ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.9.2022 | 12:23

Σοσιαλ μιντια κ αυτοπροβολη

Με κουραζουν τοσο πολυ τα σοσιαλ μιντια. Με εχει κουρασει τοσο πολυ αυτη η αναγκη των ανθρωπων για προβολη. Κ μη φανταστειτε οτι ειμαι καμια μεγαλη γυναικα, ειμαι μολις 29, αλλα δεν μπορω καθόλου να συμβαδισω με τη γενια μου σ' αυτο το θεμα. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή την αναγκη των ανθρωπων να προβαλουν τα παντα απο τη ζωη τους. Πανε να φανε, και αντι να λαχταρανε το πιατο που εχουν μπροστά τους, το πρωτο πραγμα που σκεφτονται ειναι να βγαλουν φωτο να ανεβασουν στορι. Πάνε διακοπες, το ιδιο. Αποκτανε γκόμενο, αρχιζουν απανωτες φωτογραφίες μαζι για να δείξουν στο κοινό τους ποσο ερωτευμενοι ειναι. Ναι κ μενα μου χει ερθει καποιες φορες να ανεβασω ενα ωραιο φαγητο που εφαγα ή μια ωραία φωτογραφία απο διακοπές. Το πρόβλημα ειναι οταν αρχισεις να θες να μοιραζεσαι την καθε ασημαντη λεπτομερεια της ζωης σου, απο που πηρες καφε, τι εφαγες για μεσημεριανο, που πηγες για ποτο, τι καινουργια ρουχα αγορασες κλπ. Το προβλημα ειναι οταν αρχισεις να πηγαινεις για φαγητο κ αντι να σκεφτεσαι "αχ τι ωραια που θα φαω στο ταδε εστιατοριο" σκεφτεσαι, "αχ θα βγαλω φωτο απο κει να την ανεβασω να μαθουν ολοι που εφαγα". Δηλαδη το προβλημα ειναι οταν οι φωτογραφίες κ τα στορι (κοινως η αυτοπροβολή) γινονται αυτοσκοπός καθε εξοδου σου. Εκει εχουμε φτασει!! Βλεπεις ανθρωπους αποβλακωμενους μπροστα στην οθονη του κινητου τους, που ο μονος λογος για τον οποιο βγαινουν το βραδυ ειναι για να βγαλουν ωραιες φωτογραφιες με καλα ρουχα κ μακιγιαζ και να πάρουν λαικ. Καθολου δεν τους νοιαζει αν περασουν καλα ή όχι, αρκει να δείξουν οτι περασαν καλα. Το βρισκω θλιβερο. Ειναι δυνατον να εχει γινει ετσι ο κόσμος? Δεν μπορω να δεχτώ οτι βγαινεις με ένα φιλο κ σου φαίνεται πιο ενδιαφερον το να σκρολαρεις στην οθονη του κινητού σου απ το να μιλησεις μαζι του. Αν μη τι αλλο ειναι προσβλητικο. Κ δεν ειναι μονο οι νεοι, βλεπεις κ ανθρωπους 50 χρονων που ειναι εξισου εθισμενοι στο να ποσταρουν τη ζωη τους στα σοσιαλ μιντια. Δηλαδη δεν εχετε να ασχοληθειτε με κατι πιο σημαντικο κ το μονο πραγμα που σας δινει χαρα ή σας κανει να αισθανθειτε σπουδαιοι ειναι το να παρετε μερικα λαικ? Μηπως να βρειτε πιο ουσιαστικούς στοχους στη ζωη σας? Ημαρτον!!
24
 
 
 
