ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.1.2022 | 17:57

Δανεικα και φιλοι

Η καλυτερη μου φιλη ειχε μια αναγκη σε καποια δυσκολη στιγμη για εκεινη και ενω ειμαι ο πιο φτωχος φιλος της της δανεισα 600 ευρω απο καποια που με κοπο ειχα βαλει στην ακρη, κατι για το οποιο δεν μετανιωνω και θα το εκανα σε καθε φιλο/η μου. Απο τοτε βεβαια συμβαινουν διαφορα πραγματα στα οποια δεν δινω σημασια μεχρι χθες που εγινε το τελευταιο και πλεον καπως τα εχω παρει, οποτε θελω την αποψη σας. Τα λεφτα τα δανεισα πριν 2 χρονια οταν ηταν ανεργη και μου χε πει πως μολις βρει δουλεια θα μου τα επιστρεψει σε 4 δοσεις. Βρηκε δουλεια περσι τον Μαιο, τους πρωτους 2 μηνες δεν αναφερθηκε καν στα λεφτα και ουτε ειπα κατι αλλα εκανε κατι τεραστια και ασκοπα εξοδα απο δω και απο εκει. Καποια στιγμη οταν εμπαινε ο 3ος μηνας (πλεον ανεργος εγω εντωμεταξυ) την ρωτησα ποτε/πως πιστευει μπορει να αρχισει να τα επιστρεφει για να κανω το κουμαντο μου. Τελος παντων μεχρι σημερα δεν εχει επιστρεψει ουτε τα μισα, και ωστοσο εγω δεν πιεζω ουτε λεω κατι γιατι δεν ειμαι τετοιος ανθρωπος. Αλλα την προηγουμενη φορα που μου εδωσε ενα μικρο ποσο ξαφνικα θυμοταν πως το συνολο που ειχε δανειστει ηταν 500 αντι για 600... της εξηγησα πως δεν ειναι ετσι, το καταλαβε, το θυμηθηκε και ειπαμε οκ. αβολο βεβαια... Και χθες μου λεει πως θυμαται οτι την πρωτη φορα που μου εδωσε ενα ποσο παλι (100 ευρω) οτι μου χε δωσει 150 και οτι ρωτησε και την μαμα της και το θυμοταν και αυτη... πραγμα που δεν ισχυει, ελεγε πως θα εδινε 150 και τελικα της προεκυψαν εξοδα τοτε και μου εφερε απλα 100, πραγμα που θυμοταν και η ιδια μεχρι προσφατα. Ειπα πως ενοχληθηκα με αυτη τη συμπεριφορα και πως με προσβαλλει, καταλαβε πως θυμαται λαθος και ειπε συγγνωμη αλλα ενω την συγχωρεσα και ξερω πως γενικα ειναι λιγο "random" σαν ατομο, δεν μπορω να πω πως δεν εχω στεναχωρεθει/ απογοητευτει λιγο... εχω και γενικα trust issues και ενω την εμπιστευομουν πολυ τωρα νιωθω πως μαλλον δεν πρεπει και καλυτερα ακομα και σε αυτη τη σχεση να κραταω πισινες... πως σας φαινονται εσας ολα αυτα; μηπως θα επρεπε να το ξεχασω και να το αποδωσω οντως στην αφηρημαδα της;
14
 
 
 
 
σχόλια

Γι'αυτό ποτέ μην δίνετε δανεικά, είναι κατα 99% σίγουρο ότι όλες οι περιπτώσεις καταλήγουν κάπως έτσι, έχω έναν φίλο που απ'εξω απ'εξω μου λέει ότι δεν έχει Φράγκο και έχει δανειστεί απο δεξιά κ αριστερά, εντωμεταξυ άνεργος 2,5 χρόνια και όταν του λες να πάει να δουλέψει βγάζει φλύκταινες, εγώ που γ@=××¥ στην δουλειά και έχω κάτι λίγα στην άκρη για ώρα ανάγκης προφανώς είμαι μλκς έτσι κ να μου ζητήσει εννοείται δεν πρόκειται να του δώσω γιατί ξέρω ότι ποτέ των ποτών δεν θα τα πάρω πίσω κ θα καταλήξουμε να μαλώσουμε

μεγάλη γαϊδούρα, πίεσε συνεχώς μέχρι ν τ πάρεις κ μετά ΣΟΥΤΑΡΕ την Πρόσεχε μη σε τουμπαρει Πρόσεχε στο μέλλον κ ν θυμάσαι, τ γραπτά μένουν στις οικονομικές συναλλαγές ακόμα κ μ τ μάνα σου

Δανείζομαι ένα ποσό μεγαλύτερο από τον βασικό μισθό, για πάρα πολύ κόσμο, άρα δεν το ξεχνώ. Ουτε χάνω τον λογαριασμό για το πότε πόσα ξεπλήρωσα
Αν το κάνω, ιδίως επανειλημμένα, να είσαι βέβαιος πως θέλω να στα φάω και δεν έχω καθόλου θέμα μνημονικού!. Εσύ κάθε φορά που σου δίνει ένα ποσό, θα κρατάς σημείωση, ΜΠΡΟΣΤΆ της να το βλέπει, με ημερομηνία και ποσό και θα πάρει τα ίσα της.

