ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.1.2023 | 01:05

Είμαι σε σοκ

Πριν πολλά χρόνια ,γύρω στα 4-5, δούλευα κάπου, υπήρχε έντονη χημεία με έναν συνάδελφό μου με φουλ φλερτ που όμως έμεινε εκεί. Ούτε ραντεβού ούτε μηνύματα ούτε τίποτα .Είχε σχέση όπως έμαθα μετά, άρα δεν προχώρησε ποτέ το πράγμα από μέρους του. Για εμένα δεν είχε ξαναυπαρξει τόσο έντονη χημεία και αμηχανία με το άλλο φυλο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Τα χρόνια πέρασαν ,εννοείται χαθήκαμε ,δεν είχαμε επαφές εκτός δουλειάς περα από μία-δυο φορές στο τηλέφωνο τότε που δουλευαμε που και πάλι ήταν εγκρατης στον λόγο του. Εκ τότε τιποτα. Του είχα κάνει θυμάμαι τοτε και κανονική εξομολόγηση ότι τον είχα ερωτευτεί αχαχα. Φυσικά έκανα σχέση από τότε ,άλλαξα δουλειά ,πόλη, χώρισα, πολλά νέα στη ζωή μου. Ώσπου σήμερα μου ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό μου από έναν άγνωστο αριθμό την ώρα που ήμουν στη δουλειά μου που έγραφε επί λέξη " Γεια σου ...... Είμαι ο..... Ήθελα απλά να σου πω ότι και εγώ σε είχα ερωτευτεί από την πρώτη στιγμή που σε είχα δει. Κάθε πρωί ερχόμουν στη δουλειά γεμάτος χαρά και αγωνία και σε έψαχνα να σε δω να σου μιλήσω. Ξέρω ότι μάλλον δε θα με θυμάσαι καν, όμως τόσα χρόνια σκέφτομαι τι λάθος έκανα και δε μας έδωσα μια ευκαιρία. Από τότε η ζωή μου είναι μια ευθεία γραμμη...Όσα μου έλεγες τότε ,τα λόγια σου το βλέμμα σου...τα θυμάμαι όλα. Τα διαβάζω ξανά και ξανά όσα μου είχες στείλει τότε. Δεν έσβησα τιποτα. Είχα σχέση και πίστευα πως έπρεπε να το σταματήσω το μεταξύ μας πριν ξεφυγει. Είχαμε και μεγάλη διαφορά ηλικίας και πίστευα ότι δε θα έβγαζε κάπου. Φυσικά δεν προσμένω κάτι ,όμως ήθελα έστω κάποτε να βρω το θάρρος να σου πω την αλήθεια. Μη ρωτήσεις γιατί σήμερα. Μάλλον έχω πιει λίγο παραπάνω ώστε να βρω το θάρρος. Σε σκέφτομαι συνέχεια ,ελπίζω να είσαι καλά! " Προφανώς και δεν έχω απαντήσει ,προφανώς και τρέμω γιατί εννοείται πως κι εγώ ανα φασεις τον σκέφτομουν κι ας πέρασαν τόσα χρόνια , προφανώς και πιθανολογω πως χώρισε ... Είμαι σε σοκκκκκκκκκκκ
33
 
 
 
 
σχόλια

Ψυχραιμία βρε παιδιά. Η ζωή είναι μικρή για να έχουμε αποθυμενα. Γνωμη μου είναι πως απέξω ολοι έχουμε άποψη. Μπορεί ο άνθρωπος οντως μεγαλύτερος να ηταν σε δειλημα. Δεν χωρίζεις τοσο απλα εαν εχεις σοβαρη σχέση. Μετα ειναι και το θεμα της ηλικιας που μπορεί να κολωσε. Εγώ προτείνω να ακολουθησεις την καρδιά σου και βλεποντας. Δεν εχεις να χασεις κατι. Και οτι δεν χωρισε λεει οτι ειναι σοβαρος για εμενα. Τωρα αν γενικά φλερταρει δεν γνωρίζω, αλλα ολοι λιγο πολυ το κανουμε ασυναισθητα. Εντος ορίων εννοω. Οπότε επειδή η ζωη ειναι μικρη, το τονιζω....go for it. Εχω μετανοιωσει μονο για πράγματα που δεν τολμησα. Οχι το ανάποδο γιατί ηταν δικη μου επιλογη. Good luck!

