ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.3.2022 | 14:36

Πρωτάκουστο

Έχετε ακούσει ποτέ κάποιον άντρα να κατηγορεί εμμέσως πλήν σαφώς μία γυναίκα ότι τον "χρησιμοποιεί" για την ερωτική της ικανοποίηση και μόνο γι'αυτό;Κι όμως.Ούτε λίγο ούτε πολύ,αυτό μου είπε εκείνος με τον οποίο δέν είμαστε σε σχέση με την τυπική έννοια του όρου αλλά σε μία χαλαρή κατάσταση.Αυτό συμφωνήσαμε από κοινού πρίν από 5 μήνες,κι εκείνος τώρα δέν ξέρω τί έχει πάθει και θέλει κάτι σταθερό.Είμαι στο τελευταίο έτος της σχολής μου,θέλω να επικεντρωθώ στην ολοκλήρωση αυτού του σταδίου γιατί μετά με περιμένουν τα πιό δύσκολα,χωρίς βέβαια να απαρνηθώ παντελώς τις χαρές της ζωής,αλλά μέχρι εκεί.Γνωρίζει πολύ καλά τις προθέσεις μου,ήμουν ξεκάθαρη μαζί του από την αρχή,και τώρα το χαλάει.Έχω δεχθεί αρκετές φορές να κάνουμε περισσότερα πράγματα μαζί πχ να βγούμε,να συζητάμε κλπ,αλλά δέν θέλω να παγιωθεί αυτή η κατάσταση.Δέν είμαι με άλλον,δέν υπάρχει άλλος ούτε κάν στη σκέψη μου,και είμαι μαζί του αλλά μόνο γι'αυτό και όχι για κάτι περισσότερο.Όσο και άν φανεί περίεργο,εκτιμώ αυτό που έχουμε έστω και με τη συγκεκριμένη συνθήκη,και εκτιμώ και τον ίδιο.Εχθές κάναμε πάλι την ίδια συζήτηση,μου είπε ότι με νοιάζει μόνο η πάρτη μου,του απάντησα ότι μπορούμε κάλλιστα να διακόψουμε και να βρεί αυτό που θέλει,αλλά δέν το δέχθηκε.Ταιριάζουμε τόσο πολύ σε αυτό για το οποίο ξεκινήσαμε,περνάμε όμορφα και χαλαρά χωρίς πιέσεις,γιατί ξαφνικά να φορτωθούμε το βάρος μίας σχέσης;Δέν μπορώ να τον καταλάβω.Ίσως να έπεσα στην περίπτωση.
19
 
 
 
 
σχόλια

Πολλά άτομα έχουν φτάσει σε σημείο πλέον να καταδικάζουν τον έρωτα και το συναίσθημα ενώ παράλληλα υμνούν τις εφήμερες καταστάσεις.

Τραγικό.

Θεωρώ ότι ούτε η ίδια η εξομολογουμένη που δήθεν εκφράζεται με απόλυτη σιγουριά για τις επιθυμίες της, ξέρει τι κάνει, τι λέει, τι θέλει, τι εννοεί. Ένα από τα χειρότερα στοιχεία για μένα είναι το να είσαι μπερδεμένος, ως άνθρωπος, ως χαρακτήρας, να μπλέκεσαι σε μπερδεμένες καταστάσεις τις οποίες τις παρουσιάζεις ξεκάθαρες, και εντούτοις να παριστάνεις ή ακόμη και να πιστεύεις στα αλήθεια ότι είσαι λογικός, ότι ξέρεις τι κάνεις και τι θες. Ειλικρινά αυτή η στάση με εκνευρίζει. Αν η εξομολογουμένη ψάξει μέσα της ειλικρινά, δε θα μπορέσει να βρει εύκολα απαντήσεις. Πάντως πιστεύω ότι αυτές οι δήθεν "ανετότητες" εκφυλισαν έτσι τους ανθρώπους και τις σχέσεις. Δεν είναι όλα τόσο εύκολα ή τουλάχιστον, δε θα έπρεπε να είναι.

Για να τελειώσει μία σχέση φτάνει να το θέλει μόνο ο ένας, δεν χρειάζεσαι την έγκρισή του. Μπορείς να φύγεις αφού οι συνθήκες άλλαξαν.
Υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται όπως εσύ.
Διατηρώ και εγώ σχέση που μας συνδέει μόνο το σεξ και τίποτα άλλο. Αυτό θέλουμε κι οι δυο, κάνουμε φανταστικό σεξ οποτε εχουμε κέφια και ο καθένας έχει το σπίτι του και τη ζωή του. Γίνεται χρόνια, σταματάμε μόνο αν προκύψει κάποια σχέση, μας αρέσει και δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Όλα γίνονται όταν δύο άνθρωποι θέλουν τα ίδια πράγματα.

Το βάρος μιας σχέσης;;
Κάνετε πάνω κάτω ότι κάνουν όλα τα ζευγάρια αλλά δεν έχετε βάλει την ταμπέλα της "σχέσης" και έχετε βάλει "χαλαρή κατάσταση".
Εσένα η λέξη "σχέση" σε τρομάζει από ότι φαίνεται..

Βάρος η σχέση; Ας ρωτήσει η εξομ. κανέναν που θα ήθελε να είναι σε σχέση αλλά δε μπορεί και ίσως καταλάβει πόσο τυχερή είναι με αυτό το βάρος που της έτυχε.