Δεν νομίζω πως αυτό που περιέγραψες λέγεται αφηρημάδα, σίγουρα λέγεται γαϊδουριά από την πλευρά της και αναισθησία. Όσο εύκολο είναι για έναν άνθρωπο να ζητάει δανεικά, άλλο τόσο πρέπει να είναι συνεπής σε αυτή την υποχρέωση κ να τα επιστρέψει. Μάλλον έχει βρει τα κουμπιά σου επειδή είσαι διακριτικός και το εκμεταλλεύεται. Να κρατάς πισινή, ναι .

Τώρα τι θέλεις να σου πούμε εμείς ; Στα λέει όλα η συμπεριφορά της.
Όταν διάβασα ότι πέρασαν δύο χρόνια και έκανε το κοροιδο δε μου άρεσε. Αναγκάστηκες εσύ να έρθεις στη δύσκολη θέση να της θυμίσεις τα 600. Που αυτή προσπάθησε να τα κάνει 500 αλλά είδε ότι είχες καλή μνήμη και δεν την έπαιρνε. Άντε πες όντως ξεχάστηκε. Μετά με τα 100 που έδωσε και επέμενε ότι σου έδωσε 150 ευρώ και μάλιστα είπε ότι και η μάνα της αυτό θυμόταν(σαν αποδεικτικό στοιχείο τάχα), πάλι είδε ότι έχεις καλή μνήμη και δε μπόρεσε να στα φάει ούτε από εκεί. Δεν είναι τυχαίο που μπερδεύτηκε και τη δεύτερη φορά και εντελώς τυχαία μπερδεύτηκε με τρόπο που εσύ θα έβγαινες χαμένος.
Να κρατήσεις πολλές πισινες σε τέτοια άτομα. Δεν είναι αξιόλογα. Το έχουμε δει το έργο πολλάκις. Σου προτείνω να κάνεις υπομονή μέχρι να πάρεις τα λεφτά σου και μετά να αραιώσεις εντελώς. Μην ψυχρανθείς εντελώς από τώρα και το καταλάβει γιατί δεν πρόκειται να στα επιστρέψει ποτέ. Ήδη για εκεί το πήγαινε.
Το χειρότερο δεν είναι τα ίδια τα λεφτά που σου χρωστάει αλλά το ότι δεν ήταν υπεύθυνη και προσπάθησε μάλιστα και να σε μπερδέψει. Κακό ποιόν ανθρώπου.

Μια Κυπριακή παροιμία λέει: με τον φίλο σου φάε, πιες, αλλά αλισβερίσι μην έχεις. Άλλο να μιλάμε για ζήτημα ζωής και θανάτου. Μην περιμένεις να δεις τα χρήματα σου φίλε μου. Όλοι έτσι κάνουν. Αφού κιόλας λες ότι προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο, αστα να πάνε!

Μια χαρά τα θυμάται και τα υπολογίζει η φίλη σου αλλά το ιδανικό για αυτήν θα ήταν να "ξεχάσεις" το όλο θέμα.
Το βρίσκω πολύ ύπουλο που προσπαθεί να χειραγωγήσει την μνήμη σου ότι τάχα σου γύρισε περισσότερα την προηγούμενη φορά κτλ μπας και ψαρώσεις. Αν πράγματι τα είχε ξεχάσει, δεν θα παραδέχοταν στο τέλος ότι αυτή (και η μάνα της) δεν "θυμούνται" και τόσο καλά τελικά. Μην σε κάνει να αμφισβητείς τα αυτονόητα και απαίτησε τα λεφτά που με τόσο κόπο μάζεψες και της δάνεισες.

Τι να πω που βρήκε αυτή εσένα το καλό παιδί για φίλο και εγώ δεν μπορώ να βρω έναν άντρα φίλο μιας και όλοι ψάχνουν μόνο για γκόμενα. Άδικη η ζωή.
Και ναι προφανώς και δεν ήθελε να στα επιστρέψει.

Όπως πολύ καλά κατάλαβες προσπαθεί να στα φάει, κωλυσιεργεί, θυμάται διαφορετικά (φυσικά μικρότερα) ποσά.
Το πιο σημαντικό είναι ό,τι δεν αναγνωρίζει ό,τι σε μια δύσκολη στιγμή της, εσύ της συμπαραστάθηκες έμπρακτα ενώ αυτή αντίστοιχα όχι και σε φέρνει σε δύσκολη θέση κάθε φορά αντί να τακτοποιήσει τα δανεικά.
Γνώμη μου ; Μόλις (και αν) σε εξοφλήσει, απομακρύνσου. Δεν θες τέτοια άτομα για "φίλους".
Συμβουλή μου, δεν δανείζουμε ποτέ σε φίλους/συγγενείς. Αν παρ΄όλα αυτά θέλουμε για κάποιον λόγο να βοηθήσουμε λέμε το εξής: Σου δωρίζω 50, 100, 200 €. Πες ότι σου έκανα δώρο για την γιορτή/γενέθλια για φέτος και δεν τα θέλω πίσω.
Έτσι και βοηθάς τον άλλον και δεν έχεις να περιμένεις κάτι. Αν ο δανειζόμενος/η φέρεται σωστά, θα στα ανταποδώσει με τον Α ή Β τρόπο.

Η φιλία που περιγράφεις είναι μονόπλευρη. Η κοπέλα σου λέει ψέματα και δεν σε σέβεται. Η γνώμη μου είναι να πάρεις τα δανεικά πίσω και είτε το καταφέρεις είτε όχι, ξέκοψε την.