 
σχόλια

Η τεχνολογία είναι καλό πράγμα. Τα σόσιαλ μίντια δεν είναι άσχημα από τη φύση τους. Η υπερβολική και ανούσια χρήση είναι το άσχημο. Και κυρίως γιατί οι περισσότεροι θέλουν να μπουν στο μάτι του άλλου με την προβολή στα σόσιαλ μίντια προβάλλοντας είτε τα πλούτη τους είτε μια ζωή που δεν ζουν εκεί έξω. Αυτή είναι μια υποκριτική στάση που δείχνει λανθασμένο τρόπο σκέψης, λανθασμένη αντίληψη αλλά δεν πιστεύω πως την επιβάλλουν τα σόσιαλ μίντια με την ύπαρξή τους. Αν δεν έχει ό άλλος μυαλό να κρίνει ή σκέφτεται λάθος, δε φταίνε τα σόσιαλ μίντια.
Φταίει η έλλειψη φίλτρου στις σκέψεις τα λόγια,, τις αντιδράσεις και τις πράξεις ,ίσως γιατί πολλοί χρησιμοποιούν τα φίλτρα μόνο για τις διαδικτυακές τους φωτογραφίες.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: σταματάς να τσεκάρεις κάθε 10 λεπτά τι έκαναν οι άλλοι.
Εγω πχ. εχω face αλλά δεν κάνω like πουθενά, το βρίσκω παιδιαστικο όλο αυτό το πανηγυρακι. Είμαι σε ομάδες με ειδήσεις, διαβάζω ενδιαφέροντα άρθρα και πού και πού κοιτάζω φωτογραφίες των παιδιών από τα ξαδέρφια μου μιας που τα βλέπω σπάνια.
Δεν έχω χρόνο να χαζεύω τα μακαρόνια με κιμά του καθενός.

Τίποτα δεν είναι αληθινό και όλα είναι ..αυτή την εποχή διανύουμε .Ο καπιταλισμός κινείται από τη ζήλια όσο οξύμωρο και αν φαίνεται σε κάποιους είναι η αλήθεια .Η αυτοπροβολή από την άλλη κινεί τη ζήλια ,δε θέλει πολύ για να βάλεις τα δεδομένα κάτω και να βγάλεις άκρη για το πώς λειτουργεί το "σύστημα".Ναι οκ θα πεταχτούν οι υπέρμαχοι των σοσιαλ να σου πουν είσαι κομπλεξικος που τα λες αυτά και κτλ κτλα.Ακόμα και μορφές όπως ο Λένιν και ο Χίτλερ είχαν υπέρμαχους που πραγματικά δίχως δόλο πίστευαν ότι τύποι σαν αυτούς μάχονταν για το καλό της ανθρωπότητας Οκ.
Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι η ροή των πραγμάτων έχει πάρει άσχημη τροπή για την αυτοπραγμάτωση του είδους μας και όταν χάσαμε προ πολλού τη διασταύρωση με το πνευματικό μας κομμάτι .

Ποιός καπιταλισμός ρε φίλε κινείται από τη ζήλεια; Μας κούφανες. Στα ψυχολογικά εγχειρίδια έχεις υπόψη σου από πότε καταγράφεται η ζήλεια; Στα οικονομικά εγχειρίδια έχεις υπόψη σου από πότε καταγράφεται ο καπιταλισμός; ΜΙλάμε για 3,500 χρονάκια διαφορά...

Κοίταξε ...δε σε κούφανα ,πρέπει να είσαι κουφός από μόνος σου .Απλά γκουγκλαρε το ...έχει ασχοληθεί αρκετός κόσμος και των οικονομικών και της ψυχολογίας με τη θρησκεία του φθόνου ,τον καπιταλισμό.Εγω κουφάθηκα λιγο από σένα βέβαια που θεωρείς ότι για να χρησιμοποιηθεί κάτι σε σχέση με κάτι άλλο πρέπει να έχει ανακαλυφθεί (χαχαχ)σε κοντινές χρονολογίες .Η ότι ένα συναίσθημα δε μπορεί να είναι αιωνίος εκμεταλλεύσιμο λόγο της παθογένειας του είδους μας που με τόση ευκολία έγινες παράδειγμα από επάνω .

Όπως τα λες εξομολογουμενη
Για αυτό και κάποιοι αποφασίζουν να μην έχουν παρε δώσε με κοινωνικά δίκτυα, ακόμα και με τον κίνδυνο να τους αποκαλέσουν ufo οι υπόλοιποι ή να χαρακτηριστουν οπισθοδρομικοι
Μπράβο που σκέφτεσαι έτσι

