ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.9.2022 | 18:50

Κλειστό άτομο

Είμαι τόσο κλειστό άτομο που δεν μπορώ να κάνω ευκολα παρεες. Και με στεναχωρεί αυτό γιατί νιώθω πολυ μόνη μου. Φοβάμαι να μιλήσω στους άλλους γιατί νομίζω ότι μετά θα με σχολιασουν. Δεν ξέρω πως να το ξεπεράσω όλο αυτό. Όσο προσπαθω να προσελκυσω άτομα για παρεα νιώθω ότι δεν με συμπαθουν. :(
9
 
 
 
 
σχόλια

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο αλλά προσπάθησε να μην είσαι τόσο σκληρή με τον εαυτό σου.. Μην σταματήσεις να προσπαθείς!
όλα γίνονται απλά κάποια πράγματα πέρνουν παραπάνω χρόνο από ότι θα θέλαμε..
Προσπάθησε πραγματικά να μην κρίνεις τον εαυτό σου.. Βάλε τον εαυτό σου να σκεφτεί ποιος είναι ο λόγος που το κάνεις αυτό.. Και σκέψου τι σου οφείλει όλο αυτό.. Δηλαδή στο να νιώθεις ότι δεν συμπαθούν..

Βρες άτομα που σε χρειάζονται όσο τα χρειάζεσαι κ συ. Πολλοί άνθρωποι όντως δεν θα σε συμπαθούν ή δεν θα σε έχουν ανάγκη στη ζωή τους για κάποιο λόγο ,ακόμα κ αν σε βρίσκουν οκ άτομο . Κάπως χρειάζεται μια κοινή ανάγκη για φιλία για να κολλήσουν δύο άνθρωποι κάποιες φορές . Μια χημεία κάτι. Μίλα σε άτομα που για κάποιο λόγο νιώθεις πιο άνετα να τους μιλήσεις , άσε τους άλλους. Αυτό το άνετο θα το μεταδώσεις κ στον άλλον κ μπορεί να ταιριάζετε.

Καλή μου εξομολογούμενη,δεν έχω να σου πω πολλά , πέραν του ότι σε νιώθω γιατι απλά κι εγώ είμαι αρκετά μοναχικός τύπος.
Όλοι οι χρήστες που έγραψαν και ειδικά ο Τυχαίος περαστικός, τα είπαν όλα και πολύ όμορφα :)
Θα σου αφήσω μόνο ένα τραγούδι που μου ήρθε στο μυαλό σαν σε διαβασα (μόνο μη σε ρίξει)
https://youtu.be/4DuYkqDA9ZY

