ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.9.2022 | 17:09

Απογοήτευση

Μιλούσσα με μία κοπέλα η οποία μένει Αμερική, κοντά 2 χρόνια. Είναι Ελληνικής καταγωγής (ξέρει άπταιστα Ελληνικά) και μετακόμισαν εκεί όταν ήταν 12 χρονών οπότε η μητρική της είναι τα Ελληνικά και με αυτά μιλούσαμε. Είμαι στα 25 και αυτή στα 23, γνωριστήκαμε από μία ιστοσελίδα γνωριμιών και ξεκαθαρίσαμε από την αρχή της επικοινωνίας μας (πράμα που το θεωρούσα -τότε- και το πιο σωστό) οτί σε περίπτωση που τα πηγαίναμε καλά, θα βάζαμε ο καθένας από τα μισά χρήματα και όποιος από τους 2 μπορούσε, θα πήγαινε στην χώρα του άλλου να κάτσει μερικές μέρες να τον δει. (στα χρήματα θα είχαμε και για φαγητό και διαμονή σε ξενοδοχείο και τυχόν μικροέξοδα, όλα από μισά) Με τα πολλά, και για να μη γράψω λεπτομέρειες που μόνο στεναχωριέμαι και δίνω μούντζες στον εαυτό μου όταν τις θυμάμαι (για το πόσο καλή φαινόταν, πόσο με υποστήριζε σε όλα, πόσο με άκουγε, πόσο καλή επικοινωνία είχαμε και μιλούσαμε με τις ώρες για όλα) , αποδείχτηκε ψεύτικη. Όλα τα κατάλαβα στην πλήρη έκτασή τους όταν μου είπε μία μέρα οτί μπορούσε και καλά να έρθει Ελλάδα επειδή θα επισκεφτεί τον μεγάλο της αδερφό που παντρεύτηκε και με την ευκαιρία θα έρθει και να με δει. Της έστειλα μέσω μίας εφαρμογής το προπληρωμένο της εισιτήριο της ημερομηνίας που μπορούσε να έρθει και 300€ με έμβασμα σε τράπεζα. Το εισιτήριο το εξαργύρωσε (δεν ήξερα καν οτι γινόταν αυτό) και μη την είδατε, έκοψε κάθε επαφή.. και πρόσφατα μιλούσα με ένα φίλο μου ο οποίος μου είπε οτί μιλάει με μία Ελληνίδα που μένει στη Γαλλία και πριν προλάβει να ολοκληρώσει, του είπα όλα όσα ήξερα για αυτήν, και αποδείχτηκε πως είναι η ίδια.. ποιος ξέρει με πόσους το έκανε αυτό το κόλπο.. και για πόσα; 300-500€; Δηλαδή να βγάζεις τα προς το ζην έχοντας ως δουλειά να πληγώνεις κάποιον (μπορεί και κάποιες, ούτε που ξέρω με πόσα άτομα το έκανε αυτό) και να τον κάνεις να απογοητεύεται πάνω που πίστευε πως βρήκε το άλλο του μισό.. τι να πω.. χαλάστηκε πολύ η ψυχολογία μου με όλο αυτό... δεν το έχω πει εννοείται στους γονείς μου, (τα χρήματα είπα οτί τα έδωσα σε έναν φίλο μου που του χρωστούσα και καλά) πουθενά δεν το είπα εκτός από τον φίλο μου που παραλίγο να του τύχαινε το ίδιο και εδώ που το γράφω... ευχαριστώ και μόνο που το διαβάσατε, νιώθω πως μου έφυγε ένα βάρος..
13
 
 
 
 
σχόλια

Δυστυχώς υπάρχουν και δαύτοι και λυπάμαι που έπεσες θύμα απάτης. Από εδώ και στο εξής έχε για οδηγό την ασφαλή λύση να μην καλύπτεις τα έξοδα για το εισιτήριο, γιατί πολλές απατεωνιές γίνονται μ' αυτά. Σκέψου κιόλας ότι, με βάση την ιστορία της, ερχόταν να δει τον αδερφό της, δεν ερχόταν ειδικά για σένα, για να πεις ότι όφειλες να βάλεις τα μισά, δεν ήταν ανάλογο με τη συμφωνία σας. Όσο κύριος και να θέλεις να φανείς, το εισιτήριο άφηνέ το πάντα στα έξοδα της κοπέλας (κι όταν έρθει καλύπτεις όλα τα έξοδα που συνεπάγεται η διαμονή της) ή, αν εκείνη λόγω οικονομικών δεν μπορεί με τίποτα να έρθει να σε δει, πας εσύ και μένεις και σε hostel αν χρειαστεί. Και κάτι ακόμα: πιστεύω ότι αυτό που σε κέρδισε τόσο ήταν το γεγονός ότι εκείνη σου έδινε περιθώριο να μιλάς περισσότερο για τον εαυτό σου. Είμαι σίγουρη, όμως, ότι, εάν της έκανες περισσότερες ερωτήσεις, θα καταλάβαινες ότι η ιστορία της είχε κενά. Δεν μπορεί να έχεις έναν άνθρωπο που υιοθετεί πόσες ψεύτικες ταυτότητες (Ελληνίδα δήθεν μεγαλωμένη σε ΗΠΑ, Γαλλία και ποιος ξέρει πού αλλού) και να μην μπλεχτεί στο δίχτυ ψεμάτων που έχει υφάνει. Οπότε έσω περίεργος και κάνε ερωτήσεις που να δείχνουν ότι ενδιαφέρεσαι να μάθεις την ιστορία της συνομιλήτριάς σου. Αν είναι αληθινή, θα χαρεί που δείχνεις γνήσιο ενδιαφέρον, ενώ αν είναι ψεύτικη, όλο και κάπου θα πιαστεί ή θα γίνεται πολύ ασαφής σε πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις. Δεν μπορεί, σίγουρα θα υπήρχαν κενά ή λεπτομέρειες που δεν θα έβγαζαν νόημα, και θα τα έβλεπες αν δεν σε τύφλωνε το δήθεν ενδιαφέρον της για σένα. Οι καλοί απατεώνες είναι καλοί ψυχολόγοι και ξέρουν πολύ καλά πώς να χειρίζονται μοναχικούς on-line συνομιλητές. Ωστόσο, είναι πολύ κακοί στα cover stories. Δημιουργούν μεν πολλαπλές ταυτότητες και επιφανειακές ιστορίες, αλλά αν σκάψεις βαθύτερα, θα δεις ότι κάτι δεν θα βγάζει άκρη. Προσοχή, λοιπόν, σε όσες on-line γνωριμίες μοιράζουν απλόχερα αγάπη ή χρήμα, ένας αυθεντικός συνομιλητής δεν τα κάνει αυτά.

