ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.1.2022 | 09:43

Σχέσεις

Έχει γίνει πάντως, πολύ ακριβό "σπόρ" το να έχει κάποιος σχέση καλά για γάμο, δεν το συζητάμε εκεί το μπάτζετ ξεφεύγει. Χρειάζεται χρόνος και χρήμα, κυρίως το δεύτερο. Πρέπει να πληρώνεις ποτά, φαγητά,βενζίνες, ταξίδια, δώρα,να ανανεώνεις γκαρνταρόμπα να βγαίνετε έξω σχεδόν καθημερινά και όχι μόνο ΣΚ (γιατί θα κατηγορηθείς ότι την παραμελείς) κάτι το οποίο είναι δυσβάσταχτο. Γιατι αν δεν τα κάνεις όλα αυτά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τελειώσει η σχέση. Το έχω δει να συμβαίνει και σε εμένα και σε φίλους ως μια επαναλαμβανόμενη ιστορία. Ξεκινάμε αρχικά δυνατά, βγαίνουμε ξοδεύουμε διαθέτουμε χρόνο, όμως στην πορεία μαζευόμαστε για να εξοικονομήσουμε πόρους και χρόνο ώστε να κάνουμε και κάποια πράγματα για τον εαυτό μας και εκεί ακριβώς είναι που εντοπίζεται η αρχή του τέλους. Ένας φαύλος κύκλος.
29
 
 
 
 
σχόλια

Να συμπληρωσω επισης πως ο εξ δεν διευκρινιζει πουθενα οτι πληρωνε μονο αυτος τα παντα. Μπορει να τα πληρωναν μισα-μισα και η οικονομικη κατασταση της κοπελας να της επιτρεπει να βγαινει καθημερινα και να εχει ακριβα γουστα, απλα ο εξ να μην μπορει να την ακολουθησει απο ενα σημειο και μετα λογω χρηματων. Αυτο δεν σημαινει πως αυτη “κοιταει μονο τα λεφτα ”και του τα “ετρωγε”. Μπορει να μου εξηγησει καποιος απο που βγηκε αυτο το συμπερασμα (που εγραψαν μερικοι) επειδη εγω δεν το βλεπω; Αν το δει ο εξ ας μου απαντησει τι εννοει.

Θενξς εχεις δικιο σε αυτο. Απλα η ενσταση μου ηταν στο οτι μερικοι εβγαλαν συμπερασμα πως αυτη περιμενε να τα πληρωνει ολα ο εξ. Μπορει η κοπελα να ηταν διατεθειμενη να πληρωνει το μεριδιο της. Το νοημα οπως λες δεν αλλαζει γιατι χωριζουν οπως και να χει οταν αυτος σταματαει να πληρωνει, εστω και το μεριδιο του.

Οι άνθρωποί μας, οι παρέες μας, οι σχέσεις που επιλέγουμε να κάνουμε....αποτελούνε αντανάκλαση του εαυτού μας. Από ένα σημείο και μετά αποκτούμε την βεβαιότητα ότι τον Μικρόκοσμό μας δεν τον επιλέξαμε προσωπικά αλλά ότι αντιπροσωπεύει τον κόσμο όλο. Το λέω εναλλακτικά (προσωπική) εικονική πραγματικότητα.

Φίλε βρες και καμια κοπέλα να γουσταρει και τον περίπατο στο παρκο και τον καφέ στο πλαστικό, εσύ φταίς που τραβας τέτοιες γυναίκες γιατι μαλλον προβαλλεις αυτη την εικόνα εξω και σου ρχονται σα τις μύγες, και μη το κανεις καθολικό το φαινόμενο γιατί μια γύναικα ή δύο που γνώρισες δεν εκπροσωπούν ολοκληρο το γυναικείο πληθυσμό.