https://youtu.be/4DuYkqDA9ZY

Η εσωστρέφεια δεν είναι άσχημο χαρακτηριστικό αλλά θα πρέπει να εστιάσεις στην αποδοχή του εαυτού σου χωρίς να νιώθεις άσχημα γι' αυτόν.
Είτε μιλήσεις είτε δε μιλήσεις οι άλλοι θα σε σχολιάσουν έτσι κι αλλιώς αν είναι να σε σχολιάσουν. Ακραίο παράδειγμα αλλά όχι κι εντελώς έξω από την πραγματικότητα είναι ότι μπορεί να σε σχολιάζουν κι ακριβώς επειδή δε μιλάς, κάθεσαι στη γωνίτσα του ή βλέποντας τη συστολή να καθρεφτίζεται στα μάτια σου κάνοντας αδέξιες προσπάθειες προσέγγισης. Σ' αυτό πρέπει να βάλεις ένα τεράστιο Χ, να σταματήσεις να σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι, όλοι ζούμε και κυκλοφορούμε άρα είμαστε εν δυνάμει στόχοι σχολιασμού είτε κάνουμε είτε δεν κάνουμε πράγματα.
Κανένας άνθρωπος δεν είναι άμα τη εμφανίσει μη συμπαθητικός ή άσχημος χαρακτήρας οπότε είναι λάθος το να νιώθεις ότι δεν σε συμπαθούν άνθρωποι που δεν σε γνωρίζουν καν όσο προσπαθείς να τους προσεγγίσεις. Αν κάποιοι είναι προκατειλημμένοι άσε τους έξω, δεν τους χρειάζεσαι.
Δεν ξέρω και ποιά είναι τα ενδιαφέροντά σου, τι χόμπι έχεις ώστε να σου προτείνω και πιο συγκεκριμένα πράγματα ώστε να μπορέσεις να γνωρίσεις έστω κι ένα άτομο γι' αρχή. Δεν γνωρίζω και την ηλικία σου αλλά δεν παίζει και τόσο ρόλο.
Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, κι εγώ σαν κι εσένα είμαι, loner, αλλά κατάφερα και βρήκα έστω λίγη παρέα μέσω της κινηματογραφικής λέσχης της Ίριδας, του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών που είναι ανοιχτή στο κοινό με προβολές, σεμινάρια, αναλύσεις ταινιών και συζητήσεις κι άλλα πολλά.
Είναι απολύτως μέσα στα ενδιαφέροντά μου καθώς πριν δεκαεννιά χρόνια σπούδασα σκηνοθεσία (όχι εκεί, σε άλλη σχολή) και γενικά το σινεμά είναι η ζωή μου από όταν ήμουν πολύ μικρός. Αλλά και η λογοτεχνία, η μουσική και το θέατρο. Βέβαια για να σου πω την πλήρη αλήθεια και να μην το κρύβω, στάθηκα και κάπως τυχερός γιατί σε μια προβολή έξω από εκεί με προσέγγισε ένα άτομο, φοβερός τύπος και μου πρότεινε να πηγαίνω κι έτσι γνωρίστηκα και με λίγους από εκεί μέσα, μέσω αυτού του ανθρώπου. Κι από εκεί και πέρα πάω και σε διάφορες προβολές, όχι μόνο εκεί αλλά κι αλλού, σε άλλες αίθουσες με το συγκεκριμένο άτομο ή σε φεστιβάλ μαζί με το συγκεκριμένο άτομο. Μη φαντστείς ότι κάνουμε τρελή παρέα, γενικά η φάση είναι ο καθένας στον κόσμο του έξω από εκεί αλλά τουλάχιστον κάτι μας ενώνει εκεί. Κι έξω από εκεί, μια διαδικτυακή επικοινωνία αρκεί για να διατηρήσουμε ας πούμε το δέσιμο κι ας μη βλεπόμαστε συχνά. Είναι μια παρηγοριά. Βέβαια τώρα με το νέο νόμο που καταργεί τις πανεπιστημιακές λέσχες δεν ξέρω κατά πόσο θα συνεχίσει η λέσχη και τι συμμετοχή θα έχει. Ακόμα και να συνεχίσει, μπορεί κάποιοι να μην ξανάρθουν, γίνεται μια σχετική ανανέωση κάθε χρόνο.
Έτσι κι εσύ λοιπόν, θα ήταν καλό μέσα από κάποια δραστηριότητα που σου αρέσει να βρεις άτομα που θα έχετε κοινά ενδιαφέροντα και κάτι θα γίνει, έστω και με ένα άτομο. Έστω κι ένα άτομο θα έρθει προς εσένα ή θα προσεγγίσεις κι εσύ κάποιο άτομο από εκεί νιώθοντας ότι είσαι σε safe space με ανθρώπους που μοιράζεστε την αγάπη για κάτι κοινό.
Τέλος, συμφιλιώσου με τον εαυτό σου, η μοναξιά κι ειδικά όσο περνούν τα χρόνια θα υπάρχει πάντα στη ζωή εσωστρεφών, ντροπαλών ανθρώπων. Μικρά (ή μεγάλα) διαλείμματα από τη μοναξιά όμως μπορούν να υπάρξουν.
Κι ένα τραγουδάκι αφιερωμένο σε σένα μοναχική ύπαρξη, ελπίζω να σου αρέσει:

https://youtu.be/Jurjr6Gp3L8

Άμα είσαι κλειστή σαν άτομο και δεν μπορείς να πλησιάσεις κόσμο εξω υπάρχουν και τα σοσιαλ σαν μια λύση ,υπάρχουν άπειρες ομάδες στο facebook που κάνουν γνωριμιες και κανονίζουν εκδρομές εξόδους κλπ ψάξε και θα βρεις

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