ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.2.2022 | 19:43

Προβληματισμός

Όταν κάποια κοπέλα που σε έχει απορρίψει, εμφανίζεται μετά από χρονια στα 30 της πλέον για να σου πει ότι ενδιαφέρεται και ότι θέλει να βγείτε.Πως το βλέπετε; Με προβληματίζει λίγο, γιατί αναρωτιέμαι τι άλλαξε στο μεσοδιάστημα αυτό; Όταν την είχα πλησιάσει πριν 6 χρόνια με είχε απορρίψει χωρίς καν να βγούμε ραντεβού και σημειωτέον ήταν ελεύθερη τότε.
31
 
 
 
 
σχόλια

Θέλει να βγείτε είπε όχι να σε παντρευτεί. Ίσως θεώρησε ότι μετά από 6 χρόνια θα είσαι πιο ώριμος.
Η γνώμη μου είναι ότι είναι λάθος η κίνηση της, γιατί όταν κάποιος από την αρχή δε μας αρέσει δύσκολα στην πορεία θα αλλάξουμε. Αυτή Θέλει να δοκιμάσει, με γεια της και χαρά της- θα χει χρόνο μάλλον για σπατάλη.

Οι μικρες βρε παιδια δεν κανουν απελπισμένες επιλογες; Συνεχεια το βλεπουμε να γινεται.
Τι σαχλες ειναι αυτες που γράφετε μερικοι;
Ισως να ναι πιο συνειδητοποιημένη τώρα από ότι παλιά και να κάνει πιο σωστές επιλογές. Δεν ειναι θέμα απελπισίας. Ο εγκεφαλος μας αναπτύσσεται ακόμα και μετά τα 25.
Αλλα εγω θα έλεγα να την απορρίψεις μιας και σε απέρριψε παλια γιατι θεωρώ πως η χημεια και το συναίσθημα δεν αλλάζουν όσα χρονια και αν περάσουν. Η ψυχοσυνθεση μας δεν αλλαζει ! Καλυτερα να βρεις καποια που σε γουσταρει πραγματικα.

Δεν ξέρω, αλλά για κάποιο λόγο στην αρχή διάβασα ότι εμφανίστηκε μετά από 30 χρόνια κ θέλει να βγείτε! Πάμε πάλι από την αρχή..έφαγε κάποια " χαστούκια" , δεν έχει βρει και κάτι άλλο και σε είδε με άλλο μάτι, πιο ώριμο!

θες να σου πουμε οτι δεν βρηκε κατι καλυτερο οποτε γυρισε στο σιγουρακι; Θα μπορουσε. Ωστοσο ουτε σιιγουρακι εισαι γιατι πανε 6 χρονια απ'οταν την ειχες προσεγγισει και υποθετω δεν επεμενες ολα αυτα τα χρονια, και ουτε μπορουμε να πουμε οτι δεν βρηκε κατι καλυτερο, γιατι απλα δεν εμαθε ποτε ποσο καλος εισαι, δεν σε γνωρισε για να ξερει. Γενικα τοτε δεν της βγηκε και τωρα μπορει να της βγαινει, οι ανθρωποι αλλαζουν φασεις και προτιμησεις, δεν χανεις κατι να βγειτε, αν και μου φαινεται οτι καπως σου ειχε πληγωσει τον εγωισμο και δεν ξερω ποσο καλα μπορει να παει αυτο.

Να ήταν η ανωριμότητα της ηλικίας τότε? Πολύ πιθανόν. Το ότι τότε ήταν ελεύθερη δεν σημαίνει κάτι. Ήταν μικρή, ίσως να μην ενδιαφερόταν για σχέση. Βγες μαζί της, αν σε ενδιαφέρει, πιες ένα ποτό, έναν καφέ και θα έχεις καλύτερη άποψη. Νομίζω δεν χάνεις κάτι.

Γιατί ποιος είπε ότι τότε ο εξομολογούμενος ενδιαφερόταν ντε και καλά για σχέση; Όταν κάποια σε απορρίπτει σημαίνει ότι δεν σε βλέπει καν ερωτικά, όχι ότι δεν θέλει σχεση. Αλλιώς θα του έκανε εξήγηση ότι θέλει να περνάτε μόνον καλά. Εκείνη του είπε απλά όχι σε όλα.

