ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.1.2023 | 20:10

Δέν αντέχω δεύτερο ραντεβού

Μου άρεσε εμφανισιακά,μου άρεσε ο τρόπος προσέγγισης του,και δέχτηκα να βγούμε.Στο πρώτο ραντεβού μας,με χάλασαν δύο πράγματα:1.Ενώ είναι 27,είναι άνεργος εδώ και 4 χρόνια,μάλλον άεργο θα τον χαρακτήριζα γιατί απ'ότι μου είπε θέλει να δουλέψει μόνο σε κάτι που αφορά το αντικείμενο των σπουδών του και πουθενά αλλού,και 2.Είχε μία έντονη επικριτικότητα σχετικά με τις γυναίκες και τις συμπεριφορές τους όσον αφορά στις σχέσεις(τύπου incel)αλλά και γενικότερα,σε σημείο που μέχρι και τη μητέρα του κατηγορούσε για κάποια πράγματα.Εγώ που είμαι γυναίκα και 26,δούλευα από τα 18 μου και παράλληλα με τις σπουδές μου,πρίν από ένα χρόνο κατάφερα και βρήκα μόνιμη δουλειά σχετική με αυτό που σπούδασα,αλλά και να μήν είχε συμβεί αυτό,θα δούλευα οπουδήποτε ώστε να βγάλω με τίμιο τρόπο τα πρός το ζην,χωρίς εγωισμό και κολλήματα ότι η δουλειά που κάνω είναι υποδεέστερη των σπουδών μου.Στον συγκεκριμένο άνθρωπο αυτό διέκρινα και δέν μου άρεσε καθόλου,αφήστε που μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος ή κάποια(για εμένα δέν παίζει ρόλο το φύλο)ενώ δέν δουλεύει έστω για να καλύπτει τις βασικές του ανάγκες και κάτι παραπάνω,να θέλει να κάνει σχέση.Έ δέν γίνεται αυτό το πράγμα όπως και να το κάνουμε.Όσο για το δεύτερο που ανέφερα(το περί incel)αυτό κι άν είναι που τον έκανε ακόμα πιό απωθητικό.Το πρόβλημα μου είναι ότι μου στέλνει συνέχεια για να ξαναβγούμε,με πολιορκεί με μηνύματα και τηλεφωνήματα σε βαθμό ενοχλητικό,κι εγώ προσπαθώ να τον αποφύγω χωρίς αποτέλεσμα.Μπορεί να είναι καλό παιδί,μπορεί να έχει περάσει διάφορα στο παρελθόν κλπ,όμως εμένα δέν με αφορούν,είναι ευθύνη δική του και του περιβάλλοντός του,και εγώ δέν μπορώ να υπάρξω με έναν τέτοιο άνθρωπο.Μπορεί να φαίνεται κάπως σκληρό και ωμό αυτό,όμως αυτή είναι η αλήθεια.Αυτό που δέν θέλω είναι να τον προσβάλλω,οπότε τί θα μου προτείνατε να του πώ ώστε να ξεκόψω μαζί του με ευγενικό και διακριτικό τρόπο;
19
 
 
 
 
σχόλια

K εμείς αν τα είχαμε έτοιμα, θα περιμέναμε τη θεία φώτιση να μας βρεις έτοιμη δουλίτσα σε αυτό που σπουδάσαμε. Δεν είναι έτσι για όλους. Κ εγώ θα ξενέρωνα, μαζι σου και πάμε παρακάτω. Γράψτον, πες του εχω δουλειά ξργω, πιεσμένο πρόγραμμα, δεν εχω χρόνο.

Τον ταΐζει η μάνα του και την κατηγορεί κι από πάνω.
Ποτέ δε θα βρει δουλειά γιατί στα 30 φεύγα σου χωρίς εμπειρία δεν είναι τόσο εύκολο, ιδιαίτερα όταν έχεις και διάφορες φανταστικές αξιώσεις
Του λες ότι δεν ταιριάζετε και στο καλό. Πιθανώς θα επιμείνει γιατί για να κατηγορεί έτσι τις γυναίκες το έχει επαναλάβει και αναγκάστηκαν σίγουρα κάποιες να τον "στείλουν" με ευθύ τρόπο.

