ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.1.2023 | 22:50

Ας το εξομολογηθώ

Δουλεύω στο αντικείμενο των σπουδών μου μετά από πτυχία μεταπτυχιακά κτλ κτλ . Παλεύω κάθε μέρα για τρεις και εξήντα, πόσα χλμ στους δρομους και ας έκανα τόσες σπουδές ,είμαι όμως μερικώς ανεξαρτητη. Μπορώ να πάω όπου θέλω να κάνω ο,τι θέλω να ψωνίσω κτλ,έχω το πορτοφόλι μου αλλά σε δικό μου σπίτι θα μπορώ να ξαναμεινω σε ένα δύο χρόνια , γιατί δεν έχω αποταμιεύσεις για τα πρώτα έξοδα λόγω κάποιων άλλων επενδύσεων μου κτλ. Κι όμως μέσα μου ζηλεύω τόσο πολύ άλλες κοπέλες ,που δε δούλεψαν ποτέ ,παντρεύτηκαν μικρές έναν που τις ερωτεύτηκε τρελά και τις ακολουθεί πιστά χρόνια τώρα και τις συντηρεί πλουσιοπάροχα όλη τους τη ζωή. Τις κοιτάνε και λιώνουν, τις έχουν σαν θεες. Ζούνε χαλαρά ,ούτε άγχη ούτε τίποτα, καφέ , καθισιο ,βόλτες ,ταξίδια ψώνια. Για όλα τρέχει ο άλλος. Και ναι είναι πολλές. Ξέρω ότι πολλοί θα τις πουν τεμπέλες ή ότι μπορεί να τους συμβεί κάτι και να μείνουν ξεκρεμαστες όμως κατά βάση όσες ξέρω τίποτα δε θα πάθουν ποτέ τους ,και ένσημα τους κολλάνε οι άντρες τους μεσω επιχειρήσεων τους που φαίνονται και καλά ως εργαζόμενες εκεί και χίλια δυο έσοδα από ποικίλες πηγές .Τις θεωρώ φοβερά κ...λοφαρδες.
22
 
 
 
 
σχόλια

Καλή μου κοπέλα, κόψε τα σοσιαλ που δείχνουν ψεύτικες ευτυχίες και μη ζηλεύεις τίποτα και κανέναν.
Σε μια στήλη εδώ διαβάσα ένα σχόλιο με μια κοπέλα που έβλεπε τη ζωή μιας φίλης στο Παρίσι και από δω και από εκεί και όταν βγήκαν για καφέ οι δυο τους και ο σύντροφός της Παριζιάνας, την καταεξεφτελισε μπροστά στη φίλη της και την έβλεπε πόσο δυστυχισμένη είναι. Συμφωνώ ότι καταντάει κουραστικό και σε πιάνει ένα παράπονο όταν νιώθεις μόνη και αβοήθητη και δεν έχεις κάποιον να σε βοηθάει για να έχεις μια πιο άνετη ζωή αλλά και αυτοί που τα έχουν δεν ξέρεις τι τους λείπει. Γιατί κάτι τους λείπει σίγουρα... Εσύ προσπάθησε να προοδεύεις πάντα και θα κατακτήσεις τις κορυφές σου!

Να εισαι σταθερη στα πιστευω σου και να τα υποστηριζεις. Ειτε θα τις ζηλευεις αυτες τις αλλες ειτε θα εισαι περηφανη για την ανεξαρτησια σου . Υπαρχει βεβαια και η τριτη επιλογη να ζεις αρμονικα με καποιον εχοντας τη δικη σου δουλεια.

