ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.5.2022 | 15:40

Πολύ δύσκολο.

Σήμερα δώσανε υποχρεωτική άδεια σε μια συνάδελφο που είχε ανέβει τα τελευταία χρόνια πολλά σκαλοπάτια λόγω της εργατικότητάς της. Εργαζόταν πολύ και το άξιζε που προχώρησε τόσο γρήγορα γιατί είναι ικανή και συνεπής στη δουλειά της. Δυστυχώς όμως κατά καιρούς κακοποίησε λεκτικά και πρόσβαλλε ιεραρχικά κατώτερους συναδέλφους της. Δεν υπήρξα ποτέ μάρτυρας αλλά όλοι το γνωρίζουμε.Είναι πασίγνωστο και από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρώτη καταγγελία ακολούθησαν και άλλες. Ακόμη και από πρώην συνάδελφους που πλέον εργάζονται αλλού. Προφανώς δεν ξέχασαν με ποιόν τρόπο αναγκάστηκαν να φύγουν, δεν άντεξαν το μπούλινγκ από την συγκεκριμένη και έφυγαν για να γλιτώσουν.Εμένα προσωπικά με είχε στηρίξει και ποτέ δεν μου φέρθηκε άσχημα. Με βοήθησε στο ξεκίνημά μου όπως και άλλους που την γνώρισαν από την καλή της πλευρά. Λυπάμαι για εκείνη γιατί δεν προσπάθησε να γίνει καλύτερη σαν άνθρωπος και να μην εξοντώνει όσους δεν μπορούν να τα βάλουν μαζί της. Ξέρω ότι τρεις πρώην συνάδελφοι χρειάστηκαν ψυχολογική υποστήριξη εξ αιτίας της και ακόμη τώρα μετά από χρόνια την φοβούνται και ας έχουν αλλάξει δουλειά. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί σε ορισμένους έβγαζε τόσο μοχθηρό πρόσωπο. Ένιωσα την επιθυμία να πάω στα γραφεία να την υποστηρίξω, με την έννοια να πω πόσο με βοήθησε εμένα και άλλους στην εταιρεία. Συγκρατήθηκα γιατί σκέφτηκα όσους υπέφεραν και κακοποιήθηκαν λεκτικά και ψυχολογικά από εκείνη. Δεν ξέρω τι να κάνω αν προσπαθήσω να την βοηθήσω είναι κακό για τα θύματα, αν δεν πω τίποτα είναι αχαριστία για την βοήθεια που μου πρόσφερε. Δεν ξέρω γιατί μου φέρθηκε τόσο καλά, έκανε πράγματα που δεν ήταν υποχρεωμένη να κάνει και ας ήξερε ότι κι εγώ θα ανέβω γρήγορα σκαλοπάτια,ήταν φανερό.Θέλω να πω ότι δεν υποστήριζε επιλεκτικά άτομα τα οποία δεν έβλεπε ανταγωνιστικά. Από τότε που έμαθα ότι τρομοκρατεί εργαζόμενους κράτησα αποστάσεις και δεν είχα πολλά πάρε δώσε ούτε δέχτηκα άλλη βοήθεια από εκείνη. Το κατάλαβε το αποδέχτηκε και είχαμε μόνο τα τυπικά. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω και αν πρέπει να μιλήσω. Να πάω στα γραφεία και να πω ότι έχω βοηθηθεί πολύ από την συγκεκριμένη, ή να μην μιλήσω για να μην αδικήσω τους υπόλοιπους; Ακούστηκε ότι θα παραμείνει εκτός δουλειάς, γίνεται έρευνα και αν αποδειχτούν όσα της προσάπτουν θα πάρει πόδι.
7
 
 
 
 
σχόλια

Καταρχάς γιατί σε σε σένα και σε άλλες περιπτώσεις ήταν εντάξει και στους υπόλοιπους οχι;
Ήταν μεμονωμένα τα περιστατικά βοήθειας, σας έβλεπε διαφορετικά; πχ ερωτικά ή έβλεπε ότι είστε δυνατοί χαρακτήρες άρα όχι ευκ8λα θυματα;

