ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.1.2022 | 07:07

Μίζερη ζωή

Καλησπέρα.Άλλη μια μέρα 7 το πρωί άυπνη και κάθομαι και συλλογίζομαι για τον τρόπο ζωής μου .Κάθε μέρα άπραγη, φοιτήτρια γαρ(όχι ότι αυτό το δικαιολογεί), απλά οι γονείς μου θέλουν να περνάω τον χρόνο μου διαβάζοντας για να τελειώσω και συντηρούν με τον τρόπο τους μια κατασταση για εμένα όχι και τόσο υγιή.Εγώ τους έχω πει βέβαια ότι τον τελευταίο χρόνο έχω διάφορες ανησυχίες και θέλω να ψαχτώ γενικότερα λίγο στην ζωή μου,να δω ποια πραγματικά είμαι και τι ενδιαφέροντα έχω .Έχω μείνει προσκολλημένη εδώ και δύο χρόνια και λόγω covid και δεν κάνω τίποτα,η ζωή μου είναι τέρμα ανιαρή.Και αυτή η στασιμότητα μου φυσικά, με οδήγησε στο να μην έχω φίλους,αφού κάθε ΠΣΚ αργίες καλοκαίρια επέλεγα εδώ και 3 χρόνια να γυρίζω στο πατρικό μου ,σε μια ρουτίνα δηλαδή,που δεν έχει ν μου προσφέρει τίποτα , μόνο σαπίλα.Τώρα σχεδιάζω μια επανάσταση ας πούμε στο μυαλό μου,που ευελπιστώ να βοηθήσει.Αφού λέω πως έχω συμβιβαστεί ως ένα σημείο με τον χαρακτήρα μου λέω να πορευθώ με αυτόν. Εννοώ βαρέθηκα να γκρινιάζω ότι δεν έχω φίλους ή κάθε μέρα να αναβάλλω μία εναλλακτική δραστηριότητα που λέω να ξεκινήσω και να αράζω ξανά σπίτι.Δίνω εδώ και καιρό παράταση στον εαυτό μου ότι τώρα θα βρεις φίλους στην σχολή,τώρα θα κάνεις μια σχέση αλλά δεν δεν δεν , βαρέθηκα.Πόσο βοηθητικό πιστεύετε ότι θα είναι να πάω να πιω έναν καφέ μόνη μου,ή να πάω ένα ταξίδι στο εξωτερικό μόνη μου ,που σκέφτομαι εδώ και 3 χρόνια και δεν βρίσκω παρέα; Δεν είναι ότι μου λείπει ένας καφές,αλλά πιο πολύ θέλω να μου φύγουν τα απωθημένα,και κυρίως να σπάσω την ρουτίνα.Όμως και η μοναξιά είναι καλό όταν συνηθίζετε ή είναι καλό να βάζεις τον εαυτό σου σε μια διαρκή προσπάθεια κοινωνικοποίησης,που όμως αν είσαι ντροπαλή όπως εγώ, συνήθως αποτυχημένης;Εγώ κατά βάθος θα ήθελα μέσα αυτή την προσπάθεια , από δραστηριότητες και ταξίδια να βρω 3 4 φίλους,με κοινά ενδιαφέροντα επιτέλους γιατί πιστεύω ότι μια παρέα έχει πολλά να προσφέρει,και παράλληλα να γίνω ένας άνθρωπος ανήσυχος για την ζωή ,σε επαγρύπνηση όχι μια βολεμένη στην οικογένεια με τα ψυχολογικά να με περιμένουν στην γωνία.
7
 
 
 
 
σχόλια

Το οτι μερικοί γονεις ενδιαφερονται και είναι σε θέση να στηρίξουν τις σπουδες των παιδιών τους είναι ΘΕΤΙΚΟ και όχι ελάττωμα ....το αν επειδή σε σπουδάζουν είναι και παρεμβατικοι είναι αρνητικό ως προς την παρεμβατικότητα όχι ως προς το οτι σε στηρίζουν ....και εγώ έχω την ΤΥΧΗ να με σπουδάζουν και να μην χρειάστηκε να τα βγάλω μονη μου πέρα ...νομιζεις δηλ οτι ειναι εύκολο το οχτάωρο εργασιας συν παρακολούθηση σχολής συν διάβασμα σχολής συν άγχος για τα χρήματα και μάλιστα αν πχ ενα μηνα τύχαινε μια στραβη στα έξοδα σου να μην ειχες που να στραφείς για βοήθεια;; εγώ θεωρώ αξια τα παιδια που ερχονται σε αυτή τη θέση και παρολα αυτα παλεύουν για να σπουδάσουν ....αν ομως θέλεις ακόμη μπορέις να βρεις δουλεια και εφόσον σε στηρίζουν να βάζεις το μισθο αυτον στην άκρη ...δηλαδή σαν να λες σε ολα αυτά οτι φταίνε οι άνθρωποι που άκουσον άκουσον θέλουν να πληρώσουν τις σπουδες σου !!!αν δεν θες πες τους να μην πληρώσουν τπτ στο εξης κ πως θα τα βγαλεις μονη πέρα ...στην τέλικη αυτό για εκείνους θα είναι ενα 600αρι με 700αρι τον μηνα στην άκρη σαν χρήματα για πάρτη τους ....υ.γ. Εχω κατηγορήσει σε πολλά τους γονεις μου αλλά στο θεμα με τις σπουδες τους ευχαριστώ ξεκάθαρα ξέρεις δεν είναι κάτι δεδομένο για ολους δυστυχως ...