Το γεγονός ότι η εξ του έστειλε ερωτική εξομολόγηση ενώ ήξερε ότι έχει σχέση θα το σχολιάσει κανείς ή θα της χαιδεύετε τ'αυτιά?

Και αυτός δεν πάει πίσω. Έκανε παιχνίδια με άλλη κοπέλα, τα μνμ είναι μεγάλο red flag. Πάντως και οι 2 έχουν λανθασμένη συμπεριφορά, αλλά δεν βλέπω αμεροληψία στα σχόλια.

Εγώ ελεύθερη ήμουν, ο,τι ήθελα έκανα ,ειδικά εφόσον αυτός φλέρταρε, δεν ήξερα αν είχαν σοβαρή η ελεύθερη σχέση,αλλά και να ήξερα ως ελεύθερη είχα κάθε δικαίωμα να εκδηλωθεί και αυτός υποχρέωση να το κόψει

Α και εσύ τι είπες ας πούμε, "αχ είναι σε σχέση και φλερτάρει έντονα μαζί μου, τι καλά, ας του στείλω ερωτική εξομολόγηση μωρέ να γίνει κάτι μεταξυ μας". Η άλλη η εν δυνάμει κερατού είναι πιο χαζή από εσένα νομίζεις; Δηλαδή σε εξιτάρει αυτό; ότι μπορεί να αφήσει την σχέση του για εσένα; δεν καταλαβαίνετε όλοι εσείς που το κάνετε αυτό ότι ένας τέτοιος άνθρωπος είναι σάπιος και θα κάνει τα ίδια σε εσάς; ή νομίζετε ότι εσείς θα είστε η μοναδική που ερωτεύτηκε και θα κόψει τέτοιες συνήθειες;
Δηλαδή δεν καταλαβαίνω, ειλικρινά, για εμένα μία τέτοια προκλητική προσέγγιση ενώ ο άλλος παράλληλα έχει σχέση είναι red flag, δεν μου αποπνέει εμπιστοσύνη σαν άνθρωπος και όχι ερωτική σχέση δεν θα έκανα μαζί του αλλά ούτε φίλο δεν θα τον ήθελα.

Eμαθα για τη σχέση πολύ αργά ,δηλαδή ήδη υπήρχε φλερτ ένα α διάστημα χωρίς να μου έχει δώσει ένδειξη πως έχει σχέση και μετα μιλήσαμε του το είπα και τότε ήταν που απομακρύνθηκαμε κιόλας ,όμως δε ζω σε ουτοπία ότι πχ τον γκόμενο μου δε θα τον φλερτάρει ποτέ καμία δε θα τον διεκδικήσει ποτέ καμια απλά επειδή θα είναι σε σχέση μαζί μου. Οι άνθρωποι δεν είναι τραπέζια ρεζερβε είναι πάντα ελεύθεροι προς διεκδίκηση και αν δίνουν το πράσινο φως , ε δε φταίει το τρίτο άτομο.

To θέμα είναι πως θα αντιμετωπίζει όλο αυτό ο "γκόμενός" σου, καλή μου.
Επιλογές και φλερτ υπάρχουν παντού και πάντα για όλους. Κάπου εκεί εμφανίζονται η ηθική και ο χαρακτήρας του ανθρώπου που έχεις μπροστά σου ή στο πλάι σου.
Είπαμε, δεν θα του φορέσουμε παρωπίδες του ανθρώπου αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο. Μην ξεχνάμε όταν είμαστε τόσο ανοιχτόμυαλοι πως υπάρχουν και τα όρια κάπου, δεν μπορούμε να δικαιολογούμε τα πάντα. Για εμένα, όταν είμαι σε σχέση δεν υπάρχει το φλερτάρω - ερωτεύομαι άλλον, μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την σχέση μου ή με το μέσα μου και το ψάχνω αλλού. Τόσο απλό. Δεχόμαστε το φλερτ αλλά μέχρι εκεί, δεν ανταποδίδουμε κιόλας.

Τέλος ,δε βλέπω γενικά τη ζωή τόσο άσπρο μαυρο ,μπορεί να έχεις σχέση και ναι να ερωτευτείς άλλον/η και να πας στον άλλον άλλη τελικά. Λυπηρό ξελυπηρο συμβαίνει.

