ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.6.2022 | 17:31

Φρούδες ελπίδες

Τους τελευταίους μήνες είχα την τύχη να γνωρίσω ,τυχαία, ένα πραγματικά υπέροχο παιδί που απο την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε καταλάβαμε ότι είχαμε φοβερή χημεία. Μπορεί να μην έχουμε αρκετά κοινά ενδιαφέροντα όμως έχουμε κοινό τρόπο σκέψης και αντίληψης μίας γενικότερης κατάστασης των πραγμάτων και αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την διεξαγωγή αρκετών ποιοτικών συζητήσεων που κρατάνε ώρες και ώρες. Με λίγα λόγια ταιριάζουμε πολύ ως παρεά και περνάμε αρκετό χρόνο μαζί. Θα μου πείτε τώρα ποιό είναι το πρόβλημα με όλα αυτά. Εγω (εδω να αναφέρω πως είμαι αγόρι) έχω αρχίσει να νιώθω κάποια βαθιά συναισθήματα για αυτό των άνθρωπο τα οποία όπως αναφέρω και στον τίτλο αποτελούν ''φρούδες ελπίδες''. Αυτός, κάποιες φορές που προσπάθησα να θίξω το θέμα, όχι μόνο δεν έχει θετική άποψη περί ομοφυλοφιλίας αλλά θεωρεί ακόμη πως πρόκειται και για κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή! Καταλαβαίνετε επομένως πως η όποια προσπάθεια εξομολόγησης θα απόβαινε άκαρπη. Πραγματικά είναι πολύ καλός και έξυπνος χαρακτήρας και δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει καταλήξει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα... Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι πως αποτελεί τον ιδανικό τύπο συντρόφου για εμένα , τόσο εμφανισιακά όσο και πνευματικά, όμως δυστηχώς καταλήγουμε σε αυτό το σημαντικό εμπόδιο το οποίο δεν επιτρέπει να εξελιχθεί τίποτε περισσότερο. Αυτός δεν έχει καταλάβει τίποτα και φοβάμαι πως εάν τελικά μάθει κάτι όχι μόνο δεν θα έχει την κατάληξη που θέλω αλλά φοβάμαι πως θα τον χάσω και απο φίλο και αυτό δεν θα μου ήταν καθόλου ευχάριστο. Για να μην σας κουράζω περισσότερο γνώρίζω πως δεν έχω καμία ελπίδα (αν και ελπίζω σε ένα θαύμα) και το μόνο που ήθελα ήταν να εξομολογηθώ κάπου όλα αυτά που νιώθω μιας και κανένας δικός μου δεν γνωρίζει αυτό το πράγμα για εμένα. Μάλλον θα συνεχίσω την ήδη υπάρχουσα κατάσταση και όπου βγεί, όσο δύσκολο και αν μου είναι. Σε ευχαριστώ που το διάβασες.
15
 
 
 
 
σχόλια

Αγαπητέ εξ από τη στιγμή που τον βλέπεις ερωτικά και αντιλαμβάνεσαι ότι είναι στρέιτ καλύτερα να αραιώσεις γιατί δε θα έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς..καλή δύναμη..

Φίλτατε εξ καλύτερα να ξεκόψεις και να κάνεις παρέα με άτομα που δεν έχουν ακραίες συμπεριφορές και ταιριάζετε σαν χαρακτήρες. Είτε φιλικά είτε ερωτικά.
Το παλικάρι είναι str8, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεις τις επαφές μαζί του εφόσον τον βλέπεις ερωτικά.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντησή σας, είμαι ο εξ.
'Οπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενη απάντησή μου δεν πρόκειται για έντονο χαρακτήρα αλλά για το ακριβώς αντίθετο μπορώ να πω. Το μόνο θέμα που υπάρχει είναι αυτό που αναφέρω και στο αρχικό μου πόστ. πράγμα αξιοπερίεργο γιατί δε συνάδει με τις υπόλοιπες απόψεις του. Πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να ξεκόψω όπως αναφέρεται γιατί περνάμε αρκετό χρόνο μαζί και ο ίδιος φαίνεται να μου έχει ιδιαίτερη συμπάθεια και μου έχει ανοιχτεί αρκετά επίσης. Είναι πολύ ευαίσθητος και καλόβουλος χαρακτήρας και για αυτό εγώ την έχω πατήσει έτσι τώρα... Στο συγκεκριμένο ζήτημα όμως είναι αρκετά εχθρικός θα έλεγα, λες και μιλάω με άλλο άνθρωπο. Αυτό όμως αν και με στεναχωρεί ιδιαίετρα δεν είναι αρκετό για να με κάνει να κόψω επαφές. Είναι πολύ υποστηρικτικός φίλος και δεν θα ήθελα να τον χάσω. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν του έχω αναφέρει τίποτα και που έκανα εδώ την εξομολόγηση. Για να μην πολυλογώ περισσότερο γνωρίζω πως δεν υπάρχει λύση στο ζήτημά μου, απλώς ήθελα να το αναφέρω κάπου. Εάν έχεται να προσθέσεται κάτι ακόμη πολύ ευχαρίστως,
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Αγαπητέ εξομολογούμενε, δυστυχώς ο συντηρητισμός και η στενομυαλιά δεν είναι κάτι που φαίνεται στην εμφάνιση ή στην πρώτη εντύπωση που μας αφήνουν οι άλλοι άνθρωποι. Χρειάζεται να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα και συζητήσεις επί συζητήσεων για να αρχίσεις να ανακαλύπτεις τον άλλο και πάλι όχι στο σύνολό του καθώς όλοι έχουμε κομμάτια του εαυτού μας που κρατάμε κρυφά από τους άλλους.
Εδώ σ' όλη μας τη ζωή πασχίζουμε να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, πόσω μάλλον τους άλλους.

