ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.8.2022 | 19:25

Σχέση με ΑμΕΑ

Θα μπορούσα να έγραφα ένα μικρό βιβλίο για αυτόν τον άνθρωπο, τόσο υπέροχος είναι και αισθάνομαι τόσο μαγικά όταν μιλάω μαζί του. Για να τα πάρουμε από την αρχή. Συζητούσαμε διαδικτυακά (μηνύματα και βιντεοκλήσεις) επί 1,5 χρόνο. Γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων στο fb και επειδή αυτός βρισκόταν στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό στη ψυχολογία -εγώ σπουδάζω Ελλάδα- είπαμε όταν γυρίσει με το καλό (επειδή εμένα λόγω οικονομικών δυσκολιών μου ήταν αδύνατον να αφήσω την χώρα για να πάω να τον δω, ζω χάρις στη σύνταξη της μητέρας μου λίγο πολύ επειδή τα χρήματα που βγάζω από τα "μαύρα" στο ίντερνετ καφέ που δουλεύω είναι ίσα ίσα για τσιγάρα και βενζίνη) να βγούμε. Μου απέκρυψε μία αλήθεια σχετικά με αυτόν, την οποία δε παρεξήγησα επειδή κατάλαβα τον λόγο, δηλαδή οτί του αρέσω και δεν ήθελε να με κάνει να ξενερώσω. Πρόσφατα δηλαδή, μου αποκάλυψε οτί είναι σε αναπηρικό καρότσι, είχε ένα ατύχημα παιδί και δεν μπορεί να περπατήσει πλέον. Ομολογώ οτί είτε μάθαινα αυτή την πληροφορία, είτε όχι, δεν θα άλλαζε καθόλου το πως τον βλέπω, παραμένει ο ίδιος άνθρωπος εξάλλου απλά περιορίζονται οι όποιες δραστηριότητες μπορούμε να κάνουμε μαζί και δεν είχα ποτέ σχέση με ΑμΕΑ και δε γνωρίζω τις δυσκολίες. Έχουμε κανονίσει να βρεθούμε μία από αυτές τις ημέρες που θα έρθει Ελλάδα επειδή παντρεύεται ο μεγαλύτερος αδερφός του, θα κάτσει εδώ 3-4 μέρες και θα βγαίνουμε κάθε μέρα, έτσι είπαμε τουλάχιστον. Δε ξέρω πως πρέπει να διαχειριστώ την αμηχανία μου σχετικά με αυτό που έμαθα, δηλαδή, να φέρομαι συγκαταβατικά σε στυλ να τον ρωτάω που θέλει να πάμε, άμα κουράστηκε, κτλπ; Ή να πηγαίνουμε για βόλτα και καφέ χωρίς να κάνω ερωτήσεις σχετικά με τον ίδιο, σαν να μην είχε τίποτα; Δε θέλω να υποκριθώ την κοπέλα που δεν νοιάζεται για τίποτα αρκεί να περάσει το δικό της επειδή δεν είμαι τέτοια αλλά ούτε θεωρώ σωστό να το παίξω υπερπροστατευτική απέναντί του. Θέλω να τα πάμε καλά, ξέρω πως έχουμε μέλλον μαζί, με έχει κάνει να μιλήσω για πράματα που ούτε στη κολλητή μου δεν θα έλεγα ποτέ, προσωπικές αναμνήσεις ενός πολυτάραχου παρελθόντος και άλλα.. τι θα με συμβουλεύατε;
12
 
 
 
 
σχόλια

Παιδιά, πρώτον θα έπρεπε να λέγονται ΑμεΙ( άτομα με ειδικές ικανότητες) και όχι ΑμεΑ.

Δεύτερον είναι συνάνθρωποι ούτε εξωγήινοι, ούτε για λύπηση.

Τρίτον, θέλουν αυτονομία (ανάλογα την περίπτωση) πράγμα που δεν μπορούσε να συμβεί μέχρι πρότινος στην Ελλάδα επειδή δεν υπήρχαν υποδομές.