Πολλοι φοιτητες κυνηγουν το erasmus μεσω της σχολης τους. Εαν σε παρουν θα γνωρισεις πολλους συνομιληκους απο διαφορες χωρες, θα γνωρισεις την κουλτουρα του τοπου που θα επισκεφτεις καιν θα τελειοποιησεις μια ξενη γλωσσα. Ετσι θα ξεφυγεις απο τα ιδια και τα ιδια και θα εχειςις μονον οφελη. Ειναι κατι που και οι γονεις σου δεν μπορουν να σου αρνηθουν. Επισης κανε μια αγγελια με οτι σκριβως ψαχνεις στη διπλανη στηλη "σε αναζητω"

Να πας μόνη σου για καφέ, σινεμά, θέατρο και φυσικά ταξίδι στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Είναι πιθανό έτσι να γνωρίσεις και κόσμο αλλά και να μην γνωρίσεις πάλι καλά θα περάσεις (εφόσον σου αρέσουν αυτές οι δραστηριότητες). Εγώ το έχω κάνει κάμποσες φορές, ειδικά το ταξίδι, καθόλου δεν μετάνιωσα. Χίλιες φορές προτιμώ από το να παρακαλάω τον καθένα και την καθεμιά που δεν έχουμε και τα ίδια γούστα για να πάμε μαζί. Μια χαρά πέρασα, γνώρισα και κορίτσια εκεί. Να ξέρεις στην Ευρώπη οι μόνοι ταξιδιώτες είναι κάτι σχετικά συνηθισμένο και θα συναντήσεις πολλούς γι αυτό να πας σε hostel. Mη βλέπεις εδώ στην Ελλάδα που η πλειοψηφία το θεωρεί και καλά ντροπή να πάει ταξίδι χωρίς παρέα.

Να κάνεις ο,τιδηποτε ποθεί η ψυχή σου πάντα όμως με ασφάλεια και προσοχή όπου πας ❤️ Βρες εκτός από αυτό που φαίνεται εξωτερικά (έλλειψη φίλων κλπ) ποιο είναι το κόλλημα/εμπόδιο μέσα σου . Που έχεις κολλήσει και δεν μπορείς να προχωρήσεις σε κάτι νέο ; Σε ποιες λάθος ιδέες και συναισθήματα φόβου ; Και μετά φαντασιώσου αυτό που επιθυμείς να συμβεί . Μην έχεις ποτέ στο μυαλό σου σαν κανόνα/υποχρέωση πρέπει να βρω φίλους κλπ. Σκοπός είναι να βρεις τα αληθινά σου συναισθήματα και επιθυμίες και να πας με αυτά μπροστά με φυσικό τρόπο :) !!!

Θα ήταν πολύ βοηθητικό, όπως λες για να σου φύγουν τα απωθημένα και δεύτερον για να νιώσεις ότι κινητοποιελίσαι και ότι κάνεςι κάτι για τον εαυτό σου. Νομίζω από μόνο του δε φτάνει αλλά θα σου δώσει ώθηση να κάνεις άλλα πράγματα , πιο μακροπρόθεσμα.
Βtw, έχω πάει μια φορά διακοπές μόνη και ήταν από τις πιο ωραίες και αστείες εμπειριες της ζωής μου, τα ευτράπελα που μπορεί να συμβπύν ούτε τα φαντάζεσαι, απίστευτη εμπειρία

Διακρίνω μια οικονομική άνεση στα λεγόμενα σου. Μιας που αναφέρεις ότι δεν κάνεις τίποτα αλλά παρόλα αυτά σκέφτεσαι το ταξίδι στο εξωτερικό.

Που θέλω να καταλήξω? Δεν θεωρώ ότι ζεις ένα δράμα, απλά δεν έχεις άγχος και βαριέσαι.
Είναι πολυτέλεια πλέον αυτό. Στην θέση σου θα εκτιμούσα κάποια πράγματα περισσότερο.
Όσον αφορά την επανάσταση που αναφέρεις, θα σου πρότεινα να κάνεις κάτι δημιουργικό και ουσιώδες. Και ναι, το διάβασμα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία διότι το να τελειώσεις την σχολή, είναι ένας καλός στόχος.