Τι τρέχει με το αμφιλεγόμενο viral βιντεάκι του κουνελιού από την Ελλάδα που κάνει μπάνιο στον νιπτήρα;

Facebook Twitter
38

Μου ήρθε αυτό το ημέιλ από αναγνώστη :

Κοίτα δω τι κάνει το ζώον στο ζωάκι. Έχω και εγώ κουνέλι και ξέρω ότι αυτό που κάνει μπορεί να το σκοτώσει από τον φόβο του. Τα κουνέλια είναι σαν τις γάτες στο λούσιμο (σάλιο), με τη διαφορά ότι είναι λιγότερο αντιδραστικά. Άμα γκουγκλάρεις λίγο θα δεις πόσο βασανιστικό είναι αυτό που κάνει. Και το λούζει και με σαπούνι
χεριών, του βάζει νερό στ' αυτιά.... τελοσπάντων. Άν μπορείς θύμησε ξανά, ότι άμα είναι να πάρει κάποιος ζωάκι, πρέπει να ξέρει 2-3 πράγματα πριν.

Εκ πρώτης όψεως είναι σούπερ χαριτωμένο το βίντεο που έκανε παγκόσμιο σουξέ. Όπως λέει όμως ο αναγνώστης, τα κουνέλια δεν αντιδρούν όταν τρομάζουν (όπως πχ. οι γάτες που δεν θα έμεναν ούτε ένα δευτερόλεπτο κάτω απ' το νερό). 

Δεν είμαι ειδικός, πάντως διαβάζω με ενδιαφέρον την κουβέντα που έχει ανοίξει στο ίντερνετ σχετικά με τον βασανισμό (ή όχι) του συγκεκριμένου κουνελιού. 

Μερικά απ' τα πιο δημοφιλή σχόλια στο youtube: 

- i valium tou exoune dwsei i LCD ...vriskete se alli diastasi o lagos

- το ζωο πασχιζει να φυγει.. προφανως και δεν του αρεσει το νερο. τα κουνελια οπως και οι γατες εκ φυσεως πλενονται μονα τους, σε κανενα δεν αρεσει να το βαζουν στον νιπτηρα και να το βρεχουν. λιγη υπευθυνοτητα (μαθαινοντας βασικα πραγματα για το κατοικιδιο που εχεις) δεν βλαπτει.

- ..η χαζογκομενα χαιρεται οχι το ζωντανό!

- Having lived with rabbits for a very long time, working at a vet clinic, and a volunteer for the RSPCA, I can tell you that if the rabbit was uncomfortable or distressed it would definitely not just lay there. It would leap up, and try to escape. It was not breathing quickly, nor were it's eyes engorged. Not even when it was being handled after the water was drained.
That rabbit enjoyed the bath.

το κουνέλι που κάθεσαι και βασανίζεις έχει προφανώς πολύ περισσότερο μυαλό από εσένα,λες και μπορεί να σηκωθεί και να σε αρχίσει στα μπουνίδια άμα τυχόν θελήσει να παραπονεθεί.Έχω κουνέλια και σου λέω ότι όταν στέκονται ακίνητα φοβούνται(100% εδώ

- ήθελα να 'ξερα όλοι εσείς που βρίζετε αυτόν που ανέβασε το βιντεάκι (και με ένα δίκιο βέβαια), τι σκέφτεστε για την ωραιότατη μπριζολίτσα που έχετε μπροστά σας και τρώτε όσο κατά τη διάρκεια...

- νερο ρε μαλακισμενη στα αυτια του???δεν το δινεις σε κανεναν αλλο το ζωντανο που ξερει να το φροντιζει??αντε και γαμησου...η ημιμαθεια σκοτωνει...επισης υπαρχουν ειδικα σαμπουαν για τα ζωακια αυτα και οχι τα τοξικα του εμποριου...αντε στο διαολο ρε!!γελατε κιολας ζωα!!!

- Putting your rabbit on his back and watching him seemingly completely relax is often called "trancing" or "hypnotizing" your rabbit. Actually, it is neither one. Is your rabbit in bliss? Not really. The state you have put your rabbit in is part of a bag of instinctual tricks to escape a predator. When a rabbit is grabbed by a predator the rabbit will "freeze" and imitate prey that has been killed... a dead rabbit. By doing this the rabbit will boost its chances of escape and fatal injuries.