Eξομολογουμενη πραγματικα ,δεν θα μπορουσα να συμφωνω περισσοτερο.
Η εξομολογηση σου θα μπορουσε να εχει βγει απο τα χειλοι μου χωρις να εχει αλλαξει ουτε ενα "και".
Οχι απλα "δεν μπορω να συμβαδισω με τη γενια μου",το θεωρω τοσο μα τοσο ανοητο αλλα και ναρκισσιστικό ταυτοχρονα ,οπου μου ειναι αδιανοητο αυτο που γινετε.
Στην ουσια κυριως τους λυπαμε.
Μου εχει τυχει στο παρελθον να ειμαι φουλ απο ερωτα με μια τυππισα ,οπου στην πορεια βλεποντας τη συμπεριφορα της στα σοσιαλ να ξενερωσω σε τεραστιο βαθμο.
Ειδικα δε αυτο που ποσταρουν τα παιδια τους (για να δειχτουνε και να δειξουν οτι τι?οτι τα καταφεραν...?να τους θαυμασουμε?)

Οτι και να σαι ,οποιος και να σαι, οσο αξιος και να εισαι,οσο θαυμαστη και θαυμασια ζωη και αν εχεις,δεν τα κανεις αυτα...Δεν κομπαζεις και δεν δειχνεσε...

Αξιολυπητοι...

Δεν διαφωνώ σε τίποτα απ' όσα γράφεις. Ιδίως στο κομμάτι που γράφεις, "στο παρελθόν να είμαι φουλ από έρωτα με μια τύπισσα", μπορώ να σε νιώσω, υπό την έννοια ότι και εγώ πριν κάποια χρόνια, ήμουν φουλ ερωτευμένη με μια γυναίκα (έγραψα και το πιο κάτω για τον έρωτα με την πρώτη ματιά που μου συνέβη) και εξακολουθώ να τρέφω το ίδιο συναίσθημα.

26.9.2022 | 10:56
To προβλημα με εμενα ηταν οτι ναι μεν ξενερωνα σε τεραστιο βαθμο,ομως αυτο που ενιωθα μαλλον ηταν γιγαντιο.....
Περαστικα μου!

Γράφοντας το κείμενο για τον έρωτα με την πρώτη ματιά δεν εννοούσα ότι δεν πιστεύω, απλά μέχρι τότε που μου συνέβη δεν μου είχε ξανά τύχει, αυτό εννοούσα. Πρίν πέντε χρόνια, όταν πήγα σε ένα μέρος, δεν περίμενα να συναντήσω αυτή τη γυναίκα που θα μου άρεσε από την πρώτη στιγμή και θα με έκανε να θέλω να είναι στη ζωή μου. Όπως επίσης, δεν περίμενα να μου θυμίζει το πρόσωπο της έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο που είχα στη ζωή μου. Αυτό σκεφτόμουν όταν έγραψα το κείμενο για τον έρωτα με την πρώτη ματιά. Τα αισθήματα μου και ότι νιώθω δεν έχουν αλλάξει, ακόμα περιμένω να την γνωρίσω καλύτερα.

Και να φανταστείς δεν πιστεύω στον έρωτα με την πρώτη ματιά μέχρι που διάβασα το κείμενο σου.Δεν μπορώ να συμφωνήσω πιο πολύ πραγματικά ,είμαι και εγώ ένα χρόνο μικρότερος αλλά βλέπω ακριβώς το ίδιο όταν βγαίνω...εθισμένοι οι περισσότεροι αντί να χαρούν την στιγμη που είσαι έξω καθεσαι την τραβάς φωτό και καλά για να πάρεις επιβεβαίωση από τους άλλους το βρίσκω ανούσιο αυτό...η κοινωνία μας έχει χειροτερέψει και κάθε μέρα όλο και περισσότερο...εξαιτίας των σοσιαλ κατά την άποψη μου έχουν καταστραφεί και πολλές αξίες όπως είναι ο σεβασμός ο ρομαντισμός η εκτίμηση η εμπιστοσύνη κλπ...

Για να είμαι ειλικρινής ούτε εγώ πίστευα στον έρωτα με την πρώτη ματιά, για την ακρίβεια δεν το είχα πολύ "φιλοσοφήσει", μέχρι που πριν κάποια χρόνια μου συνέβη.

Φιλε...και κεραυνοβολος ερωτας υπαρχει με την πρωτη ματια ,και αποτελεσματικος τροπος να τον κανεις να κρατησει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και ολα...-που λενε σαχλαμαρες οτι ο ερωτας δεν κραταει πολυ κτλ.-
....τον αφηνεις ανολοκληρωτο/ανεκπληρωτο, και κραταει για αιωνες.....