Πιθανό! Αλλα οχι απαραίτητο!
Δεν ειναι ολες απελπισμένες λόγω ηλικιας...μια μικρη μπορει να ναι πιο απελπισμένη απο μια μεγαλύτερη. Δεν τα ξερετε καλα εδω μεσα ;)

Πόσες φορές τα έχω πει αυτά και οι φίλτατες εδώ με κατηγορούν? Πόσες????

Η κοπέλα αυτή σε απέρριψε διότι τότε είχε άλλες επιλογές εκτός από σένα. Επιλογές τις οποίες η ίδια, λανθασμένα ίσως, θεώρησε καλύτερες. Ούτε καν ένα ραντεβού δεν ήθελε. Όμως η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει.

Πολύ πιθανό να συνέβη το εξής. Πληγώθηκε και απογοητεύτηκε από άνδρες. Έκανε λάθος επιλογές και επέλεγε τον έναν μ@λ@κα μετά τον άλλον.

Στα 30 της τώρα, αφού πέρασε καλά εδώ και κει, αναθεώρησε, είδε ότι δεν υπάρχει προοπτική με τέτοιους, συν ότι πιθανώς να χτύπησε το βιολογικό της ρολόι και να σκέφτηκε το παλικάρι που απέρριψε πριν χρόνια.

Τα καλά (σωστά) παιδιά που απέρριψε τότε, τα σκέφτεται τώρα.

Η κατάσταση μυρίζει απελπισία. Αν την δεχτείς θα είσαι εσύ ο μ@λ@κας.

Αφού δεν σε άξιζε τότε, δεν σε αξίζει και τώρα. Είναι ύποπτη συμπεριφορά.

Μακρυά από απελπισμένα άτομα που κάνουν τέτοια πισωγυρίσματα, είτε άνδρες είτε γυναίκες.

Και στην τελική, αν την δεχτείς, θα φανείς τέρμα beta στα μάτια της διότι θα σκεφτεί ότι επί χρόνια δεν σταμάτησες να την γουστάρεις. Και επίσης θα δει ότι δεν έχεις άλλες επιλογές.

Έλα βρε Dude, όοοχι! Συνήθως συμφωνώ μαζί σου, αλλά εδώ ντεμί. Μπορεί να συνέβησαν όλα αυτά που λες, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει τώρα μόνιμο ban η κοπέλα επειδή αναθεώρησε τη ματιά της. Και μιλάμε τώρα για φάση που ούτε καν ενδιαφέρθηκε να γνωρίσει τον εξομολογούμενο 6 χρόνια πριν. Αν είχαν σχέση, είχαν δοκιμάσει ερωτικά, εκείνη τον παρατούσε για μια "καλύτερη" επιλογή και τώρα γυρνούσε, θα είχαμε μια διαφορετική συζήτηση. Τότε, όμως, δεν βγήκε μαζί του και ήταν κι ειλικρινής, δεν τον κορόιδευε, φαντάζομαι. Κι επίσης, σκέψου κάτι ανάλογο να μπορούσε να συμβεί σ' εσένα που είσαι άνδρας. Π.χ. να είσαι 24 και να σου φαίνεται μια κοπέλα καλούτσικη εμφανιασιακά, "ξενέρωτη" δε για κάποιο λόγο, επειδή έχεις το νου σου σ' ένα εντελώς διαφορετικό στυλάκι που σ' εξιτάρει σε μια γυναίκα. Και μετά συναντάς την ίδια "ξενέρωτη" στα 30 σου και τελικά καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τελικά καθόλου ξενέρωτη, απλώς έχει επίπεδο η κοπέλα, που με την ηλικία κιόλας διαφαίνεται ακόμα περισσότερο και προσδίδει και γοητεία. Αλλάζει κι εκείνη μεν, αλλάζεις κι εσύ μυαλά, όμως. Και την καλείς για ένα ραντεβού να τη γνωρίσεις, να δεις τι υπάρχει πίσω απ' όλη αυτή την εικόνα που αρχικά είχες για ωμέγα επιλογή και τώρα σου φαίνεται πρώτη. Δεν βλέπω κάτι το μεμπτό σ' αυτό.