Μην πιστευεις ο,τι βλεπεις. Ποσα ζευγαρια της λεγομενης showbiz που στα δικα μας ματια εχουν λυμενα ολα τους τα προβληματα κ εχουν λεφτα να φανε κ τα εγγονια τους καταληγουν να χωριζουν? Πραγμα που σημαινει οτι τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια, τουλαχιστον οχι με τον τροπο που πιστευουμε. Ναι, σιγουρα διευκολυνουν τη ζωη σε πολλα επιπεδα, αλλα το να καθεσαι ολη μερα σπιτι κ να αγοραζεις τσαντες κ παπουτσια δεν θα σε κανει ευτυχισμενη απο μονο του αν δεν περιτριγυριζεσαι απο ανθρωπους που σε νοιαζονται κ αν πανω απο ολα ΕΣΥ δεν νιωθεις μεσα σου πετυχημενη. Μην σε ξεγελανε τα ποστ δηθεν ευτυχισμενων οικογενειων στο ινσταγκραμ, πισω απο κλειστες πορτες δεν μπορεις να ξερεις τι γινεται. Το οτι καποιος που εχει λεφτα μπορει να πληρωνει τα παντα στην γυναικα του δεν σημαινει οτι την αγαπα ή δεν αναιρει το οτι μπορει να την απατα πχ. Γιατι στην τελικη ενας ανθρωπος που ειναι πετυχημενος κ βγαζει λεφτα, για ποσο καιρο μπορει να μεινει ερωτευμενος με μια γυναικα που δεν εχει στοχους, που ειναι τεμπελα κ που το μονο που τη νοιαζει ειναι το να φτιαχνει τα νυχια της?
Κ γενικα στη ζωη ενα απο τα πραγματα που μας χαροποιουν ειναι το να νιωθουμε οτι παταμε στα ποδια μας, οτι εχουμε πετυχει τους στοχους μας χωρις βοηθεια απο αλλους, το να ειμαστε ανεξαρτητες, το να μενουμε σε ενα σπιτι που ξερουμε οτι εχουμε πληρωσει εμεις κλπ. Ναι, ηταν ωραιο οταν ημουν μικρη κ με πηγαιναν οι γονεις μου διακοπες σε ωραια ξενοδοχεια, εχει ομως αλλη χαρη να πηγαινω τωρα διακοπες με φιλους μου με λεφτα που εχω βγαλει εγω δουλευοντας. Αν πιστευεις πως ενας ανθρωπος που πινει ολη μερα καφε ειναι ευτυχισμενος τοτε ξανασκεψου το. Το να μην εχεις καποιο στοχο στη ζωη σου, να ξυπνας κ να μην εχεις κατι να δουλεψεις πανω σ αυτο δεν νομιζω οτι θα απολαμβανε κανεις να το κανει για μεγαλη περιοδο.

Ο ερωτας δεν κραταει πανω απο δυο χρόνια.
Και δεν μπορεις να βασιζεσαι στον ερωτα ενός αντρα. Αυτες οι γυναικες στην πραγματικοτητα δεν εχουν στον ηλιο μοίρα.Ουτε καν τις δεξιοτητες να αντιμετωπισουν την βιοπάλη.
Διαφωνω με την εξομολογηση. Το μονο που ζηλευω ειναι οτι εχουν αντρα.
Και εγω θα ηθελα εναν αλλα τι να κάνουμε;
Δεν θα σκασουμε κιολας επειδη περασαμε Χριστουγεννα στο γονεϊκο σπιτι με τους λατρεμενους μας γονεις...!

@11.1.2023 | 12:28

Το αν κρατάει 2 χρόνια ή όχι δεν μπορούμε να το ξέρουμε γιατί δεν υπάρχει κάποια μαθηματική φόρμουλα για να το υπολογίσουμε. Θεωρώ πως ο έρωτας εξελίσσεται σε αγάπη σταδιακά.
Αυτές οι γυναίκες όπως η εξ έχουν την κλασσική νοοτροπία της entitled γυναίκας όπου πιστεύουν ότι επειδή έχουν XΧ chromosomes δικαιούνται τον ουρανό με τ'άστρα.
Και η συγκεκριμένη νοοτροπία γαλουχίζεται από γενιά σε γενιά.

