Ο Σαμαράς ιδρύει Δημόσια Εταιρία Υδρογονανθράκων

Ο Σαμαράς ιδρύει Δημόσια Εταιρία Υδρογονανθράκων Facebook Twitter
5

Τη δημιουργία Δημόσιας Εταιρίας Υδρογονανθράκων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας παράλληλα την επιτάχυνση εξόρυξης του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες για το θέμα, υπό τον πρωθυπουργό, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η επίσπευση των διαδικασιών εξόρυξης αποτελούν «μεγάλο, συγκριτικό και γεωπολιτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα».

Επισήμανε την αποφασιστικότητα των Ελλήνων επιστημόνων που ασχολούνται με το θέμα, κάτι που αποτελεί, όπως είπε, «προϋπόθεση για την επιτυχή εκμετάλλευση των φυσικών κοιτασμάτων της χώρας που μπορούν να δημιουργήσουν πλούτο».

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη το ελληνικό πρόγραμμα εξόρυξης να ενταχθεί στα νέα ευρωπαϊκά δίκτυα, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της ενεργειακής αυτονομίας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τις περιοχές όπου πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, κάνοντας λόγο για Ιόνιο και Κρήτη ενώ, όπως είπε, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαγωνισμοί για τις έρευνες σε Ιωάννινα, Κατάκολο και Πατραϊκό.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών και για άλλες περιοχές αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των παικτών του εξωτερικού στη χώρα μας».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Αντώνη αν θες να στελεχώσεις την νέα σου, υπερσημαντικότατη, υπηρεσία, σου προτείνω να διαλέξεις εργαζόμενους Μεσσηνίας. Αυτό, για την περίπτωση που δεν το είχες σκεφτεί.
και μολις μου ηρθε μια ιδεα, οι 2000 δημοσιοι που θα απολυθουν απο το υπολοιπο δημόσιο θα πανε εκει. ως μονιμοι, εκτακτοι, εξωτ.συνεργατες, εποχιακοι. μια χαρουλα σαμαρακο παιδι μου.αυτο που ελειπε στην ελλαδα αλλος ενας δυσκινητος δημοσιος οργανισμος.