ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.8.2022 | 16:47

Με πνιγει

Ο επι 2 χρόνια σύντροφος μου, ξέρει πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες, βρισκόμομουν στο σπίτι των γονιών μου και στην συνέχεια διακοπές με μεγάλη παρέα όπου ήταν και αυτός μαζί τις τελευταίες μέρες. Όποιος με γνωρίζει έστω και λίγο καταλαβαίνει πως για μένα ήταν πάρα πολύ, και με την επιστροφή μου στην Αθήνα περιμένω πως και πως να περάσω λίγο χρόνο με τον εαυτό μου. Το πρώτο βράδυ της επιστροφής έρχεται σπίτι μου, όλα ωραία και καλά, περνάμε και την επόμενη μέρα μαζί, και σήμερα φεύγει για να κάνει τις δουλείες του και εγώ τις δικές μου καθώς δουλεύω από το σπίτι. Σκέφτομαι πως είναι μια καλή ευκαιρία να περάσω σήμερα την μέρα με την παρτη μου(μετά την δουλειά), ωστόσο, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει πως σκέφτηκε να έρθει να μείνει σε εμένα για δυό μέρες επειδή θα φύγει. Του εξηγώ πως θέλω λίγο χρόνο μόνη μου και θα έπρεπε να το καταλάβει γιατί του το έχω πει ήδη. Μου απάντησε πως το καταλαβαίνει απλώς σκεφτόταν επειδή θα φύγει θα ήθελε να περάσουμε τις μέρες μαζί. Του απάντησα πως δεν φταίω εγώ που θα φύγει, καλοκαίρι είναι, λογικό είναι, και πως έχω δύο εβδομάδες να μείνω μόνη μου, και εκτός όλων αυτών θα δουλεύω και από το σπίτι και θέλω την ησυχία μου. Αυτός ψιλο ενοχλήθηκε αλλά τέλος πάντων, εμένα με πνίγει όλο αυτό, και περίμενα να το σκεφτεί από μόνος του. Θα εκτιμούσα την άποψη σας.
12
 
 
 
 
σχόλια

Με το δικιο του ενοχλήθηκε... Αυτο ομως που πρεπει να σε απασχολει είναι μήπως πνίγεσαι γενικότερα απο την σχεση σου και απλα δεν το εχεις συνειδητοποιήσει ακομα!!!

2 χρόνια σχέση και αντί να θέλεις να μείνετε μαζί εσύ θέλεις τον χώρο και τον χρόνο σου. Χώριστε καλύτερα γιατί χάνετε και οι δύο τον χρόνο σας, προφανώς από συνήθεια είστε ακόμη μαζί.

Εάν ήθελες να είσαι μόνη σου γιατί πηγές διακοπές με μεγάλη παρέα; σε πίεσε κάποιος; Στους γονείς σου; δεν έχεις δωμάτιο να χαλαρώσεις μόνη σου; Κι αφού έλειπες τόσο καιρό δε σου έλειψε να μείνεις λίγο μόνη με τον σύντροφο σου; Αυτό πρέπει να αναρωτηθείς βασικά και να δεις αν μπορείς να εξακολουθείς να είσαι σε αυτή τη σχέση. Μην τον παιδευεις και παιδεύεσαι κι εσύ.

