ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.5.2022 | 09:10

Ας τα γράψω εδώ.

Βγαίνω με μια κοπέλα εδώ και λίγο καιρό. Είμαι ένα άτομο που δεν μπορεί ΚΑΘΟΛΟΥ το δράμα, ειδικά όταν αυτό είναι εντελώς αδικαιολόγητο και άσκοπο. Ενώ περνάμε πολύ καλά, ενώ υπάρχει ομαλή επικοινωνία και τρομερή χημεία, μου βγάζει κάποιες συμπεριφορές που δεν μπορώ να αντέξω-ανεχτώ. Θυμώνει μαζί μου με πράγματα που αντιλαμβάνεται ακόμα και εκείνη ότι είναι σαχλαμάρες, κρατάει μούτρα, ζηλεύει χωρίς να δώσω το οποιοδήποτε δικαίωμα. Επειδή εγώ στο παρελθόν βρισκόμουν σε μια κακοποιητική ψυχολογικά σχέση δεν θέλω να ξαναβρεθώ αντιμέτωπος με κάτι παρόμοιο (μου προκαλεί τεράστιο άγχος) και ήδη έχω αρχίσει να νιώθω πίεση και άγχος. Σκοπεύω να της κάνω μια συζήτηση σχετικά με αυτό διότι δεν μπορώ να διαχειριστώ κάτι τέτοιο ούτε καν βραχυπρόθεσμα.
8
 
 
 
 
σχόλια

Φυσικά και θα κάνεις σοβαρή κουβέντα μαζί της. Αν όμως πιστεύεις ότι πρόκειται να αλλάξεις, είσαι σαφώς γελασμένος. Δεν πρόκειται. Έτσι είναι. Είτε το αποδέχεσαι και μένεις, είτε φεύγεις. Η κοπέλα μπορεί να έχει περάσει δύσκολα στη ζωή της, όποτε μπορεί να χρειάζεται κατανόηση. Μπορεί ούτε καν η ίδια να μην ξέρει τι φταίει. Επίσης αν είναι μικρή σε ηλικία μπορεί να την τρέφει το δράμα. Να το γουστάρει. Μπορεί κιόλας να έχει μάθει ότι αν δεν έχει ένταση η σχέση δεν είναι σχέση. Πολλά μπορεί. Αλλά να αλλάξει δεν πρόκειται μωρέ, αφού το ξέρεις. Δεν αλλάζει έτσι ο άνθρωπος από τη μια στιγμή στην άλλη. Θέλει χρόνια για να ωριμάσει. Αν της ζητήσεις να το μετριάσει, μπορεί να θιχτεί, μπορεί να πει οκ θα προσπαθήσω, αλλά και πάλι αργά ή γρήγορα θα το ξανακάνει. Απλώς πρέπει να καταλάβεις ότι δεν φταίει απαραίτητα αυτή, ούτε εσύ. Έτσι έχουν τα πράγματα. Έτσι έχει καλωδιωθει με τα χρόνια ο εγκέφαλος της. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για τις προθέσεις της. Μπορεί να σε υπεραγαπαει, μπορεί να νιώθει χίλια δυο, αλλά μάλλον δεν είναι πρόθεση της να προκαλεί κακό στους γύρω της. Αν την αγαπάς και θες, μπορείς να ερευνήσεις τι φταίει και να δείξεις κατανόηση. Αν πιστεύεις ότι δεν αξίζει να επενδύσεις, τότε μάλλον δεν ενδιαφέρεσαι και πολύ...
Ένα είναι σίγουρο. Δεν πρόκειται να αλλάξει όσο πολύ κι αν το θέλει η ίδια. Δεν αλλάζουν έτσι οι προσωπικότητες. Ο εγκέφαλος αναπρογραμματιζεται, αλλά θέλει κόπο και χρόνο. Χρόνια. Μην αυταπατασαι.
Έχεις φυσικά και εσύ το δίκιο σου. Δεν είσαι καθόλου υποχρεωμένος να υφίστασαι ένα σωρό φθοροποιες συμπεριφορές. Ζύγισέ τα. Αλλά μην περιμένεις να αλλάξει. Θα την κάνεις τη συζήτηση φυσικά, οφείλεις στον εαυτό σου πρώτα αλλά και στη σχέση σας να εκφράζεσαι. Αλλά μην περιμένεις να αλλάξει. Δεν μπορεί, ακόμα και να το θέλει πολύ. Οι συνήθειες δεκαετιών δεν διαγράφονται έτσι απλά με μια απόφαση της στιγμής από τον σκληρό δίσκο. Άμα ήταν έτσι οι ψυχοθεραπευτές θα ήταν άνεργοι. Θέλει δουλειά και χρόνο.