Εννοείται οτι θα βρει. Πάρα πολλές επιλογές για δουλειά υπαρχουν αν ριξεις τον πήχυ . Γιατί τα γράφετε αυτά; Ειναι μόλις 27. Εμένα εντελώς απροσδόκητα μού έκαναν πρόταση να εργαστώ ξέροντας μάλιστα οτι ειχα ΜΗΔΕΝ προϋπηρεσία στα 33 μου παρακαλώ. Χωρίς να εχω προσπαθήσει. Σε φροντιστήριο για να σας λύσω την απορία. Και όχι δεν είμαι "τυχερή" στη ζωή.
Αν λοιπον αποφασισει ο 30άρης να ξεκουνηθεί απο την καρέκλα όλο και κάτι θα βρεθεί.
Το "ποτέ" που γράψατε πολύ μου άρεσε:)

"Αν ρίξει τον πήχυ"... δεν διάβασες όμως σωστά την εξ. Σε εσένα μπορεί να έκατσε γιατί σου δίνουν 5/ώρα κι εσύ να έριξες τον πηχυ και να δεχτηκες. Ελπίζω να είναι κατανοητό.

Αφού μόνη σου λες ότι έριξες τον πηχυ. Οι τιμές στα φροντιστήρια είναι γνωστές και fix. Λες να περίμεναν να έρθει μια με μηδενική εμπειρία και να την πληρώνουν όσο τους υπόλοιπους, που δουλεύουν 10 και 20 χρόνια σε αυτή τη δουλειά;
Οχι δεν κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια, κρίνω με βάση την μακροχρόνια εμπειρία μου. Ο μισθός μου είναι ο δικός σου Χ 12.

''Είχε μία έντονη επικριτικότητα σχετικά με τις γυναίκες και τις συμπεριφορές τους όσον αφορά στις σχέσεις''

Κοπελιά αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα αλλά δεν θα επεκταθώ...

Εγω ειδα πισω απο την εξομολογηση μια πολυ αυστηρη κοπελα.
Δυσκολευομαι να την πιστεψω οτι δεν θελει να τον προσβαλλει. Ακομη και ανοιχτα να μην το ελεγε οτι τον θεωρει κυφήνα, απο του τροπους και τους μορφασμούς της σιγουρα θα γινοταν αντιληπτό. Δεν με πειθει οτι της ειναι δυσκολο.
Και υποψιαζομαι οτι η εξομολογηση ειναι σικέ.

Θα μπορούσες να του πεις πως κεραυνοβολήθηκες από μια καθόλου τυχαία συνάντηση με την αδελφή ψυχή σου. Καθόλου τυχαία...γιατί οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν, το σύμπαν συνωμότησε κλπ. κλπ.
Παντρευτήκατε την ίδια κιόλας μέρα και τώρα βρίσκεστε στον μήνα του μέλιτος στο Mexico. Δηλαδή μήνα του Mexi-τος.
Τώρα, αν του είχες πει πως δεν πιστεύεις στον κεραυνοβόλο έρωτα και πως αυτά όλα τα θεωρείς σαχλά... απλώς θα πρέπει να παραδεχτείς το πόσο μεγάλο λάθος έκανες. Μικρό το κακό... χαχα
Τέλος, ενθάρρυνε τον λέγοντας του πως δεν πρέπει να σταματήσει να ψάχνει γιατί και η δική του αδελφή-ψυχή βρίσκεται σίγουρα κάπου εκεί έξω. Απλά αυτή τη φορά έπεσε έξω. Πιο έξω δηλαδή απ' όσο πρέπει...

Είναι πολύ καλό που από το πρώτο ραντεβού είδες τα red flags και πολύ σωστά το σκέφτεσαι. Προφανώς έχει πλάτες και μένει τέσσερα χρόνια άνεργος γιατί αν πέθαινε από την πείνα,δε θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Εκτός αυτού, ανθρώπος που απέχει από οποιοδήποτε επάγγελμα,είναι τεμπέλης,δεν έχει ταυτότητα και από βαρεμάρα και μόνο θα ήθελε να ασχοληθεί με κάτι έστω να βγάλει κάποιο χαρτζιλίκι,να νιώσει χρήσιμος.
Το δεύτερο,η επικριτικοτητα στις γυναίκες,δείχνει έναν εσωτερικευμενο μισογυνισμό ,απωθημένα και κομπλεξισμο. Δεν υπάρχει διακριτικός τρόπος να ρίξεις άκυρο σε έναν βαθιά κομπλεξικο άνθρωπο. Για μένα καλύτερα να μην επικοινωνήσεις καν ή απλά να του πεις ότι δε νιώθεις πως ταιριάζετε αλλά αν πεις το δεύτερο θα σου ζητήσει να το αναλύσεις και φυσικά θα γίνεις μια ακόμα από τη λίστα των γυναικών που θα κράζει.

