ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.6.2022 | 01:08

ζηλεύω

Μια κοπελα στη γειτονια μου, μένει μεν στο ενοικιο (που πληρωνει ο συζυγος) αλλα εχει σπιταρονα : ρετιρέ με φοβερη θεα, με μπαλκοναρες, απεναντι απο το παρκο της γειτονιας,δεν εχει κανεναν απεναντι της και στο σπιτι δεν υπαρχουν ΚΑΝ κουρτινες. Ειναι ειναι λιγο νεοτερη μου γυρω στα 30, ο αντρας της αν και εργαζεται τής κανει ΟΛΕΣ τις δουλειες και την εχει σαν βασιλισσα, πραγματικά ουτε τον καθρεπτη του αμαξιου τους δεν την αφηνει να ανοιξει η ιδια ενω ειναι απο την μερια της. Τους εχω δει. Τα εχει ολα στα ποδια της χωρις να εχει σπουδασει τιποτα. Απλώς επειδη ΕΤΥΧΕ και γνωρισε το καλο παιδι. Εμεις ομως που ειμαστε η πλειοψηφια των γυναικων, θα πρεπει να εργαζομαστε και θα πρεπει να κουραζομαστε για να συνεισφερουμε. Και μετα γκρινια στο σπιτι. Δεν τα εχουμε ολα ετοιμα.Εμενα προσωπικα μου εχουν βγει τα ματια στο διαβασμα και πανω απο τα τριαντα παλι διαβαζω. Δεν ξερω καν πώς εφτασα τριαντα διοτι δεν αξιωθηκα να ζησω τι-πο-τα. Δεν ειχα την χαρα της συζυγικης ζωης ουτε απεκτησα παιδια οπως αυτη. Και φυσικα δεν εχω τον δικο μου χωρο,αν και εχω καποια πτυχια, μένω ακομη στην πατρική στεγη μαζι με ο,τι συνεπαγεται αυτο... Στενοχωριεμαι πολυ οταν βλεπω αυτη τη γυναικα γιατι την ζηλευω πολυ. Η ευτυχια της με στενοχωρει απιστευτα πολυ γιατι θεωρω οτι απλως υπηρξε τυχερη και τιποτα παραπανω και οτι εγω δεν θα μπορουσα να εχω τιποτα απο οσα εχει αυτη: τετοιο σπιτι με θέα, τον αντρα της ή το γλυκουλι κοριτσακι της. Μονο ανωνυμα φυσικά μπορει να εκμυστηρευτει καποιος τετοια πραγματα, γι ´αυτο που υπαρχει αυτη η στηλη.
31
 
 
 
 
σχόλια

Να μην ζηλεύεις να κοιτάς να ευτυχήσεις εσύ.
Όσο για εσας που μιλάτε για καριέρες ναι η ζωή του ανθρώπου είναι για να δουλεύει.
Γιατί μία γυναίκα αν έχει την δυνατότητα να μένει στο σπίτι και να ξοδεύει τον χρόνο της στα παιδιά της και στον άντρα της είναι καλό;
Δουλειά, καριέρα. Ναι αυτά είναι.
ΥΓ ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΎΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΕΙ ΑΞΊΑ Η ΖΩΉ ΤΟΥ Ή ΝΑ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ

ζηλευεις που αυτη χωρις κοπο και ιδρωτα πετυχε καποιον λεφτα και κανει ζωαρα χωρις αγχος και σκοτουρες, ενω εσυ εισαι βιοπαλαιστης. το καταλαβαινω. και γω μονο που σκεφτομαι να ειχα πχ 3 εκ. απο κανα τζοκερ η κατι αλλο, το τι βαρος θα μου εφευγε,.. ασε...

Ενταξει δεν ειναι πλουσιος βρε παιδια. Γειτονας μου ειναι. Παραδιπλα μενει. Απλως νοικιαζει ενα φοβερο ρετιρε και εχει δυο αυτοκινητα οχι κατι σπουδαιο. Τώρα πώς συντηρει ενοικια, λογαριασμους, γυναικα, δυο παιδια και δυο αυτοκινητα.. δεν ξερω. Ξερω μόνο οτι εχει καποια βοηθεια απο τον πατερα του.
Τωρα να παιρνει και η κοπελα κατι απο τους δικους της; Δεν ξερω..