Τώρα όσον αφορά αυτό που γράφεις:
Αυτός, κάποιες φορές που προσπάθησα να θίξω το θέμα, όχι μόνο δεν έχει θετική άποψη περί ομοφυλοφιλίας αλλά θεωρεί ακόμη πως πρόκειται και για κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή!

Αν η παραπάνω πρότασή σου η οποία αναφέρει τη σκέψη του εν λόγω φίλου σου, δεν θεωρείς ότι σε θίγει ή σε προσβάλλει τότε συνέχισε την παρέα μαζί του, συνέχισε την ήδη υπάρχουσα κατάσταση όπως λες κι εσύ στο τέλος της εξομολόγησής σου.
Καλή τύχη σε ό,τι κι αν επιλέξεις.

Όσο θα συνεχίσεις να του μιλάς και να συναναστρεφεσαι μαζί του τόσο πιο πολύ θα αναπτύξεις τα συναισθήματα σου προς αυτόν. Και μετά όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ξεκόψεις γενικότερα. Το να συνεχίζεις να μιλάς μαζί του νομίζω κακό πάρα καλό σου κάνει. Η επιλογή βέβαια είναι δική σου.

Πως έχετε κοινό τρόπο σκέψης κα αντιλήψεις με έναν ακραία ομοφοβικό άνθρωπο; Και να είσαι σίγουρος δεν θα είναι το μόνο σημείο που διαφωνείτε. Κάνε μια κουβέντα μαζί του για μετανάστες, για γυναίκες κτλ και θα εκπλαγείς από τις απόψεις του. Δεν έχετε απλά μια διαφωνία. Δεν μπορεί να θεωρεί έξυπνος ένας άνθρωπος που πιστεύει οτι η φύση ή η προσωπική επιλογή ενός ανθρώπου τον κάνει ψυχικά ασθενή επειδή απλά αυτός δεν μπορεί να το κατανοήσει. Εκτός αν κι εσύ θεωρείς τον εαυτό σου ψυχικά άρρωστο επειδή είσαι γκέι. Δεν είμαι ομοφυλόφιλη και με ανθρώπους σαν αυτόν που περιγράφεις δεν θέλω ούτε φιλικές σχέσεις. Καταλαβαίνω οτί μπορεί να σε ελκύει η εμφάνισή του, να τον ερωτεύτηκες αλλά βάλε τη λογική σου λίγο μπροστά, Καμία ανοχή σε ομοφοβικούς, δεν μας πέφτει σε κανέναν μας λόγος για το τι κάνουν οι συνάνθρωποί μας στο κρεβάτι τους για να έχουμε και άποψη.

@Maria Papa
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ σε αυτά που λες, αλλά η λέξη ομοφοβία συχνά χρησιμοποιείται σαν καραμέλα. Δεν αναφέρομαι στην περίπτωση που λέει ο εξ. ούτε δικαιολογώ τις ομοφοβικές/ακραίες απόψεις του φίλου του.
Άλλο το να μην θες να κάνεις παρέα με gay επειδή π.χ. δεν θες να σε κουτσομπολέψει ο κόσμος (βλέπε κοινωνικό στίγμα), άλλο να τους θεωρείς ψυχικά ασθενείς ή να τους μισείς π.χ. Στην τελευταία περίπτωση μιλάμε για ακραίες συμπεριφορές.
Συνήθως ναι όπως αναφέρεις, τέτοια άτομα έχουν ακραίες απόψεις και για άλλα θέματα.
Σχετικά με τον εξ τώρα, το λάθος που κάνει είναι να περιμένει να γίνει ζευγάρι με έναν str8. Ακόμα και το σενάριο φιλίας δεν υπάρχει σε αυτήν την περίπτωση.

