ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.1.2022 | 23:37

απροειδοποιητες επισκεψεις απο τον συντροφο

Ειμαι εδω κ ενα χρονο σε σχεση κ ειμαστε υπέροχα μαζι. Τις προαλλες είχαμε μερες να βρεθούμε γιατι ελειπε για δουλεια σε αλλη πολη αλλα ειχαμε κανονισει οτι θα τα πούμε την επομενη μερα αφου γυριζε. Εκεινος τη μερα που γυρνουσε αποφάσισε να κανει μια σταση στο σπιτι μου για να με δει(χωρις να μου το πει απο πριν). Χαρηκα πολυ που τον ειδα, η ενοχληση μου ομως δεν έγκειται σ αυτο. Αρχικα μου χτυπησε το κουδουνι της κατω πορτας κατα τις 9 το βραδυ κ εγω δεν εβλεπα απο το θυροτηλεφωνο ποιος ειναι κ τρομαξα γιατι δεν περιμενα καποιον. Μεχρι να συνειδητοποιησω οτι ειναι αυτος ειχα φοβηθει. Τελοσπαντων το ξερω οτι μπορει πολλοι να μην καταλαβετε το λογο της ενοχλησης μου κ να θεωρήσετε οτι δεν τον γουσταρω ή οτι ξερω γω εκρυβα κατι απο κεινον, αλλα πραγματικα δεν ειναι αυτο. Απλα όταν ειμαι σπιτι μου κ κανω ο,τι εχω επιλεξει εκεινη τη στιγμη να κανω κ εσυ ερθεις απροσκλητος, με αιφνιδιαζεις. Κ θεωρω οτι ειναι κ λιγο σαν να μη σεβεσαι τον προσωπικο μου χωρο κ χρονο. Οκ, δεν εκανα κατι σημαντικό εκεινη τη στιγμη, μιλουσα με μια φιλη στο τηλ, αλλα η αλήθεια ειναι οτι ειχαμε καιρο να τα πουμε κ απολαμβανα τη συζητηση μας κ επειδη ηρθε εκεινος αναγκαστηκα να την κλεισω. Θα μπορουσα να κανω κ κατι πολυ πιο σημαντικο που δεν θα ηθελα καθολου να διακοψω. Δεν ειναι το προβλημα μου οτι ήρθε, αλλα το οτι θεώρησε οτι ερχομενος, εγώ θα έπρεπε να παρατησω ο,τι κανω. Γιατι προφανως οταν ο αλλος ερθει σπιτι σου, δεν θα του πεις "ειμαι απασχολημενη τωρα, φυγε". Δεν ειναι θεμα προσώπου, θα με ενοχλουσε εξισου το να κανει το ιδιο η μανα μου, η αδερφη μου, καποια φιλη μου. Δεν μπορει στο ονομα της ανεσης κ της οικειοτητας που εχεις με καποιον να παραβιάζεις το δικαιωμα του να χαλαρωνει στο σπιτι του. Τη στιγμη που δεν εχω επιλεξει να σε δω, μπορει κ να μη χαρω κ τοσο αν εμφανιστεις μπροστα μου. Κ αυτο δεν εχει καμια σχέση με το ποιος εισαι εσυ που με επισκεπτεσαι. Εχει να κανει με το σε τι φαση ειμαι εγω εκεινη τη στιγμη, μπορει να μην ειμαι σε φαση να δω ανθρωπο. Μπορει για κάποιους τετοιες εκπληξεις να είναι ρομαντικες κ να σκέφτονται "ααχ τι γλυκος, δεν αντεχει μακρια μου", αλλα προσωπικά θεωρω οτι τετοιες εκπληξεις εχουν κ κατά βαθος μια μικρη διαθεση ελεγχου του τι κανει ο αλλος. Στην τελικη θα βρισκομασταν την επόμενη μερα, δεν ειναι οτι δεν θα με εβλεπε για κανα μηνα. Κ θα μου πειτε γιατί δεν του λες οσα γραφεις εδω. Ε γιατι θεωρω οτι δεν θα με καταλαβει, θα θεωρήσει ότι δεν τον γουσταρω ή οτι δεν χαρηκα που τον είδα κλπ, ενω πραγματικα δεν ειναι αυτο. Ουτε ολοι εσείς εδω μεσα πιστεύω οτι θα καταλάβετε τι εννοω. Ισως μόνο λιγοι.
19
 
 
 
 
σχόλια

Κακό δεν έκανε αλλά ούτε και πολύ καλό αφού σε ενόχλησε. Προφανώς και ένα τηλέφωνο δε βλάπτει, μπορεί να έκανες μπάνιο εκείνη την ώρα και αποτρίχωση και να έβγαινες με τις σαπουναδες. Αλλά εκτός αυτού ένα χτύπημα στην πόρτα βραδιάτικα μπορεί να σε ανησυχήσει,τόσα ακούγονται. Πρέπει να το πεις με πολύ τρόπο και για μένα πες ότι φοβηθηκες όταν ήρθε γιατί δεν τον περίμενες.
Εγώ στη θέση σου θα εκνευριζομουν κιόλας γιατί θα μου φαινόταν ότι η πρόθεσή του είναι να δει αν έχω κανέναν κρυμμένο γκόμενο πουθενά.