@Bellatrix

Αυτά που έγραψα τα έχω δει να γίνονται. Θεωρώ είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Σε εμένα όχι, δεν θα μπορούσε να συμβεί. Αν απορρίψω μια κοπέλα δεν πρόκειται να αλλάξει.
Επίσης αν τυχόν με απορρίψει κάποια, προχωράω παρακάτω και δεν έχω επαφές μαζί της.

Το γεγονός ότι η κοπέλα που αναφέρει ο εξ, δεν ήθελε καν να βγούνε έστω και για ένα ραντεβού, είναι red flag.
Σημαίνει ότι δεν υπήρχε καν έλξη, ούτε για έναν ρημαδοκαφέ ρε παιδί μου να βγεί μαζί του.

Το πιο πιθανό να τον θεωρεί σιγουράκι. Και σκέψου και το άλλο. Πως θα φανεί το παλικάρι στα μάτια της κοπέλας? 6 χρόνια μετά και την γουστάρει ακόμα? Θα πέσει στα μάτια της. Θα τον θεωρεί δεδομένο. Και θα σκεφτεί τι σκ@τ@, μετά από χρόνια δεν έχει γκόμενα?

Δεν ξέρω λεπτομέρειες, μπορεί να κάνω λάθος. Αλλά προσωπικά θεωρώ ότι μάλλον αυτό συμβαίνει.

(πρέπει να σου είχα απαντήσει πάλι, αλλά δεν ανέβηκε το ποστ μου)

@Poor Yorick

Εμ τα λέω αλλά παρόλα αυτά με κατηγορούν μερικές φίλτατες ότι είμαι μισογύνης. Δεν θέλουν να παραδεχτούν την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Μα καλά, κι εσύ τι θυμάσαι 6 χρόνια πριν... Άλλα κριτήρια τότε, άλλα βιώματα (ή και έλλειψη βιωμάτων), άλλο σκεπτικό. Ξέρω ότι οι κακές οι γλώσσες εδώ μέσα θα βιαστούν να σου πουν "αμ τι, έφτασε τα 30 και τώρα πιάνεται από κάθε ελεύθερη επιλογή." Όχι, δεν είναι απαραίτητα έτσι, ενώ τα 30 δεν είναι πια το τέλος της ζωής μιας ελεύθερης γυναίκας, οπότε δεν σημαίνει ότι ψάχνει να κρατηθεί απ' την τελευταία διαθέσιμη επιλογή. Άλλωστε, αν εσύ νομίζεις ότι εκείνη σε θυμήθηκε γιατί έφτασε η φάση "να συμβιβαστεί," πάει να πει ότι βλέπεις τον εαυτό σου σαν συμβιβασμό, οπότε το μείον πάει σ' εσένα. Η πιο απλή εξήγηση είναι ότι με την πάροδο τόσων ετών, ο άνθρωπος αλλάζει μυαλά. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με κάποιους άνδρες, άλλωστε. Στα 24-25 τους έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στον τύπο ομορφιάς μοντέλου Victoria Secret, ενώ μία δεκαετία αργότερα στη ζωή τους μπορούν να εκτιμήσουν κάτι πιο classy και κομψό. Για να σου δώσω μια αναλογία απ' τη ζωή των διασήμων: αν ο Clooney συναντούσε την Amal στα 35 του, είμαι σίγουρη πως ούτε που θα έφτυνε προς το μέρος της (ενώ η Elisabetta Canalis τού ήταν ότι έπρεπε). Όταν ο ίδιος ξέφυγε από τη φάση του model trashy και πήγε στη φάση lady classy, τότε έκανε και την ανάλογη επιλογή. ;-)

@Bellatrix πολυ ανοιχτομυαλη απαντηση. <3 ουτε ψαχνουν ολες στα 30 παιδια και δεσμευσεις με δαχτυλιδια. το θεμα ειναι σε τι φαση ειναι ο εξ. και το σημαντικοτερο ολων, αν τη γουσταρει ακομα (γιατι αν του εχει φυγει εντελως δεν εχει κανενα νοημα να κανει κατι και ουτε καν να προβληματιζεται) .
παντως απο τα πρωτα ραντεβου φαινεται αν υπαρχει επικοινωνια.