Διακρίσεις και εχθρικότητα προς τους ομοφυλόφιλους σημαίνει ομοφοβία. Και το να μη θες να κάνεις παρέα με ένα γκει, ομοφοβικο σε κάνει από τη στιγμή που κάνεις διάκριση λόγω του σεξουαλικου του προσανατολισμού και όχι λόγω του χαρακτήρα του. Και αυτό ακραία περίπτωση ειναι, δεν υπάρχει δικαιολογια όταν στιγματιζεται ένας άνθρωπος για κάτι τόσο προσωπικό.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας, είμαι ο εξ.
Δεν είναι κακώς άνθρωπος ούτε παρουσιάζει εχθρικές διαθέσεις. Τουναντίον μπορώ να πω είναι αρκετά ευαίσθητος και συμπονετικός είτε με τα ζώα, είτε με ανθρώπους και γενικά έχει ένα πρόσχαρο χαρακτήρα. Εδώ είναι που με προβληματίζει η άποψη του, δεν συνάδει καθόλου με την υπόλοιπη προσωπικότητά του. Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι μεγάλωσε και σε κάποιο φιλελεύθερο περιβάλλον μιας και οι γονείς του είναι ιδιαίτερα συντηριτικοί. Βλέπω στα μάτια του κάποια ένταση όταν θίγεται αυτό το θέμα. Τι να πω, ίσως έχει επηρεαστεί τόσο ή ίσως έχει κάποια εμπειρία...Πάντως με στεναχωρεί ιδιαίτερα αυτή η κατάσταση. Εγω νιώθω τόσα πράγματα και δέχομαι όλον αυτό τον αρνητισμό...Τέλος πάντων ευχαριστώ πολυ και πάλι!

Άστο! Εαν δεν έχει τον ίδιο σεξουαλικο προσανατολισμό με σένα δεν θα βγει πουθενά, όπως είπες θα τον χάσεις απο φίλο, εάν τον θέλεις ομως στην ζωή σου έστω για φίλο τότε πρέπει να τον δεις μόνο έτσι

Το θεμα εδω δεν ειναι οι αποψεις του περι ομοφυλοφιλιας και το ποσο αρνητικος ειναι. Το ζητημα ειναι οτι εσυ τον βλεπεις ερωτικα ενω αυτος ειναι straight.

εγω παλι νομιζω οτι εχει καταλαβει τα αισθηματα του εκομολογουμενου κ του το κοβει τσεκουρατα με τις (οποιες) αποψεις που διατυμανιζει. Παιζει να νιωθει κ αυτος ομοφυλοφυλικη ελξη γκ να τρομοκρατει κ τον ευατο του με το να διακηρυσει μεγαλοφωνα τα ανωθεν. Εγω θα ελεγα να εισαι μαζι του, εφοσον σου δινει τοσα πολλα ως ανρθωπος, αλλα να μην κανεις σκεψεις ερωτικες . Αρκεσου σε αυτα που σου προσφερει ως ψυχη, ως ανθρωπινη παρουσια. Οταν βλεπεις οτι θολωνεις , κανε λιγο παραπερα, απομακρυνσου κ αφου επελθει η ψυχραιμαι, τον ξαναβρισκεις. Θα μου πεις θεωρίες ολα αυτα...Εμ, καποιες κ καποιοι μπορουν κ τα πραττουν, σε μια ευθραυστη ισορροπια. Ειναι τοσο σπανιοι οι ανθρωποι που μας κανουν καλυτερους. Αλλα πειθαρχια, το μυαλο πρωτα απο ολα. Σεβασου τα ορια που βαζει.

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας,
Η αλήθεια είναι ότι όσο αφορά αυτό το κομμάτι ''Παιζει να νιωθει κ αυτος ομοφυλοφυλικη ελξη γκ να τρομοκρατει κ τον ευατο του με το να διακηρυσει μεγαλοφωνα τα ανωθεν'' το έχω σκεφτεί και εγώ αρκετές φορές, Δεν είναι λίγες οι στιγμές που τον έχω πιάσει να μου κάνει κολακευτικά σχόλια και να μου δίνει παραπάνω σημασία. Η ίσως είμαι τόσο ερωτευμένος που τα παρεξηγώ όλα, χαχα. Πέρα απο την πλάκα δεν του έχω δώσει κανένα δικαίωμα για να θεωρήσει πως έχω αισθήματα για αυτόν. Οπότε μην ανησυχείτε πως τον φαίρνω σε δύσκολη θέση. Θεωρεί και αυτός, όπως και πολλόι άλλοι, πως είμαι καθαρά straight. Σκοπέυω να συνεχίσω να έχω μαζί του φιλική σχέση, για όσο διαρκέσει, αν και πάντα ελπίζω στο κάτι παραπάνω. Αν είμαι σίγουρος και καταλάβω κάτι απο την πλευρά του τότε ίσως βρω το θάρος να του πω τι νιώθω. Έγινε και μία πρόταση να πάμε φέτος μαζί διακοπές,για να δουμε...
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και το ενδιαφέρων.