ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.12.2021 | 11:50

Ζήνων και λοιποί

Καλημέρα σας. Με αφορμή την ψυχοθεραπεία ανακάλυψα τους Στωικούς φιλοσόφους. Μαγεύτηκα απο τις τεχνικές της ψυχολογικής υποστήριξης που είχαν εφαρμόσει πριν δύο χιλιάδες χρόνια. Άραγε για ποιο λόγο η ανθρωπότητα άργησε τόσο πολύ να ξαναέρθει σε αυτό το σημείο; Διάβασα αρκετά για αυτούς αλλά και τα κείμενά τους και έφτασα στο συμπέρασμα οτι μάλλον θα προσπαθήσω να τα εφαρμόσω μακροπρόθεσμα στη ζωή μου τα διδάγματά τους. Αυτοί οι δύο μήνες που τα εφαρμόζω είναι απο τους πιο χαρούμενους και ήρεμους της ζωής μας και γοητεύτηκα πολύ απο την γαλήνη που μου χάρισε η ψυχοθεραπεία σε συνδυασμό με την φιλοσοφία των Στωικών που έχει καθαρά πρακτικό χαρακτήρα για το πως θα μπορούσε να ζήσει κάποιος την ζωή του. Η τέχνη τον ζην λοιπόν! Για να δούμε τι θα δούμε.
8
 
 
 
 
σχόλια

Η ψυχοθεραπεία (γνωσιακή, ψυχανάλυση) είναι το καλύτερο δώρο αλλά και ευκαιρία που μπορεί να δώσει ο καθένας μας στον εαυτό του είτε έχουμε θέματα είτε όχι . Η Γνώση είναι δύναμη και η σκέψη επίσης! Τα γνωσιακά λάθη που πέφτουμε όλοι πολλά και είναι και πολλές οι φορές(έχεις μάθει και εσύ πλέον ποια , πως και γιατί)
Ίσως ένας από τους λόγους είναι η άρνηση να ξαναέρθουμε σε αυτό το σημείο γιατί ελπίζουμε-προσπαθούμε να αλλάξουμε τους άλλους και αρνούμαστε να το κάνουμε για τον εαυτό μας. Γνωρίζεις πλέον ότι τα 4Σ αυτή η αλυσίδα που γίνεται φαύλος κύκλος (ΣΚΈΨΗ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ) αν την σπάσεις αποφεύγοντας τα γνωσιακά λάθη αλλάζεις τρόπο σκέψης, συμπεριφοράς και κατεύθυνση . Ως αποτέλεσμα έχει να μπορείς υποστηρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου, να κάνεις καλύτερες σκέψεις και να έχεις μια καλύτερη οπτική για τα γεγονότα της ζωής σου. Αν θυμάσαι τον ψυχολόγο ή ψυχίατρο πολλές φορές να λέει ότι δεν είναι τα ίδια τα γεγονότα σαν γεγονότα που μας επηρεάζουν αλλά τι σημαίνουν αυτά για εμάς και κατ επέκταση το πως τα διαχειριζόμαστε.
Μέσα από αυτή την διαδικασία θα δεις πολλές φορές ότι η συμπεριφορά που θα έχεις για τα γεγονότα και το πως τα διαχειρίζεσαι και συμπεριφέρεσαι θα αρχίζει να αλλάζει και η συμπεριφορά των άλλων γιατί άλλαξες εσύ τον τρόπο που σκέφτεσαι.
Συγχαρητήρια που σκέφτηκες να δώσεις μια τέτοια ευκαιρία στον εαυτό σου και που μπήκες σε αυτή την διαδικασία γιατί δεν είναι και εύκολη. Θέλει δουλειά πολλή , κόπο, αντοχές και χρόνο!
Διαστημικό φιλί στα μουτράκια σου!

William B. Irvine ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΖΩΗ. Μπορείς να ξεκινήσεις απο αυτό. Είναι μια σύγχρονη ερμηνεία της Στωικής φιλοσοφίας που τα λέει απλά και κατανοητά. Επίσης μπορείς να διαβάζεις συγχρόνως τα έργα των Επίκτητο, Σενέκα και Μάρκου Αυρήλιου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