ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.9.2022 | 15:48

Μετά από δυόμισι χρόνια σχέσης

και τεσσάρων μηνών συγκατοίκησης,της έκανα πρόταση γάμου.Έδειξε συγκρατημένη χαρά,μου είπε ότι δέν χρειαζόταν γιατί έτσι κι αλλιώς σάν παντρεμένο ζευγάρι είμαστε,και επίσης μου είπε ότι θα το δούμε.Το δαχτυλίδι το φόρεσε για 3-4 μέρες,μετά το έβγαλε,και έκτοτε είναι στο κουτάκι του.Έχουν περάσει σχεδόν 15 μέρες από τότε που της έκανα την πρόταση,όλα είναι όπως ήταν μεταξύ μας,είμαστε το ίδιο καλά όπως και πρίν την πρόταση,και εγώ απλά αναρωτιέμαι γιατί δέν μου έδωσε σαφή απάντηση.Πίστεψα πως είμαστε στην καλύτερη στιγμή της ζωής μας και επαγγελματικά(εγώ με δουλειά που πάει από το καλό στο καλύτερο κι εκείνη με μόνιμη δουλειά στο δημόσιο τομέα εδώ και ένα χρόνο)αλλά και ηλικιακά(27 εκείνη,31 εγώ).Άς το δούμε,όπως μου είπε.Ίσως εκείνη να ξέρει κάτι περισσότερο.
26
 
 
 
 
σχόλια

Το διάστημα που περιγράφεις ότι είστε μαζί ή συγκατοικείτε είναι μικρό για να προχωρήστε σε γάμο νομίζω. Εγώ λ.χ παντεύτηκα στην πενταετία πάνω. Οπότε δεν μου φαίνεται περίεργη η αντίδραση της κοπέλας. Μην πιέσεις καταστάσεις γενικά.
Τώρα αν δεις ότι και μετά από καμιά 2ετία συγκατοίκησης εκείνη ακόμα στα μασάει για γάμο, τότε μάλλον πρέπει να τραβήξτε χωριστούς δρόμους.

Και να χάσει ο εξομολογούμενος 4+ χρόνια μαζί της χωρίς λόγο, αν εκείνη συνεχίζει να μασάει στην ιδέα του γάμου; Άσε που δεύτερη φορά να της κάνει πρόταση δεν λέει. Για να καυχιέται μετά η άλλη στον επόμενο ότι είναι το wow marriage material, αφού έπεσε πρόταση γάμου δυο φορές κιόλας, αλλά εκείνη όοοοχι ανένδοτη, χυλόπιτα έριξε μέχρι να βρει τον τέλειο υποψήφιο. Άσε που να επωμιστείς όλες τις ευθύνες που ενέχει μια συμβίωση, να σκέφτεσαι για δύο, να στερείσαι κάποια πράγματα κι όλο αυτό με ρίσκο να το τραβολογήσεις άλλα δύο χρόνια, για να σου πει η άλλη πάλι "δεν ξέρω," άσ' το. Αν είναι έτσι, ας μείνουν χώρια καλύτερα και βλέπουν αν θέλουν επανένωση ή όχι.

Επειδή περπατάτε μαζί και ο δρόμος φαίνεται ίσιος και άνετος και για τους δυο σας, δεν σημαίνει ότι έχετε κατά νου τον ίδιο προορισμό. Αν ήμουν σε φάση να παντρευτώ, και δη τον άνδρα, με τον οποίον η σχέση κι η συμβίωση βαίνουν καλώς, δεν θα έδειχνα "συγκρατημένο" ενθουσιασμό, αλλά, απεναντίας, θα έλεγα το ναι όλο χαρά και θα συγκρατούσα τον εαυτό μου μην αλλάξω πρόωρα το επώνυμό μου στο προφίλ μου, ενώ το δαχτυλίδι θα το έβγαζα μόνο όταν κοιμάμαι. Δεν ξέρω, φίλτατε, η συμπεριφορά της μου βγάζει κάτι σε Carrie με Aidan (SATC), με εκείνη να μοιάζει σχεδόν αλλεργική στο ενδεχόμενο γάμου μαζί του, αλλά στον Mr. Big που της έκανε breadcrumbing για χρόνια, μη σου πω ότι ήταν έτοιμη να γονατίσει εκείνη για να του κάνει πρόταση. Εν πάσει περιπτώσει, μίλησέ της, χωρίς ν' ακουστεί ότι την κατηγορείς που δεν χάρηκε τόσο. Απλώς πες της "λαμβάνω ένα vibe ότι έχεις δεύτερες σκέψεις για την πρόταση γάμου, θες να μου μιλήσεις για τις επιφυλάξεις σου;" Στην τελική, μπορεί να μην πιστεύει στο θεσμό του γάμου καθ' εαυτόν και να μην της κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη ή να θέλει μεν να κάνετε γάμο, αλλά δεν της αρέσει η ιδέα να πρέπει να καλέσετε 600 άτομα, εκ των οποίων οι 500 είναι απλοί συγχωριανοί των παππούδων και θείων σας και δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν εκ των δυο σας. Μην υποθέτουμε τα χειρότερα απλά και μόνο μερικές από μας αναστενάζουμε στην ιδέα του γάμου, μπορεί η κοπέλα απλώς να σκέφτεται διαφορετικά, χωρίς, όμως, αυτό να έχει κόστος στην αγάπη της για σένα. Αν δεν τη ρωτήσεις, δεν θα μάθεις και θα γίνει και χειρότερα, γιατί μια μέρα θα εκραγείς (και θα σου βγει σε μομφή εναντίον της).

