ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.8.2022 | 23:29

Χρυσοθηρική αγάπη;

Βγαίνω εδώ και 2 βδομάδες με κοπέλα που γνώρισα από το γνωστό dating app με την μωβ καρδιά για logo. (καταλάβατε ήδη φαντάζομαι) Κάθε φορά που βγήκαμε εγώ κέρασα, το θεώρησα καθήκον μου ως άνδρας, τζεντλεμανίκι και έτσι. Αυτή όμως ποτέ δεν είπε κάτι, κάποιο σχόλιο όταν έλεγα εγώ "πληρώνω εγώ" ξέρω γω όταν ερχόταν ο λογαριασμός, σαν να το θεωρούσε δεδομένο αυτό. Εν πάση περιπτώσει, κάνουμε τις βόλτες μας, συζητάμε, όλα καλά. Περνάει πάντα έμμεσα το μήνυμα οτί περνάει καλά μαζί μου και έχει προοπτική το όλο πράμα. Παρ'όλα αυτά, κάθε φορά που βγαίνουμε, όλο κάνει μπιμπ μπιμπ το κινητό της από τα μηνύματα που τις στέλνουν οι άλλοι υποψήφιοι , απόδειξη πως δεν είμαι ο μόνος. Δε ξέρω αν και οι άλλοι που βγαίνει μαζί τους άμα συνέχεια κερνάνε ή της παίρνουν τίποτα δώρα, κτλπ. Πάντως νιώθω οτί τα κάνει για προσωπικό κέρδος και όχι επειδή θέλει να προκύψει σχέση ή οτιδήποτε. Τι λέτε;
16
 
 
 
 
σχόλια

Το badoo είναι λογικά. Έχει logo μωβ καρδιά όπως αναφερει ο εξομ. Ούτε εγώ εχω καλή εμπειρία με αυτά, εκεί μέσα δε θέλουν dating με τη σημασία αυτού (γνωρίζεις κάποιον/α, στη συνέχεια βγαίνετε, στη συνέχεια βλέπετε κατά πόσο ταιριάζετε, στη συνέχεια βγαίνετε και άλλες φορές και ανακαλύπτετε ο ένας τον άλλον και -στο καλύτερο σενάριο- δημιουργείτε σχέση) αλλά hook ups κυρίως. Η ελληνική ορολογία είναι κάπως ωμή και δε ξέρω άμα επιτρέπεται να τη γράψω αλλά με μια αναζήτηση του ορισμού θα πάρετε μία ιδέα. Δυστυχώς, κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν υπάρχει εκεί μέσα, δηλαδή οι σοβσροί συνήθως θα δημιουργήσουν προφίλ σε dating app και θα ξενερώσουν μέσα σε 2-3 μέρες όταν δουν πόση προκατάληψη υπάρχει και από τα δύο φύλα και πόσο έλλειψη ώριμης συμπεριφοράς. Μακάρι φυσικά να είναι ένα προσωπικό λανθασμένο συμπέρασμα και να μην είναι γενικός κανόνας, ελπίζω να μην είναι έτσι δηλαδή.

Οι άνθρωποι εκεί μέσα είναι μπερδεμένοι, δε ξέρουν τι θέλουν. Έχω βγει με 5-6 τις οποίες γνώρισα μέσα από εκεί και ήταν όλες υπερβολικά στη κοσμάρα τους. Υπάρχει το φαινόμενο του να βγαίνεις με κάποιον/α απλά επειδή δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις στη ζωήν σου και σκυλοβαριέσαι . Όλες φυσικά θα πουν στην αρχή "εγώ θέλω/ψάχνω κάτι σταθερό" , καμία δε θα πει "σε θέλω για ψυχαγωγία". Αλλά αυτό εύκολα το διαπιστώνεις μόνος σου όταν βλέπεις πως δεν θέλει να σε μάθει σαν άνθρωπο, δε σε ρωτάει πράματα, θέλει απλά τη παρέα σου και μέχρι εκεί. Κάποιοι βέβαια δεν έχουν θέματα να είναι στο Β' ρόλο ή να τους θελουν μόνο για εφήμερες καταστάσεις. Το θέμα είναι οτί καμία δεν το παραδέχεται με αποτέλεσμα να έχεις ελπίδες και στο τέλος απογοητεύεσαι. Στις 10 κοπέλες η 1 θα θέλει κάτι σοβαρό και αυτή στάνταρ θα ξενερώσει όταν της στέλνουν πρόστυχες φωτογραφίες και τις κάνουν καμάκι που μπροστά του ο Στάθης Ψάλτης έμοιαζε σαν παιδάκι του κατηχητικού. Η φυσιολογική κοπέλα θα φτιάξει προφιλ σε κανένα badoo και σε 2-3 μέρες θα το έχει διαγράψει. Άμα δε το διαγράψει είναι για 2 λόγους, ή ψάχνει αυτό που είπα παραπάνω ή θέλει επιβεβαίωση του ναρκισσισμού της με τα τόσα που θα της στέλνουν καθημερινά τα λιγούρια.

