ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.12.2021 | 23:55

Δεν είμαι καλή σε τίποτα.

Βγήκα με έναν φίλο μου σήμερα Που είχαμε να τα πούμε καιρό Πήγαμε σε ένα μέρος που είχε επιτραπέζια παιχνίδια. Παίξαμε κυριως παιχνίδια ταχύτητας και παράτηρητηκοτητας. Εγώ ήμουν πολύ αργή, μάλλον απελπιστικά αργή σε όλα. Και μου λέει μα καλά είσαι σε τίποτα καλη; ενώ περνούσα ωραία, δεν με πείραζε που αργούσα, γιατί μου άρεσε η φάση. Το ξέρω ότι το είπε πάνω στην πλάκα αλλα μου θυμησε τις κοροϊδίες των παιδιών στο γυμνάσιο. Ακριβώς η ίδια φράση "εσύ έχεις κάποιο ταλέντο; που είσαι καλή; ούτε να ζωγραφίσεις μπορείς, ούτε στο βόλεϊ είσαι ούτε στα μαθηματικά είσαι καλή ,μα καλα είσαι παντελως άχρηστη;" Δυστυχώς είμαι άνθρωπος με μαθησιακές δυσκολίες και ΔΕΠΥ, αντιλαμβάνομαι με άλλο τρόπο τα πράγματα. Ο φίλος μου είχε πει πως έχει και αυτός μιας και τα αγόρια είναι πιο" επιρρεπής" μη διαγνωμενος βεβαια, απλά του το είχαν πει εκπαιδευτικοι . Εγώ όμως είμαι διαγνωμενη κανονικά. Έτσι μου λέει " καλά και εγώ το έχω αυτό αλλά εσύ μιλάμε είσαι χαλια" Γύρισα σπίτι κλαίγοντας γιατί μου θυμησε αυτό το σκηνικό στο γυμνάσιο. Θέλω απλά κάποιον να με καταλάβει... Να μη με περί γελάει. Να μη με βγάζει χαζή... Δεν μπορώ να το ελέγξω και προσπαθώ τόσο να βαδίζω με τον ίδιο ρυθμό . Απλα κάποιες φορές μπορεί να θέλω μια τρίτη εξήγηση, λίγες παραπάνω υποδείξεις και ας είμαι 20 σε πραγματικά που μπορεί να θεωρούνται δεδομένα από κάποιους, λίγη στήριξη... Κουράστηκα
9
 
 
 
 
σχόλια

Τι σημασία τελικά έχει αν κάποιος έχει ιατρική γνωμάτευση ή όχι. Ο τοξικός άνθρωπος γεννιέται καλή μου δεν γίνεται. Μπορείς να μείνεις μακριά του? Μπορείς και θα βρεθούν καλύτεροι φίλοι να σταθούν δίπλα σου, είμαι σίγουρη.

Πες του "φίλου" ότι το να κερδίζει σε επιτραπέζια που ενδεχομένως έχει εξασκηθεί, δεν είναι και καμιά φοβερή δεξιότητα.

Μακάρι να είχε την ικανότητα να ζει τη στιγμή και να περνάει καλά.. Να έχει τη δική του ενέργεια, χωρίς να νιώθει την ανάγκη να ρουφήξει την ενέργεια και τη διάθεση κάποιου άλλου.
Να σε κάτι που υπερέχεις, αφού αναρωτιέσαι.

Είσαι υπέροχη! Κι οχι δεν θα αναμασήσω τα γνωστά, πλέον ενοχλητικά λόγω υπερβολικής επανάληψης, mantra όλων των self help βιβλίων. Θα σου πω κατι πολύ απλό και χειροπιαστό. Η εξομολογησή σου ήταν καλύτερα γραμμένη απο το 80% των εξομολογήσεων εδώ (αυθαίρετο υποκειμενικό τελείως ποσοστό). Ειχε συνοχή, ειρμό, μια αφοπλιστική ειλικρίνεια, με εσένα ευάλωτη αλλα και γενναία, και με άγγιξε τόσο ωστε να γράψω σχόλιο 2 χρόνια μετἀ. Εστω κι αυτο το τοσο δα μικρό, οτι άγγιξες έναν αναγνωστή που είχε ξεχάσει προ πολλού το password για να αφήσει σχόλιο σημαίνει οτι εισακούστηκες. Καποιος σε καταλαβαίνει. Και μαζι με μένα πολλοι ἀλλοι, αναρίθμητοι! Είσαι πολυ νέα, μπροστά σου ξετυλίγονται άπειρες ευκαιρίες, πιθανότητες, ματαιώσεις, θαύματα και τραύματα. Αυτο απο μόνο του είναι ένα μικρό θαύμα. Ναι, είσαι υπερόχη και σου εύχομαι όλα τα καλά του κόσμου! Θα έρθουν, θα το δείς!