Τέλος , πολύ θα ήθελα κάποια στιγμή σε όσα θέατρα και άλλους πολιτιστικούς χώρους δεν υπάρχει ράμπα για αμαξίδια να πέσουν μηνύσεις (λες και είναι παράνομοι να μπαίνουν από την πίσω πόρτα στα κρυφά;

Να είσαι ο εαυτός σου και τιποτα άλλο. Δεν περπατάμε όλοι με τον ίδιο τρόπο, τόσο απλό. Κινειται διαφορετικά και αυτο δεν τον επηρεάζει στο να ταξιδευει,να σπουδάζει, να ερωτεύεται, να κανει σεξ ,να ζει .Να περάσατε όμορφα κι αν νιώθετε τόσο καλά και μετά τις συναντήσεις σας μακάρι να προχωρήσει η σχέση σας.

Το ότι είναι ΑΜΕΑ δεν σημαίνει ότι θα τον λυπάσαι ούτε θα κάνεις ψυχικό. Διότι μερικοί αυτό εκλαμβάνουν διαβάζοντας το ποστ. Δεν πάει έτσι.

Το τονίζω, είναι πολύ περίεργο και ύποπτο που 1.5 χρόνο δεν φάνηκε ότι είναι σε καροτσάκι. Συν η απόσταση, συν η οικονομική κατάσταση που αναφέρεις.
Επίσης λες ότι του έχεις εκμυστηρευτεί πολύ προσωπικά σου ενώ αυτός δεν έκανε το ίδιο. Και πως γίνεται με τόσες βίντεο κλήσεις να μην δεις το καροτσάκι? Δεν τον είδες όρθιο? Και στο σεξουαλικό κομμάτι τι φάση?

Πολλά red flags βλέπω.

Δηλαδή αποκλείεις το ενδεχόμενο να είναι σε αναπηρικό καροτσάκι; Κάποιος που δεν έχει κάποια από τα παρακάτω :
Κώφωση, αναπηρία στα πόδια, τύφλωση και πάει λέγοντας, δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη.. Από τη στιγμή που δεν έχει ιδέα πως είναι να έχεις κάποια αναπηρία και του πως είναι να δυσκολεύεσαι να βρεις το κουράγιο να πεις σε έναν άγνωστο άνθρωπο για την αναπηρία σου. Ένας άνθρωπος με αναπηρία έχει χίλιους λόγους να μην θέλει να αναφέρει την αναπηρία του.
Εγω για παράδειγμα είμαι κουφή. Όντως είμαι. Εχω προβλήματα ακοής και επικοινωνώ προφορικά καθώς διαβάζω τα χείλη. Αν τύχει και έρθω σε επικοινωνία με κάποιο άτομο μέσω ίντερνετ δεν του το λέω από την αρχή. Συνήθως θέλω χρόνο μέχρι να σιγουρευτώ από τα γραπτά μηνύματα ότι είναι εντάξει άτομο. Επίσης, πρώτα από όλα πρέπει ΕΓΏ να νιώσω έτοιμη για να πω κάτι τέτοιο επειδή συνήθως για τον άλλον του έρχεται κεραμίδα όταν το μαθαίνει και ξαφνικά δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί. Νομίζει ότι πρέπει να συμπεριφερθει αλλιώς ενώ στη πραγματικότητα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να είναι απλώς ο εαυτός του μαζί μου και να συμπεριφέρεται φυσιολογικά.

Όπως προείπα, υπάρχουν χίλιοι λόγοι που κάποιος δεν το λέει από την αρχή. Ας μη τα βλέπουμε όλα ύποπτα για όνομα του θεού.

@26.8.2022 | 11:39

Δεν με κατάλαβες, δεν αποκλείω κάτι καταρχάς. Η εξ μιλάει επί 1.5 χρόνο με βίντεο φωτό κλπ με τον φίλτατο, οκ ως εδώ?
Αυτό που με παραξένεψε είναι το εξής :
Πως είναι δυνατόν να μην καταλάβει τόσο καιρό ότι είναι σε καροτσάκι? Πάντα καθιστό τον έβλεπε? Και μόνο μέχρι την μέση? Ποτέ όρθιο? Το καροτσάκι πως το έκρυβε στο πλάνο? Δεν είχαν κάνει κάτι..σεξουαλικό? Δεν είχαν μοιράσει info/φωτό από διάφορες δραστηριότητες/χόμπι?