@Emms
13.1.2023 | 06:18

Μωρέ τι μας λες? Μην το παίζεις αθώα. Και οι 2 παίζουν ρόλο στο παιχνίδι του φλερτ.
Αν μάθαινες ότι ο σύντροφος σου φλέρταρε με μια κοπέλα θα ήθελες να της βγάλεις τα μαλλιά τρίχα τρίχα.
Ο τύπος έχοντας σχέση σε φλέρταρε, αυτό λέει πολλά για το τι άτομο είναι.
Αλλά τέτοιες είστε μερικές, όταν δείτε δεσμευμένο κολλάτε σαν μέλλισες στο μέλι.
Με τέτοιο μυαλό που να καταλάβεις την διαφορά ηθικής και μη.
Έλεος πια με την αποποίηση ευθυνών όταν σας συμφέρει.

Και καλά κάνει αν τον θέλει ,ο άνθρωπος πάντα ελεύθερος είναι ως ψυχή και οντότητα ιδίως αν ο ίδιος κινείται ως ελεύθερος. Δηλ το τρίτο πρόσωπο να μυρίσει τα νύχια αν έχει σχέση πόσο καιρό την έχει αν πάνε σοβαρά αν έχουν πολλούς συντρόφους παράλληλα αν γουστάρουν ανταλλαγές κτλ; Γενικά το λέω αυτό, ειδικά τώρα για εμένα έμαθα για τη σχέση του αργά,δηλ ηδη υπήρχε έντονο φλερτ χωρίς κάποια δική του υπόνοια ως προς το άλλο άτομο ,όταν το έμαθα του το είπα και τότε ήταν που απομακρύνθηκαμε κιολας γιατί κατάλαβα ότι η σχέση αν και μικρής διάρκειας πήγαινε πιο σοβαρα. Όμως μια άλλη μπορεί να μην το έλεγε να το έπαιζε τρελιτσα και απλά να πέρναγε καλά για όσο τραβούσε η φάση ,δικαίωμα της αν ο άλλος δεν έβαζε όρια. Σ

Θα σου πω μια ιστορια-προσωπικο μου βιωμα, απλα να σου δωσω κ μια διαφορετικη οπτικη σ αυτο που μοιραστηκες μαζι μας.
Πριν κανα χρονο ειχα γνωρισει ενα παιδι, ειχαμε βγει μια φορα, φανηκε να περασαμε κ οι δυο καλα κ τις επομενες μερες εδειξε ενδιαφερον (στα λογια) να με ξαναδει. Κανονισαμε λοιπον μια μερα να βρεθουμε, το ακυρωνει τελευταια στιγμη με προσχημα τη δουλεια, κανονιζουμε επομενη φορα, παλι το ιδιο. Ε και γω λεω αι παρατα μας κ δεν ξαναασχολουμαι.
Πριν κατι μηνες κ ενω εχει περασει καιρος απο τοτε που μιλησαμε τελευταια φορα μου στελνει μηνυμα στο ακυρο κ μου λεει οτι μολις πηρε το κινητο του απ το αστυνομικο τμημα κ οτι τελοσπαντων θα ηθελε να μου εξηγησει αν γινεται απο κοντα τι συνεβη κ οτι του αρεσα πολυ απο την πρωτη στιγμη που βρεθηκαμε κ οτι θα ηθελε να με γνωρισει παραπανω. Μου εδωσε εν ολιγοις την εντυπωση οτι αυτος ηθελε να με γνωρισει αλλα αλλες δυναμεις δεν το επετρεψαν. Τελοσπαντων κανονισαμε να βρεθουμε κ την μερα που ηταν να βρεθουμε του εστειλα γ να επιβεβαιωσω. Μου απαντησε πως ναι ισχυει το ραντεβου κ οτι θα μου ελεγε αργοτερα τι ωρα μπορει. Λεω εγω οκ. Ε δεν μου ξανααπαντησε ποτε ουτε την ιδια μερα, ουτε ποτε. Αναρωτιομουν γιατι μπηκε σ ολο αυτο τον κοπο να μου στειλει μηνυμα κ να υποκριθει ολο αυτο με την αστυνομια κλπ απο τη στιγμη που τελικα δεν φανηκε να καιγεται κ ιδιαιτερα. Κατεληξα οτι λογικα ξεμεινε κ ειπε να στειλει ενα τετοιο μηνυμα του στυλ "δεν μπορουσα να σου στειλω γιατι μου ειχε παρει το κινητο η αστυνομια" ωστε να θεωρησω εγω οτι οντως κατι σοβαρο συνεβη στη ζωη του κ γι αυτο ειχε κοψει επαφη μαζι μου. Κοινως ηθελε να εχει περισσοτερες πιθανοτητες να μην φαει ακυρο.
Ολο αυτο το κατεβατο το εγραψα για να σου πω οτι
α) εχω διαπιστωσει οτι οι αντρες μπορουν να γινουν πολυ εφευρετικοι οταν θελουν να κανουν σεξ και εφευρισκουν ευφανταστες ιστοριες και
β)ωραια ειναι τα λογια αλλα αν δεν συνοδευονται απο πραξεις, τοτε δεν εχουν καμια σημασια. Αν θελει τοσο να σε δει ο τυπος, δεν θα μεινει απλα σ ενα μηνυμα που σου εκμυστηρευεται ποσο του αρεσες. θα προσπαθησει να σε συναντησει.
Απο λογια εχουμε χορτασει....