Να μην αισθάνεσαι άσχημα, για την βλακεία και την αγένεια των άλλων. Και πραγματικά επειδή έχω βαρεθεί ν' ακούω για όλους τους Πολυτάλαντους και Πανέξυπνους που κυκλοφορούν ανάμεσα μας, κάτι που δυστυχώς ξεκινάει από την ανασφάλεια αρκετών γονέων μήπως κ το παιδί τους δεν βγει αρκετά top, αλλά που κατά τ'αλλα "μαχόμαστε" και υποστηρίζουμε την διαφορετικοτητα των άλλων, αρκεί να μην είναι το δικό μας παιδί αυτό, φτασαμε να δίνουμε παραπάνω σημασία στο αν ξεπέρασε στα μαθήματα και στα αθλήματα τα υπόλοιπα παιδιά των φίλων, γνωστών, συγγενών, παρά στη συναισθηματική και συμπεριφορική ωριμότητα τους.Εξομολογουμενη να μην δίνεις σημασία και πάντα να σκέφτεσαι " ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα" και πίστεψε με όταν έρχεται η ώρα του πηδηματος, ζοριζουν πολύ τα πράγματα για πολλούς. Πάντα θα συναντάς τέτοιου είδους συμπεριφορές, γραφτους εκεί που δεν πιάνει μελάνι.Είμαι σίγουρη ότι έχεις ταλέντα, όλοι οι άνθρωποι έχουν για μενα, αλλά το σημαντικότερο ταλέντο που δεν έχουν πολλοί είναι το να ξέρουν να φέρονται.

Πιστεύω ότι θα έπρεπε να μιλήσεις στο φίλο σου για το πώς σε έκαναν να νιώθεις τα λόγια του, ειδικά εφόσον είναι κατόπιν εορτής και θα έχεις ξεπεράσει τη συναισθηματική φόρτιση. Πες του ότι ναι, περιμένεις ειλικρίνεια σε μια φιλία, σαφώς και δεν περίμενες να τον έχεις να σε θεοποιεί και να σου χαϊδεύει τ' αυτιά λέγοντάς σου ψέματα ότι είσαι καλή σε δραστηριότητες που ξέρεις ότι δεν είσαι. Μα περιμένεις επίσης και υποστήριξη. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι, γνωρίζοντας κάποιο ελάττωμα του/της φίλου/φίλης, δεν το χτυπάς ούτε για πλάκα. Μόνο αυτό. Ως φίλος με παρόμοια ελαττώματα και σε παρόμοια κατάσταση, θα έπρεπε να καταλαβαίνει ότι τέτοιες παρατηρήσεις πληγώνουν, ακόμα κι αν κάνουν τον ίδιο να νιώθει "καλύτερος" από σένα σε κάποια δραστηριότητα. Στην τελική, όλο και κάπου θα είσαι καλή, ακόμα κι αν πρόκειται για μια "πεζή" ασχολία όπως το μαγείρεμα, ας πούμε, ή η κηπουρική, ή άλλες δραστηριότητες που απαιτούν υπομονή και αργό ρυθμό. Μην αποθαρρύνεσαι και μην αφήνεις κανέναν να σε κάνει να νιώθεις άχρηστη, γιατί δεν είσαι.

Δεν είναι φίλος σου. Αυτά δεν λέγονται ούτε για αστείο πόσο μάλλον εφόσον γνωρίζει ότι έχεις διαγνωστεί κιόλας και υποτίθεται ότι είναι "φίλος"σου. Λογικό να στεναχωρήθηκες αλλά δεν αξίζουν τέτοια άτομα την παρέα σου. Κάνε καλύτερα καινούριο κύκλο γνωριμιών.

Με άγγιξε η εξομολόγηση σου, έχω τα ίδια θέματα και εγώ. Στο παρελθόν, κάθε φορά που συμμετείχα σε ομαδικά επιτραπέζια παιχνίδια, λόγω διάσπασης προσοχής και αδυναμίας συγκέντρωσης, δεν μπορούσα να "αποδοσω" με αποτέλεσμα να γίνομαι αντικείμενο χλευασμόυ από την εκάστοτε παρέα. Και λέω στο παρελθόν, γιατί από ένα σημείο και μετά σταμάτησα εντελώς να συμμετέχω σε τέτοια παιχνίδια, έβρισκα μια αφορμή και απείχα.Εχω προσπαθήσει άπειρες φορές να μάθω να παίζω χαρτιά, γιατί και καλά ακονιζουν το μυαλό, όμως πραγματικά μου είναι αδύνατον. Οτιδήποτε απαιτεί πνευματική συγκέντρωση, με δυσκολεύει απίστευτα. Και πίστεψε με δεν είμαι καθόλου χαζή, διαθέτω αντίληψη πάνω από τον μέσο όρο. Τα καλά νέα τώρα είναι τα εξης:στην πορεία των χρονων(είμαι αρκετά μεγαλύτερη από σένα) και γνωρίζοντας αυτή μου την "αδυναμία", άρχισα να τεστάρω τον εαυτό μου σε διάφορες δραστηριότητες, και πραγματικά ανακάλυψα ταλέντα και κλίσεις που ούτε καν διανοουμην. Ενδεικτικά θα σου πω πως είμαι καλή σχεδόν σε κάθε αθλημα(κορυφαία στο τένις και στο σκι), εξαιρετική μαγείρισσα, επίσης αρκετά καλή στην ζωγραφική. Όλα αυτά βοήθησαν αρκετά την αυτοπεποίθηση μου, η οποία όταν ήμουν στην ηλικία σου ήταν κυριολεκτικά στον πάτο. Κρυψε λοιπόν αυτή σου την αδυναμια(δυστυχώς έμαθα να την κρύβω καλά, οι περισσότεροι ψάχνουν το αδύνατο σημείο σου για να στην πουν) και ξεκινά δραστηριότητες ώστε να βρεις την κλίση σου. Αυτά από μένα, ελπίζω να σε βοήθησα κάπως.