Πάμε παρακάτω. Η εξ είπε ότι του είχε εκμυστηρευτεί πολύ προσωπικά πράγματα που σημαίνει ότι τον εμπιστευόταν καθώς επίσης αναφέρει ότι ένιωθε μαγικά που σημαίνει ότι είχαν 'χτίσει' κάτι όμορφο. Αυτός ΔΕΝ έκανε το ίδιο με αποτέλεσμα να ήταν κάπως μονόπλευρη η όλη φάση, τουλάχιστον φαινομενικά. Καταλαβαίνω ότι ήθελε τον χρόνο του, το σέβομαι και τον δικαιολογώ εν μέρη, αλλά μιλάμε για πολύ καιρό επικοινωνίας με εμπιστοσύνη μεταξύ τους και κατανόηση.
Το πάντως θετικό είναι ότι της το είπε στην τελική.
Κάτι φορές όταν το άτομο που θεωρείς ότι έχεις μέλλον μαζί του σου κρύβει κάτι για τόσο καιρό, άσχετα αν έχει (δικαιολογημένα ίσως) τους λόγους του, σε κάνει να αναρωτιέσαι τι άλλο θα αποκαλυφθεί με τον καιρό. Όχι απαραίτητα πάντα, αλλά σαν σκέψη έστω πρέπει να το θεωρήσεις σαν ενδεχόμενο. Μιλάω γενικά δεν εννοώ ότι ντε και καλά κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ. Μακάρι τα παιδιά να καταφέρουν να είναι μαζί εφόσον αυτό θέλουν.
Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι δεν αξίζει κάποιος-α ΑΜΕΑ αγάπη κλπ, απλά μου φαίνεται παράξενη η όλη φάση.

Υ.Γ. Από που και ως που δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη επειδή δεν είμαι ΑΜΕΑ? Ελευθερία λόγου έχουμε. Εξάλλου την γνώμη μου λέω, μην τα παίρνεις de facto, ούτε προσωπικά.

@TheDude, καλησπέρα, είμαι αυτή που έκανε την εξομολόγηση
και επειδή είδα πως έγραψες κάποιες ερωτήσεις θα τις απαντήσω επειδή μου φαίνεσαι για άτομο που καλοπροαίρετα τα ρωτάει και δεν θέλει να ειρωνευτεί, αυτή την εντύπωση μου έδωσαν τα σχόλιά σου.

1) Όσες φορές βάλαμε βιντεοκλήση έβλεπα το δωμάτιό του και τον ίδιο από το στήθος και πάνω, όπως βλέπεις έναν άνθρωπο καθιστό, δεν τον ρώτησα ποτέ να σηκωθεί, δε μου πέρασε βασικά από το μυαλό κάτι τέτοιο. Δηλαδή ακόμα και όσες φορές διάβαζε τα βιβλία της σχολής του ή έτρωγε όσο ήμασταν σε βιντεοκλήση, όλα έμοιαζαν φυσιολογικά. Αν ήταν να κλείσει έλεγε "θα κλείσω τώρα να πάω να κάνω ένα μπάνιο" ή σε αυτό το στυλ οπότε κλείναμε και δεν έβλεπα κάτι άλλο. Ούτε εγώ σηκώθηκα ποτέ τώρα που το σκέφτομαι, επειδή όταν βάζαμε βιντεοκλήση το ξέραμε από πριν, λέγαμε π.χ ο καθένας στον/ην δικό/ης του/της κολλητό/η οτί θα βάλουμε βιντεοκλήση και βάζαμε και τα κινητά στο αθόρυβο καλού κακού, για να μην μας ενοχλήσει κανείς. Ήταν περισσότερο (μετά τους πρώτους μήνες γνωριμίας) σαν διαδικτυακό ραντεβού και όχι τύπου "έλα να πούμε τα νέα μας" , δηλαδή έκανε τον καφέ του κεγώ τον δικό μου και μιλούσαμε με τις ώρες για όλα, μετά έκλεινε κανά μισάωρο να κάνει μπάνιο π.χ ή έκλεινα εγώ, και μετά δίναμε ξανά ραντεβού π.χ στις 9 για να βάλουμε βιντεοκλήση ενώ βλέπουμε παράλληλα μία συγκεκριμένη ταινία (την ίδια και οι 2) και μετά τη σχολιάζαμε. Σαν να είμαστε από κοντά κατά κάποιο τρόπο.