Κάτσε, μην πάμε στα άκρα. Στις σχέσεις υπάρχει η συζήτηση , οι διαφωνίες , η φροντίδα των συναισθημάτων του άλλου. Αν τα βαφτίσεις όλα αυτά "δράμα " σημαίνει ότι απλά τα απερριψες χωρίς να ασχοληθείς.... Οκ είχες μια τοξική εμπειρία αλλά αν είναι να έχεις σχέση σημαίνει ότι είσαι ανοιχτός να επεξεργαστείς κ συναισθήματα που θα βγαίνουν στον άλλον άνθρωπο και να του δίνεις ασφάλεια. Εάν πραγματικα προσπαθήσεις κ παρόλα αυτά δεν μπορεις να κάνεις χαρούμενη την συγκεκριμένη κοπέλα οκ. Αλλά ότι τα βαφτίζεις δράμα δεν είναι καλη αρχή. Δεν υπάρχει δράμα , υπάρχουν ανθρωποι με συναισθηματα ...Θα σου έλεγα να πάρεις μια στάση αμφισβήτησης μπροστά στο σκεπτικό σου γιατί μου φαίνεται σαν να μην θες να δωθείς ολόκληρος στη σχέση και βρίσκεις δικαιολογίες εσύ να το κάνεις "δράμα " το θέμα . Οι άνθρωποι που έρχονται κοντά συγκρούονται. Τα φαινομενικά τέλεια είναι τα "απόμακρα " και τα επιφανειακά θα πω. Επίσης μην προβάλεις την προηγούμενη σχέση σου σε αυτή. Επειδή τράβηξες πολλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να έχεις λιγότερη ενσυναίσθηση σε αυτή τη σχέση.

Δεν ξέρεις, όμως, τι συμπεριφορές έχει βιώσει και η κοπέλα αυτή στις περασμένες της σχέσεις. Μπορεί να κάηκε τόσο που φυσάει και το γιαούρτι, και γι' αυτό ψάχνει στοιχεία fraud ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν. Βρείτε τη ρίζα του προβλήματος μεταξύ σας, μιλήστε σοβαρά γι' αυτό το θέμα. Μπορεί σ' αυτή τη σχέση να μάθει να εμπιστεύεται και ν' αγαπά ξανά. Από την άλλη, αν δεις ότι έχει θέματα εμπιστοσύνης χωρίς λόγο ή ότι πιστεύει ότι θα βαλτώσει σε μια σχέση όπου λείπει το δράμα και οι υστερίες, τότε καλύτερα να το αφήσετε. Θα φανεί στο σύντομο μέλλον, αρκεί ν' ανακαλύψεις την αιτία όλου αυτού.

To κακό φίλε εξομ. είναι να πέφτεις ξανά και ξανά σε ανθρώπους με παρόμοιο χαρακτήρα. Σα να προσελκύεις συγκεκριμένους χαρακτήρες ανθρώπων ξανά και ξανά. Κάνε μια κουβέντα για το τι σε πειράζει με την κοπέλα. Αν καταλάβει, καλώς. Αν δεν καταλάβει, πρέπει να αποφασίσεις εσύ τι θα κάνεις. Αν με οποιοδήποτε τρόπο νιώθεις ότι η σχέση είναι κακοποιητική, φεύγεις,τώρα που είναι νωρίς ακόμα. Την κακοποίηση, αν την έχεις βιώσει σε σχέση έστω και μια φορά, τη γνωρίζεις εύκολα και μπορείς να βρεις τη δύναμη να φύγεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