Και συ τώρα πραγματικά, τι ζηλεύεις; Από τη περιγραφή που μας δίνεις, βλέπω μία κακομαθημένη γυναίκα που έχει βρει ένα κορόιδο να την εξυπηρετεί. Αυτός γίνεται χαλί να τον πατήσει και αυτή αν ισχύουν έτσι όντως τα πράματα, τον εκμεταλλεύεται. Τι σημαίνει πως κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού αυτός, ενώ έρχεται κουρασμένος από τη δουλειά; Αυτή τι ξέρει να κάνει δηλαδή; Μόνο δουλειές στο κρεβάτι; Δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτα. διότι δεν υπάρχει κάτι άξιο ζήλιας. Η ζήλια με την καλή έννοια για μένα, θα ήταν να επιθυμούσε μια γυναίκα να βρει έναν καλό άντρα που να την αγαπά και να τη σέβεται. Όχι οι σπιταρώνες και τα χαμαλίκια που της κάνει.

Μια παρόμοια σκέψη έκανα κι εγώ. Οι γυναίκες που τα έχουν αυτά από έναν άνδρα να τις αγαπάει πολύ, συνήθως στερούνται μιας βασικής ανάγκης: την ανάγκη να δίνουν αγάπη κι εκείνες, γιατί θεωρούν δεδομένο ό,τι βρήκαν έτοιμο. Γι' αυτό και συνήθως κερατώνουν με τον κηπουρό πάνω στην πλήξη τους. Εντάξει, στην πλάκα μου το γενικεύω. Απλώς λέω ότι αν η συγκεκριμένη τα βρήκε όλα εξ ουρανού στο καλό παιδί με τα χρήματα, έχει δύο θέματα: πρώτον, αν δεν κοιτάει να εξελίσσεται σε κάτι, τότε πολύ γρήγορα θα τα βαρεθεί όλα αυτά. Προσωπικά, εγώ ζηλεύω περισσότερο εσένα, εξομολογούμενη, που διαβάζεις και μετά τα τριάντα σου. Κατά δεύτερον, όταν κάποιος τα βρίσκει έτσι έτοιμα, δεν έχει μάθει σε λίγο πιο δύσκολα. Στη ζωή σπάνια θα βρεις σταθερή κατάσταση. Τι θα γίνει αν ο άνδρας της αντιμετωπίσει οικονομική δυσκολία, κάποια αρρώστια ή τον βρει κάτι που θα χρειαστεί έστω και προσωρινή στήριξη απ' τη γυναίκα του; Όχι χρηματική στήριξη από μεριάς της, αλλά μιλάμε για ανάγκη ν' αποκτήσει εκείνη αυτονομία και γερά νεύρα, έστω προσωρινά. Και τέλος, θα ήθελα να φλερτάρεις με τη σκέψη ότι ο άνδρας αυτός μπορεί και να κάνει overcompensating, γιατί υστερεί κάπου αλλού. Το πού δεν το ξέρουμε, όπως και δεν ξέρουμε τι μπίζνα σκαρώνει. Και ο Gerald Cotten φαινόταν μια χαρά παιδί, πλούσιος ήταν, παντρεύτηκε και μια υπέρβαρη με λουκ τυπικής νοικοκυρούλας που την είχε στα ταξίδια και τα ώπα-ώπα, και μετά τον (υποτιθέμενο) θάνατό του βγήκαν οι βρωμιές του στην επιφάνεια. Πολλά πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν.

κοροιδο επειδη την αγαπαει; Δεν το νομιζω! Μπορει να του προσφερει αγαπη και ενα καρο αλλα πραγματα...δεν σημαιανει πως επειδη δεν καθαριζει δεν αξιζει

Εξ. να ζηλεύεις μόνο τις γυναίκες που έχουν δική τους καριέρα και δικά τους χρήματα. Η φάση που περιγράφεις μόνο αξιοζήλευτη δεν είναι. Αυτός που σε πληρώνει και στα παρέχει όλα, είναι και αυτός που σε ελέγχει και δεν σ αφήνει να πάρεις ανάσα. Είναι αυτός που τσεκάρει και το κάθε ευρώ που ξοδεύεις. Είναι αυτός που και για ένα πακέτο τσιγάρα πρέπει να του ζητάς χρήματα. Αυτός που σε 5 η 10 χρόνια, πιθανόν να του γυαλίσει μια πιτσιρικά και να σε πετάξει στο δρόμο. Και αυτός που σίγουρα κάποια στιγμή και πάνω σε καυγά θα γυρίσει να σου πει "σκασε γιατί εγώ σε ταΐζω". Σου ακούγονται ζηλευτά όλα αυτά; Βλέπεις μόνο την βιτρίνα και δεν ξέρεις τι γίνεται μέσα στο σπίτι. Ένα δύο ζευγάρια που γνωρίζω που η γυναίκα δεν έχει καθόλου εισόδημα, η κατάσταση είναι ακριβώς αυτή που σου περιγράφω παραπάνω. Και την έχω βιώσει και εγώ στο οικογενειακό μου περιβάλλον. Και αντε η γνωστή σου πες έχει πετύχει το κελεπουρι(χλωμό βέβαια), άμα αυτή βαρεθει κάποια στιγμή και θέλει να χωρίσει πως θα το κάνει άμα δεν έχει μάθει να στηρίζεται οικονομικά στις δικές της δυνάμεις; Άρα θα είναι έρμαιο μια ζωή. Η γυναίκα πρέπει οπωσδήποτε να έχει δικά της εισοδήματα ακόμα και αν παντρευτεί τον Μπιλ Γκειτζ που λέει ο λόγος. Εξασφάλισε τον εαυτό σου πρώτα λοιπόν και άσε την γειτόνισσα. Επαναλαμβάνω μόνο αξιοζήλευτη δεν είναι!