Φίλτατε η τελευταία πρόταση που λες δείχνει ότι εσύ δεν έχεις κανέναν λόγο στον γάμο. Φοβούμαι ότι έχει το πάνω χέρι η κοπελιά και σε κάνει ότι θέλει.

Παιδιά μην λέμε ότι θέλουμε. Η κοπέλα δεν είχε την αξιοπρέπεια να του μιλήσει στα ίδια.
Έριξε (έμμεσα) Χ σε πρόταση γάμου και κάνει λες και δεν τρέχει τίποτα.

Υ.Γ. Αν έγραφε γυναίκα την εξ και αφορούσε άνδρα, θα τον είχατε σταυρώσει στα σχόλια.

@Poor Yorick

Όχι απαραίτητα όμως. Δηλαδή αν ταιριάζουν και έχουν ίδιους στόχους, είναι εφικτό. Στη συγκατοίκηση επίσης θα έδινα μεγάλη σημασία. Οι 4 μήνες ίσως δεν είναι αρκετοί. Αλλά αυτά που περιγράφει ο εξ σχετικά με την κοπέλα είναι τραγικά.
Στα 2-3 χρόνια σχέσης που έχουνε, θα πρέπει να ξέρει η φίλτατη αν θέλει να προχωρήσει περαιτέρω μαζί του και όχι να φέρεται έτσι. Πιστεύω δεν (τον) θέλει για γάμο.

Συμφωνώ με Dude. Κι επίσης, άντε συζούν μόνο τέσσερις μήνες, άλλα δύο χρόνια που έβγαιναν, δεν συζήτησαν για απόψεις περί γάμου; Αν η κοπέλα π.χ. είχε πει κάτι στο στυλ "για μένα είναι σημαντική η σχέση με αμοιβαία αγάπη, αλλά τα παπαδιλίκια και κουμπαριλίκια σε εκκλησιές δεν τα μπορώ," ο εξομολογούμενος θα το είχε πάρει το μήνυμα και τότε ίσως να της έκανε πρόταση αλλιώς (πρόταση για πολιτικό γάμο). Απ' ότι φαίνεται εδώ, όμως, είτε δεν το συζήτησαν καθόλου το θέμα στο παρελθόν (κάτι που είναι παράξενο) ή η κοπέλα είχε αφήσει να εννοηθεί κάποτε ότι δεν είναι κατά στην ιδέα του γάμου γενικότερα (αλλά όταν έπεσε πρόταση από τον νυν, εκεί μούγκα κι αμηχανία, που κάτι λέει κι αυτό). Μπορεί και η κοπέλα να είχε στο μυαλό της μια ζωή που θα ήταν single, οπότε η μακροχρόνια αυτή σχέση συν η πρόταση να την αποσυντόνισε και τώρα να βρέθηκε σε σημείο που να μην ξέρει τι θέλει. Όπως κι αν έχει, εγώ δεν τη βλέπω πολύ σίγουρη με τον παρόντα σύντροφο. Δεν υπάρχει "ιδανικό timing" ή ιδανικός σύντροφος," υπάρχει μόνο η αναποφασιστικότητα και η αδυναμία να εκφράσεις ώριμα και ξεκάθαρα στον άλλον τα κωλύματά σου. Αυτός ο έμμεσος τρόπος της κοπέλας δεν μ' αρέσει καθόλου.

Μπορεί να ένιωσε αμηχανία ή να φοβάται τη δέσμευση.
Ζήστε την ευτυχία σας όπως και να 'χει.
Ο έρωτας μη σας φύγει κι η αγάπη.
Οι τυπικές διαδικασίες δεν είναι η ουσία αν και καταλαβαίνω πως η επισημοποίηση σού φαίνεται κάπως σαν σφράγισμα του έρωτά σου.