Τι να σου πω, κι εγώ τη βρίσκω μόνη μου, ειδικά όταν έχω περάσει αρκετές μέρες με παρέες και βαβούρα, να έχω ρε παιδί μου μια βραδιά με μάσκα προσώπου, πατατάκια και Netflix μόνη μου, να επαναφορτίσω. Ωστόσο, θα γράπωνα την ευκαιρία να περάσω ένα τελευταίο βράδυ με το σύντροφό μου αν ήξερα ότι φεύγει και θα κάνουμε λίγο καιρό να ξαναδούμε ο ένας τον άλλον. Θα ξεκουραστώ μόνη μου όταν εκείνος θα είναι διακοπές. ΟΚ, ήδη περάσατε μεν μαζί λίγο χρόνο στην παρέα, αλλά δεν είναι το ίδιο, κατάλαβες. Στην τελική, κάντε μια αμοιβαία υποχώρηση: μην περάσετε 2 μέρες μαζί, περάστε μία μέρα πριν φύγει. Αφενός κατανοώ την ανάγκη του να περάσει χρόνο μαζί σου, κι αφετέρου, όσο δεν μένετε μαζί ακόμα, δεν μπορεί να σου έρχεται όποτε και για όσο θελήσει γιατί είναι το σπίτι σου και όχι τα Soula Rooms To Rent. Εξαρτάται απ' τη θέληση του καθενός σας να βρείτε μια μέση λύση, όπως και το τι σημαίνει για τον άλλον το "μαζί." Συμβαίνει να είναι το ζευγάρι συνέχεια στον ίδιο χώρο μαζί κι ωστόσο να μη νιώθει κανείς σα να πνίγεται, γιατί μες στη μέρα ξέρει ν' αφήνει ο ένας τον άλλον ήσυχο όσο, π.χ., ο ένας είναι στο gaming ή βλέπει κάτι στο ίντερνετ ενώ ο άλλος ακούει μουσική ή βλέπει ταινία με ακουστικά, και μάλιστα όλο αυτό σε μικρό διαμέρισμα, που δεν υπάρχει χώρος πολύς για τον καθένα. Το "μαζί" δεν σημαίνει ντε και καλά κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλον με συνεχές μπίρι-μπίρι, αλλά και η δυνατότητα να κάθεστε ο καθένας σε μια γωνιά και ν' αφήνετε ο ένας τον άλλον να περνά το χρόνο του όπως θέλει. Αν εκείνος γεμίζει το χώρο με την παρουσία του και νιώθεις ότι αυτές τις δύο μέρες που θέλει να περάσει μαζί σου είναι too much για σένα (επειδή είναι θορυβώδης ή συνεχώς διεκδικεί την προσοχή σου), τότε μάλλον δεν θα τα βρείτε σε μια μελλοντική συμβίωση, οπότε η σχέση σας δεν θα πάει πουθενά.

Συγνώμη, αλλα όταν αποκαλείς τον άλλον σύντροφο σου, δεν στραβώνεις που θα έρθει ένα 2ημερο σε σένα. Πόσο μάλλον όταν μετά από αυτό, φύγει για κάποιον καιρό.

Ξέρεις, στις σχέσεις εκτός από το να απαιτούμε να σέβονται οι άλλοι τα θέλω μας, πρέπει να κάνουμε και κάποιες υποχωρήσεις. Ας μπαίνουμε κάπου κάπου και στην θέση του άλλου. Αλλιώς χωριό δεν γίνεται.

Αφού φαίνεται να μην θέλεις σχέση , γιατί τον παιδεύεις τον άνθρωπο και παιδεύεσαι κι εσύ μαζί ;
Είναι απόλυτα λογικό αυτό που σου πρότεινε, από την άλλη αν περνάς καλύτερα μονη σου ή με τις παρέες σου, είναι απόλυτα λογικό να του ξεκαθαρίσεις ότι μάλλον θέλεις κάποιου άλλου είδους σχέση.

Καταλαβαίνω τι λες γιατί κι εγώ αγαπώ να περνώ τον χρόνο μόνη μου. Αλλά είναι λογικό να "ενοχληθεί" γιατί είναι σαν να του λες ότι δεν σε ενδιαφέρει που θα φύγει και δεν θα τον βλέπεις για λίγο διάστημα, ενώ εκείνος εκφράζει ανοιχτά την επιθυμία του να περάσει τις μέρες μαζί σου. Δεν είναι κακό που του το είπες, το αντίθετο μάλιστα. Αλλά να περιμένεις να ενοχληθεί ο άλλος.

Δικαίωμα σου να θες λίγο χρόνο μόνη σου αλλά έχω ένα προαίσθημα ότι έχεις πήξει σε αυτήν την σχέση και γενικά δεν τον αντέχεις.
Ίσως κάνω λάθος βέβαια.