ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.1.2022 | 21:00

Τσουκνίδα

Δεν μιλαω συχνά με την αδερφή μου κι όμως όταν βρει την ευκαιρία θα το πεταξει το φαρμακι της. επειδή είμαι 30 και δεν έχω παντρευτεί ακόμα και δεν έχω βρει καποια κοπέλα πχ. Αποκατασταθηκε και σχολιαζει σαν την κατίνα την παπαδια, λες και θα βγω ξερω γω στο δρόμο θα βρω μια κοπέλα και θα παω να της πω αα ελα εδώ εσυ παμε να παντρευτούμε, δηλαδή πόσο πραγματικα ηλίθια αντίληψη μαστίζει μερικα ατομα, ναι μεν θέλω πολυ να παντρευτω μια κοπέλα, αλλά και να σου την ρίχνει την κακιούλα ο αλλος ενώ του έχεις πει οτι είναι προσωπικό ζήτημα και δεν θες να το συζητήσεις για την ώρα τι σημαίνει αυτό? Να σου λεει οτι θα φυγει η ζωή και θα το μετανιώσεις, απο που και ως που? Απο αυτό μετρας έναν ανθρωπο? ναι μεν είμαι ωραίο παιδί, αλλά τι πρέπει να το μετανιώσω αργότερα αν δεν βρεθεί καποια στη ζωή μου? και ποιος δε θελει μια σύντροφο, αντί να πείς ενα καλό λόγο στον αλλο αυτές τις δύσκολες μέρες κοιτας να τον ρίξεις δηλαδή ενας ανύπαντρος δε μετραει? πραγματικα μερικοί ανθρωποι εχουν πολύ μούχλα μέσα τους, είμαι έτοιμος να την κανω πέρα και ας είναι αδερφή μου το έχω παρει απόφαση.
8
 
 
 
 
σχόλια

Μιλάει από την δική της διαστρεβλωμένη οπτική. Εσύ που τη ξέρεις ,θέλει το καλό σου ; Αν θέλει το καλό σου τότε απλά προσπαθεί να στο δείξει με έναν πολύ λάθος τρόπο . Εσύ προς το παρόν σκέψου εάν ένα μέρος του εαυτού σου νιώθει μειωνεκτικά που δεν έχει σύντροφο και γι'αυτό πληγώνεται τόσο από τα λόγια της αδερφής σου . Εξήγησε της πως ναι θα ήθελα να έχω κάποια . Πες της μια φορά έχεις δίκιο και δες τι θα σου πει ! Τέσταρέ την . Μην σε παίρνει από κάτω . Με όσο μυαλό έχει κανείς , με τόσο μιλάει .

Τσουκνίδα, αυτό ακριβώς. Μου φαίνεται ότι δεν έχει δική της ζωή ή την έχει εξαρτήσει φουλ από το σύζυγό της, και τώρα δεν ξέρει πώς να βάλει κι εσένα στο τρυπάκι του (κατά τ' άλλα πολυπόθητου και αξιοζήλευτου) έγγαμου βίου. Και, να σου πω και κάτι, γνώμες και συμβουλές από "καλοθελητές" σαν την αδερφή σου θ' ακούσεις αρκετές. Δείξε τους ότι απλώς τους γράφεις. Όσο κάθεσαι να τα εξηγείς όλα αυτά που γράφεις εδώ (που μας φαίνονται και αυτονόητα), στα μάτια τους φαντάζει σα να απολογείσαι και τους ενισχύεις το αίσθημα "αχ καημένε εσύ." Έχει σημασία πάνω απ' όλα να είσαι εσύ καλά, να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου, και, αν το έχει η τύχη σου, θα βρεις την κατάλληλη για σένα για να συνδέσετε τις ζωές σας. Και τέλος, μη τυχόν και με το που βγεις δυο-τρία ραντεβού με μια νέα γνωριμία σου, να σε πάρει χαμπάρι η αδερφή σου και ν' αρχίσει τις πιέσεις τύπου "άντε, τι περιμένεις, αυτή είναι Η Μία και Μοναδική για σένα, γρήγορα να τη γνωρίσεις στην οικογένειά μας." Όχι. Παίρνε το χρόνο σου, γιατί ακόμα και ένα καλό ξεκίνημα μιας πολλά υποσχόμενης σχέσης δεν σημαίνει αυτόματα καταλληλότητα για γάμο, αυτό το ξέρεις. Τον πρώτο καιρό που θα βλέπεσαι με κάποια, καλύτερα να μην το ξέρει κανείς απ' την οικογένειά σου για να μην αρχίσουν οι πιέσεις και να μη σε βγάλουν εσένα "παράξενο και ιδιότροπο" αν στραβώσει η φάση.

Τα λέει αυτά όχι μόνο επειδή είναι μνησίκακη αλλά και επειδή έχει βολευτεί.
Αν δεν είχε σύντροφο και την αποκαλούσες γεροντοκόρη θα έβγαζε αφρούς.

Μου αρεσε και ο τιτλος , μου αρεσε και το στυλ γραψιματος αλλα και ο τροπος σκεψης. Σωστα τα λες εξ. Αντι να πει ο αλλος εναν ενθαρρυντικο λογο, κοιτα πώς να ανησυχησει τον αλλον, να του ταραξει την ψυχολογια και να του δημιουργησει αμφιβολιες για τις επιλογες του και εμμεσα μα ριξει ευθυνες που ειναι απαραδεκτο γιατι κανείς μας δεν επιλεγει το ποιος θα βρεθει στον δρομο του.

Και πολύ καλά θα κάνεις. Έχει τέτοια συμπεριφορά γιατί δεν είναι ευτυχισμένη με τον γάμο της και ζηλεύει που είσαι ελεύθερος και ζεις την ζωή σου χωρίς προβλήματα. Έτσι είναι όταν δεν έχεις καλή προσωπική ζωή, ασχολείσαι με τις ζωές των άλλων.