@TheDude ναι αμε, γινεται να τη γουσταρει. η σεξουαλικη προτιμηση σε συγκεκριμενα χαρακτηριστικα δε θεωρω πως ειναι κατι που αλλαζει. εκτος αν η εξωτερικη εμφανιση του αλλου εχει πια αλλαξει αρδην. η επικοινωνια τωρα ειναι το καιριο θεμα. αφου δεν ειχαν βγει τοτε ραντεβου το αν ταιριαζουν παραμενει απλα αγνωστο και αιωρειται μεσα στις συμπαντικες πιθανοτητες. να κοιταξει την ψυχουλα του ο εξ. και να δει τι θελει εκεινος. οχι η αλλη, εκεινος. και οχι σε σχεση με την αλλη, σε σχεση με την ψυχη του. εμεις ψυχαγωγουμαστε ταπεινα ως αυτοκλητοι συμβουλατορες αλλα η ψυχουλα του δεν ειμαστε for gut's sake :o

εντιτ: μλκ θα ηταν αν προτιμουσε να κανει σεξ με την παλαμη του αντι να κανει με καποια που γουσταρει και απελπισμενος αν δεν εβαζε ορια και αγνοουσε τυχον αλλες επιλογες του με το που εριχνε την προταση η αλλη.

@monochrome

Η πιο προφανής θεωρία είναι και η πιο πιθανή.
Ξέμεινε από παλικάρια το κορίτσι και είπε να γυρίσει στο σιγουράκι.

Εννοείται ότι αν δεχτεί, θα πέσει στα μάτια της. Το 1ο πράγμα που θα σκεφτεί εκείνη είναι ότι την γούσταρε τόσα χρόνια και ότι δεν έχει άλλη επιλογή οπότε θα βγει μαζί της.

@Ντιουντ να σου πω κατι; περα απο τις προφανιτιδες δε χρειαζεται καποιος να ειναι παντα ο αυταρκης, ο με επιλογες, ο υπερβολικα περηφανος, ο αλφα, ο η μυτη μου συναγωνιζεται με τα ιμαλαϊα, το θωρηκτο ενος βλακωδους ντετερμινισμου, τα πρασινα αλογα μιας πληγωμενης σιδηροπαγους αντριλας. μερικες φορες το μονο που χρειαζεται ειναι να τη γ ο υ σ τ α ρ ε ι και να το εννοει - εκει που αλλοι δεν το εννοουσαν και εξαπατηθηκε απο τις επιλογες της. να ειναι το - σιγουρακι κατ εσε, στηριγμα κατ εμε - που θα της προσφερει τη συντροφικοτητα του ή το αγγιγμα του, οταν το εχει αναγκη. αυτο ειναι κατι το οποιο λαμβανεται σ ο β α ρ α απο ενα θηλυκο. αν φυσικα το μονο που τον ενδιαφερει ειναι η εξουσια, ας μεινει με τη μυτη του και τη γαμαουα φιλοσοφια του αγκαζε.
ps_ μπορουσα και πιο δραματικα αλλα κραταω δυναμεις για μελλοντικες εξ. :p χαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαα

@monochrome

Βρε συ, δεν έχει να κάνει με περηφάνια. αντρίλα κλπ, αλλά με αξιοπρέπεια. Το παλικάρι δεν έχει λόγο να είναι προσκολλημένος σε μια κοπέλα η οποία τον απέρριψε πριν χρόνια.

Επίσης, δεν φταίνε μόνο οι άλλοι άνδρες που τυχόν πλήγωσαν την κοπέλα, αλλά και η ίδια διότι αυτή έκανε τις όποιες επιλογές επέλεξε στο παρελθόν. Και με δικιά της επιλογή, απέρριψε το παλικάρι χωρίς να του δώσει καν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα σε ένα ραντεβού.

Το στήριγμα που αναφέρεις μπορούσε να της το προσφέρει τότε, αλλά τον απέρριψε,. Το άγγιγμα του επίσης.
Η ίδια το επέλεξε.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να της δώσει καμιά ευκαιρία.

Υ.Γ. Καλά κάνεις και κρατάς δυνάμεις, σίγουρα θα μιλήσουμε και σε άλλα ποστ.