@7.6.2022 | 03:18

''Αυτός που σε 5 η 10 χρόνια, πιθανόν να του γυαλίσει μια πιτσιρικά''

Ισχύει και το ανάποδο. Να ξεμείνει από λεφτά ο τύπος και μετά η γυναίκα του να τον χωρίσει και να βρει άλλο θύμα/χορηγό.
Είναι πολύ συχνό φαινόμενο αυτό. Να τα λέμε και αυτά.

Dude, με τη διαφορά ότι ο τύπος που ξέμεινε από λεφτά, αν δεν το ρίξει στο αλκοόλ και καταφέρει να ορθοποδήσει οικονομικά, μια χαρά θα βρει και στα εξήντα του γυναίκα να ξαναφτιάξει την προσωπική του ζωή. Σε αντίθεση με μια γυναίκα παρατημένη στα τριάντα-φεύγα της (για χάρη μιας πιτσιρίκας), που ό,τι κι αν κάνει για να ξαναβρεί τον εαυτό της (και ίσως και το πορτοφόλι της), δύσκολα θα τη δουν για wife & mum material ακόμα και σαραντάρηδες εργένηδες. Να τα λέμε κι αυτά.

@Bellatrix

Δεν έχει σχέση το αλκοόλ με την οικονομική αποκατάσταση. Οπότε το αν ορθοποδήσει ή όχι οικονομικά, είναι ανάλογα την περίπτωση.
Επίσης, η παρατημένη 30-φεύγα όπως λες, δεν σημαίνει ότι για να ξαναβρεί τον εαυτό της πρέπει να γίνει gold digger. Διότι αυτό λες έμμεσα αυτήν την στιγμή.
Και στην τελική ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του. Αν μη τι άλλο, οι λάθος επιλογές έχουν επιπτώσεις.

Σχετικά με τον 60ρη άνδρα που αναφέρεις, δεν είναι μια χαρά το να βρει κάποια (νέα) που θα τον θέλει για τα λεφτά. Ίσα ίσα είναι άθλιο και γελοίο. Δεν μιλάμε για αγάπη αλλά για συμφέρον.
Εκτός αν βρει κάποια στην ηλικία του οπότε και ο ένας και ο άλλος, είναι στην ίδια φάση.

Κατακρίνω κάθετα όποια γυναίκα ψάχνει άνδρα-χορηγό. Καμία λύπηση και καμία δικαιολογία.

Όχι, το να ξαναβρεί το πορτοφόλι της εννοώ ακριβώς αυτό, να ορθοποδήσει η ίδια οικονομικά, με καμία έννοια δεν είχα κατά νου το να γίνει gold digger. Εννοώ ότι αν θελήσει να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια μετά από έναν τελειωμένο γάμο σε τέτοια ηλικία, ακόμα και για έναν σαραντάρη εργένη εκείνη έχει φτάσει "ημερομηνία λήξης." Είναι δύσκολη ηλικία για μια γυναίκα να ξεκινά απ' την αρχή στα προσωπικά της, όπως κι αν το κάνουμε. Άλλο μία πενηντάρα που έχει πάρει απόφαση ότι δεν θέλει παιδιά ή δεν μπορεί να κάνει (οπότε ψάχνει σύζυγο ανάλογων προοπτικών) και άλλο μία γυναίκα μεταξύ τριάντα-φεύγα και σαράντα, που θέλει και μπορεί, αλλά για τους περισσότερους "το έχει χάσει το τρένο."

@Bellatrix

Σε αυτά που λες τότε ναι, συμφωνώ. Τα έχω πει και εγώ εδώ σε άλλα ποστ αλλά κάποιες φίλτατες πάνε να με φάνε. λολ
--------------
@8.6.2022 | 12:07
Το οφείλουν στην αξιοπρέπεια τους και στον εαυτό τους κυρίως.