2) Δε ξέρω τι εννοείς με το "δεν είχαν κάνει κάτι σεξουαλικό". Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ κάτι, πάντα ήμουν του ρομαντισμού και δεν με ενδιαφέρει το σαρκικό, asexual θα έλεγα. Αυτός δεν έχει κάνει (αν και μπορεί, εννοώ οτί δεν επηρέασε η αναπηρία εκείνη τη περιοχή, δεν είναι τετραπληγικός όπως εκείνος στη ταινία The Intouchables που τον φροντίζει ένας άλλος και δεν μπορεί παρά μόνο τον λαιμό του να κουνήσει, αυτός μόνο μέχρι τα πόδια έχει παραλυσία, αν θέλει π.χ να ουρήσει πιάνεται από κάπου και σηκώνεται από το καροτσάκι -στηριζόμενος σε ειδικές πατερίτσες- και κάνει την ανάγκη του) αλλά με γεμίζει τόσο νοητικά που ακόμα και αν δεν ανακαλύψουμε αυτή την ευχαρίστηση του σαρκικού δε θα με πείραζε.

3) Σχετικά με το άλλο που γράφεις, αν δεν μοιράσαμε φωτογραφίες από χόμπι/δραστηριότητες, όχι, δεν έτυχε. Εγώ δεν είμαι των αθλημάτων γενικά. Μου είπε πως παίζει σκάκι και έχουμε παίξει αρκετές φορές διαδικτυακά, όπως και επιτραπέζια, χαρτιά, κ.α.

4) Εκμυστηρεύτηκε και ο ίδιος αρκετά απλά δεν το έγραψα στην εξομολόγηση επειδή τα έγραφα από τη δική μου οπτική πλευρά. Ναι, μου έχει πει τα πάντα.-άμα εξαιρέσουμε το ατύχημα που είχε που τον κατέστησε ανάπηρο- για αυτόν, κάθε φορά που μιλούσαμε για τη παιδική μας ηλικία, έστελνα 4-5 λεπτά ηχητικό και αυτός έστελνε 7-8, αφού απαντούσε και σε ό,τι του είπα. Είναι πολύ ομιλητικός στις περισσότερες συζητήσεις μας αλλά ανάλογα το θέμα της συζήτησης, κάποια τα αναλύει περισσότερο, κάποια όχι.

5) Ευχαριστώ για την ευχή, μακάρι να πάνε όλα καλά..

@26.8.2022 | 02:44

Φυσικά, καλοπροαίρετα τα είπα.
1.5 χρόνο online γνωριμίας θα ήταν λογικό και αυτονόητο να τον είχες δει και κάτω από το στήθος. Αυτό με παραξένεψε κυρίως, το γεγονός ότι δε φάνηκε η αναπηρία του, ούτε το καροτσάκι ούτε τπτ.

Και το γεγονός ότι στο έκρυψε τόσο καιρό-αν και ήθελε τον χρόνο του-δεν είναι και το πιο ιδανικό. Γενικά τυχόν μυστικά που αποκαλύπτονται στην πορεία σε βάζουν σε σκέψεις. Ειδικά από την στιγμή που κάνεις όνειρα μαζί του και θέλεις να έχεις μέλλον. Αλλά οκ αφού στο είπε στην τελική, ελπίζω να μην βρεθείς προ εκπλήξεως σε κάτι άλλο στην πορεία.

Επίσης περί σεξουαλικού κομματιού, δεν είσαι asexual διότι σε ελκύει κάποιος, έστω και νοητικά μόνο. Αν και το σαρκικό κομμάτι είναι φυσιολογικό να συμβεί. Εξάλλου είναι φυσική ανάγκη, λίγο ή πολύ είτε εσύ είτε αυτός είτε και οι 2 θα το θελήσετε, ειδικά από την στιγμή που είναι λειτουργικός.