Εδώ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο κ εσύ ξέρεις σήμερα για τις άλλες, τι επιφυλάσσει το μέλλον? Κοίτα ανέκαθεν ήμουν αυτάρκης και δεν μπορώ να κατανοήσω το συγκεκριμένο τρόπο ζωής και παράλληλα την αίσθηση του να κρέμομαι (να μην πω από που γιατί είναι μεσημερι) από κάποιον άλλον,ο οποίος όσο και να σε αγαπάει, δεν ξέρω εαν και πότε θα του καπνίσει να φύγει για να ζήσει κάτι άλλο.
Υγ. Καλά όλοι τους τόσο επιτυχημένες επιχειρήσεις έχουν που μετά από τόση οικονομική κ υγειονομική κρίση που έπεσε, έχουν την ευχέρεια να δηλώνουν εργαζόμενους χωρίς να παρέχουν εργασία, όταν ένα μεγάλο μέρος μικρομεσαίων,κυρίως, επιχειρήσεων προέβησαν σε απολύσεις κ σε αδηλωτη εργασια ? 🤔
Καλό είναι να κοιτάμε λοιπόν τι κρύβεται κ κάτω από το χαλί.

Για Ελληνίδες αμφιβαλλω αν ειναι ετσι η πραγματικοτητα οπως την περιγραφει η εξομολογηση. Οι Ελληνες πεινανε και λιγες ειναι αυτες που κ@λοβαρανε και τρεχουν οι αντρες τους για το μεροκαματο.
Δεν ξερω βεβαια σε τί κυκλους κινειται η Εξομολογουμενη αλλά οσες τρωνε απο τον άντρα τους, μαζι με το χρημα τρωνε και την ατελειωτη γκρίνια του. Και πιθανη βιαιη συμπεριφορα με προσβολές και τα συναφή.
Μακρυα απο μας.

Πού ειδε αυτη αγαπημενα ζευγαρια; Εγω τον γειτονα που ειδα οντως λατρευει τη γυναικα του αλλα απ ´ο,τι ειδα εφυγε απο το ρετιρε και πηγε σε πρώτο όροφο οταν γεννηθηκε το δευτερο παιδι τους.
Απο τα ψηλα στα χαμηλα. Λολ
Στην Ελλαδα λοιπον οι συζυγοι πρεπει να εργαζονται και οι δυο γιατι πολυ απλα ΔΕΝ βγαινουν.
Μηπως μενει Γερμανία η κοπελα; Εκει να το καταλαβω που τρωνε με ασημί κουτάλια..

Για Ελληνίδες μιλάω και πιστέψτε με μια χαρά υπάρχουν κάποιοι με πολύ χρήμα στην Ελλάδα ,επιχειρηματίες ,γιατροί, δικηγόροι,και πολλοί άλλοι. Απλά αν δεν τους συναναστρέφεστε ίσως για αυτό σας εκπλήσσει.

12::21,οι Έλληνες δεν πεινάνε πάρα μόνο μια μειοψηφία, μη τρως το σανό που σε ταΐζουν τα μ.μ.ε.Ριξε μια ματιά γύρω σου και ξαναέλα να μας πεις,ποσοι και ποιοι πεινάνε.

χμμ ποτέ μην κρίνεις ένα βιβλίο απ τ εξώφυλλα κ τις εικόνες του ... εκτός κ διαβάζεις μόνο κόμιξ ή νομίζεις πως οι γνωστές σου είναι ηρωίδες της Λιμνούπολης