Πώς είσαι σίγουρος ότι μιλάει και με άλλους; Επειδή ακούγονται οι ειδοποιήσεις; Αυτό δεν είναι απόδειξη. Θεωρώ ότι ένα ευχαριστώ θα έπρεπε να το πει στα κεράσματα και θα έπρεπε να ανταποδώσει. Αν έχει το στυλ του 'θεωρω αυτονόητο ότι θα πληρώσεις την παρέα μου' λυπάμαι αλλά μάλλον για χορηγό ψάχνει το κορίτσι.

Φίλτατε σας παίζει μπάλα η κοπέλα. Κάνει παιχνίδι και με άλλους ενώ ταυτόχρονα έχει εσένα (ίσως και άλλους) για κεράσματα μέχρι να βρει τον κατάλληλο για τα δικά της κριτήρια. Καταρχάς το ότι γνωριστήκατε σε dating app είναι φως φανάρι. Μόνο και μόνο που χτυπάει συνέχεια το κινητό της είναι κακό σημάδι.
(κάποια apps έχουν συγκεκριμένο ήχο οπότε εύκολα αναγνωρίζεις ποιο είναι).
Πολλές φορές η πιο προφανής απάντηση είναι και η αληθινή. Μακρυά.

Mα το πρόβλημα το εστιάζεις στο ότι κερνάς?? Ή αν την κερνούν και οι άλλοι?
Και καταλήγεις πως είναι προικοθήρας η κοπέλα? Για ένα κέρασμα? Αν ήταν να σωθεί ο καθένας απο εμάς απο ένα κέρασμα φίλε μου, καήκαμε.

Αυτό ακριβώς μωρέ! Κι εσύ, εξομολογούμενε, πού το ξέρεις ότι τα μηνύματα είναι από τους άλλους υποψηφίους; Μπορεί να είναι από φίλες ή μπορεί να είναι ειδοποιήσεις από άλλες εφαρμογές (για κάθε like που παίρνει σε Facebook και Instagram). Κι επίσης, πώς είναι με το κινητό της όσο κάθεστε μαζί; Το αγνοεί ή σκρολλάρει όσο σου μιλάει; Επειδή αν ισχύει το δεύτερο, δείχνει ασέβεια, είτε κερνούσες είτε όχι, παρ' όλο που όταν κερνάς περιμένεις πρωτίστως να το εκτιμήσουν έμπρακτα, κι όχι λες και βγήκε η άλλη με τον ατζέντη-σπονσορά της. Και τέλος, αν νιώθεις άβολα να κερνάς συνέχεια μία κοπέλα, για την οποία ακόμα δεν είσαι σίγουρος (ίσως γιατί δεν νιώθεις ανταπόδοση, με την έννοια, δεν σου δίνει να καταλάβεις ότι της είσαι κάποιος που βλέπει σοβαρότερα), μην προτείνεις να πηγαίνετε σε ταβέρνες και μαγαζάρες. Χρησιμοποίησε φαντασία, για να μη φανείς "γύφτος" αφενός, και, αφετέρου, να μη νιώθεις λες και τώρα εκείνη σου χρωστάει κάτι αν την κερνάς. Γι' αυτό, αν ξανακανονίσετε ραντεβού, κάνε ένα πρόγραμμα, πες της από πριν ότι θα πάτε, π.χ. μια βόλτα σε κάποιο δρώμενο παίρνοντας φραπέ ή αναψυκτικό στο χέρι ή σε μια έκθεση (το εισιτήριο για την οποία μπορεί μεν να κοστίζει, αλλά όχι τόσο όσο καφέδες και γλυκά για δύο). Μην φάτε όλη μέρα έξω, μην την ψωμολυσσάξεις την κοπέλα και νιώθεις τύψεις μετά που δεν πήγατε για φαΐ. Κάντε κάτι που δεν απαιτεί πολύ χρόνο μαζί ούτε πολλά λεφτά. Πικ-νικ με πίτες που θα έχεις ψήσει απ' το σπίτι, ξέρω 'γω, στην τελική. Εκεί θα φανεί. Αν προφασίζεται ένα σωρό πράγματα και δεν πάει, αλλά έρχεται τρέχοντας μαζί σου στην ταβέρνα ή στο ωραίο μπαράκι της πόλης για ποτό, ε ναι, εκεί μάλλον θέλει απλώς να κάνει μόστρα και να νιώθει ότι την κακομαθαίνουν, που και πάλι, αυτό δεν συνεπάγεται αυτόματα χρυσοθηρία. Από άλλα πράγματα καταλαβαίνεις το gold-digging, και μάλιστα όχι απαραίτητα εξαρχής, πάντως σίγουρα όχι επειδή νιώθει όμορφα με το κερασμα. Αλίμονο αν νιώθω Melania Trump επειδή με κέρασαν ένα φρέντο εσπρέσσο. Κι ωστόσο, το να μη λέω ευχαριστώ για το κέρασμα, όσο "αναμενόμενο" κι αν είναι, θα με θεωρούσα γαϊδούρα. Εδώ μάλλον έχεις να κάνεις με έλλειψη καλών τρόπων παρά gold-digging. Οι gold diggers, αγαπητέ μου, είναι αυτές που ξέρουν να μην το δείχνουν εξαρχής για να ρίξουν την άμυνα στον άνδρα. Η άλλη μπορεί το εισιτήριό της στο σινεμά να πληρώνει στην αρχή που βγαίνετε και να σου λέει με χαμόγελο ότι μια χαρά φυσιολογικό το θεωρεί, αλλά το για το πότε θα σε τυλίξει και θα σου πάρει μέχρι και τα βρακιά, ούτε που θα το καταλάβεις εσύ ο ίδιος καλά-καλά. Και ο απατεώνας ο χρυσοθήρας Simon Leviev μια χαρά κερνούσε στην αρχή και ήταν τζέντλεμαν και προωθούσε την εικόνα του ευκατάστατου. Μετά ξεκίνησαν τα κόλπα που άφησαν γυναίκες άφραγκες και καρδιές ραγισμένες. Μην είστε τόσο αφελείς, οι πιο επικίνδυνοι gold-diggers είναι αυτοί που ξέρουν να το κρύβουν καλά.

