Οι Νεοϋορκέζες μπορούν πλέον να περπατούν γυμνόστηθες

Οι Νεοϋορκέζες μπορούν πλέον να περπατούν γυμνόστηθες Facebook Twitter
11

 

Οι Νεοϋορκέζες μπορούν πλέον να περπατούν γυμνόστηθες Facebook Twitter

Το δικαίωμα να περπατούν γυμνόστηθες στους δρόμους της Νέας Υόρκης έχουν πλέον οι γυναίκες, μετά τον αγώνα 46χρονης η οποία είχε συλληφθεί πολλές φορές για προσβολή της δημοσίας αιδούς, ακριβώς επειδή κυκλοφορούσε γυμνόστηθη.

Η 46χρονη καλλιτέχνιδα ανακάλυψε τελικά και επικαλέστηκε σχετική δικαστική απόφαση που είχε ψηφιστεί πριν από 21 ολόκληρα χρόνια από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης!

Πρόκειται για απόφαση της 7ης Ιουλίου 1992 που αναγνώριζε αυτό το δικαίωμα, το οποίο πάντως δεν αναγνωριζόταν στην πράξη. Τώρα όμως που η καλλιτέχνις Χόλι βαν Βόαστ η οποία αρέσκεται να κυκλοφορεί γυμνόστηθη με παντελόνι, καουμπόικο καπέλο και μουστάκι, την ανακάλυψε, η αστυνομία αποφάσισε να συμμορφωθεί.

 

Έτσι, σύμφωνα με την Liberation, απεστάλη σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της Νέας Υόρκης η εξής διευκρίνιση: «Κανένα πειθαρχικό μέτρο δεν πρέπει να επιβάλλεται απέναντι σε άτομα, άνδρες ή γυναίκες, που κυκλοφορούν δημοσίως χωρίς να φορούν τίποτα από τη μέση και επάνω. Οι γυναίκες που κυκλοφορούν γυμνόστηθες δεν διαπράττουν κανένα έγκλημα».

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
μπηκα να σχολιασω "χεστηκαμε. Good for them. Ας κανουν οτι θελουν. Λες και φοβομαστε οτι επειδη δεν θα ειναι παρανομο θα τα πεταξουν ολες εξω."... και μετα ειδα οτι καθεστε και το συζητητε κιολας. Κι οτι υπαρχει και κοσμος αντιθετος!Οποτε σηκωνω λοιπον τα χερια μου με απογνωση και φευγω.
Ναι κανονικά μπορεί κανείς να πει ότι όπως επιτρέπεται στους άντρες να κυκλοφορούν μόνο με παντελόνι, θα έπρεπε να επιτρέπεται και στις γυναίκες. Στο κάτω κάτω δεν εκθέτει τα γεννητικά της όργανα. Το θέμα είναι γενικώς να μην "κολάζει" τους υπόλοιπους στον δρόμο (και προσβάλλει έτσι την αιδώ). Μερικές γυμνές γυναίκες όμως, είναι πιο γυμνές από τις άλλες. Πχ αν κυκλοφορεί γυμνόστηθη η Nicole Austin έχουμε πρόβλημα.
Το γυναικείο στήθος αποτελεί μεταξύ άλλων και ερωτικο σημείο, κάτι που δεν συμβαίνει με το αντρικό. Ισότητα είπαμε, όχι ισοπέδωση. Αλλα σε τέτοια άκυρα οδηγεί η ακριτη πολιτική ορθότητα.