Εγώ φίλη είμαι 100% μαζί σου και το θέτεις σε σωστή βάση, ό,τι δηλ δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο, θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε που χαλάει το πρόγραμμα σου.
Από κει και πέρα θεωρώ ότι είναι κάτι που θα πρέπει να το συζητήσεις μαζί του αν τον βλέπεις σοβαρά. Όχι τόσο για το γεγονός αυτό καθεαυτό αλλά έχει να κάνει με τα όρια σου.
Μια χαλαρή συζήτηση σε καλό κλίμα. Γιατί είναι λίγο άδικο να το κρατάς μέσα σου προεξοφλώντας ότι δεν θα το καταλάβει. Εφόσον γίνει η συζήτηση και όντως δεν το καταλάβει ή διαφωνήσει κλπ, θα ξέρεις τουλάχιστον που βρίσκεσαι και πως να συμπεριφερθείς απο τούδε και στο εξής.
Να περνάς όμορφα!

''μιλουσα με μια φιλη στο τηλ...αναγκαστηκα να την κλείσω''

Μιλάμε για τραγωδία...

''Δεν μπορει να παραβιάζεις το δικαιωμα του να χαλαρωνει στο σπιτι του''

Μιλάμε το παλικάρι σε παρενόχλησε κανονικά.

Σε βρίσκω κάπως ξινή και ξενέρωτη.

Μια έκπληξη πήγε να σου κάνει το παλικάρι. Ίσα ίσα δείχνει ενδιαφέρον.
Δεν σας ικανοποιεί τίποτα ρε άτιμες.

Δεν μιλησα ποτε για τραγωδια, αυτα ειναι δικα σου λογια.
Ναι αμε, ενδιαφέρον δειχνεις χτυπώντας την πορτα του αλλου κ κανοντας του εκπληξη. Κ επισης ενδιαφερον δείχνεις παιρνοντας τον αλλον τηλεφωνο οταν βρίσκεσαι κοντά στο σπιτι του κ λεγοντας του "ημουν απο κατω κ σκεφτηκα να περάσω αν δεν ενοχλω επειδη μου ελειψες". Στην δευτερη περιπτωση ομως περα απο ενδιαφερον δειχνεις κ σεβασμο στον προσωπικό χωρο του αλλου, δεν ξερω αν αντιλαμβανεσαι.
Δεν ειπα ποτε οτι δεν είμαι ικανοποιημενη με την εκπληξη του, εκτιμησα την προθεση της πραξης του κ δεν θεωρώ ότι είχε κακη διαθεση προφανως, αυτο που αναλυω ειναι κατι δευτερευον που ομως εχει σημασια. Δεν απαιτω ολοι να καταλαβουν, το ανεφερα αλλωστε οτι ξερω πως πολλοί δεν θα καταλαβουν.

Πριν από λίγο καιρό το αγόρι μου ήταν σε καραντίνα 2 βδομάδες και δεν μπορούσαμε να βρεθούμε. Ε, κι εγώ κάπου 5 μέρες πριν το τέλος της περιόδου καραντίνας του ήθελα να τον δω έστω 5 λεπτά, να του φέρω τ' αγαπημένα του βότανα, φρούτα και κουλουράκια που είχα φτιάξει στο σπίτι μου. Όμως φοβόμουν μην ερχόταν σε δύσκολη θέση το παιδί, ένιωθα κάπως ρε συ όταν βρέθηκα στη γειτονιά του. Δεν ήθελα να σταθώ κάτω απ' το σπίτι του σαν τον ντετέκτιβ. Οπότε του έκανα ένα τηλέφωνο και του λέω το και το, θέλω πολύ να σε δω έστω δέκα λεπτάκια και σού 'χω και εκπληξούλα, πες μου πότε μπορείς να κατέβεις να έρθω, είμαι δυο στενά παραπέρα. Ακριβώς αυτό φοβόμουν κι εγώ, ότι θα το εκλάβει ως τίποτα έλεγχο να δω τι κάνει εν μέσω καραντίνας, γι' αυτό το πήγα λάου-λάου. Τελικά τέτοιες ευαισθησίες έχουμε μόνο εμείς οι γυναίκες. Το παιδί παράτησε το μεσημεριανό του, κατέβηκε στο πι και φι να με δει και πέρασε και μια ολόκληρη ώρα μαζί μου μες στη χαρά που ήρθα. Λέω όμως ότι καλού κακού να προειδοποιούμε για κάτι τέτοια γιατί μπορεί αν ερχόμουν στην ψύχρα και του χτυπούσα το κουδούνι να ήταν λιγότερο ευχάριστο ποιος ξέρει.