*Σχόλιο του Άρη:

 

Διαβάζοντας για τις τακτικές των κουνελιών (σε εγκυκλοπαίδειες, όχι στα σχόλια του youtube προφανώς), έμαθα πως επειδή είναι αρκετά χαμηλά στην τροφική αλυσίδα, έχουν αναπτύξει αυτό το κόλπο, του "ψόφιου κοριού". Υποκρίνονται ότι είναι νεκρά δηλαδή - χωρίς να κουνιούνται καθόλου - όταν νιώθουν μεγάλη απειλή. 

 

Έτσι ελπίζουν ότι ο κυνηγός ή το ζώο που τους απειλούσε θα χάσει το ενδιαφέρον του και θα τα αφήσει να φύγουν. Είναι ένα κόλπο που πετυχαίνει και το κάνουν ακόμα και κουνέλια που δεν έζησαν ποτέ ελεύθερα - είναι στη φύση τους. 

 

 

Αυτό πραγματικά έπρεπε να το ήξεραν αυτοί που όχι μόνο έπλυναν έτσι το κουνέλι τους, αλλά ανέβασαν και το βίντεο με τον τίτλο How to clean a Bunny. 

 

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είδαν αυτό το ελληνικό κλιπάκι - και διασκέδασαν. Ελπίζω όμως οι κάτοχοι κουνελιών να διαβάσουν και αυτά που έγραψα ώστε να ΜΗΝ το δοκιμάσουν ποτέ στο δικό τους ζώο...

 

 

** Και λίγο χιούμορ, μαζί με αγανάκτηση, κάτω απ' το βίντεο στο youtube:

 

 

38

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Έλεος με τους κριτές των πάντων! Λες και το κουνέλι το έχει ζευγάρι σαδιστών και το τυραννάει καθημερινά για πλάκα. Κατά πάσα πιθανότητα, ο λαγός το γουστάρει, αλλιώς δε θα κάθονταν. Και άμα δεν κάθονταν; Δηλαδή όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων που το ζωντανό δεν γουστάρει πλύσιμο και χτυπιέται όταν βλέπει την μπανιέρα πρέπει να τους κάνει μήνυση η PETA και να τους βγάλουμε τα νύχια με τανάλια για προσβολή της ελεύθερης βούλησης του ζώου. . . Μόνο για τα αυτάκια έχω μία ένσταση. Συμβαίνει και αλλού: https://www.youtube.com/watch?v=uR-H5ZGqkpA
Εχω δει και μερικες γατες που τους αρεσει το νερο, οπως επισης και γατακι που εμπαινε στη θαλασσα και εκανε μπανιο μαζι με την κοπελα που το ειχε (χωρις να το ζοριζει). Παντως αυτα δεν ειναι ο κανονας. Εδω ακομα και πολλα σκυλια φοβουνται το νερο. Θελει τροπο. Αν ομως το κουνελι το μαθανε και εχει συνηθισει το νερο, ποιο το προβλημα;
Καμία σχέση η αγάπη μου προς τα ζώα με την αντίδρασή μου στο βίντεο, απλά έχω μια δυσανεξία στις προκάτ κλάψες. Από αγάπη στα ζώα, το τελευταίο πράγμα που θα κάνω είναι να τα έχω σπίτι μου, λες και τους κάνω καμία χάρη.
καλά σας λέει ρε. και όσοι είστε "κατά της στυγνής καταπίεσης και του σαδιστικού βασανισμού και της υποδούλωσης και γενοκτονίας των ζώων για να ικανοποιήσει ο άνθρωπος την άρρωστη ανάγκη του για κρέας", που νομίζετε ότι είστε τόσο καλύτεροι από όλους τους υπόλοιπους, είστε και ανόητοι, και λάθος και δεν σας γουστάρει κανείς. Και τα κουνέλια, άνθρωποι, δεν είναι για κατοικίδια, για φαγητό είναι. Ούτε να τα παίξεις μπορείς, ούτε να τα χαϊδέψεις και ψοφάνε με το παραμικρό.