Παιδιά στην αρχή οκ θα βγεις κτλ. Στην πορεία θα περιοριστείς ο ένας σπίτι του άλλου και πιο αραιές έξοδοι και εξορμήσεις. Πρέπει να είσαι κάτω των 30 για να λες ότι οι γυναίκες ζουν έτσι. Αν μιλάμε για γυναίκες άνω των 30 τότε προσέχετε που μπλέκετε. Αν θέλουν οι κυρίες τόσα έξοδα,να βάλουν χέρι στην τσέπη και αυτές. Είμαι γυναίκα και το λέω, δε γίνεται να πας στην ζωή πιστεύοντας ότι πάντα θα πληρώνει ο άλλος με ένα βασικό μισθό ή και παραπάνω. Αν θες να κάνεις κουμάντο και δεν είσαι γιος ή κόρη του Ωνάση το κάνεις. Βρειτε κοπέλες εργαζόμενες που ξέρουν πως βγαίνει το μεροκαματο και κάνουν και λίγο κράτη. Έλεος με την κάθε ξεβρακωτη που νομίζει οτι η ζωή της τα χρωσταει όλα και χωρίς να κουνήσει το δαχτυλακι της να δουλέψει, απαιτεί από έναν άνδρα τόσα!

Δεν νομιζω οτι φταιει το χρημα απαραιτητα αλλα το θεμα βρισκεται εκει που λες «ειναι δυσβασταχτο» και «να κανουμε καποια πραγματα για τον εαυτο μας». Εσυ επενδυες σε ολα αυτα και ενιωθες πιεση. Η αλλη ηθελε να βλεπεστε συνεχεια και της κακοφαινεται που πλεον δεν επενδυεις μονο σε αυτην και οτι εχεις ζωη και περα απο αυτην.
Δεν ειναι φαυλος κυκλος. Απλα την επομενη φορα που θα βρεις καποια, κανε κατανοητο εξαρχης πως θελεις χρονο για τον εαυτο σου. Αν η αλλη ειναι ΟΚ με αυτο, θα παραμεινει. Αν οχι, τοτε ουτως ή αλλως θα χωριζατε οταν θα την “παραμελουσες”.

Δεν είμαστε όλες έτσι, να κοιτάμε τα λεφτά και τη καλοπέραση. Απολαμβάνουμε τους καρπούς των κόπων μας. Αν εσύ και οι φίλοι σου βρίσκετε αρπακτικά, δεν φταίει κανένας. Πολύ απλά να τις χωρίζετε και να μην δράτε απερίσκεπτα εξαρχής.

Αν βρίσκεις γυναίκα για γούστα έτσι πάει φίλε μου θα πληρώνεις.
Κοιτα και γύρω σου λίγο που 'χει τόσα συμπαθητικά κορίτσια που ψάχνουν έναν άντρα να είναι απλώς αφοσιωμένος ψυχικά και θα λυθεί το πρόβλημα σου.

@Λύκος Νίκος το παίρνεις όπως νομίζεις εσύ, εγώ δε βρίσκω τίποτα το υποτιμητικό. Το ίδιο είμαι κι εγώ πχ. μια συμπαθητική γυναίκα που ψάχνει έναν άντρα να είναι ειλικρινής και αφοσιωμένος στη σχέση του. Δε βλέπω τίποτα το υποτιμητικό σε αυτό ίσα ίσα. Όσο για τους άλλους με την ανανέωση της γκαρνταρόμπας, τα ψωνιστικα ταξίδια του εξωτερικού, κτλ γραμμένα τα χω ουυυυ, ξέρεις που και πιο πάνω 😉

@Πενθεσίλεια Μα λες απλώς αφοσιωμένος ψυχικά....Δηλαδή να σου αρέσει εμφανισιακά, να τα βρίσκετε στο σεξ, να έχει ένα επίπεδο γενικών γνώσεων/αντίληψης ώστε να μπορεί να σταθεί δίπλα σου και να συζητήσετε δεν σε νοιάζει καθόλου; Και τα χρήματα εντάξει είναι το κάτι παραπάνω, ούτε εγώ το θεωρώ πρωτεύον αλλά θα ήθελα π.χ. το συνολικό εισόδημα του ζευγαριού να μην είναι τέτοιο ώστε να τα βγάζουμε πέρα ίσα-ίσα και να μην μένει τίποτα για διασκέδαση, θέατρο, εξόδους για φαγητό και ταξίδια.