Εγώ προτείνω να το ρίξεις πάνω του. Ναι, γιατί να το τελειώσεις εσύ, ποιος μπαίνει τώρα σε διαδικασίες;...Σπάστου τα νεύρα με τρόπο ε...;) μέχρι να πει εκείνος φεύγω. Εναλλακτικά, γκόστινγκ. Πάλι ξεμπερδευεις από τις εξηγήσεις, απλώς θα σου σπάσει λίγο τα νεύρα στην αρχή με μηνύματα. Αγνόησέ τα.

Ένα θα σου πω, μακριά από τεμπέληδες! Έχεις δίκιο να ξενερώνεις, διότι άλλο είναι η ανεργία και άλλο η αεργία. Αν περιμέναμε να εργαστούμε σε αυτή τη χώρα ανάλογα με τις σπουδές, δεν θα δουλεύαμε ποτέ. Μπορείς κάλλιστα να του πεις πως δεν ενδιαφέρεσαι χωρίς να τον προσβάλλεις. Ορθά και κοφτά με ευγένεια. Αν επιμένει στο γιατί, τότε μπορείς να πεις τους λόγους που σε κάνουν να μη θέλεις.

Εντάξει δεν σαρεσει το παιδί , δεν είναι προσβλητικό να πεις όχι ,αλλιώς θα λέγαμε σε όλους ναι . Πες δεν ένιωσα το connection που ψάχνω ώστε να συνεχίσω τη γνωριμία μας κ χάρηκα που σε γνώρισα

Εφόσον για χ ψ λόγους δεν θες να προχωρήσεις, του το λες άμεσα και ευγενικά. Δεν χρειάζεται να τον προσβάλλεις, πες ότι απλά δεν ένιωσες χημεία, δεν κάνατε κλικ κλπ.

@7.1.2023 | 12:59

Δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο εκτός αν μιλάμε για ακραίες καταστάσεις όπου εκεί ίσως χρειαστεί και να πάει νομικά το θέμα (αν μιλάμε για stalker πχ).

