Τι τρέχει με το αμφιλεγόμενο viral βιντεάκι του κουνελιού από την Ελλάδα που κάνει μπάνιο στον νιπτήρα;

Facebook Twitter
38

Μου ήρθε αυτό το ημέιλ από αναγνώστη :

Κοίτα δω τι κάνει το ζώον στο ζωάκι. Έχω και εγώ κουνέλι και ξέρω ότι αυτό που κάνει μπορεί να το σκοτώσει από τον φόβο του. Τα κουνέλια είναι σαν τις γάτες στο λούσιμο (σάλιο), με τη διαφορά ότι είναι λιγότερο αντιδραστικά. Άμα γκουγκλάρεις λίγο θα δεις πόσο βασανιστικό είναι αυτό που κάνει. Και το λούζει και με σαπούνι
χεριών, του βάζει νερό στ' αυτιά.... τελοσπάντων. Άν μπορείς θύμησε ξανά, ότι άμα είναι να πάρει κάποιος ζωάκι, πρέπει να ξέρει 2-3 πράγματα πριν.

Εκ πρώτης όψεως είναι σούπερ χαριτωμένο το βίντεο που έκανε παγκόσμιο σουξέ. Όπως λέει όμως ο αναγνώστης, τα κουνέλια δεν αντιδρούν όταν τρομάζουν (όπως πχ. οι γάτες που δεν θα έμεναν ούτε ένα δευτερόλεπτο κάτω απ' το νερό). 

Δεν είμαι ειδικός, πάντως διαβάζω με ενδιαφέρον την κουβέντα που έχει ανοίξει στο ίντερνετ σχετικά με τον βασανισμό (ή όχι) του συγκεκριμένου κουνελιού. 

Μερικά απ' τα πιο δημοφιλή σχόλια στο youtube: 

- i valium tou exoune dwsei i LCD ...vriskete se alli diastasi o lagos

- το ζωο πασχιζει να φυγει.. προφανως και δεν του αρεσει το νερο. τα κουνελια οπως και οι γατες εκ φυσεως πλενονται μονα τους, σε κανενα δεν αρεσει να το βαζουν στον νιπτηρα και να το βρεχουν. λιγη υπευθυνοτητα (μαθαινοντας βασικα πραγματα για το κατοικιδιο που εχεις) δεν βλαπτει.

- ..η χαζογκομενα χαιρεται οχι το ζωντανό!

- Having lived with rabbits for a very long time, working at a vet clinic, and a volunteer for the RSPCA, I can tell you that if the rabbit was uncomfortable or distressed it would definitely not just lay there. It would leap up, and try to escape. It was not breathing quickly, nor were it's eyes engorged. Not even when it was being handled after the water was drained.
That rabbit enjoyed the bath.

το κουνέλι που κάθεσαι και βασανίζεις έχει προφανώς πολύ περισσότερο μυαλό από εσένα,λες και μπορεί να σηκωθεί και να σε αρχίσει στα μπουνίδια άμα τυχόν θελήσει να παραπονεθεί.Έχω κουνέλια και σου λέω ότι όταν στέκονται ακίνητα φοβούνται(100% εδώ

- ήθελα να 'ξερα όλοι εσείς που βρίζετε αυτόν που ανέβασε το βιντεάκι (και με ένα δίκιο βέβαια), τι σκέφτεστε για την ωραιότατη μπριζολίτσα που έχετε μπροστά σας και τρώτε όσο κατά τη διάρκεια...

- νερο ρε μαλακισμενη στα αυτια του???δεν το δινεις σε κανεναν αλλο το ζωντανο που ξερει να το φροντιζει??αντε και γαμησου...η ημιμαθεια σκοτωνει...επισης υπαρχουν ειδικα σαμπουαν για τα ζωακια αυτα και οχι τα τοξικα του εμποριου...αντε στο διαολο ρε!!γελατε κιολας ζωα!!!

