ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.8.2022 | 22:00

Το άγχος μου καταστρέφει τη ζωη

Δεν μπορώ με το άγχος μου, πριν λίγα χρόνια είχα αντιμετωπίσει μια πολύ ψυχοφθόρα κατάσταση, τον ίδιο καιρό είχα κλείσει και ταξίδι στο εξωτερικό (έχω φοβια με τα αεροπλάνα αλλά το προσπαθω) την ημέρα του ταξιδιού απλά δεν μπόρεσα ποτέ να πάω, με είχε πιάσει τρελό άγχος που κατέληξα στα επείγοντα (ζαλάδες εμετοί κτλ) εεε από τοτε δεν ξαναταξίδεψα φοβάμαι μην πάθω τα ίδια. Δεν μπορώ να το ξεχάσω με στοιχειώνει ακόμη. Με το αυτοκίνητο πάω εκδρομές εντός χώρας, παρόλο που είχα ατύχημα δεν γινεται να μην οδηγώ. Προσπάθησα με ψυχολόγο, ομως λίγο βοήθησε. Μου είπε ότι από μένα εξαρτάται. Δεν γίνεται να χάνω ταξίδια.
2
 
 
 
 
σχόλια

Οι φίλοι ψυχολόγοι λένε πως ένας από τους τρόπους να ξεπεράσεις έναν φόβο είναι η έκθεση στον φόβο αυτό. Μήπως λοιπόν να άρχιζες σιγά σιγά με το ζόρι να εκτίθεσαι στους φόβους σου; Και κάποια βραχύχρονη φαρμακευτική αγωγή θα βοηθούσε αλλά θέλει εκτίμηση από γιατρό πρώτα, δυστυχώς ο ψυχολόγος δε μπορεί να προτείνει αγωγή. Μήπως να έπαιρνες τη γνώμη κάποιου γιατρού; Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Η έκθεση στον φόβο αποτελεί όντως μια μορφή θεραπείας αλλα δεν έχει αποτέλεσμα σε όλους.
Εμένα προσωπικά με βοήθησε η ψυχανάλυση, η αναζήτηση δηλαδή της αιτίας των φόβων που αντιμετώπιζα. Στην αρχή με τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής παράλληλα με τη ψυχοθεραπεία και όταν πια ένιωσα καλά σταματήσαμε την αγωγή και συνεχίσαμε τις συνεδρίες. 8 χρόνια μετά έχω ξεχάσει τι θα πει φοβία για το οτιδήποτε. Ψυχίατρος-ψυχαναλυτής μου έδωσε τη λύση. Χρηματικά κοστίζει αλλά είναι πραγματικά δώρο στον εαυτό μας.