διαφωνω, ξερω εγω μερικες μετριες και κατω που νομιζουν εχουν το χρυσο τετοιο !
και καποια αλλη μπορει να ναι πανέμορφη και να μην το δινει για λεφτα!
στον ανθρωπο ειναι ολα...ολες νομιζουν οτι ειναι κουκλαρες αλλωστε

Δεν ξέρω πώς το εννοείς "μέτριες" εγώ έγραψα για συμπαθητικά κορίτσια κι όχι για μέτριες, άσχημες, το "δέκα το καλό" κι άλλα τέτοια χαζά, με τα οποία κατηγοριοποιουν κάποιοι τους ανθρώπους. Αυτοί είναι δε που μετά γράφουν τέτοιες εξομολογησεις και κλαίγονται.

Έγκυρη παρατήρηση, "eimai." Όπως ισχύει και για τους άντρες αυτό, δηλαδή το κατά πόσο "κελεπούρι" βλέπει κανείς τον εαυτό του, χωρίς να το βασίζει σε γνωρίσματα εμφάνισης ή χαρακτήρα. Ο άλλος μπορεί να νομίζει ότι, επειδή έχει το διαμέρισμα που του άφησαν οι μακαρίτες γονείς του και κατέχει υπηκοότητα χώρας Ε.Ε., αυτόματα γίνεται ο χρυσός γαμπρός (κι ας έχει άξεστους τρόπους και καβουρομάνες στις τσέπες) και αλίμονο στην "ψωμόλυσσα" που θα τον πλησιάσει. Έτσι και κάτι κοπέλες με κύριο εξωτερικό γνώρισμα την τέλεια ζωγραφισμένη παχιά γραμμή eyeliner και για κύριο ενδιαφέρον τους το καλύτερο duckface στο Instagram έχουν τα κριτήριά τους στο θεό, αλίμονο αν τις πλησιάσει τίποτα "loser." Να τα λέμε κι αυτά.
Λύκο Νίκο, νομίζω όχι ακριβώς υποτιμητικό, αλλά κάπως ατελές μου φάνηκε. Επειδή και ψυχικά αφοσιωμένος να είναι ο άλλος, τι να το κάνεις αν τσιγκουνεύεται το τάληρο για τους καφέδες σας (μια στο τόσο, δεν είπαμε κάθε πρωί καφέ στο Μπουρνάζι) και αν είναι μες στη μίρλα γενικά σαν άνθρωπος. Κι επίσης, ο στόχος δεν είναι να βρει κανείς ένα "συμπαθητικό κορίτσι," αλλιώς δεν θα ήταν τόσο δύσκολο να δημιουργήσει κανείς σχέσεις με διάρκεια.

..Πρέπει να πληρώνεις ποτά, φαγητά,βενζίνες, ταξίδια, δώρα,να ανανεώνεις γκαρνταρόμπα να βγαίνετε έξω σχεδόν καθημερινά και όχι μόνο ΣΚ (γιατί θα κατηγορηθείς ότι την παραμελείς),
Που τις βρίσκετε ρε παιδιά; Αφού επιλέγεις τον συγκεκριμένο τύπο γυναικών, τότε ναι, αν τις τα κόψεις, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τελειώσει η σχέση.

