεις για να μπορούσες να λάβεις μια κατανόηση ,μια γνώμη ,μια λύση .

Μήπως να τους κάνεις και χρονοδιάγραμμα για το κάθε πότε να κάνουν σεξ?
Σε έχει φάει η ζήλια και γίνεσαι πικρόχολος, κάτι το οποίο θα φανεί αργά ή γρήγορα και θα συμβούν ίντριγκες. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά έτσι είναι.
Δεν έχεις κανέναν λόγο στα προσωπικά τους όμως. Στην τελική αν δεν μπορείς να το διαχειριστείς να ξεκόψεις..

Δε μας λες αν τα είχατε με αυτή την κοπέλα και χωρίσατε και φέρνει τη νέα σχέση στην παρέα ή αν τη γουστάρες χωρίς να το ξέρει και τώρα βράζεις στο ζουμί σου ή αν έφαγες άκυρο και τώρα πάλι βράζεις στο ζουμί σου. Το καλό θα ήταν αν είχε ενσυναίσθηση και γνωρίζει πώς νιώθεις να μην τον έφερνε συνέχεια ή να τον έβρισκε μετά. Λοιπόν,για να κρατήσεις την αξιοπρέπεια και την παρέα σου απλά πήγαινε στην παρέα αργότερα από την ώρα που ξέρεις ότι θα είναι και αυτή εκεί ή στην τελική κανόνισε με την παρέα και φορές που δε θα είναι και αυτή εκεί. Αν είναι όντως παρέα σου,θα έχει κατανόηση.

Ακούγεται μια όντως δύσκολη κατάσταση. Προσωπικά θα προτιμούσα να ξεκόψω από την συγκεκριμένη παρέα, όσο δύσκολο και αν είναι. Εάν υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια μπορεις να κρατήσεις επαφές με κάποιους. Ακούγεται πολύ τοξικό, κυρίως για την δικιά σου ψυχολογική κατάσταση και ίσως φανεί και στο σύνολο της παρέας.