ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.8.2022 | 19:21

Ζω μέσα στην καταπίεση

Έχω φθάσει 22 χρόνων , αύριο είναι η μέρα των γενεθλίων μου και ενώ σήμερα το βράδυ είχα κανονίσει να βγω με την κολλητή μου για ποτό θα καταλήξω μέσα στο σπίτι λόγω του ότι είδε κάποιες φωτογραφίες της φίλης μου ο αδερφός μου στα σοσιαλ με μαγιό ( που τώρα καλοκαίρι και ποιος δεν ανεβάζει ) τις έδειξε στους δικούς μου και άρχιζαν να φωνάζουν ότι δεν έχω να πάω πουθενά, πως από τότε που χώρισα και ήμουν σε έναν ίσιο δρόμο έχω πάρει τον άσχημο από τότε που άρχισα παρέα μαζί της ξανά και γενικά δεν την συμπαθούν την συγκεκριμένη κοπέλα ενώ δεν τους έχει κάνει απολύτως τίποτα..της αρέσει να βάφεται γενικά αρκετά και να μην ντύνεται τόσο συντηρητικά και οι δικοί μου το βλέπουν ότι προκαλεί και πως αυτή έυθυνεται που δεν βρίσκω ένα σοβαρό παιδί..κάθε μέρα με ζαλίζουν γιατί δεν βρίσκω κάποιον και αν έχω κάποιον..έφθασαν σε σημείο να μου πάρουν τα κλειδιά για να μην βγω και να με απειλούν να μπυ πάρουν το κινητό για να ξεκόψω από την φίλη μου..είναι η μόνη κολλητή που έχω και κράτησα από το γυνμασιο αν ξεκόψω όπως αυτοί θέλουν θα κάθομαι μέσα σε ένα σπίτι κλεισμένη με αποτέλεμα να πάθω καμία κατάθλιψη..θέλω πολύ να φύγω από το σπίτι αλλά ακόμη δεν έχω τα απαραίτητα χρήματα ώστε να μπορώ να το κάνω..νιώθω ότι πνίγομαι εδώ μέσα , αποφασίζουν αυτοί για εμένα χωρίς να ακούν την δίκη μου γνώμη και να με υπολογίζουν..ο μόνος άνθρωπος που με υποστηρίζει είναι η αδερφή μου αλλά είναι μικρότερη σε ηλικία και δεν μπορεί να κάνει και πολλά ενώ ο αδερφός μου συμφωνεί παντα με την μάνα μου και ότι και να της πει εκείνος συμφωνεί ..τουλάχιστον έχει κάνει τώρα μια σχέση και δεν την ζαλίζουν.. θέλω να ζήσω αυτή την ανεξαρτησία που δεν έζησα ποτέ,να μπορώ να βγαίνω χωρίς να έχω κάθε φορά το άγχος πως θα το πω , τι ώρα να γυρίσω κλπ κλπ..έχω φθάσει σε απόγνωση πραγματικά.. πλησιάζει η μέρα των γενεθλίων μου αύριο και μου απαγόρεψαν να βγω να περάσω καλά που αυτό ήθελα επειδή δεν τους αρέσει η παρέα μου ενώ τόσα χρόνια βγαίνω μαζί της σήμερα στάθηκε αφορμή η φωτογραφία..κάθε μέρα έχουν κάτι να πιαστούν μια αφορμή ψάχνουν απλα..δεν ξέρω τι άλλο να κάνω γιατί και να τους μιλήσω ήρεμα και ωραία αυτοί θα φωνάζουν και δεν θα πάρουν καν στα σοβαρά την δίκη μου γνώμη..
10
 
 
 
 
σχόλια

Κάνε υπομονή προς το παρόν και μην φεύγεις από τον στόχο σου. Βρες μια δουλειά η και δεύτερη πχ αν κάνεις promotion που ειναι εξαωρο δινουν 35€ την ημερα. Μαζεψε χρήματα και πιάσε ενα μικρό διαμέρισμα 25-35τμ. Να εισαι ελεύθερη και να στέκεσαι στα δικά σου ποδια ώστε να μην έχεις τέτοια θέματα με κανέναν. Αυτή ειναι η συμβουλή μου.