- Putting your rabbit on his back and watching him seemingly completely relax is often called "trancing" or "hypnotizing" your rabbit. Actually, it is neither one. Is your rabbit in bliss? Not really. The state you have put your rabbit in is part of a bag of instinctual tricks to escape a predator. When a rabbit is grabbed by a predator the rabbit will "freeze" and imitate prey that has been killed... a dead rabbit. By doing this the rabbit will boost its chances of escape and fatal injuries.

*Σχόλιο του Άρη:

 

Διαβάζοντας για τις τακτικές των κουνελιών (σε εγκυκλοπαίδειες, όχι στα σχόλια του youtube προφανώς), έμαθα πως επειδή είναι αρκετά χαμηλά στην τροφική αλυσίδα, έχουν αναπτύξει αυτό το κόλπο, του "ψόφιου κοριού". Υποκρίνονται ότι είναι νεκρά δηλαδή - χωρίς να κουνιούνται καθόλου - όταν νιώθουν μεγάλη απειλή. 

 

Έτσι ελπίζουν ότι ο κυνηγός ή το ζώο που τους απειλούσε θα χάσει το ενδιαφέρον του και θα τα αφήσει να φύγουν. Είναι ένα κόλπο που πετυχαίνει και το κάνουν ακόμα και κουνέλια που δεν έζησαν ποτέ ελεύθερα - είναι στη φύση τους. 

 

 

Αυτό πραγματικά έπρεπε να το ήξεραν αυτοί που όχι μόνο έπλυναν έτσι το κουνέλι τους, αλλά ανέβασαν και το βίντεο με τον τίτλο How to clean a Bunny. 

 

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είδαν αυτό το ελληνικό κλιπάκι - και διασκέδασαν. Ελπίζω όμως οι κάτοχοι κουνελιών να διαβάσουν και αυτά που έγραψα ώστε να ΜΗΝ το δοκιμάσουν ποτέ στο δικό τους ζώο...

 

 

** Και λίγο χιούμορ, μαζί με αγανάκτηση, κάτω απ' το βίντεο στο youtube:

 

 