Τα περιστατικά μπουλινγκ θεωρείς ότι το "αξιζαν" δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, ήταν τεμπέληδες, όχι συνεπείς ή ήταν απλα αδυναμοι χαρακτηρες και μπορουσε να επιβληθει;
Γνώμη μου να μη πεις τίποτα, δεν χρειάζεται υποστήριξη αν τόσα χρόνια περνούσε το δικό της μπορεί να υπερασπιστεί το δίκαιο της , να το κάνει και τώρα.
Επίσης βλέπω ότι και εσύ την φοβάσαι αν και σου φέρθηκε καλά όπως λες, θες να πας να την υπερασπιστείς μην τυχών και τη βγάλει λαδι και επιστρέψει στα καθήκοντά της έτσι ώστε να μην βγάλει τη κακία της και σε σένα. Άρα δεν είναι αθώα.
Όπως και να'χει αν βρεθεί ένοχη να πάρει ποδι και να πληρώσει, πρώτα μαθαίνεις να γίνεσαι άνθρωπος.

Εξαιρετική εξομολόγηση!
Κινείται εκτός συρμού των κυρίαρχων θεμάτων αυτής της στήλης. Τροφή για πολλή σκέψη και δημιουργικό προβληματισμό.
Κάποιες ταπεινές προτάσεις από μένα. Το να αναφέρεις μια προσωπική μαρτυρία, ή ό,τι έχει υποπέσει στην αντίληψή σου στο χώρο εργασίας σου, δεν αθωώνει τον κατηγορούμενο. Θεωρώ ότι βοηθάει στην ορθή κρίση αυτόν/ούς που έχουν την ευθύνη της έρευνας. Εδώ, την υπόθεση την έχει αναλάβει είτε ο compliance manager, είτε επιτροπή διερεύνησης που θα αποφασίσει.
Εγώ πάντα ενθαρρύνω τους εργαζόμενους να καταθέσουν τις προσωπικές τους μαρτυρίες, ώστε αυτοί που έχουν επιφορτιστεί με τη διερεύνηση της υπόθεσης να καταλήξουν σε ένα ασφαλές και δίκαιο συμπέρασμα.
Από αυτό που παρουσίασες, δεν είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ενοχή. Νομίζω πως είναι χρήσιμη η μαρτυρία σου για την επιτροπή. Δεν αποφασίζεις εσύ όμως κι αυτό κάνει τα ποράγματα ευκολότερα για σένα ώστε να μιλήσεις για όσα ξέρεις, είδες, άκουσες.

Δεν χρειάζεται να πάρεις κάποια συγκεκριμένη θέση, εκτός αν σου ζητηθεί να εκφέρεις τη γνώμη σου για αυτή σου τη συνάδελφο. Δηλαδή ούτε υπέρ της αλλά ούτε και κατά της. Καλύτερα είναι να αποστασιοποιηθείς και να κοιτάξεις τη δική σου πορεία...

Σταμάτα να της γλύφεις την ποδιά και άστην να πληρώσει για την συμπεριφορά της.
Είναι ελεεινά αυτά που γράφεις.

Επειδή σου φέρθηκε εσένα εντάξει σημαίνει ότι θα ξεχάσεις τα καμώματα της στους υπόλοιπους συναδέλφους? Η γυναίκα ακούγεται φίδι.

καλα μη τυχον και πας να την υποστηρίξεις !!!!
Εχω δεχτει και εγω bullying και ΟΝΤΩΣ χρειαζεσαι ψυχολογικη υποστηριξη και ίσως και για πολλα χρονια για να καταφερεις να το ξεπερασεις. Σου αφήνει ανεξίτηλα σημαδια! Κριμα για το κομπλεξ και την κακια του καθενος να καταστρεφεται η ζωη σου! Αστην να παρει αυτο που της αξιζει....ΠΟΔΙ δηλαδη !