Κλασσική ελληνική οικογένεια. Κρατάει στα φουστάνια της τα παιδιά της. Να σου θυμίσω ότι από τα 18 οι άνθρωποι εδώ σπουδάζουν σε άλλη πόλη αρκετές φορές και οι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να απαγορεύουν πράγματα ούτε να σου πουν με ποιον θα κάνεις παρέα. Δεν είσαι ανήλικη πια για να σου απαγορεύουν με ποιον θα βγεις,ούτε έναν άνθρωπο μπορούμε να τον κρίνουμε απο το πώς ντύνεται. Νέα κορίτσια είστε! Αν δε ντυθείτε τώρα όπως θέλετε πότε θα το κάνετε; Όταν φτάσετε σε περασμένη ηλικία και θα φαίνεστε γελοίες;
Οι γονείς σου θα έπρεπε να σου δείχνουν εμπιστοσύνη για να έχεις και εσύ στον εαυτό σου. Επίσης αυτό το στα 22 να βρεις σοβαρό παιδί δε μου κολλάει. Δεν έχεις ζήσει τίποτα ακόμα καλή μου και όπως το πάνε οι δικοί σου θα αργήσεις αρκετά να ζήσεις. Πρέπει να πατήσεις πόδι. Στον αδερφό σου μια χαρά θα άρεσε μια κοπέλα που βγάζει φωτό με μαγιό σε σένα το παίζει μεγάλος αδελφός;
Αν δε φας τα μούτρα σου,αν δε βγεις,αν δε δουλέψεις, δεν ξεκολλάς εύκολα από τα φουστάνια της οικογένειας. Για μένα πρέπει να πατήσεις πόδι. Βρες δουλειά,μάθε πως βγαίνει το μεροκάματο,κάνε κουμάντο, δείξε στους δικούς σου ότι μπορείς να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και φύγε από το τοξικό αυτό περιβάλλον. Έλεος με τους ανατολίτες γονείς πια!

Το θεμα δεν ειναι να ακολουθήσει τις υποδείξεις των γονιών της για να τους αποδειξει οτι αξιζει να την εμπιστευονται για να την αφησουν επιτελους στην ησυχια της.
Ως ενηλικη εχει το δικαιωμα να μην χρειαζεται να τους αποδειξει τιποτα.
Το σωστο ειναι να σχεδιασει μια πορεια διαφυγής απο εκει μεσα. Ειναι τοσο αρρωστο περιβαλλον .
Προς το παρον 1. να σφιξει τα δοντια,
2.να υπομεινει στωϊκα χωρις περιττους καβγαδες που μόνο θα την εξαντλησουν περαιτερω 3. να τους αγνοησει και να επικεντρωθει στο σχεδιο διαφυγης.

Εγώ δεν είπα να ακολουθήσει τις υποδείξεις των γονέων για να την εμπιστεύονται. Είπα ότι αν στο παιδί σου που εσύ το μεγάλωσες με αξίες και αρχές δείχνεις πως δεν το εμπιστεύεσαι,το παιδί δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του. Έτσι και το κορίτσι, επειδή είναι σε ένα υπερπροστατευτικό και άρρωστο περιβάλλον,έχει επιθυμίες και ανάγκες που δεν τις υλοποιεί γιατί φοβάται τους γονείς αλλά ακόμα και τον εαυτό της. Γιατί δεν έχει ανθρώπους να τη βοηθήσουν να ανοίξει τα φτερά της αλλά ανθρώπους που θέλουν να την κλείσουν σε γυάλα. Που έτσι και χαθούν και η κοπέλα βρίσκεται υπό την προστασία της γυαλας, μόλις σπάσει η γυάλα θα πελαγωσει. Φυσικά και δεν έχει να αποδείξει κάτι σε αυτούς απλά αν πιάσει τη ζωή από τα κέρατα και τα καταφέρει μόνη της,δε νομίζω να κάνουν σαν υστερικοι όπως τώρα.

Χρόνια σου πολλά βρε κορίτσι. Εύχομαι να φύγεις γρήγορα από το σπίτι να ζήσεις την ζωή σου. Υπομονή μέχρι να σταθείς στα πόδια σου οικονομικά. Εύχομαι να γίνει γρήγορα.

Κλασικός γιος της μαμάς..
Δεν κρίνω ούτε τη φίλη σου ούτε κάτι άλλο, ελπίζω πως έχεις την ωριμότητα όσο γίνεται για την ηλικία σου να κρίνεις το σωστό και το λάθος για σένα . Και μακάρι οι γονείς σου να σε εμπιστεύονταν περισσότερο. Αν δεν έχεις δώσει δικαιώματα είναι κρίμα να νιώθεις τέτοια καταπίεση.
Αύριο στα γενέθλια σου κάνε μια ευχή σχετική και εύχομαι να πιάσει.
Χαρούμενα γενέθλια

Όπως διάβασες δεν εκρινα κανέναν. Προσπάθησα από τα λίγα που είπες να βγάλω ένα συμπέρασμα που ίσως βοηθηθείς. Από ο,τι φαίνεται δεν τα κατάφερα. Χρόνια πολλά και πάλι , εύχομαι να σου πάνε όλα καλά από εδώ και πέρα

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