Μην ξεχνάς ότι δεν τον ξέρεις τον άνθρωπο real life, όσο και να μιλάτε online. Και vice versa. Πρέπει να περάσετε χρόνο μαζί real life για να μάθεις τον άλλον.

Θα σου έλεγα να μην πέσετε με τα μούτρα, θα δεις στην πορεία της γνωριμίας σας μακροπρόθεσμα τι προοπτικές μπορεί να έχει η σχέση σας. Ο χρόνος θα δείξει, καλή τύχη.

Γενικά φαίνεσαι καλοψυχη και καλοσυνάτη κοπέλα οπότε να είσαι ο εαυτός σου και θα δεις θα το εκτιμήσει. Εχεις πολλή ενσυναίσθηση από ο,τι συμπεραίνω με βάση τα λεγόμενα σου οπότε δε θεωρώ ότι θα έλεγες ή θα έκανες κάτι που θα τον προσέβαλε. Εύχομαι όλα να πάνε καλά γιατί νιώθω ότι σου αρέσει πολύ αυτός ο άνθρωπος :)

Δε σου κρύβω ότι με προβλημάτισε πολύ η περίπτωση σου αγαπητή. Γιατί μπορεί η εξομολόγηση σου να τιτλοφορείται ως σχέση με ΑμΕΑ αλλά δεν πρόκειται μόνο γι αυτό. Ο άνθρωπος παράλληλα στο εξωτερικό(δε μας προσδιόρισες για πόσο ακόμα) και εσύ δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να πας λίγο πιο πέρα από τον τόπο κατοικίας σου, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου. Επομένως, σαφώς και είναι καθοριστικής σημασίας το πως σε κάνει να νιώθεις αυτός ο άνθρωπος και εδώ που τα λέμε δεν τον γνώρισες και χτες, αλλά πρέπει μετά από αυτές τις 3-4 μέρες που ίσως συναντηθείτε να σκεφτείς ποια είναι η προοπτική αυτής της σχέσης.
Ως τότε όμως, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ευχαριστηθείς στο έπακρο αυτή την πρώτη σας επαφή και να αποφύγεις τα άκρα, δηλαδή δε χρειάζεται ούτε να το παίξεις αδιάφορη αλλά ούτε και να γίνεις υπερπροστατευτική. Για ό,τι δε γνωρίζεις σχετικά με το θέμα του, θεωρώ πως υπάρχει ήδη η οικειότητα ώστε να το συζητήσετε και να σε διαφωτίσει περαιτέρω από κοντά και νομίζω ότι θα χαρεί να το κάνει. Μην επικεντρωθείς βέβαια σ`αυτό και όπως προείπα απλά ζήσε τη συνάντηση σας. Να περάσετε όμορφα!

Σωστά τα γράφεις. Επίσης ο καθένας χρειάζεται τον δικό του χρόνο ώστε να εκμυστηρευτεί κάτι πολύ προσωπικό και αυτό πολλές φορές έχει να κάνει με το πόσο φαίνεται ή είναι διατεθειμένος ο άλλος να τα ακούσει. Σίγουρα με το που γνωρίζεις κάποιον δεν του λες αμέσως τι προβλήματα αντιμετωπίζεις στη ζωή σου, οικονομικά, υγείας κλπ. Να είσαι σίγουρη ο καθένας θα έχει κάτι να πει. Το ότι στο είπε είναι ένα πρώτο θετικό σημάδι. Θα σου έλεγα να είσαι όσο μπορείς ξεκάθαρη μαζί του για το τι νιώθεις γιατί κάποιοι πληγώνονται εύκολα και επειδή ακριβώς πληγώνονται είναι επιφυλακτικοί με το τι θα πουν και που. Θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και τη στάση κρατάμε σε διάφορα ζητήματα γιατί πολύ απλά δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχουν περάσει ή να περνάνε στη ζωή τους.

Εισαι πολυ καλο ατομο και σιγουρα αξιζεις το ενδιαφερον του. Δεν ξερω πως πρεπει να του φερθεις αν και η γνωριμια απο κοντα μπορει να σου αποκαλυψει πτυχες του που δεν ηξερες.. Σου ευχομαι να κρινεις σωστα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