Κατανοώ απόλυτα τι εννοείς. Το έχω νιώσει κι εγώ πολλές φορές και σου δίνω δίκιο. Απλά από την στιγμή που υπάρχουν τα κινητά τηλέφωνα, ξεμάθαμε να μας χτυπάει κάποιος την πόρτα. Αν φυσικά δεν είναι κάποια ανάγκη, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα άβολο.

@Joy Αν εννοεις πως δεν θα επρεπε καποιος να γκρινιαζει κτλ μονο και μονο επειδη εχει σχεση, θα ηθελα να ρωτησω το γιατι.
Δεν ειναι ολα ροδινα σε μια σχεση (ειδικα μακροχρονια) και ειναι αναποφευκτο οτι θα συμβουν και πραγματα με τα οποια καποιος δεν συμφωνει ή τον ενοχλουν. Η εξομολογουμενη βεβαια εδω εκφραζει και υπεραναλυει απλα εναν προβληματισμο της. Δεν την βλεπω ομως να μην ικανοποιειται με τιποτα και δεν καταλαβαινω απο που βγηκε το συμπερασμα αυτο.

Είπα ότι γκρινιάζει μόνο και μόνο επειδή έχει σχέση; Που το έγραψα αυτό; Το ότι ήθελε να της κάνει έκπληξη δείχνοντας το ενδιαφέρον του και η εξομολογούμενη το μεταφράζει ως έλεγχο χωρίς να το έχει συζητήσει μαζί του, είναι λόγος για να το υπεραναλυει και να έχει παράπονα; Αν αδιαφορούσε ή την κακοποιούσε δηλαδή τι θα έλεγε;

1) Δεν σε ρωτησα αν εννοεις οτι γκρινιαζει μονο και μονο επειδη εχει σχεση αλλα αν εννοεις να ΜΗΝ γκρινιαζει μονο και μονο επειδη εχει σχεση. Αλλα καταλαβα τι εννοεις.
2) Το αρχικο σου σχολιο απαντηθηκε συμφωνα με την εξομολογηση και λες πως καποιοι ολο γκρινιαζουν, ολα τους φταινε και δεν ικανοποιουνται με τιποτα. Η εξομολογουμενη ομως δεν γκρινιαζει για ολα αλλα για ενα μονο πραγμα.
3) Αν εγραφες εξαρχης πως δεν καταλαβαινεις πως καποιοι γκρινιαζουν ετσι για ενα πραγμα και το υπεραναλυουν τοσο, δεν θα σε ρωτουσα κατι επειδη εχει απαντησει η ιδια πιο πανω.

Οκ την επόμενη φορά θα σε ρωτήσω αν μου επιτρεπεις να γράψω σχόλια σε εξομολόγηση και πως θα τα εκφράσω σωστα, επειδή υπονοεις ότι δε χειρίζομαι και δεν αντιλαμβάνομαι σωστά την ελληνική γλώσσα. Πάντως δεν αλλάζω τίποτα από όσα έγραψα, επιμένω στην άποψη μου.

Για μια ακόμα φορά η αποθέωση της σύνθετης και πολύπλοκης γυναικείας σκέψης (όχι απαραίτητα ότι παντα είναι κακό), καθώς και η αναγωγή μικροθεματων σε σημαντικά.
Μήπως να δεις κάποια πράγματα πιο απλά ?

Το τι ειναι σημαντικο και τι ασημαντο ειναι υποκειμενικο. Δικαιωμα σου να θεωρεις οτι αυτα που λεω οτι ειναι ασημαντα, δικαιωμα μου να μοιραζομαι εδω μεσα οτιδηποτε με απασχολει, σημαντικο ή ασημαντο.

Οι εκπλήξεις και η ανάγκη να δεις τον άλλον δεν εμπεριέχουν καμία 'διάθεση ελέγχου'. Είναι η ανάγκη , είναι η απόσταση που προέκυψε, να τρέξεις να κάνεις έκπληξη, να αγκαλιάσεις τον άλλον γιατί σου έλειψε, να τον αγγίξεις, να τον φιλήσεις.
Προσωπικά δεν το βρίσκω παράλογο. όμως έτσι το βλέπω εγώ, Δεν νομίζω πως θα εκτεθείς αν το συζητήσεις μαζί του. Με όμορφο τρόπο, ώστε να μην εκτεθείς και να μην τον στενοχωρήσεις εξήγησε του τα όρια σου . Δεν αρέσουν και σε όλους οι εκπλήξεις και αυτό δεν είναι κατακριτέο. Οφείλεις πάντως να κάνεις μια αθώα συζήτηση μαζί του,.