Φίλε μου αυτή η κοπέλα δεν ήταν το άλλο σου μισό όπως πιστεύεις...από ότι κατάλαβα απλά μιλούσατε κ δεν είχατε ουσιαστική επαφή και σχέση από κοντά...μην πλαθεις ούτε εσύ ούτε κανένας φανταστικές σχέσεις μέσω διαδικτύου...η κοπέλα την δουλειά της έκανε προφανώς...εσύ αναλογισου πως έπετρεψες στον εαυτό σου να κάνει μια σχέση με μια κοπέλα που δεν γνωρίζει καν από κοντά και μάλιστα να στείλει κ λεφτά...εδώ δεν ξέρουμε
καλα καλα τους ανθρώπους μας που ζούμε καθημερινά μαζί τους κ εσύ πίστεψες σε μια κοπέλα που ζείτε χωριά και δεν έχετε ζήσει τπτ μαζι; τώρα ότι έγινε έγινε με τα χρήματα...κοίτα μόνο να προσέχεις από εδώ κ στο εξής και να μην ξανακάνεις τα ίδια λάθη!!

Σοκαριστικό τουλάχιστον. Σε κάποιο σημείο μου φάνηκε κάπως αστείο και γέλασα, με συγχωρείς. Αχ τι σας έκαναν αυτά τα σοσιαλ, δεν βλέπετε μπροστά σας την πραγματικότητα.

Τι να πει κανείς; Δεν υπάρχουν λόγια.. Κρίμα για όλα όσα μοιράστηκες με την κοπέλα αυτή. Τα χρήματα κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το τελευταίο (όχι ότι το υποτιμώ προς Θεού). Το χειρότερο είναι το ψυχολογικό άδειασμα που σε έκανε να νιώσεις στο τέλος. Εξέθεσες και μοιράστηκες ένα κομμάτι του εαυτού σου και αυτό είναι κάτι που δε μετριέται ούτε με δολάρια ούτε με εμβάσματα..
Καλή δύναμη φίλε εξομολογουμενε, εύχομαι σύντομα να νιώσεις καλύτερα και εφεξής να είσαι λίγο πιο τυχερος με τις γνωριμίες σου

Δεν ξέρω αν γίνεται, αλλά δοκίμασε να κάνεις κάτι με την τράπεζα σχετικά με το έμβασμα μπας και δικαιωθείς έστω οικονομικά.
Τώρα όσον αφορά το scam, 2 χρόνια δλδ κοροιδία?
Είχε στήσει ολόκληρη μπίζνα η κοπέλα λέμε. Δεν ξέρω πως γίνεται να μην φανεί ότι είναι ψεύτικη μετά από τόσο καιρό. Τέσπα.
Εσύ προσπάθησε να το ξεπεράσεις και άλλη φορά να προσοχή με λεφτά online, γενικά.

Δεν καταλαβαίνω πως μερικοί είστε τόσο αφελείς και αγαθοί και δίνετε χρήματα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε! Πώς πιστεύεις ότι είναι το άλλο σου μισό, ενώ δεν έχετε ιδωθεί από κοντά και δεν έχετε κοιταχτεί στα μάτια; Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σου δημιουργήθηκε κάποια έλξη και ενθουσιασμός και πάνω στην ελπίδα που σου γεννήθηκε, να έδρασες παρορμητικά. Το μάθημα, πάθημα οπότε να μη δίνεις χρήματα στον κάθε απατεώνα ούτε με το καλημέρα σας, αλλά ούτε και με το καλησπέρα σας. Πάντα μικρά καλάθια να κρατείς και μη σου πω κιόλας, ούτε καν καλάθι να έχεις στη τελική!

Δίνω το παρών μόνο για σχόλιο του TheDude σ`αυτή την εξομολόγηση και υπόσχομαι να μην τον "κράξω" ό,τι κι αν πει.
Κατά τα άλλα, φίλε εξ. έπεσες θύμα απάτης. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είσαι, αλλά 2 χρόνια που σου πήρε να το καταλάβεις, ήταν δυστυχώς πολλά για να τα ξοδέψεις στο τίποτα. Και τα χρήματα προφανώς δε σου περίσσευαν, αλλά είναι το λιγότερο εν προκειμένω.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