Πολλές φορές όταν γράφουμε αλλιώς τα σκεφτόμαστε, αλλιώς θα τα γράψουμε και αλλιώς θα βγεί το νόημα. Δεν υπήρχε κάποια δόση αμφισβήτησης του έρωτα με την πρώτη ματιά. Αυτό που ήθελα να γράψω είναι ότι σε ένα γενικό πλαίσιο, έχω συζητήσει ή "φιλοσοφήσει" τον έρωτα αλλά όχι τον κεραυνοβόλο (ίσως γιατί όπως προανέφερα δεν μου έτυχε). Και ναι, όπως παραδέχτηκα μου έτυχε πριν πέντε χρόνια, απλά δεν περίμενα να συναντήσω κάποιον άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή, από το πρώτο βλέμμα θα θέλω να είναι στη ζωή μου. Όπως επίσης δεν περίμενα να μου θυμίζει το πρόσωπο αυτού του ανθρώπου, το πρόσωπο ενός πολύ δικού μου, σημαντικού άνθρωπο που είχα στη ζωή μου. Συμφωνώ στο ότι ο έρωτας, η αγάπη μπορεί να κρατήσει για πάντα (και εγώ αυτόν τον άνθρωπο τον έχω "κρατημένο" στην καρδιά μου και στη ψυχή μου). Στο τελευταίο, δεν θα συμφωνήσω, εκ πείρας θα το γράψω, κάποια στιγμή πρέπει να εκφράσουμε τι νιώθουμε γιατί περνώντας ο καιρός ακόμα και τα πιο όμορφα και αγνά αισθήματα αν δεν εκφραστούν αρχίζουν να γίνονται "βάρος" στη ψυχή. Προσωπικά ακόμα ελπίζω να μου δώσει τη δυνατότητα να εκφράσω ότι νιώθω.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ περί social, εθισμού, αυτοπροβολής κλπ.
(Επίσης, έλαβα και κάτι ψιλά γράμματα σχετικά με το ποστ, δεν θα το αναλύσω όμως.)

Όλα έχουν υπέρ και κατά. Όσους το παρακανουν με την φιγούρα και την υπερπροβολη, κάτι που και μένα μ ενοχλεί, τους έχω κάνει unfollow και τελειώνει η ιστορία. Χρησιμοποιώ μόνο fb κυρίως για το news feed, για να ενημερώνομαι εν τάχει για νέα της ημέρας. Που σημαίνει πως έχω καταργήσει την τηλεόραση εδώ και κάποια χρονια(θετικό, κατ εμέ). Στο insta η κατάσταση είναι χειρότερη, οπότε το έχω απενεργοποιησει εδώ και καιρό. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να βγω με άτομο ή άτομα, τα οποία θα αφιερωσουν έστω και 5 λεπτά, για να χαζεψουν social κατά την διάρκεια της εξόδου. Μπαίνουν Black list κατευθείαν, προτιμω να μην βγω καθόλου, παρά να βγω με σοσιαλοεξαρτημενους.
Αυτά από μένα.

Φιλε εισαι αδερφος!!Ακριβως το ιδια!!Ακριβως ομως!
Η μονη διαφορα μου ειναι οτι εγω εχω οριο αντι 5λεπτο το 2λεπτο και αν ειναι η μερα μου... τον/την παραταω και φευγω επιτοπου χωρις δευτερες σκεψεις, τον αξιολυπητο....

αντλουν ικανοποιηση μαυτο. εγω σαν αγροτης, επειδη πηρα καινουριο τρακτερ και απτα μεγαλυτερα της περιοχης, μια φορα προσπαθησα να κανω ενα στορι με το οργωμα, και αντι για στορι, βγηκε βιντεο στη σελιδα. νευριασα και δε ξανα εκανα τιποτα...

Κι εμένα με κουράζουν και αρνούμαι κατηγορηματικά να συμμετέχω σε αυτή την μόδα, των σόσιαλ μίντια 'Όμως είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι νομίζει για τον εαυτό του. Ας μην γινόμαστε κριτές των πάντων. Μπορείς να απέχεις κι εσύ, τόσο απλά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