Καλά αυτό με το κινητό στην αστυνομία έκανε ένα μπαμ εδώ που τα λέμε αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι και περισσότερες το κινητό το έχουν σαν προέκταση του χεριού τους. Όπως και να έχει πολύ εκνευριστικη η ιστορια σου,πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί να σκαρφιστει να πει τόσα ψέματα ενώ τελικά δε σκόπευε να σε βρει.

Εγώ θα πάω κόντρα στους από πάνω κ θα πω ότι αν γουστάρεις στείλε να πάτε αρχικά για ένα καφέ να δεις κ σε τι φάση είναι. Αν είναι ελεύθερος βουρ και όπου πάει. Μπορεί καταρχάς να μην τον δεις με τα ίδια μάτια μετά από τόσα χρόνια κ απλώς να λήξει το θέμα στον καφέ. Αν όμως εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η χημεία δεν βρίσκω που είναι το κακο να εκτονωθεί (επιτέλους,) όλη αυτή η συγκρατημένη κ@λα.
Τα είπα κ τωρα είμαι έτοιμη για λιθοβολισμό 😆

Αν μετα απ ολο αυτο το κατεβατο που της εγραψε της ελεγε στο τελος ενα "δεν ξερω σε τι φαση εισαι, ελευθερη/δεσμευμενη, αλλα αν εισαι ελευθερη κ θες, θα χαιρομουν πολυ να παμε για ενα καφε", τοτε ναι, θα της ελεγα κ γω να το τολμησει. Αλλα ο τυπος ειπε οσα ειπε κ μετα πεταξε παλι το μπαλακι στην κοπελα να κανει κινηση αν θελει.
Ε οοοχι δεν παει ετσι, βρηκε ολο το θαρρος να γραψει ολα αυτα χωρις να προτεινει να βρεθουνε? Αν οντως γουσταρε τοσο οσο λεει, θα επρεπε αν μη τι αλλο να προτεινει να βρεθουν. Αλλα οχι, μην ριξει κ τον εγωισμο του! Στα λογια ερωτευμενος δηλωνει, αλλα στην πραξη κοτουλα ειναι. Αιντε. Ας μεινει μονος του λοιπον.
Ξερεις ποσες φορες κ γω οταν εχω ξεμεινει κ δεν εχω καποιον να ασχολουμαι σκεφτομαι ενα σωρο πρωην φλερτ ή ατομα με τα οποια εβγαινα? Μη σου πω οτι θυμαμαι κ ολους μου τους ερωτες απο το δημοτικο. Αυτο δε λεει κατι. Απλα οταν δεν εχεις καποιον να ασχοληθεις θυμασαι ανθρωπους με τους οποιους καποτε κατι παιζοταν ή ατομα με τα οποια εχετε καποιες ωραιες αναμνησεις κ σε πιανει μια νοσταλγια. Αυτο δεν σημαινει τιποτα ομως.
Σορυ εξομολογουμενη, δεν θελω να στο χαλασω, αλλα ειναι καποιες μικρες λεπτομερειες σ' αυτα που εγραψε που εμενα προσωπικα δε με πειθουν.

Στόρι για ταινία. Τι όμορφο! Γνώμη μου είναι πως μπράβο του που σου έστειλε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Μην είμαστε πάντα με το δάχτυλο σηκωμένο. Κάποτε οι ισορροπίες μπορεί να ήταν λεπτές και να μην προχώρησε, όμως, για σκέψου πόση δύναμη και θάρρος είχε για να σου στείλει τόσο καιρό μετά. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήσουν ασήμαντη γι' αυτόν. Και γιατί να μη βγείτε κάποια στιγμή; Μπορεί να είναι απλά απωθημένο, μπορεί να είναι και γραφτό. Give it a try.