38

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
το κουνέλι; το κουνέλι φοβάται τα πάντα ούτως ή άλλως διότι υπάρχει για να τρώγεται από τα πάντα. η μνήμη του είναι σαν του χρυσόψαρου, και η αντίληψή του περίπου αντίστοιχη. το δέσιμο που μπορείς να έχεις μ' ένα κουνέλι είναι περίπου πιό κάτω απ' το μηδέν. άσε που είναι και ευαισθητούλια, δε θέλουν να πάει νερό στ' αυτιά τους, να τα πλένεις με ειδικό κουνελοσάπουνο γιατί θα μείνουν καραφλά, όταν θες να τα σηκώσεις αγκαλιά μην τα πιάνεις από κάτω γιατί η καρδούλα τους θα σταματήσει. Να μην κάνεις δυνατούς θορύβους γιατί παθαίνουν καρδιακό. Μασουλάνε τα καλώδια και γεμίζουν κουνελοκούραδα όπου να 'ναι. Πραγματικά δεν έχω κανένα ενδιαφέρον αν το κουνέλι υποφέρει ή γουστάρει ή οτιδήποτε, οικτηρώ τους ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να πάρουν κουνέλι. Και ναι, η καλύτερη θέση γι' αυτό θα ήταν σε πήλινο με κρασί και κρεμμυδάκια.
Απορω με αυτους που παιρνουν κουνελια στο σπιτι. Θεωρουν εαυτον πιο ψαγμενους ζωοφιλους ισως; Προσωπικα, ενα ζωακι χαριτωμενο, αλλα αδιαφορο συναισθηματικα (μονο αν του βαλεις ενα μαρουλι στο στομα θα συγκινηθει), δεν με τραβαει καθολου. Επισης ενα ζωο που το εχω δοκιμασει στιφαδο με κρεμμυδακια εστω μια φορα, δεν θα ηθελα να το εχω κατοικιδιο, καταλαβαινετε... Μια χαρα ειναι ο σκυλος, η γατα, το αλογο, το δελφινι...
αυτο δεν ειναι τιποτα κατι αλλοι ανωμαλοι ανεβαζουν φωτο που φιλανε και αγκαλιαζουν σκυλους γατες και λιονταρια!!μιλαμε για σεξουαλικη παρενοχληση η οποια ξεκινα απο τα βρεφικα τους χρονια!!στο διαδικτυο κυκλοφορουν πολυ σκληρες εικονες με κουταβια που πεφτουν θυματα αρρωστημενων παιδικων μυαλων!!κρατος δεν υπαρχει να επεμβει???που εχει φτασει η κοινωνια???παω να φαω μια μπριζολα η ληψη πρωτεϊνης παντα με εσωζε απο την καταθληψη.....
Έχοντας ζήσει με 2 κουνελια ξέρω ότι σιχαίνονται το μπάνιο πιο πολύ από ότι ο διάολος το λιβάνι! Χρειάζονται ειδικό σαπούνι αλλιώς μπορεί να χάσουν όλο ρο τρίχωμα τους και όχι μόνο. Στο κεφάλι επίσης δεν κάνει να βρεχεται γιατί μπαίνει πολύ νερό από τα αυτιά και από ότι είδα έβαλε και σαπούνι!
Η "κακοποίηση" εμπεριέχει μέσα δόλο. Τα παιδιά είναι απλά άσχετα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλανε να βασανίσουνε το ζωντανό.Πόσο λατρεύω τα σχόλια που πάνε κάπως έτσι:"Καλά δεν το λυπάσαι καθόλου; Ίχνος ανθρωπιάς δεν έχεις μέσα σου;Είσαι για κρεμάλα!"
Ότι νάναι, άσχετοι που δεν είχαν ποτέ τους κατοικίδια, ξεκίνησαν την κριτική νεοελληνικής ασχετίλας.Είδαν ένα βίντεο και έβγαλαν συμπεράσματα, καταρχήν δεν βάζεις ένα ζώο με την μία στο νερό. Είχα 3 γάτες και τις 3 τις έκανα μπάνιο κανονικά με αφρόλουτρο για κατοικίδια, άρχιζα απο μικρά να τα χαιδεύω με βρεγμένα χέρια όπου συνέχιζα να τα βρέχω μέχρι που οι γάτες γινόντουσαν μούσκεμα με παιχνίδι, σιγά σιγά μπήκαν και στην μπανιέρα χωρίς πολλές φασαρίες. Κάπως έτσι θα έγινε και με το κουνέλι, σιγά σιγά και με απίστευτη υπομονή μπορείς να το μάθεις να συνηθίσουν το μπάνιο.Επίσης το κουνέλι ούτε πιεσμένο είναι, ούτε έχει πανικοβληθεί, οι αναπνοές του είναι κανονικές όπως και το βλέμμα του. Όποιος έχει δει φοβισμένο κουνέλι, ξέρει πολύ καλά τι εννοώ. Ναι μπορεί να μην απολαμβάνει όσο θα θέλαμε ή έστω για όλη την διάρκεια, αλλά σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν δείχνει την δυσφορία που επικαλείστε