@Chase Meridian

Από την στιγμή που λέει ο εξ ότι όποτε βγαίνουν μαζί χτυπάει το κινητό της συνέχεια τότε αυτό από μόνο του είναι red flag. Όταν θες να βγεις με κάποιον και περνάς καλά και θέλετε να γνωριστείτε τότε δίνεις προσοχή σε αυτό το άτομο και δεν είσαι με το κινητό στο χέρι. Έστω το βάζεις αθόρυβο αν χτυπάει κάθε 5'. Για να μην το έχει κάνει, σημαίνει ότι θέλει να της στέλνουν μνμ οπότε δείχνει ασέβεια προς τον εξ.

Η περίπτωση αυτή είναι κλασσικό φαινόμενο. Βγαίνουν με κάποιον για κεράσματα και τον έχουν υποψήφιο σύντροφο ενώ ταυτόχρονα παίζουν μπάλα και με άλλους μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος για αυτήν. Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα έβγαλα εγώ.

Το να χτυπάει συνέχεια το κινητό σου ενώ είσαι σε ραντεβού, ειδικά αν απαντάς, είναι πολύ ύποπτο.

Σε απάντηση στο τι σχέση έχουν (είμαι ο εξομ) , δεν τα σύγκρινα προς θεού! απλά μου φάνηκε ύποπτο όλο αυτό όπως ακριβώς το περιέγραψε ο TheDude, άμα θέλεις κάποιον και άμα απολαμβάνεις την παρέα του, ΔΕΝ μιλάς και με άλλα 200 άτομα και ΔΕΝ θέλεις όλο κεράσματα και κανακέματα. Μη το παίρνετε κυριολεκτικά
Χρησοθήρας δεν είναι μόνο όποιος/α θέλει να κερδίσει κάτι. Είναι και όποιος/α ΕΚΟΥΣΙΑ σε χρησιμοποιεί (το ενδιαφέρον, τη προσοχή, κτλπ) όποτε αυτός/η σε έχει ανάγκη και κατά τα άλλα, πλήρης αδιαφορία. Μία πρώην φίλη μου π.χ που όταν δεν έβρισκε παρέα να πάει σινεμά και επειδή εγώ πηγαίνω, έλεγε εμένα..Κατά τα άλλα έβγαινε με άλλη παρέα στην οποία κανένας δε πάει σινεμά. Ναι, δε τη κέρασα ποτέ το εισιτήριο αλλά τι σημασία έχει; Πνευματική χρησοθηρία/εκμετάλλευση είναι ξεκάθαρα. Αγάπη σημαίνει ανιδιοτέλεια. Χρυσοθηρία είναι το ακριβώς ανάποδο. Τόσο απλό.

@Hope

Συμφωνώ. Η κοπέλα απλά θέλει τζάμπα ποτό κλπ μέχρι να βρει τον φίλτατο που γουστάρει. Διότι αν γούσταρε τον εξ, δεν θα έπαιζε μπάλα με άλλους ταυτόχρονα.

Απεργία την Πρωτομαγιά