The Dude, δεν διαφωνώ, διαφορά γίνονται και από γυναίκες απλά εδώ το point είναι η οικονομική ανεξαρτησία που οφείλουν να έχουν όλες οι γυναίκες.

eimai
7.6.2022 | 12:08

Η συμπεριφορά του απέναντί της δεν είναι φυσιολογική. Μοιάζει να είναι υποδουλωμένος και το χαλάκι που ακουμπά η γυναίκα του. Το αν δεν προσφέρει τη καθαριότητα στο σπίτι της εκτός αν έχει κάποιο πρόβλημα κινητικό, δεν δικαιολογείται. Για αυτό θα παραμείνει τουλάχιστον στα δικά μου τα μάτια, το κοροιδάκι της πριγκιπέσσας. Αν σε αυτόν του αρέσει όλο αυτό, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δεν θα σκάσω κιόλας!

Η αλήθεια ειναι οτι αν και εχει μια ηρεμια στο βλεμμα της που σπάνια θα δω σε ανθρωπο, δεν γελάει. Δεν την εχω ακούσει να ξεκαρδιζεται για παραδειγμα.
Πάντα ειναι μετρημένη πολύ.

Εκανες τις επιλογες σου, οπως κι εκεινη γιατι να την ζηλευεις? Και δεν ξερεις αν της ηρθαν ολα ευκολα ή κοπιαζει για να κραταει αυτο το σπιτι και τον αντρα της ευτυχισμενο.

Άφθονη κακή ζήλια...Δεν αντέχετε να βλέπετε αλλουσ Ανθρώπους σε καλύτερη μοίρα από σας..Όλα για κάποιο λόγο γίνονται όμως...κανεις μας δε ξέρει τι έχει περάσει η τι μπορεί να περνάει ενας συνανθρωπος μας στη ζωή του..και από τη στιγμή που σας είναι άγνωστη η κοπελα το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να σας νοιάζει είναι τι κάνει στο κρεβάτι του σπιτιού της η κοπέλα. Κανεις δε σας χρωστάει εξηγήσεις.Κοιτάξτε τις ζωούλες σας και πάρτε τα κακά σας μάτια από των αλλονών !!!

10.41 Εδω γραφουμε τα εσωψυχα μας και ανταλασσουμε αποψεις ανωνυμα για ανωνυμα και απροσωπα ατομα. Πώς ειναι κακο αυτο;
Εσυ παλι που μπηκες να κραξεις για να νιωσεις λιγο "ανωτερη" απο εμας τους... ζηλιαρηδες???

Προς
....
7.6.2022 | 10:41

Άφθονη ζήλια και κακία βλέπω σε εσένα αγαπητέ/ή ανώνυμη που δεν έχεις καν nickname και κράζεις εμάς τους σχολιαστές. Ας μιλήσω για μένα λοιπόν, διότι το δικό μου σχόλιο προβάλλεις έμμεσα, κακοποιώντας το φυσικά. Προσωπικά δεν μου αρέσει να ζηλεύω τίποτα και κανέναν και δεν χρειάζεται να σου το αποδείξω. Νιώθω καλά με εμένα και μου αρκεί. Από τη στιγμή που γράφεται μία τέτοια εξομολόγηση όπως και όλες οι υπόλοιπες, ως μέλος που συμμετέχω χρόνια, έχω κάθε δικαίωμα να εκφέρω τη γνώμη μου με επιχειρήματα και τυχόν απορίες που μου δημιουργούνται. Όταν κάποιος παντρεύεται ή συζεί αγαπητέ/ή δεν δουλεύει μόνο στο κρεβάτι. ΔΕΝ είναι μόνο αυτό στη ζωή. Αναφέρομαι γενικά. Δεν με αφορά η κοπέλα που αναφέρει η εξομολογούμενη το τι κάνει. Απλώς γράφω τις σκέψεις μου. Προτού λοιπόν προβείς εσύ σε κακολογίες προς άτομα που ΔΕΝ γνωρίζεις, καλύτερα να χρησιμοποιείς σωστά το μυαλό σου.

Στο τέλος θα ''φοβόμαστε'' να λέμε την άποψή μας. χαχαχα. Αυτά.

