ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.1.2022 | 15:51

Let's talk about stu-dying

Αρχικά να σχολιάσω πως εύχομαι να έχετε μια όμορφη μέρα. Είναι δύσκολες οι μέρες και συνήθως όσοι εξομολογούμαστε εδώ δεν έχουμε και πολύ θετικά vibes στα λεγόμενα μας. Άλλα, στο θέμα μας... Δεν ξέρω ποιος μπορεί να ταυτιστεί ή όχι. Τα παιδιά που δίνουν εξεταστική; Τα παιδιά με τις πανελλήνιες; Αρκετοί υποθέτω. Αλλά, έχει κανείς καμιά ιδέα πώς να βρεθεί όρεξη για διάβασμα; Πραγματικά όμως, δεν μπορώ να συγκεντρωθώ με τίποτα, και έχω πολύ ανάγκη να διαβάσω γιατί αλλιώς δεν θα πετύχω τον στόχο μου, για 2η φορά. Κάθομαι και το μυαλό μου ταξιδεύει σε οτιδόποτε άσχετο. Και στο τέλος καταλήγω να διαβάζω τελευταία στιγμή και τρέχω και δεν φτάνω. Και ενώ το κίνητρο να διαβάσω θα έπρεπε να είναι η σχολή που θέλω να εισαχθώ απλά κάθομαι και παλεύω να βάλω ό,τι λεει το βιβλίο μέσα στο κεφάλι μου. Η ειρωνεία είναι πως ξεκίνησα πολύ δυναμικά και αποφασιστικά και τώρα νιώθω ότι έχω πάρει τη κάτω βόλτα. Έχει κανείς tips για αποτελεσματικό διάβασμα; (και ίσως κάποιο έξτρα tip για την αναβλητικότητα;).
4
 
 
 
 
σχόλια

Όταν είναι να διαβάσεις, μην ασχολείσαι με τα social, ίντερνετ, κινητό. Να μην σε αποσπάει τίποτα από το περιβάλλον σου. Δεν φαντάζεσαι πως επιδρούν όλα αυτά στον εγκέφαλο μας και μας κάνουν να αναβάλλουμε πράγματα τα οποία απαιτούν προσπάθεια για να γίνουν (διάβασμα, αγγαρείες κτλ). Υπάρχουν βιντεάκια στο ίντερνετ που λένε για αυτό αλλά είναι πολύ θεωρητικά.
Μπορείς να κανονίσεις να διαβάζεις με πρόγραμμα πχ μόλις διαβάσεις το πρώτο κεφάλαιο, μετά να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα για να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί, μετά να συνεχίσεις με το δεύτερο κ.ο.κ Να είσαι συνεπής με το διάλειμμα αλλιώς δεν έχει νόημα η τακτική αυτή. Ή μπορείς να διαβάζεις λίγες σελίδες μερικές φορές μέσα στην μέρα αντί να κάτσεις πχ 4 ώρες σερι και να κουραστείς και να μην μάθεις τίποτα. Για τις πανελλήνιες βοηθάει πολύ να μην έχεις κενά στην ύλη. Αν έχεις, προσπάθησε να τα αναπληρώσεις. Προσπάθησε επίσης να κατανοείς ότι διαβάζεις και όχι μόνο να τα αποστηθίζεις.

Σκέψου ότι τα χειρότερα έρχονται. Ειδικά όταν ενηλικιωθείς και βγεις στην κοινωνία για δουλειά, υποχρεώσεις κλπ.
Οπότε αν το βάλεις κάτω τώρα, μετά τι θα κάνεις?
Καλή τύχη.

Τιπ 1 : Φαντασιώσου πως σου έχει ζητήσει σημειώσεις και βοήθεια σε αυτό το μάθημα ένα αγόρι που σου αρέσει πάρα πολύ και θέλεις να τον βοηθήσεις και να τον εντυπωσιάσεις .
Τιπ 2 : Βάλε μουσική ,χόρεψε μέχρι να βαρεθείς την κίνηση και το καθισιό και η ησυχία του διαβάσματος να μην σου είναι βαρετή .
Τιπ 3 : Έχει αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να τα μάθεις καλά .
Τιπ 4: Σκέψου ότι αυτές οι γνώσεις είναι για σένα και ότι θα σου χρησιμεύσει στη ζωή σου το να είσαι πειθαρχημένη .
Τιπ 5: Αλληλουποστηρίξου με συμμαθητές σου (αν μιλάτε ) που διαβάζουν τα παρόμοια πράγματα και ανταλλάξτε απορρίες.
Τιπ 6: Σκέψου αν υπάρχουν λόγοι που υποσυνείδητα ΔΕΝ θες να περάσεις στη σχολή. Μήπως η αναβλητικοτητα είναι ένα σαμποτάζ σε κάτι άλλο στη ζωή σου; Δεν θες να φύγεις από την τωρινή σου κατάσταση ; Φοβάσαι κάτι καινούργιο ;
Τιπ 7: Ξαναθυμήσου τους λόγους που θες να περάσεις εκει .