ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.4.2022 | 00:54

Πανελλήνιες (ή πεταμένα λεφτά)

Σε δύο μήνες δίνω πανελλήνιες και οι επιδόσεις μου είναι χαμηλότερες από αυτές που περίμενα. Διαβάζω βέβαια, πολύ μάλιστα, αλλά δεν βλέπω καμία βελτίωση. Έχω να βγω με φίλους όσα με δύο μήνες, ο ύπνος μου έχει γεμίσει αλλοπρόσαλλους εφιάλτες με οργανικές ενώσεις και στροφορμές αλλά εν τέλει είναι οι βαθμοί που μετράνε και αυτός παραμένουν μέτριοι. Μου αρέσει πως κάποτε ήθελα και υψηλόβαθμη σχολή, πλέον το βρίσκω αστεία φαντασιόπληκτο σενάριο. Η κατάρρευση του λαμπρού μέλλοντος που είχα φανταστεί για τον εαυτό μου στα πλαίσια των υπεραισιόδοξων, πλην αφελών, ονείρων μου με ενοχλεί βέβαια, όμως το χειρότερο είναι πως αισθάνομαι ότι πρόδωσα και εκμεταλλεύτηκα με γελοίο τρόπο την οικογένειά μου. Οι γονείς μου είναι εργάτες, σαφώς δεν τους περίσσευαν χρήματα για φροντιστήρια αλλά κίνησαν γη και ουρανό για να βρεθούν. Τώρα πάει, όλοι οι κόποι τους για το τίποτα. Το παιδί στο οποίο επένδυσαν αποδείχτηκε ανάξιο της προσφοράς τους, λιγότερο εργατικό ή και λιγότερο έξυπνο από όσο έπρεπε. Στερήθηκαν και κόπιασαν για να μου δώσουν ένα μέλλον και εγώ δημιούργησα με περίσσεια μαεστρία μια βαθύτατη τρύπα στο νερό. Να τη χαίρομαι. Φαντάζομαι δεν θα έχω μούτρα να τους κοιτάξω στα μάτια όταν θα βγουν οι βαθμοί, δεν θα μου το πούνε ποτέ αλλά αναμφίβολα θα απογοητευτούν κι εγώ δεν θα μπορέσω ποτέ να επανορθώσω. Ίσως πάλι να γιγαντώνω απλά πράγματα μέσα στο κεφάλι μου.
6
 
 
 
 
σχόλια

η κοινωνία έχει ανάγκη και τους υδραυλικούς και τους ξυλουργούς και τους εργάτες , άν κάποιος θέλει να δουλέψει κατι θα βρεί να κάνει μονο οι τεμπέληδες και οι κακομαθημένοι δεν βρίσκουν

Είσαι σε τελική ευθεία για να κάνεις τέτοιες σκέψεις,δεν βρίσκω τον λόγο.Εφόσον έφτασες μέχρι εδώ αυτό κάτι σημαίνει..Κάνε ό,τι μπορείς όσο μπορείς και ό,τι γίνει. Οι πανελλήνιες δεν φέρνουν το τέλος του κόσμου, έχεις αγχωθεί και όλα σου φαίνονται βουνό. Ας μην ανοίξω το θέμα του εκπαιδευτικού συστήματος μας το οποιο είναι για τα μπάζα. Όποια σχέση και να έχεις με τους γονείς σου είτε είναι υποστηρικτικοί είτε όχι δεν σε βοηθάει να τους έχεις στο μυαλό σου. Επικεντρώσου σε σένα και ότι είναι να γίνει θα γίνει.

Κρινεις αυστηρα τον εαυτο σου κι αυτο σημαινει πως εισαι φιλοτιμο παιδι. Οι γονεις σου θα σ αγαπουν ανεξαρτητα απο την βαθμολογια σου. Κανε οτι καλυτερο μπορεις . Καλη επιτυχια!

δεν τα γιγαντωνεις, τα εχεις κανει ουρανοξυστη :P
Ειναι συνηθισμενο οι μαθητες να βαζουν ονειρικους στοχους και μετα να αποδεικνύονται μακρια απο εμας.

Βεβαιο ειναι επισης οτι αν τυχον περασεις σε μια σχολη και εχει και εκει στροφορμες, τα πραγματα θα ειναι παρα πολυ χειροτερα.
Δεν εχεις συμπληρωσει ακομα μηχανογραφικο και δεν ξερω τι ειχες συζητησει με τους γονεις σου η με τον εαυτο σου, αλλα φαινεται οτι πρεπει να τα ξαναβαλεις κατω με πιο σοβαροτητα με βαση τα νεα αντικειμενικα δεδομενα.

Τελος να τελειωσουμε με αυτο τον μυθο για τα high class πανεπιστημια. δεν ειναι για ολους, δεν κανουν σε ολους.
Δεν κρινεται η επιτυχια με την εισαγωγη σου σε μια "καλη" σχολη.
Ασχετα τι σχολη θα βγαλεις, ειτε Ιατρικη πας ειτε πας για να φτιαχνεις νυχια, σημασια εχει να σε εμπνεει αυτο που κανεις και να εισαι παθιασμενη και να αντλεις ικανοποιηση απο το αντικειμενο σου.

Εχεις καιρο να διορθωσεις τα πραγματα, αρκει να εισαι ειλικρινης οχι μονο με τους γονεις σου αλλα πρωτιστως με τον εαυτο σου.

Καταλαβαίνω πώς νιώθεις, έδωσα κι εγώ πανελλήνιες πέρσι στοχεύοντας αρχικά μια υψηλόβαθμη σχολή και κάνοντας καθημερινά φροντιστήρια, όμως στην πορεία κατάλαβα ότι τελικά δεν ήταν αυτό που μου ταιριάζει και άρχισα να τα παρατάω νιώθοντας μεγάλη απογοήτευση... Κυρίως λόγω των γονιών μου που μου παρείχαν τόσα μαθήματα, όπως λες κι εσύ, ότι θα πάνε "χαμένα" τόσος κόπος και χρήματα. Θα σου πω όμως την αλήθεια που ίσως τώρα λόγω της αγχώδους αυτής κατάστασης να μη μπορέσεις να την καταλάβεις εντελώς (άλλωστε κι εγώ στην ίδια φάση ήμουν 1 χρόνο πριν). Τίποτα δεν τελειώνει από έναν βαθμό στις πανελλήνιες, εγώ δεν πέρασα πουθενά και τελικά βρήκα κάτι που μου άρεσε πολύ περισσότερο χωρίς πανελλήνιες, αλλά ακόμα κι αν σου αρέσουν μόνο πράγματα που χρειάζονται πανελλήνιες μπορείς πάντα να ξαναπροσπαθήσεις. Οι γονείς σου πιστεύω σου παρέχουν βοήθεια με φροντιστήρια για να σε βοηθήσουν να φτάσεις πιο κοντά σε κάτι που σου αρέσει, οπότε θα είναι χαρούμενοι με όποιον τρόπο το φτάσεις τελικά. Καλή επιτυχία, σε λίγους μήνες από τώρα θα έχεις κιολας ξεχάσει αυτόν τον "εφιάλτη"! :)

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