ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.11.2022 | 10:17

Άνευ έρωτα

Δεν έχω ερωτική εμπειρία. Δεν μου λείπει τόσο η πράξη, που κι αυτή είναι πολύ ωραία με κάποιον άνθρωπο που αγαπάς κι εμπιστεύεσαι αλλά περισσότερο το χάδι, η αγκαλιά, η βόλτα χέρι-χέρι και το ερωτευμένο βλέμμα. Πραγματικά υπάρχουν μέρες που το σώμα μου και το μυαλό μου σε απόλυτο συντονισμό το ζητούν. Επίσης στον έρωτα νιώθω πάντα την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, ίσως και το φόβο που νιώθουν οι γυναίκες. Αυτό το ''θα μου φερθεί καλά;'' που σκέφτονται ή την έκθεση ψυχής και σώματος που νιώθουν μπροστά στον άλλο. Δεν έχω αγωνία φυσικά για το αν θα φερθώ καλά, ξέρω τον εαυτό μου αλλά ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ. Νιώθω συνοδοιπόρος με την κοπέλα στο ερωτικό ταξίδι όχι κυνηγός που θα γευτεί τη λεία του. Πάντα έτσι ήμουν. Επίσης θέλω να πω ότι οι αλλαγές δεν έχουν πάντα αποτέλεσμα. Ήμουν αδύνατος και πάχυνα, παχύς κι αδυνάτισα, με μούσια τα ξύρισα, ξυρισμένος κι άφησα μετά μουστάκι, με μαλλιά και κουρεύτηκα, κουρεμένος κι άφησα λίγα μαλλιά. Και συνήθως έβλεπα ζευγάρια μπροστά μου με την εντελώς αντίθετη εμφάνιση από την οποία είχα εγώ την κάθε εποχή. Μόνο τα γυαλιά μυωπίας φοράω από το Γυμνάσιο. Επίσης δεν είχα ποτέ αυτή την επικοινωνία με τα μάτια που λένε πως υπάρχει. Δεν κοιτούσα ποτέ έντονα και για πολύ ώρα αλλά έριχνα ένα βλέμμα και ποτέ σε όλη μου τη ζωή δεν υπήρξε ανταπόδοση στο βλέμμα από εκείνη που με ενδιέφερε. Ποτέ. Εντάξει μπορεί να κοιτούσε άλλη στιγμή όταν δεν κοιτούσα εγώ, αλλά το λέω γιατί λένε γι' αυτή τη συνάντηση των βλεμμάτων που τα λέει όλα χωρίς λόγια και δίνει το πράσινο φως για τη γνωριμία. Ξέρω το παν είναι η αυτοπεποίθηση και η επικοινωνία. Οι ψυχολόγοι πάντως λένε ότι για όλους ανεξαιρέτως υπάρχει ταίρι, ακόμα και για την περίπτωσή μου. Ή τουλάχιστον εκεί που πήγα εγώ, δεν ξέρω αν υπάρχει διαφωνία συναδέλφων. Ίσως δεν ακούγονται πολύ ''αντρικά'' αυτά που λέω σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, δεν μου άρεσε ανέκαθεν και η έννοια της λέξης κυνηγός. Δεν ξέρω πού ανήκω σύμφωνα με τη σύγχρονη ορολογία, το ψάχνω. Το ''σκέτος φλώρος είσαι ρε'' ή η εθνική μας βρισιά πάντως are not acceptable.
6
 
 
 
 
σχόλια

Μια διευκρίνιση, εκτός από τα βλέμματα και οτι δεν βλέπεις τον εαυτο σου ως κυνηγό, αλλά συνοδοιπόρο, έχεις κάνει ποτέ την 1η κίνηση για να προσγγίσεις κάποια που σε ενδιαφέρει; Εννοώ πολύ ξεκάθαρη κίνηση, δηλαδή να προτείνεις έξοδο; Αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει και συνοδοιπόρος στο ταξίδι. Θα ήθελα να το γνωρίζω αυτό.

Αρχικά, θα ήθελα να σου πω- όσο παράδοξο κι αν ακούγεται- να μη νιώθεις μόνος γιατί υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι εκεί έξω ακριβώς σαν εσένα.
Δεύτερον, φαίνεται να σε προβληματίζει αρκετά το γεγονός ότι οι ευαισθησίες σου μπορεί να μη θεωρούνται και πολύ "αντρικές". Σύμφωνα με το δικό μου ορισμό, άντρας δεν είναι ο "κυνηγός" ή ο alpha male που θα ακούσεις διάφορους αυτόκλητους life coaches να διατυμπανίζουν, αλλά εκείνος που ξέρει ανά περίσταση πότε να δείξει αδυναμία και πότε υπεροχή. Επιπλέον, αυτό το ''θα μου φερθεί καλά;'' δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αποτελεί αποκλειστικά γυναικεία ανησυχία. Δεν είναι εύκολο στις μέρες μας να εμπιστευτείς την ψυχή και το κορμί σου σε κανέναν/καμία, γιατί δεν ξέρεις ποτέ σε τι κατάσταση θα τα παραλάβεις πίσω στο ενδεχόμενο "αποτυχίας" ενός έρωτα.
Τρίτον, αν δεν αποτύχεις, δε θα μάθεις. Οπότε σου εύχομαι σύντομα να βιώσεις όλα αυτά που τόσο λαχταράς και κυρίως να βρεις ένα συμβατό ταίρι που θα καταλάβει και θα εκτιμήσει αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σου που σε καθιστούν ξεχωριστό και πολύ πιο άντρα από πολλούς εκεί έξω. Όλα να σου πάνε καλά, φίλε μου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου είσαι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος που σκέφτεται τον έρωτα πολύ ρομαντικά και θα όταν βρεις το ταίρι σου θα ναι τυχερό να χαρεί αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σου. Αυτό να σκέφτεσαι. Ό,τι είναι θα προκύψει όταν θα υπάρχει έλξη από κοινού . Από τον "κυνηγό" που δεν σαρέσει μπορείς (μόνο αν θες ) να βρεις ένα δύο στοιχεία (πχ μία πρωτοβουλία ,μια τολμη ,μια προστατευτικότητα που μπορεί να εμπνέει ) και να τα φέρεις πιο κοντά σου. Σκέψου το ιδανικό του ήρωα στην αρχαία Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να το καταδικάζουμε κ αυτό που νομίζουμε ότι είναι μακριά από μας αλλά να δούμε αν υπάρχουν και κάποια πιο healthy κομμάτια του για να υιοθετήσουμε στην ζωή μας. Η τοξική εκδοχή εννοείται δεν είναι αποδεκτή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