Μου άναψες φωτιές εξομολογουμένη και θα βρω μπελά με άλλους σχολιαστές! Ερχόμαστε σε αντιπαραθέσεις! Πάω να φέρω τον πλάστη μου για ξίφος και τη κατσαρόλα για ασπίδα!
χαχαχα

Οποίος έχει τη μύγα μυγιάζεται..κανεις λάθος δε απάντησα σε σενα άλλος στον από πάνω τον Joel που μου φάνηκε σεξιστικό το σχόλιο του αλλά αφού το θες θα απαντήσω και σε σενα .Σε αυτόν το κόσμο που ζούμε ο κάθενας κάνει ότι του αρέσει , όπως τη βρίσκει να στο πω πιο απλά.Δεν υπάρχουν κανόνες.Αυτοί οι κανόνες που λες για το όταν συζεί κάποιος είναι βγαλμένοι από το μυαλό σου. Δε μπορείς να επιβάλλεις στον άλλον η να του πεις τι Θεωρείς εσυ φυσιολογικό. Μπορεί ο άντρας αυτοσ να γουστάρει να είναι στη γυναίκα που έχει παντρευτεί υποδουλωμένος όπως λες . Αλλά ζευγάρια γουστάρουν να τσακώνονται γιατί έτσι την βρίσκουν .Εσυ προσβάλλεις μια κοπελα και έναν άντρα που δε ξέρεις ονοματίζοντας τους κακομαθημένη κι κορόιδο και έπειτα ανακατεύεσαι και στη σεξουαλικη τους ζωής . Από που και ως που;; Η νοοτροπία σου για μένα είναι Χ όπως και των περισσότερων εδώ στα σχόλια. Να συζητάτε για τα κρεβάτια αλλονών . Εσυ με τις φίλες σου συΖητας τι κάνουν στα κρεβάτια τους κΑι στα δικά σου η όχι επειδή δεν ειναι ανώνυμα;;;επίσης δε νομίζω τα λεφτά του άντρα αυτού να ταΐζουν εσένα , η να τα βγάζετε μαζί όποτε πάλι δε μπορείς να εκφέρεις άποψη..ποσό μάλλον για το κρεβατι.Εκφέρε άποψη για το πως θα γίνει καλύτερος ο κόσμος καλύτερα , έτσι θα βάλεις κ εσυ το λιθαράκι σου ή ξεκινά από μέσα σου

Προς 10.09, χμ.
Αφου κανει ο κανει ο,τι θελει οπως σωστα λες, τοτε γιατι θιχτηκες για το περιεχομενο των σχολιων εδω; Κι εμεις συζηταμε για ο,τι θελουμε.

....
7.6.2022 | 10:09

Μπορώ να σου απαντήσω άνετα σε ό,τι γράφεις. Καταρχήν, πάρε την επιθετικότητα που έχεις και χαλάρωσε λιγάκι. Θα ξεκινήσω πρώτα με την τελευταία σου πρόταση. Αν θέλεις να κάνεις υποδείξεις για μένα και το πως θα γίνει ο κόσμος καλύτερος, ξεκίνα από τη δική σου συμπεριφορά πρώτα. Κρίνεις των άλλων τα σχόλια και δεν κοιτάς εσένα που κρίνεις εμένα λες και με γνωρίζεις. Οπότε διορθώσου εσύ μέσα σου, απόβαλε το θυμό σου λες και σε είπαν καμπούρα/η και μετά ως ήρεμος άνθρωπος συζήτησε με τους συνανθρώπους σου. Με παρουσιάζεις σαν μια κουτσομπόλα της γειτονιάς και δεν χρησιμοποιείς σωστά το μυαλό σου όπως σου έγραψα παραπάνω. Όταν γράφει κάποιος κάτι, διαβάζεις προσεχτικά; Ξέρεις τι σημαίνει η λέξη αναφέρομαι γενικά; Δεν έχω καμία μύγα να ενοχληθώ, απλώς επειδή το σχόλιό σου ήταν στο πληθυντικό, υπέθεσα φυσικά με τη λογική που διαθέτω ( Δόξα τον Κύριο ) ότι αναφέρεσαι έμμεσα και σε μένα και απλώς σου απάντησα. Μάθε να ξεχωρίζεις τι σημαίνει κρίνω έναν άνθρωπο και μια συμπεριφορά. Λοιπόν, πως κρίνω κάποιους αφού δεν γνωρίζω ούτε το πρόσωπό τους; Κρίνω όμως τη συμπεριφορά. Δεν κρίνω άρα ανθρώπους διότι δεν είμαι ο Θεός, αλλά κρίνω και λέω την άποψή μου για το θέμα που διαβάζω. Τώρα αν είδες εσύ κάποιο όνειρο ή κάποιο έργο επιστημονικής φαντασίας ότι έκρινα κρεβάτια άλλων και με προσβάλλεις χυδαία, προτείνω ένα κρύο ντους για να συνέλθεις. Αυτά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