Καλά, αν εστιάσουμε σ' αυτό, όντως είναι άστοχο. Ρε φίλε εξομολογούμενε, δεν είναι τόσο στο χρήμα, όσο στη διάθεσή σου, που πηγάζει εκ των έσω. Πάρε μέσο μαζικής μεταφοράς για να πας να βρεις την κοπέλα στην περιοχή που μένει ή δουλεύει, έσω ντυμένος με τζην και απλό T-shirt, κρατώντας μια τουλίπα να της δώσεις και κάνε την να νιώσει μοναδική, γιατί έκανες μία ώρα να φτάσεις εκεί μόνο και μόνο για να τη δεις για ένα μισάωρο και να της χαρίσεις ένα ευχάριστο διάλειμμα μες στη μέρα. Από πηδίκουλες και sugar daddies έχει ο τόπος αν εκείνη θέλει κάτι άλλο, μη στεναχωριέσαι. Να είσαι κύριος χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να είσαι o Mr. Big στα οικονομικά σου.

Σιγά καλέ, ποιος είσαι ο Jeff Bezos και τα περιμένουν οι επίδοξες κοπέλες σου όλα αυτά από σένα; ΟΚ, συμφωνώ ότι η σχέση συνεπάγεται έξοδα, αλλά αυτά ρέουν από αμφότερες τις μεριές και εξαρτώνται από τις δυνατότητές σας. Εάν είστε και οι δύο εργαζόμενοι, φαντάζομαι ότι θα μοιράζεστε τα έξοδα για την κοινή σας καλοπέραση. Ίσως όχι 50-50 ακριβώς, αλλά και η κοπέλα μπορεί να κεράσει καφέ και γλυκό ή θα σου κάνει ένα χορταστικό τραπέζι σπίτι της ή να σου κάνει δωράκια (χωρίς απαραίτητα να υπάρχει ιδιαίτερη περίσταση γι' αυτά). Τα ταξίδια δεν κοστίζουν και τόσο ακριβά, ενώ μπορείτε να τα μοιράσετε έτσι που ο καθένας συνεισφέρει ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες. Αν η κοπέλα δίπλα σου μπορεί να καλύψει έστω το ένα πέμπτο των εξόδων του ταξιδιού, γιατί όχι, θα προσφερθεί να το κάνει, εκτός αν της πεις ρητά ότι δεν περιμένεις να πληρώσει τίποτα. Κι επίσης, μην το βλέπεις μόνο από τη σκοπιά των οικονομικών εξόδων. Δες και τι παίρνεις πίσω από άποψη συναισθημάτων. Επειδή αν μπλέκεις με ξινές που το θεωρούν χρέος σου να βγάζεις πορτοφόλι μόνο εσύ κάθε φορά και ο μόνος τρόπος να τους προσφέρεις συναίσθημα και οργασμό είναι αν τους πάρεις γούνες και διαμάντια, ε φίλε, τα θες και τα παθαίνεις. Ενώ αν βλέπεις ότι έχεις δίπλα σου κοπέλα που λάμπει χαμογελώντας ακόμα και με μια σοκολάτα που θα της φέρεις, είναι κίνητρο να κάνεις κάτι παραπάνω για εκείνη, μια έκπληξη χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να την πας κάπου, γιατί ξέρεις ότι θα το εκτιμήσει και νιώθεις ότι δεν θα βαρεθείτε ποτέ μαζί - είτε μείνετε αραχτοί στον καναπέ σου με τυροπιτάκια είτε πάτε σε πολυτελέστατο σαλέ.

Ψάχνεις λάθος φίλε, υπάρχει κόσμος εκεί έξω που δεν είναι τόσο ματαιόδοξος όσο νομίζεις, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν και με τα λίγα και με οικονομία χωρίς να έχουν ανάγκη να ανανεώνουν την γκαρνταρόμπα τους κάθε τόσο και έχοντας την αξιοπρέπεια να μοιράζονται τα έξοδα, αυτοί είναι για σχέση οι άλλοι ψάχνουν για κορόιδα, ψάξε για κάτι άλλο.

Αποκλείεται να το πιστεύεις αυτό.
Δεν συμφωνώ για κανέναν λόγο και θα έλεγα να αναθεωρήσεις λίγο τα πράγματα στο μυαλό σου και όχι με στατιστικές φίλων. Σχέση (για εμένα) πάνω απο όλα σημαίνει μοιράζομαι. Εξεπλάγην με την άποψη σου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