ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.1.2022 | 10:06

Μητρότητα

Από όταν πάτησα τα 30 συνειδητοποίησα ότι πολύς κόσμος σε βλέπει σαν να του κλέβεις τον αέρα αν ακόμη δεν έχεις παντρευτεί/ μείνει έγκυος/ γεννήσει. Κι όσο κι αν προσπαθείς να το διαχειριστείς λογικά, υποσυνείδητα μπαίνει μέσα σου και μεταφράζεται σε εφιάλτες, ασυνείδητο άγχος κλπ. Ποτέ δεν είμαστε ελεύθεροι πραγματικά.
21
 
 
 
 
σχόλια

η μάλλον όχι...τι λες ρε κούκλε? σου λέει μετά πολλά, ότι πέφτουν οι γιαγιάδες οι θείες και οι γονείς και την πιάνουν στο μπουρού μπουρού και εσύ μας λες ότι είναι δίκη της αυτή η υποσυνείδητη ανασφάλεια?

Ναι αυτή είναι η άποψη μου αν δεν σε πειράζει που την εξέφρασα.
Ο καθένας επιλέγει την οπτική με την οποία αντιμετωπίζει την πραγματικότητα και τις καταστάσεις που προκύπτουν.
Αν η φίλη έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της την πεποίθηση ότι όλος ο κόσμος ασχολείται με το αν έκανε παιδιά ή όχι αυτό και θα βλέπει. Ειδικά απ΄την τελευταία της φράση, φαίνεται πόσο βαθιά είναι ριζωμένη αυτή η πεποίθηση και ότι την απασχολεί σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα όλα να τα φιλτράρει μέσω αυτής. Είναι στο χέρι της αν θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο ή αν θα αποφασίσει να αλλάξει ρότα.

Συμφωνώ. Εξομ. να κάνεις αυτό που κάνει εσένα ευτυχισμένη, όχι τους άλλους. Και αυτό γίνεται μόνο, όταν εσύ επιλέγεις το δρόμο σου άσχετα με το τι λένε ή πιστεύουν οι άλλοι. Θέλει εσωτερική δύναμη αυτό, αλλά αν τα καταφέρεις, είναι σπουδαίο. Απελευθέρωσε τον εαυτό σου από τα στερεότυπα των άλλων.

Δε ξέρω αν ποτέ ήμασταν ελεύθεροι ,αν ο Πλάτωνας είχε δίκιο για τις φαύλες πολιτείες ,αν το μυαλό έχει μπει σε καλούπια...
Να κοιτάξουμε να ζήσουμε και να κάνουμε πέρα το άγχος ,πιστοί στις αξίες μας και πάντα προσπαθώντας για μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Πέρνα καλά και άσε τα παιδιά. Δεν χρειάζονται. Ούτως ή άλλως μέσα στις επόμενες δεκαετίες ή το πολύ τον επόμενο αιώνα ο άνθρωπος θα έχει πετύχει την αιώνια ζωή μέσω της σύνδεσης του εγκεφάλου με τους υπολογιστές.
Άρα το να κάνουμε παιδιά για να διαιωνίσουμε το είδος και βλακείες δεν θα τίθεται καν σαν ερώτημα. Το είδος μας θα διαιωνιστεί μέσα σε USB.

Κι ύστερα, η διαιώνιση του είδους θα γίνεται πρώτα εργαστηριακά απαγορεύοντας την σεξουαλική πράξη και πιο μετά θα γίνει αυτό που είπες αλλά μετά άστο θα είναι η αρχή μιας σάιμπερπανκ κατάστασης. Εσύ γίνε σάιμποργκ κάποια στιγμή και μην κάνεις παιδιά εξάλλου έχουμε υπερπληθυσμό...
Εντάξει δε λέω καλού κακού ίσως φυλάξουν τίποτα καλοί άνθρωποι και λίγα ωάρια και σπέρμα κατεψυγμένα μήπως χρειαστεί για μετανάστευση σε άλλο πλανήτη.

Ο γάμος και η οικογένειά είναι η φυσική εξέλιξη μιας υγιούς σχέσης. Αν δεν έχεις βρει ακόμη τον κατάλληλο άνθρωπο ή δε νιώθεις έτοιμη ( για γάμο και οικογένεια), προσπάθησε να απομακρυνθεις από άτομα που σε κάνουν να νιώθεις άγχος. Το άγχος και η απόγνωση οδηγούν σε λάθος επιλογες και πολλές γυναίκες πριν ή λίγο μετά τα 30 πέφτουν σε αυτή τη λούμπα.

Συνειδητοποιήσε ότι όλα αυτά είναι μόνο στο μυαλό σου, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Πολύς κόσμος έχει λαλήσει που μπήκε στην διαδικασία να παντρευτεί και να κάνει παιδιά.

Προφανώς και πολύς κόσμος λάλησε. Διότι ήταν ανάξιος οικογένειας.Αν δημιουργούσαν οικογένεια μόνο αυτοί που πραγματικά τη λαχταρουν και βλέπουν το γάμο και την αγάπη ως ελευθερία αντί σκλαβιάς, τότε αυτός ο ματαιος κόσμος θα χωρούσε λίγη παραπάνω ευτυχία.Μα δυστυχώς, οι άνθρωποι παντρεύονται απλά για να παντρευτούν και το ίδιο ισχύει και για τη τεκνοποιηση. Οπότε δεν φταίει ούτε η παντρειά, ούτε τα παιδιά μα το κούφιο τους κεφάλι.

Δεν χρωστάς σε κανέναν εξηγήσεις αν δεν έχεις κάνει τα παραπάνω βήματα που αναφέρεις. Οι περισσότερες που επηρεάζονται τραγικά από την πατριαρχία, θεωρούν ότι αυτοσκοπός της ζωής είναι ο γάμος και η τεκνοποίηση, αλλιώς η γυναίκα θεωρείται αποτυχημένη. Σωστή επιλογή είναι ενσυνείδητα να συμβούν αυτά, επειδή υπάρχει αληθινή επιθυμία και σωστός υποψήφιος σύντροφος. Όταν γίνεται κάτι λόγου πίεσης, οδηγεί σε σε σκλαβιά και συνεπώς στη καταστροφή. Αν από την άλλη, δεν υπάρχει κάποιο άνοιγμα δρόμου και υπάρχει στασιμότητα, πρέπει να επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία. Δεν θα πεθάνουμε κιόλας! Καλύτερα μόνες παρά με λάθος άτομα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