Μια πρώην συμμαθήτριά μου είναι ακριβώς έτσι, συν χόμπι και σεμινάρια που της τα επιδοτεί ο σύζυγος. Παρόλο που πήγε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, δεν το χρειάστηκε ποτέ, δεν δούλεψε ούτε μια μέρα στη ζωή της. Επίσης, τώρα κάνει και κάτι εντατικά σεμινάρια της E.Mi για τεχνήτρια νυχιών, μιας και ήδη το είχε με τα νύχια (το μανικιούρ που έκανε στον εαυτό της φαινόταν πάντα επαγγελματικό, αν και λίγο κιτς για τα γούστα μου). Οπότε ναι, και αύριο να πάρει διαζύγιο (χτύπα ξύλο), η κοπέλα έχει έστω μια ειδικότητα συν ό,τι πάρει από διατροφή και περιουσία συν το ότι θα έχει ζήσει μια ζωή που μάλλον δεν θα έβλεπε αν δεν είχε το σύζυγο (ταξίδια, χόμπι, γκουρμέ εστιατόρια). Δεν είναι καθόλου άσχημα, αν και στα 26-27 της είναι λίγο σαν παιδούλα, χαρωπή και λίγο αφελής, λες και ο κόσμος γύρω της είναι πλασμένος από νεραϊδόσκονη. Φαίνεται λες και η μιζέρια ή η καταστροφή δεν θα την αγγίξουν ποτέ. Έχει την ομορφιά του αυτό, αλλά έχει και την εκνευριστική του πλευρά, γιατί οι γυναίκες που συνήθως ζουν σε μια τέτοια προνομιούχα γυάλα, λίγο παραέξω να βγουν, τα χάνουν. Για παράδειγμα, δεν ξέρουν ούτε χάρτη πόλης να διαβάσουν για να προσανατολιστούν ή πολλές φορές αποφεύγουν να μπουν στη διαδικασία να κατανοήσουν και ν' ασχοληθούν με πρακτικά ζητήματα (π.χ. διαχείριση λογαριασμών ή γραφειοκρατικές δουλειές), γιατί έχουν μάθει να τους τα κάνουν άλλοι. Με άλλα λόγια, ποτέ δεν θα ζορίσουν τον εαυτό τους να κάνει κάτι γιατί πρέπει. Και η δική σου ιστορία, λοιπόν, έχει την ανάποδή της, αλλά έχει και την καλή της μεριά. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε παρά μόνο να το αποδεχτείς. Η εύρεση συντρόφου (και δη ευκατάστατου) είναι λαχείο, οπότε σ' όσες έτυχε, καλώς. Εσένα σου έλαχε, όμως, η ευλογία της υπομονής, της επιμονής και της διάνοιας (ένα μεταπτυχιακό σίγουρα απαιτεί αυτά τα εφόδια), και την υπόλοιπη τύχη σου την υφαίνεις σιγά-σιγά όσο περνάει απ' το χέρι σου.

Αγαπητη εξ σε νιωθω. Κι εγω τις ψιλοζηλευω εν μέρει αυτες. Ειχα γραψει μια εξομολογηση μαλιστα για μια γειτονισσα που ζουσε σε ρετιρέ με ενοικιο με φοβερη θεα και ο αντρας της ουτε τα ρουχα την αφηνε να απλωνει. Εννοειται τα σκουπιδια τα πεταει αυτος και πολλα αλλα.
Σαν βασιλισσα την εχει.
Αλλα σαν το δικο σου πορτοφολι δεν εχει!!!
Πάω παιρνω ο,τι μου καπνισει. Κυριολεκτικα.
Δεν καθομαι να ζηταω λεφτα απο τον αντρα και για το σώβρακο που θα αγορασω. Κι εγω σαν εσενα ειμαι μερικως ανεξαρτητη γιατι μενω με γονεις.
Προτιμω ομως να μεινω ανυπαντρη απο το να εξαρτιεμαι απο τα καπριτσια καποιου αλλου.
Εχω το πορτοφολι μου και ειναι τελειο αυτο.
Αυτες οι γυναικες ζουν σε κλουβι που καποιος αλλος το εχει στησει. Ενω εγω ζω σε κλουβι της "φτώχειας". Αν αποφασισω να κανω δυο δουλειες ή να μεταναστευσω τοτε θα ειμαι πληρως ανεξαρτητη.
Βεβαια οπως ειπα τις ζηλευω επειδη Χριστουγεννα /Πασχα /Σαββατοκυριακα δεν ειναι μονες. Εγω ειμαι:(

"Προτιμω ομως να μεινω ανυπαντρη απο το να εξαρτιεμαι απο τα καπριτσια καποιου αλλου."

Γιατί αγαπητή μου θεωρείται δεδομένο ότι ο άντρας σας θα έχει κάποια καπρίτσια που θα είστε εξαρτημένη απο αυτά;; Σταματήστε να φτιάχνετε φανταστικά σενάρια για να δικαιολογήσετε την επιλογή σας να μείνετε εργένισσα.

Παντρεύεστε έτσι ώστε τα 2 σώματα να γίνουν 1. Ότι ανήκει σε εσένα να ανήκει και σε αυτόν και ότι ανήκει σε αυτόν να ανήκει και σε εσένα. Αυτό είναι το νόημα.