ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.7.2022 | 12:42

Δεν εχω βγει ουτε ραντεβου και ειμαι αισιως 34...

Ειμαι ντροπαλος,εχω αγχωδη διαταραχη,ειμαι εσωστρεφης,δεν εχω φιλους,δεν μιλαω πολυ και με θεωρουν περιεργο. Εχω ευαισθησια στην αρνητικη κριτικη των αλλων,με αποτελεσμα να πληγωνομαι ευκολα.Θελω να εχω συντροφικοτητα,να ειμαι κοινωνικος,να βγαινω ραντεβου με κοπελες,να εχω σεξουαλικη ζωη,δυστυχως ολα αυτα τα χρονια καποια πραγματα με κρατησαν πισω,η ελλειψη χρονου λογω εργασιας,η χαμηλη αυτοεκτιμησης και χαμηλη ψυχολογια. Επισης δεν το εχω με τα σοσιαλ μιντια,δεν μου αρεσει να ανεβαζω φωτογραφιες και να εκθετω τον εαυτο μου η την προσωπικη μου ζωη στους αλλους. Πως να ξεφυγω απο το τελμα αυτο,για πειτε γνωμες,θελω και απο γυναικες και απο αντρες.
11
 
 
 
 
σχόλια

Αληθινούς φίλους, δύσκολα κάνει κανείς ανεξάρτητα από το χαρακτήρα που έχε ο καθένας.
Κάποιον γνωστό όμως για να βγαίνεις για καφέ ίσως μπορείς να βρεις σιγά σιγά.
Κάποιον συνάδελφο, κάποιον ξάδερφο...
Τώρα σε σχέση με τις κοπέλες ,με αυτούς που θα αποκτήσεις σε κάποια φάση λίγη οικειότητα παραπάνω, ρώτα αν έχουν καμία γνωστή να σου γνωρίσουν.
Μπορεί να μην υπάρξει χημεία αλλά να αποκτήσεις μια φίλη για καφέ η οποία θα έχει κάποια άλλη φίλη να σου γνωρίσει!
Επίσης, επειδή είσαι ντροπαλός, θα σου πρότεινα να κοιτάς κοπέλες που είναι και αυτές ντροπαλές.
Θα είναι πιο εύκολο να ταιριάξετε , αλλά και να τις γνωρίσεις.
Πχ, έχεις μια τέτοια συνάδελφο.
Φιλικά ,διακριτικά στην αρχή της πιάνεις την κουβέντα για να μιλατε λίγο και με τον καιρό,της προτείνεις να πατε για εναν καφέ...
Και να θυμάσαι το δυσκολο είναι να βρούμε κάποιον να ταιριάζουμε, αρα περισσότερες πιθανότητες είναι να μη ν ταιριάζεις με την άλλη , οπότε μην απογοητεύτεις αν δεν βρείς κάποια που να ενδιαφέρεται με την 1 προσπάθεια.

Είσαι διαφορετικός,δεν είναι καθόλου κακο, απεναντίας. Απλά αυτή η διαφορετικότητα φαντάζει στους άλλους ως κάτι αλλοτριο και περίεργο. Ενώ καθόλου δε θα έπρεπε να εκλαμβάνεται έτσι. Αυτή η διαφορετικότητα σου προκαλεί και μοναχικότητα κι ίσως φόβο ότι δε θα μπορέσεις να επικοινωνήσεις με την πλειονότητα έξω. Ίσως η γνώμη από έναν ειδικό -ψυχολογο σε βοηθούσε με τα θέματα της αυτοπεποίθησης και γενικά της διεκδίκησης και σε έκανε να σκεφτείς τρόπους να αρχίσεις να κοινωνικοποιεισαι.
Μην το βάζεις κάτω. Εύχομαι όλα να πάνε καλά
Να νιώθεις όμορφα για αυτό που είσαι 🙂

Το οτι εισαι εσωστρεφης και αντικοινωνικος ειναι κατι το οποιο δεν θα αλλαξει ευκολα γιατι ετσι ειναι ο χαρακτήρας σου και ετσι εισαι εσυ!! Φιλους δεν έχεις καθόλου; ουτε εναν; κάποιον γνωστό έστω που να τα λετε λίγο παραπάνω; δεν μπορει να μην μιλας με κανεναν.. Σκεψου καποιο άτομο με το οποιο μιλάτε! Μπορει να ειναι καποιος συνάδελφος σου στην δουλεια το πιο πιθανό..προσπαθησε να κανεις παρεα μαζι του, προτεινε να βγειτε για εναν καφέ δεν ειναι κακο.. Απο αυτο το μικρο βήμα σιγά σιγα θα ξεκινήσεις!! Επισης θα σου πρότεινα να ξεκινησεις καποιες συνεδριες με ψυχολογο ετσι ωστε να σε βοηθησει στα θεματα που μας περιγράφεις..αλλα να θυμασαι οτι πρεπει πρώτα απο ολα εσυ να θελεις και να τολμησεις να κανεις την ανατροπη στην ζωη σου.. Μην το αφηνεις για αυριο!! Ευχομαι να το πετυχεις..