Και πως είσαι σίγουρη ότι δε λέει αλήθεια; Δώστου μια ευκαιρία να δεις τι θα πει και στην τελική αν σου έχει μείνει απωθημένο να φροντίσεις να το ξεπεράσεις...

Κινηματογραφικά ρομαντική η εξέλιξη δεν λέω,υπήρχε από παλιά η έλξη προφανέστατα. Μιλάμε βέβαια για έναν τύπο που και δειλία έδειξε και παιχνιδάκια έκανε ενώ είχε σχέση και σου στέλνει επειδή η ζωή του είναι άδεια και λέει και τα λόγια τα μεγάλα ενώ είναι παντελώς απών από την ζωή σου κάτι χρόνια. Να πω ότι θα εμπιστευομουν με την λογική μου αυτόν τον άνθρωπο ; Δύσκολο . Και ακόμα και τώρα "δεν προσμένει κάτι ". Ε τι θα γίνει μόνο στα όνειρα θα το ζείτε ; Χίλιες φορές να μην σου έλεγε τίποτα από αυτά και να έλεγε γεια σου θέλεις να πάμε για ένα καφέ ; Κάτι αληθινό ,μια κίνηση για να φτιάξετε κάτι real...όλα μια φαντασία έμειναν και μένουν . Ε κούρασε. Θα είσαι μια φαντασίωση του στα όνειρα του για όταν δεν θα νιώθει καλά . Ναι και ; Κάτι άλλο έχει το μενού ; Οι άνθρωποι που τα λένε αυτά είναι επιπόλαιοι .Ξεσηκώνουν την ζωή σου με ένα μήνυμα επειδή θέλουν να γεμίσουν τα κενά τους. Ούτε όταν είχε σχέση δεν τα γέμιζε. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που άμα αρχιζατε να κάνετε κάτι σε μια δυο εβδομάδες θα άρχιζαν να απομακρύνονται . Σόρρυ αλλά το έχω δει το έργο . Οι σοβαροί λογικοί άνθρωποι που μπορούν να κάνουν μια σχέση όντως δεν μιλάνε έτσι συνήθως . Ελπίζω να μην κάνω τελείως προβολή σε εκείνον τις εμπειρίες μου και λέω ότι να ναι για αυτόν αλλά έτσι το βλέπω .

δικιο εχεις κατα βαση, αλλα μπορει να ηταν σε αρνησση λογω σχεσης και διαφορα ηλικιας και τωρα που προεκυψαν χ,ψ πραγματα να το αποδεκτηκε. Αλλα κακα τα ψεματα οτι δεν εκφραζεται δυναμωνει και γι αυτο μαλλον και οι δυο το εχουν ακομα στο μυαλο τους. βεβαια στην πραξη τα πραγματα θα ειναι λιγοτερα συναρπαστικα και θα μεινει η ουσια. Ποτε δεν ξερεις ομως...

Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ. Οι σοβαροί άνθρωποι είναι συνήθως πιο "πεζοί" στις προσεγγίσεις τους, αυτό έχω παρατηρήσει. Όχι επειδή το παίζουν δύσκολοι ή κρύβονται, αλλά γιατί δεν θέλουν να λένε μεγάλα λόγια και να δημιουργούν προσδοκίες (και στους άλλους και στον ίδιο τους τον εαυτό) από πολύ νωρίς για το τίποτα. Το σωστό θα ήταν να της πρότεινε έναν καφέ να πουν τα νέα τους και βλέπουν μετά. Τώρα μου φαίνεται για αρχή lovebombing αυτό, ώσπου να την καταφέρει την εξομολογούμενη. Κι επίσης, όταν η εξομολογούμενη λέει ότι ο άλλος ήταν συνήθως εγκρατής, μπορεί απλώς να αδιαφορούσε τότε, όμως αναδρομικά θυμήθηκε ότι ήταν ερωτευμένος και γοητευμένος και θαμπωμένος από την παρουσία της. Μακάρι να βγω λάθος, απλώς είμαι σε μεγάλο σκεπτικισμό.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για αυτό και δεν του απάντησα ,άσε που αν με ήθελε τόσο και ήταν τόσο Καψούρης ας χώριζε στο φινάλε τότε που με γνώρισε. Αλλά δεν μπορώ να πω και ψέματα ότι δεν ήμουν σε σοκ όταν το διάβασα, όχι σοκ από χαρά, ενα ανάμεικτο πράγμα.