ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.9.2022 | 21:06

Εξάρτηση ή μήπως όχι;

Καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη σας σε ένα πρόβλημα που προέκυψε με την επί 3 χρόνια κοπέλα μου. Γενικά, μένουμε σε ξεχωριστά σπίτια, ωστόσο κοιμόμαστε ΚΑΘΕ βράδυ μαζι. Δυστυχώς, τις τελευταίες 2 μέρες έχω μια γρίπη, με έντονο πονοκέφαλο και μύτη να τρέχει, νορμάλ για εμένα κάθε Σεπτέμβρη. Την 1η μέρα βρεθήκαμε με την κοπέλα μου, ωστόσο, σήμερα γύρισα από την δουλειά και ξάπλωσα να κοιμηθώ. Μου είπε ότι θέλει να έρθει να κοιμηθούμε μαζί, και εγώ της είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να βγει βράδυ με το μηχανάκι μέσα στο κρύο, να έρθει σε ένα περιβάλλον που είναι μέσα στα μικρόβια, και αύριο να πάει στη δουλειά το πρωί με κίνδυνο να έχει αρρωστήσει, και έτσι και αλλιώς και εγώ θα κοιμόμουν μόλις κλείναμε το τηλέφωνο γιατι έχω πονοκέφαλο. Επέμενε πολύ και μου έλεγε πως και αυτή θέλει να κοιμηθεί, και θέλει να είμαστε μαζί. Της εξηγούσα πως δεν χρειάζεται να μπει σε αυτή τη διαδικασία κλπ και από την τόση επιμονή της τσακωθηκαμε. Απλώς, εγώ νευρίασα, καθώς μου φαίνεται πολύ υπερβολικό αυτό που κάνει και δείχνει μια εξάρτηση, ενώ πιστεύω πως αυτό που λέω είναι κάτι νορμάλ. Δεν ξέρω, είμαι εγώ ο υπερβολικά ρεαλιστής και μη ρομαντικός; Είναι αυτή η γλυκιά που θέλει να κοιμηθούμε μαζί με κάθε κόστος;
6
 
 
 
 
σχόλια

Αυτό εξαρτάται και από όλους παράγοντες για να θεωρηθεί ότι είναι εξαρτημένη, πχ να μην σε αφήνει να βγαίνεις μόνος ή με παρέα να είναι κ εκείνη πάντα παρόν και αλλά πολλά. Στην θέση σου θα νευριαζα γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από προσωπικό χρόνο, ίσως δεν τις βάλει κάποια όρια λόγω αγάπης και όταν έρχεται μια στιγμή σαν κ αυτή εκείνη νιώθει ανασφάλεια ότι κάτι έχει συμβεί μεταξύ σας.

Οφείλει να σεβαστεί το γεγονός ότι είσαι άρρωστος.
Βέβαια αν σου συμβαίνει συχνά να τρέχει η μύτη σου και να έχεις πονοκέφαλο τότε δεν θεωρεί ότι είσαι άρρωστος, αλλά απλώς ότι την αποφεύγεις.

Είναι λογικό αυτό που λες εσύ ναι , απλά ίσως επειδή δεν θα κοιμοσασταν μαζί της αναδύθηκε ένα άγχος αποχωρισμού και αν το είχες χειριστεί κάπως καλύτερα ,να της είχες μιλήσει γλυκά -ομορφα ( πως δεν αλλάζει κάτι κ σύντομα θα είστε κ παλι αγκαλιά ),ίσως τότε να μην επέμενε και να μην είχατε τσακωθεί. Στις γυναίκες έχει μεγάλη σημασία ΠΩΣ λες κατι ,όχι τι λες. Αν το είπες με κάποια αδιαφορία -ψυχροτητα ότι θες να μείνεις μόνος ( κ λογικό γτ είσαι άρρωστος κ δεν έχεις καλή διάθεση φαντάζομαι), αυτό είναι αρκετό για να μας ταράξει το νευρικό σύστημα αν είμαστε αγχώδεις άνθρωποι. Βρες τον τρόπο να περνάς το δικό σου και να νιώθει και αυτή ασφαλής ταυτόχρονα! Η εξάρτηση προέρχεται από αισθήματα ανασφάλειας , όταν μας κάνει κάποιος να νιώθουμε ασφαλείς δεν υπάρχει λόγος να κολλήσουμε πάνω του. Με λίγα λόγια μην βιαστείς να την βγάλεις προβληματική , σκέψου πως ως σύντροφος μπορείς να προσφέρεις ασφάλεια με τον λόγο σου. Και εσυ θα ωφεληθείς στη τελική. Αυτά.

Κοίτα... επειδή ήσουν άρρωστος, ενδεχομένως να ανησύχησε για σένα και γι`αυτό να επέμενε να έρθει να κοιμηθείτε μαζί. Αυτό δεν αναιρεί βέβαια το γεγονός ότι το έκανε παρά τη θέληση σου. Ξαναδοκίμασε σε ανύποπτο χρόνο να της πεις ότι θες να κοιμηθείς μόνος ένα βράδυ και θα έχεις την απάντηση σου.

Είναι τόσο εκνευριστικό οταν αποφασίζουν οι άλλοι για μας. Θέλω να πω δεν είναι ότι δεν γνώριζε τον κίνδυνο να κολλήσει το ήξερε μια χαρά και παρόλα αυτά δεν την ενδιεφερε γιατί ηθελε να είναι μαζί σου. Είναι άλλο πράγμα αν εσύ δεν είχες διάθεση και προτιμούσες την ξεκούραση από την παρέα. Αυτό θα έπρεπε να είναι σεβαστό αλλά εγώ δεν εισέπραξα αυτό από τα γραφόμενα σου. Μόνο την προσπάθειά σου να την μεταπεισεις από το να κάνει αυτό που νιώθει.

Λογικό σε βρίσκω. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν κοιμηθείτε μαζί ένα βράδυ. Ειδικά που είσαι και άρρωστος.
Clingy συμπεριφορά εγώ εκλαμβάνω από την φίλτατη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