“Δεν εχω βγει ούτε ραντεβού και ειμαι αισίως 34... Πως να ξεφύγω απο το τέλμα αυτό;”
Αν αυτό που περιγράφεις είναι το αίσιο, αναρωτιέμαι πoιό θα ήταν το απαίσιο. Μάλλον για να ξεφύγεις από το τέλμα θα πρέπει να αλλάξεις το ποιος είσαι, το πως αντιμετωπίζεις τα πράγματα κλπ., αφού φαίνεται πως γνωρίζεις τα αδύναμα σημεία σου κι αυτό είναι σημαντικό. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο. Αν ήταν, πιστεύω θα το είχες ήδη κάνει. Σίγουρα πάντως θα πρέπει να πάρεις λίγο τα πάνω σου για ένα αίσιο αποτέλεσμα. Δηλαδή… up-αίσιο αποτέλεσμα χαχα

Αγχώδη διαταραχή-μετατραυματικό στρες, έχω βιώσει με το θάνατο του μπαμπά μου. Με ταλαιπώρησε αρκετά και το ξεπέρασα σταδιακά μόνη μου, αφού δεν ήθελα να πάρω αγωγή. Κάποιες φορές όμως έχω άγχος και με ρίχνει ψυχολογικά. Το περπάτημα με βοηθά. Τώρα έχω να βγω τέσσερις μέρες από το σπίτι, γιατί νιώθω αδιαθεσία και κούραση σωματική. Δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων και να επηρεάζεσαι από αυτό. Κάποιοι άνθρωποι δυσκολευόμαστε να αλληλεπιδράσουμε με τους άλλους, είτε πρόκειται για φιλικές είτε για ερωτικές σχέσεις. Φυσικά, μπορεί μεν να υπάρχει η επιθυμία, αλλά όταν κάποιος έχει κλειστεί μέσα του καιρό, δεν έχει φίλους και γενικώς οι καταστάσεις της ζωής έφεραν δυσκολίες, υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα. Κάποιοι είναι πιο εσωστρεφείς και αυτό συναντάται και στο ανδρικό, αλλά και στο γυναικείο φύλο. Ως λύση αυτό που κάνω εγώ είναι να είμαι όσο μπορώ πιο ομιλητική με τους γύρω μου αλλά και επιλεκτική. Δεν είσαι υποχρεωμένος να μιλάς με όλο σου το περίγυρο. Πρέπει να δυναμώσεις τον εαυτό σου και να βρεις την αυτοεκτίμησή σου. Να αποδεχθείς αυτό που σου συμβαίνει και να προσπαθήσεις έστω με μικρά βήματα να το αλλάξεις. Να βρεις ενδιαφέροντα και να γεμίζεις τη μέρα σου με όμορφα και εποικοδομητικά πράματα για το σώμα και τη ψυχή σου. Σίγουρα η έλλειψη συντροφικότητας είναι κάτι βαρύ αν δεν υπάρχει. Δεν ξέρω αυτό πως έρχεται, απλά πιστεύω πως συμβαίνει. Το τελευταίο που αναφέρεις με τα σόσιαλ, ποτέ δεν ήθελα να έχω τίποτα από αυτά και ούτε να δείχνομαι. Δεν βλέπω κάτι περίεργο σε αυτό, Είναι θέμα επιλογής.

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, ίσως αν μιλούσες σε κάποιον ειδικό να σε βοηθούσε. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι το οποίο δεν έχεις σκεφτεί ήδη.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις και σε συμβουλεύω να το κάνεις τώρα αμέσως είναι να αφιερώσεις πέντε λεπτάκια και να στείλεις εδώ μία απάντηση η οποία θα έχει μερικά από αυτά που σου αρέσουν σε εσένα και μερικά από αυτά που έχεις πετύχει στην εώς τώρα ζωή σου.