τι δεν μπορεις να καταλαβεις δηλαδη?
οτι με τον καιρο του βγηκε κατι παραπανω?
ρομποτ εινα να κουρδισει τον εαυτο του και να παραμεινει κατω απο ενα συγκεκριμενο στατους?
Το οτι εισαι αλλου προσηλωμενη (και καλα κανεις) δεν σημαινει οτι πρεπει να ειναι και ο αλλος στο ιδιο πατερν...
Τωρα αν ολο αυτο σε πρεσαρει, εσυ ξερεις, το διαλυεις και συνεχιζεις οτι εχεις βαλει σαν στοχους.

Κοπέλα μου όλη η περιγραφή πραγματικά μου θυμίζει έναν τύπο που τραβιομουν πριν κάποιους μήνες τον οποίο γνώρισα μέσω datting app (Θεσσαλονίκη) και ενώ περνούσαμε αρκετά ευχάριστα αλλά δεν θέλαμε κάτι που δεσμευτικό αμφότεροι, μετά από λίγο καιρό μου έλεγε ακριβώς τα ίδια, ότι τον έχω μόνο για το σεξ, ότι δεν έχω αισθήματα, ότι νιώθει ότι τον χρησιμοποιώ αλλά αυτός κατά τα άλλα έβγαινε κανονικά και με άλλες πράγμα που ανακάλυψα τυχαία. Αυτό που κάνει δεν είναι φυσιολογική αντίδραση ανθρώπου που είναι ερωτευμένος. Αυτό είναι καθαρή τοξικότητα. Μακριά.

@Νίνα

Δεν ήθελες την δέσμευση με τον συγκεκριμένο τύπο, όχι γενικά.
Αν το παλικάρι σε έλκυε παραπάνω, θα ήθελες κάτι πιο σταθερό και όχι απλά σεξ.

Προφανώς θέλει παραπάνω πράγματα από το να περνάει μόνο καλά.
Δεν βλέπω το κακό.

Αντί να χαρείς που το παλικάρι δεν θέλει μόνο σεξ, παραπονιέσαι.

Ναι οκ, δικαίωμα σου, αλλά βρε κορίτσι μου που είναι το κακό στο να κάνετε περισσότερο παρέα, να μιλάτε, να βγαίνετε κλπ?

Η σχέση δεν έχει βάρος, απλά εσύ στο μυαλό σου το έχεις κάνει περίπλοκο. Ίσως έχεις θέματα δέσμευσης κλπ.

Τέσπα είτε το ξεκόβεις είτε δοκιμάζεις να κάνετε κανονική σχέση.
Το απλό σεξ χωρίς κάτι παραπάνω, δεν συγκρίνεται με το σεξ με συναίσθημα.

Η κοπέλα ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Το ότι την ερωτεύτηκε το αγόρι και δεν τον ικανοποιεί πλέον ο τύπος της σχέσης που έχουν δεν του δίνει το δικαίωμα να προσπαθεί να την κάνει να νιώσει τύψεις και ντροπή επειδή η σχέση τους δεν θέλει να είναι κάτι άλλο πέρα από σεξουαλικη.
Κοπέλα μου, φύγε. Πρώτον γιατί άλλαξαν τα δεδομένα και δεύτερον γιατί ο τύπος μοιάζει χειριστικος, σε κατηγορεί ότι τον εκμεταλλεύεσαι για κάτι που μαζί συμφωνησατε προκειμένου να έχει αυτό που θέλει.
Ξέρεις τι θέλεις, ψάξε να το βρεις.

Ρε Μαρία, δεν είναι συμβόλαια αυτά τα πράγματα, δεν υπογράφονται και συμφωνούν αμφότεροι οι υπογράφοντες ότι δεν θα νιώσουν τίποτα παραπάνω. Και να σου πω και κάτι άλλο; Μια χαρά τώρα παραπονιέται η τύπισσα (τραβάτε με κι ας κλαίω) ότι ο άλλος μετά από πέντε μήνες τακτικού σεξ, άκουσον-άκουσον, θέλει κάτι σοβαρότερο επειδή την ερωτεύτηκε. Και το παίζει τώρα υπεράνω ότι ντεμέκ θέλει μόνο σεξ και μην τυχόν και την ενοχλήσει κανείς στα διαβάσματα και τις σπουδές της... Άμα έμπλεκε με έναν λεχρίτη που θα την είχε στα φτυσίματα, να σου πω τι ωραία που και τον ύπνο της θα έχανε και τα διαβάσματά της θα παραμελούσε και τους στόχους της θα ξεχνούσε για χάρη του. Όχι επειδή απαραίτητα η εξομολογούμενη ντε και καλά γουστάρει φτύσιμο, αλλά γιατί τέτοιες είναι οι δυναμικές σχέσεων: όσο πιο πολύ ο ένας κολλάει και αδημονεί, τόσο πιο πολύ απομακρύνεται ο άλλος (ειδικά αν ο δεύτερος έτσι κι αλλιώς δεν πολυγουστάρει, αλλά περνάει την ώρα του). Δεν φταίει ο τύπος εδώ που είναι ερωτευμένος και θα περίμενε μια συναισθηματική ανταπόκριση απ' την κοπέλα (η οποία ανταπόκριση ή η έλλειψή της, όπως κι αν το κάνουμε, επηρεάζει και την ποιότητα του σεξ). Αν την εξομολόγηση αυτή την έγραφε άνδρας για κοπέλα, θα πέφτατε όλες αμάν να τον φάτε ότι δεν έχει ψυχή και ότι είναι ένας εκμεταλλευτής αλήτης. Αλλά τώρα όχι, πάλι ο άνδρας είναι ο τοξικός και χειριστικός που θέλει κάτι παραπάνω από τακτική ξεπέτα. Εμ ναι.