ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.5.2022 | 22:24

ροκάνιζα τον χρονο μου :(

Αφού τά ´φερα απο δω, τά 'φερα απο κει, χάνοντας τον χρονο μου στο ενδιαμεσο να μαζεύω χαζοπτυχιάκια και κοροιδεύοντας τον εαυτό μου και τους άλλους οτι κάτι κάνω και αρνούμενη ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ να εργαστω--->κουραστηκα να ειμαι μόνη στο σπίτι και να "καταπινω γόπες" στο μπαλκόνι απο τη σταναχώρια μου. Με κούρασε η ζοφερή σιγαλιά της μοναξιάς και της απραξίας. Με κούρασε το διάβασμα. Θα πάω να βρω μια δουλειά οποιαδηποτε και ας έχω σπουδάσει φιλόλογος. Είμαι 35 και δεν εχω ουτε ένα ένσημο ρε γμτ. Το είχα τερματίσει και πλέον καταλαβαίνω τί μ.λακία εκανα. Είμαι η μόνη άραγε που θυμηθηκε στα γεράματα να δουλέψει;;;
15
 
 
 
 
σχόλια

Το θετικό είναι πως συνειδητοποίησες το χρόνιο λάθος σου και ο στόχος σου πλέον, να είναι να το διορθώσεις. Πολλοί σπουδάζουν, αλλά δεν σημαίνει πως κάνουν απαραιτήτως το επάγγελμά τους. Σίγουρα επειδή δεν έχεις καμία εργασιακή εμπειρία, θα δυσκολευτείς να προσαρμοστείς στην αγορά εργασίας. Πρέπει να σκεφτείς όμως το μέλλον σου και το πως θα επιβιώσεις. Δεν γίνεται μια ζωή να συντηρούν οι γονείς και αυτοί δεν μένουν δυστυχώς για πάντα κοντά μας. Από τη στιγμή όμως που είσαι φιλόλογος, πώς δεν σκέφτηκες να κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές; Μπορείς να αρχίσεις βάζοντας διαδικτυακές αγγελίες και ταυτόχρονα να κάνεις αίτηση σε κάποιο σουπερμακετ. Δεν είναι ντροπή ούτε να δουλεύεις στο ταμείο, ούτε να φτιάχνεις τα ράφια και ούτε να πιάσεις σκούπα. Παίρνουν και άτομα χωρίς εμπειρία και σου δείχνουν. Μην βλέπεις υποτιμητικά κάποιες άλλες δουλειές. Ο σκοπός σου είναι να είσαι αυτόνομη και να ξεπεράσεις τα κόμπλεξ που σου έχουν δημιουργηθεί.

Εμ, αν δεν σε τάιζαν οι γονείς θα σου έλεγα εγώ αν δούλευες ή όχι.

Αν κουράστηκες να μην δουλεύεις τι να πούμε και εμείς που δουλεύουμε και έχουμε έξοδα, υποχρεώσεις κλπ.

Δεν πρόκειται να σου χαιδέψω τα αυτιά, έσφαλες.

Στη χώρα μας, οποιοσδήποτε θέλει να μαθαίνει κάτι παραπάνω και να αυτοβελτιώνεται, είναι καταδικασμένος να δουλέψει σε δουλειές άσχετες με το αντικείμενό του. Όσο για τα ένσημα... άσε μα τη γλύκα την είδαμε και εμείς που δουλεύουμε (και αυτό με κάνει να δικαιολογώ εν πολλοίς το ότι αρνήθηκες πεισματικά να μπεις στην αγορά εργασίας). Τέλος, για τον χρόνο που έχασες, όλοι χάνουμε χρόνο, με κάποιο τρόπο, θέλουμε δεν θέλουμε. Το αν θα τον ξανακερδίσεις, έστω και εν μέρει, είναι (και) στο χέρι σου.

Το οτι μπήκες να γράψεις αυτο κατω απο την εξομολόγησή μου και μάλιστα με θαυμαστικά, δείχνει το χαος που εχεις μέσα στο κεφάλι σου.

Τα θαυμαστικά μου φίλη μου, δεν υποδουλώνουν κανένα χάος. Σε πληροφορώ νιώθω περίφημα. Η απάντηση μου αφορούσε το ερώτημα σου περί εργασίας και γήρατος. Ρώτησες κάτι?? Απάντησα. Με κάθε δικαίωμα. Αν δεν σου αρέσουν οι απαντήσεις που δεν ταυτίζονται με τις απόψεις σου να μην απευθύνεις τον λόγο για να μην στενοχωριέσαι. Καλό απόγευμα.

Ναι οk αλλα δεν μπορεις εκ των πραγματων να ξερεις οτι ειμαι η μονη 35αρα που δεν εχει εργαστεί ακόμη.Και η απολυτοτητα της απαντησης χμ.
Πού ζείτε;

@13.5.2022 | 07:18

Θα σου είναι πιο εύκολο να παραδεχτείς ότι έχεις βολευτεί οικονομικά από τους γονείς σου.
Επίσης, αν δεν θες να σου πούμε την γνώμη μας ας μην έκανες το ποστ.