Ειτε δεν νιώθει έτοιμη για αυτό το βήμα γενικά είτε δεν είναι σίγουρη για το εάν πρέπει να προχωρήσει μαζί σου. Το σωστό είναι να το συζητήσετε για να αποφασίσετε μαζί για το μέλλον σας.

Κατι ειδε ασχημο στην συγκατοικηση, περιμενει κατι ακομα καλυτερο , οι δικοι της αντιδρουν , πολλά μπορει να συμβαινουν. Αν το ηθελε να δεχοταν αμεσως, περιμενε αλλα οχι πολυ. Και μετα συζητηστε!

Δεν είναι όλα καλά μεταξύ σας απλά προσποιείστε. Ίσως δεν είναι του κλασικού/παραδοσιακού τρόπου να παντρευτεί. Το δαχτυλίδι το φόρεσε τις πρώτες μέρες για λόγους ευγένειας, όπως και να έχει είναι ένα θέμα που χρειάζεται συζήτηση μεταξύ σας και όχι να κάνετε τα στραβά μάτια γιατί αν μη τι άλλο είναι περισσότερο κρίμα για εσένα που έκανες μια πρόταση και έχεις μείνει με ερωτηματικά.

Είναι εντελώς ξεκάθαρο πως δεν θέλει να παντρευτεί ακομη. Δεν ξέρω αν με εσενα μονο, αλλα το κορίτσι δεν θέλει και δεν θέλει και να φορέσει το δαχτυλίδι που θα φαίνεται και ολοι θα την ρωτούν και θα πρέπει να το ανακοινώσει. Δυο χρόνια είναι λίγο,ποσο μαλλον οι τέσσερις που συγκατοίκητε. Νομίζω οτι βιαστηκες και οτι δεν ειστε στο ιδιο μηκος κύματος. Προφανώς κατι σου εχει διαφυγει στην σχέση η δεν θες να το δεις.

Πολύ κακή αντίδραση εκ μέρους της, εξ. Κάτι δεν πάει καλά εδώ και καιρό στη σχέση σας. Μάλλον υπηρχαν σημάδια που δεν τα έβλεπες. Μην το αφήσεις έτσι, πρέπει να μιλήσετε. Οι ερωτευμένες γυναίκες όταν δέχονται πρόταση γάμου από τον σύντροφό τους, πετάνε από την χαρά τους, το λένε παντού, το δαχτυλίδι δεν φεύγει ποτέ από το χέρι και τρέχουν να οργανώσουν τον γάμο. Η σύντροφό σου αντέδρασε σαν να της έφερες λάθος νούμερο μακαρόνια από το σούπερ μάρκετ. Τι σημασία έχει πόσο καιρό μένετε μαζί (;) βαρέθηκε με 4 μηνες συγκατοίκηση (!) δηλαδή στα 30 χρόνια πως θα νιώθει με παιδιά, υποχρεώσεις και προβλήματα.

Τι να δείτε φίλε μου? Έχετε σοβαρή σχέση, μένετε μαζί, είστε καλά οικονομικά και σου είπε (έμμεσα) όχι.

Κάτι αντίστοιχο αν μια γυναίκα ήθελε να παντρευτεί και ο σύντροφος της της έριχνε άκυρο.
Ούτε καν σαφής απάντηση..ούτε καν!! Τα ψιλά γράμματα δυστυχώς λένε ότι δεν θέλει.

''...της έκανα πρόταση γάμου...μου είπε ότι θα το δούμε.''
''Το δαχτυλίδι το φόρεσε για 3-4 μέρες,μετά το έβγαλε''

Αυτό είναι χειρότερο και από το να σου πει στα ίσια όχι.

Γενικώς, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η άλλη στα 27 θέλει να παντρευτεί και κατ`επέκταση να κάνει οικογένεια; Και εσύ 31 είσαι, επίσης, δε σε πήραν και τα χρόνια.
Άλλαξαν οι εποχές, αλλά εκείνο που δεν έχει σίγουρα αλλάξει και το βλέπει μπροστά της και η δικιά σου είναι το πόσες ευθύνες θα χρειαστεί να επωμιστεί μελλοντικά σε περίπτωση που κάνετε παιδί. Και ίσως στα 27 αυτό να φαντάζει λίγο πιο τρομακτικό απ`ότι στα 35 ας πούμε. Υποθετικά μιλάω, δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτεται, αλλά μπορείς να τη ρωτήσεις κιόλας.

Είναι πολύ μικρή φίλε μου για γάμο. Προφανώς δεν είναι στις προτεραιότητες της αυτή τη στιγμή. Δεν σημαίνει ότι δεν τρέφει αισθήματα για σένα. Τα αισθήματα δεν χρειάζονται απαραίτητα ένα δακτυλίδι, για να επικυρωθούν.

Σεισμός