ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.9.2022 | 20:51

Πώς σταματάς να στεναχωριέσαι για αυτό;

Είμαι γυναίκα λίγα χρόνια πριν τα σαράντα. Είμαι μόνη μου πέντε χρόνια και στεναχωριέμαι που δεν έχω βρει- με έχει βρει ο άνθρωπός μου. Δεν συμβαίνει τίποτα. Αν κάτι συμβεί δηλαδή να αρέσω κάπου, δεν είναι αυτό που θέλω και δεν ανταποκρίνομαι. Πολύ σπάνια συμβαίνει και αυτό, γιατί δεν έχω παρέες να βγω έξω. Η σχέση που είχα στο παρελθόν ήταν κακοποιητική και λυπάμαι που δεν είχα χωρίσει πολύ νωρίτερα. Κάτι όμως που ήθελα, έμεινε πλατωνικό και ανεκπληρωτο, με ταλαιπώρησε τρία χρόνια στη σκέψη και στη ψυχολογία. Μου έδωσε ελπίδες και υποσχέσεις ο άνθρωπος αυτός, ήρθε εκεί που δεν το περίμενα και έφυγε πριν καν το γνωρίσω. Κυνήγησα σκιές και ανεμόμυλους καιρό χωρίς αποτέλεσμα, προσμένωντας κάτι που απλά δεν έγινε. Άργησα αλλά δυνάμωσα και το άφησα πίσω μου. Δεν περιμένω κάτι. Είμαι όμως κάπως λυπημένη μέσα μου. Στεναχωριέμαι γενικώς πως θα φτιάξω τη ζωή μου και θα φύγει η αιώνια μοναξιά μου. Είμαι μόνη και ως άνθρωπος δεν έχω χαρεί τα αισθηματικά καθόλου. Δεν είμαι μίζερη, γελάω, κάνω πράματα που με γεμίζουν και δεν νιώθω ότι δεν προσπαθώ στη ζωή. Τώρα απλά δακρύζω που τα γράφω και δεν γελώ. Νιώθω άτυχη/
7
 
 
 
 
σχόλια

Κοίτα σε αυτό που θα μπορούσες να εστιάσεις είναι ότι λες ότι αρέσεις σε άτομα που δεν σε ενδιαφέρουν, ενώ αυτοί που σε ενδιαφέρουν δεν είναι διαθέσιμοι ή καταλήγει ναι είναι πλατωνικό. Άμα βρίσκεσαι συνέχεια στο ίδιο μοτίβο πιστεύω οτι θα πρέπει να το κοιτάξεις γιατί άλλο να σου τυχαίνει μία φορά κι άλλο να γίνεται συνέχεια.

Ε τί μπορει να κάνει δηλαδή???
Τυχαία ειναι αυτά.
Αμα η ζωή στο δρόμο σου δεν φερνει τιποτα , τί πρεπει να κάνεις δηλαδή;;
Το μονο που μπορεις να κάνεις ειναι...να αλλάξεις δρόμο.
Εσύ της προτείνεις ομως να αλλαξει στυλ περπατήματος, λες και φταίει αυτό που δεν βρίσκει εναν ανθρωπο..!
Οτι πάει κουτσαίνοντας ας πουμε..
Και κουτσαίνοντας να πάει, αμα στον δρομο της δεν υπαρχει ανθρωπος να την "βοηθησει" να περπατήσει τότε παλι στον ιδιο παρονομαστή καταληγουμε και πάλι μονη θα ειναι.
Αρα? Δεν φταιει αυτή. Η ζωή ειναι πολυ τσιγκούνα με καποιους.

Εχεις κολλήσει στο παρελθόν γιατί είσαι μόνη οπότε αναμοχλευεις τα ίδια και τα περασμένα. Πρέπει να βρεις τρόπους να απασχολησεις το μυαλό σου και να κοινωνικόποιηθείς για να αποκτήσεις νέες εμπειρίες .

Εξέτασε το ενδεχόμενο να μην θέλεις να ξεβολευτείς πραγματικά από τη μοναξιά σου.
Συμβαίνει όταν είσαι καιρό μόνος/η.
Επίσης μην αναλώνεσαι σε θολές καταστάσεις και ανθρώπους που στα μασάνε.

Μήπως υποσυνείδητα και μη, είσαι κολλημένη στο παρελθόν? Μήπως έχεις υψηλά στάνταρ?

Το να αναλώνεσαι σε κάτι ανεκπλήρωτο θα σε φέρει πίσω στο κομμάτι της σχέσης. Ίσως στα 3 αυτά χρόνια έχασες/απέρριψες άτομα λόγω του ανεκπλήρωτου έρωτα.

Είναι και θέμα τύχης και κοινωνικοποίησης αλλά επίσης μεγάλος παράγοντας είναι οι επιλογές που κάνουμε (ή δεν κάνουμε). Στον άνδρα είναι πιο συχνά τέτοια φαινόμενα πάντως.

Καλή τύχη.

Κάπου παραπάνω έγραψα πως η ζωή θέλει τύχη. Ειδικά στα ερωτικά. Δεν παίζει ρόλο αν βγαίνεις η αν έχεις παρεες. Εντάξει, σίγουρα βοηθάει και αυξάνει τις πιθανότητες αλλά άμα δεν σε θέλει και πάλι θα γνωρίζεις άτομα που δεν θα θα σου αρέσουν. Άμα πάλι σε θέλει θα τον/την γνωρίσεις ακόμα και στην ουρά για να πληρώσεις έναν λογαριασμό. Το πιστεύω ακράδαντα αυτό. Μεγάλο ρόλο παίζει και η ψυχολογία. Άμα αγχώνεσαι επίσης δεν σου κάθεται τίποτα. Χαλάρωσε και άμα είναι να συμβεί, θα συμβεί.

Το αν κάποιος έχει κύκλο ή όχι, αν είναι εμφανίσιμος άνθρωπος ή όχι, η εύρεση ερωτικού συντρόφου και συνοδοιπόρου στη ζωή, δεν κρίνεται με βάση όλα αυτά. Δεν ξέρω από τι εξαρτάται, γιατί και κάποια αν έχει φίλες να βγει δεν σημαίνει πως θα βρει. Μπορεί να είναι χρόνια μόνη όπως με εκείνη που κάθεται σπίτι απομονωμένη. Καταλήγω ότι η τύχη και οι συγκυρίες ευδοκιμούν για να συμβεί. Σε κάποιους απλά δεν γίνεται όσο ωραίοι και καλοί και αν είναι. Τη πατάνε τα καλά παιδιά απλά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