Επειδή έχω κουνέλι και ξέρω αρκετά πράγματα για αυτά, θα σου πω ότι τα κουνέλια όταν φοβούνται τρέμουν. Ξανακοίτα το βίντεο προσεχτικά και μετά βγάλε συμπέρασμα. Επίσης όταν γύρισε ευθεία αν πρόσεξες προσπάθησε να φύγει. ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΕΝΟΥΜΕ...εγώ τόσα χρόνια έχω το δικό μου...ούτε μια φορά δεν το έχω κάνει μπάνιο, και είναι πιο καθαρό και από εμένα. Για ποιο λόγο να το βασανίσω;
Να φαντασω οτι ολοι εσεις που ειστε κατα τις "κακοποιησης" του κουνελιου δεν θα ειχατε προβλημα αν βλεπατε εναν λυκο να το κατασπαραζει,ε λοιπον σας εχω νεα φιλοι μου: και εμεις ζωα ειμαστε και μαλιστα πανω απο το κουνελι στην τροφικη αλυσιδα οποτε που το περιεργο στο video?
Το περιεργο ειναι οτι δεν τρωνε το κουνελι, αλλα το βασανιζουν (εν αγνοια τους υποθετω, αλλα το βασανιζουν). Δεν εχει καμια σχεση με την τροφικη αλυσιδα αυτο. Κανενα αλλο ζωο στη φυση δεν βασανιζει ενα αλλο ζωο. Μονο ο ανθρωπος.
"Κανενα αλλο ζωο στη φυση δεν βασανιζει ενα αλλο ζωο. Μονο ο ανθρωπος." ...και η γάτα. Βασανίζει στο έπακρο το θήραμά της, μέχρι αυτό να σταματήσει να αντιδράει -δαγκώνει και σπάει τις φτερούγες των πουλιών πολύ πριν τα αποτελειώσει, για παράδειγμα, και μετά μπορεί να μην τα φάει καν. Αν είναι να γενικολογούμε, να το κάνουμε τουλάχιστον σωστά.
Mr. Aljo, δεν εχεις δει ντοκυμαντερ για τις υαινες μαλλον....btw κι εγω ειχα κουνελι, και ο κτηνιατρος επετρεπε κανενα μπανακι που κ που, ειδικα τις πολυ ζεστες μερες του καλοκαιριου, αρκει να ηταν με προσοχη και να αποφευγω να του βρεχω τ'αυτια...επισης ο δικος μου κούνελος εκανε σαν τον μανιακο γιατι δεν ηθελε. δεν ξερω για το κουνελι του βιντεο, παντως γενικα το μπανιο δεν θεωρειται ο εξολοθρευτης των κονικλοειδων...
Το περιεργο ειναι οτι δεν τρωνε το κουνελι αλλα το βασανιζουν. Πουθενα στη φυση οσο ανωτερα και αν ειναι ενα ζωο στην τροφικη αλυσιδα δεν βασανιζει το κατωτερο του ζωο. Ο λυκος θα το κατασπαραζε για να τραφει, δεν θα το βασανιζε. Το μονο ζωο στη φυση που βασανιζει τα αλλα ζωα ειναι ο ανθρωπος. Και η τροφικη αλυσιδα δεν εχει καμια σχεση με το θεμα.
Πάμε άλλη μία: Η ΓΑΤΑ! Αντίθετα με το λύκο, δεν θα το κατασπάραζε για να τραφει, απλά θα το βασάνιζε.Δεν είναι ο άνθρωπος το μόνο ζώο στη φύση που βασανίζει τα άλλα ζώα. Απλά είναι ο μόνος που σκαρφίζεται κλισέ εκφράσεις άγονης, υποτιθέμενης αυτοκριτικής. (Αυτό κι αν δεν έχει σχέση με την τροφική αλυσίδα.)
Ποιος έπαθε άραγε μεγαλύτερο ψυχικό τραύμα εδώ πέρα; Το κουνέλι από το πλύσιμο ή τα παιδάκια που έφαγαν το βρίσιμο της ζωής τους από κάποιους ανάγωγους ξερόλες;
Κανενα ζωο δεν θα επρεπε να υποφερει. Οι συγκεκριμενοι ιδιοκτητες δεν θεωρω ομως οτι υπεβαλαν σε κανενα εξωφρενικο μαρτυριο το κατοικιδιο τους εστω κι αν αυτο φοβηθηκε-δεν μπορω να το κρινω απο το βιντεο. Ενα κατοικιδιο ομως που ζει σε ενα διαμερισμα με ανθρωπους πανικοβαλλεται ολη μερα και με το παραμικρο και μετα ξεχνιεται. Αμα κερδισεις την εμπιστοσυνη του παυει να αντιδρα σπαστικα