Οι άνεργες και οι άνεργοι και οι άεργες και οι άεργοι όμως έχουν σχέσεις είτε μόνιμες είτε περιστασιακές.
Αν ήταν έτσι, τότε η μισή Ελλάδα δεν θα έπρεπε να έχει ερωτική ζωή.
Γιατί εκτός από την ανεργία υπάρχουν και οι περιπτώσεις απλήρωτων υπερωριών, καθυστερήσεις πληρωμών, μη σταθερού ωραρίου (οχτάωρο που κάποιες φορές μετατρέπεται σε πεντάωρο ανάλογα με τις ορέξεις του διευθυντή-αφεντικού) κι ένα σωρό άλλες περιπτώσεις.
Το πείσμα κάποιου να βρει δουλειά μόνο πάνω στο αντικείμενο σπουδών του εδραιώνεται και συνεχίζεται όταν δεν υπάρχει ανάγκη και τα βρίσκει έτοιμα από αλλού. Για μένα δεν είναι σωστό αλλά δεν θα κατακρίνω τον άλλο άνθυρωπο που έχει αποφασίσει να ζει διαφορετικά.
Ξέρεις τι μου έχουν πει πάνω σε μια τέτοια συζήτηση και άντρες και γυναίκες;
Μπράβο σε αυτούς που επιμένουν και δεν αναλώνονται σε άσχετες δουλειές και κρατάνε χαρακτήρα και σέβονται τον κόπο τους για το επάγγελμα που σπούδασαν και ψάχνουν μόνο πάνω σε αυτό και δεν φθείρονται και τέτοια.
Κι όταν είπα ότι η ανάγκη σε κάνει όμως να αναθεωρείς τις απόψεις σου κι εμφανίστηκα υπέρ της δουλειάς ανεξάρτητα από σπουδές κι εξέφρασα την άποψή μου θεωρήθηκα ως το κορόιδο της συζήτησης.
Κι υπήρξαν και άντρες και γυναίκες που μου είπαν πως άνετα θα έκαναν σχέση με κάποιον/α που είναι προσηλωμένος/η στην εύρεση εργασίας αποκλειστικά σχετική με τις σπουδές του γιατί δείχνει ότι δεν είναι χύμα κι ό,τι κάτσει κι έχει ένα στόχο.
Υπάρχουν δηλαδή εκατομμύρια απόψεις σε αυτόν τον κόσμο.
Επίσης ο όρος που χρησιμοποιείς για να τον χαρακτηρίσεις είναι για άτομα που θα έφταναν σε κακοποιητικές και βίαιες συμπεριφορές εναντίον άλλων συνανθρώπων τους κι έχει διαφορά από κάποιον απλώς επικριτικό άνθρωπο.
Η πρόθεση παίζει ρόλο. Αν κάτσεις και συζητήσεις σοβαρά με έναν άνθρωπο και σε βάθος θα δεις ποιός είναι και τι απόψεις πρεσβεύει. Κι ειδικά αν σου πει παραδείγματα από τη ζωή του και πώς ενήργησε απέναντι στους άλλους.
Θέλω να πω ότι υπάρχουν και στα δύο φύλα απόψεις αρκετά διαδεδομένες του στυλ ''όλοι είναι έτσι'' κι ''όλες είναι έτσι'' και δε βλέπω καμία διάθεση από την πλευρά των ανθρώπων (πέρα μεμονωμένων εξαιρέσεων) να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτές τις φράσεις γιατί μπαίνει στη μέση το προσωπικό βίωμα και θολώνει την κρίση. Από το ειδικό δηλαδή πάμε στο γενικό. Όσο αυτό μένει στα πλαίσια μιας απλής διαπίστωσης δεν πιστεύω ότι βλάπτει. Υπάρχει και ο διάσημος στίχος της δεκαετίας του 2000 από σουξέ που τραγουδιόταν κατά κόρον κι έλεγε ''όλοι οι άντρες είναι ίδιοι και να αλλάξουν δε μπορούν γεννηθήκανε σου λέω για να μας ταλαιπωρούν''. Δηλαδή να υπάρχει κι ένα φιλτράρισμα στο ποιά πράγματα θα πάρεις σοβαρά. Και φυσικά αν υπάρχει πλαίσιο ισότητας στις διαπιστώσεις. Αν αυτός σού κακολογούσε τις γυναίκες έτσι γενικά κι αόριστα χωρίς να χρησιμοποιεί συγκεκριμένο παράδειγμα από τη ζωή του και να εστιάζει σε αυτό αλλά ήταν γενικά άσχημη η άποψή του για τις γυναίκες ενώ για τους άντρες δεν έλεγε τίποτα τότε ναι δικαιολογείται ο όρος που χρησιμοποιείς.
Από εκεί και πέρα ο έρωτας για μένα δεν θα έπρεπε να συνδυάζεται με τη δουλειά ή την ανεργία του άλλου ανεξάρτητα από φύλο κι ερωτικές προτιμήσεις.
Και σου το λέω ενώ έχω κάνει πολύ περισσότερες άσχετες δουλειές με αυτό που σπούδασα και υπεραγαπώ κι έτσι συνεχίζω καθώς είναι θέμα βιοπορισμού.
Κι εσύ αν δε δούλευες θα ήθελες τον έρωτα στη ζωή σου. Απλά δεν βάζουμε τον εαυτό μας σχεδόν ποτέ στη θέση του άλλου ανθρώπου.
Ξέρω θα πεις ''μα εγώ θα έκανα οποιαδήποτε δουλειά, θα έβρισκα οπουδήποτε'' και τέτοια. Συμφωνώ, κι εγώ λόγω ανάγκης θα έκανα οποιαδήποτε δουλειά όπως και κάνω. Μα στάσου και σκέψου ένα λεπτό σε περίπτωση που δεν έβρισκες δουλειά, δεν θα ήθελες όσο δεν έχεις δουλειά να έχεις ερωτική ζωή;
Αν δε σου αρέσει ως συμπεριφορά και γενικότερα, η λύση είναι απλή και σύντομη: ''Δεν μου αρέσεις, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, διαπίστωσα πως δεν ταιριάζουμε'' του λες και τέρμα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