ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.11.2021 | 23:32

Γυναίκα μηχανικός

Εχω δακρυσει πανω απο τα βιβλια...εχω κουραστει...παντα ημουν η πρωτη..στο σχολείο στο φροντιστηριο στις ξενες γλώσσες...σημαιοφορος..απουσιολογος..πέρασα στη δεύτερη επιλογή μου για πολυ λίγα μόρια...παρόλο που δεν πολυψηθηκα στην αρχη λάτρεψα στην πορεία αυτο που σπούδασα...Ίσως η ζωή να με πηγε εκεί που έπρεπε να με πάει...δουλευω από τότε που τελείωσα το σχολείο...ως φοιτήτρια ποτέ μου δε θυμάμαι να κάθομαι...σήμερα στα 25 μου ετη και έχοντας 1μιση χρονο προϋπηρεσία πήρα αύξηση από 600 στα 900...ειμαι σημαντική μου είπαν στην εταιρεια...Και έρχεται και το μπόνους μου είπαν...χρωστάω στον εαυτό μου τα καλύτερα...θελω μια μερα να γίνω γνωστή μέσα από τη δουλειά μου...παρόλα αυτά εχω ένα "αρνητικο" ειμαι αρκετά εμφανισιμη...χωρίς να το παίξω ψωνιο με έχει δυσκολέψει πάρα πολύ...Ο υπεύθυνος της εταιρειας, μου παραδέχθηκε ότι μ προσέλαβαν για αυτο και πως στην πορεία έμειναν έκπληκτοι στο ότι έγινα τόσο σημαντική για αυτούς...Όλοι οι πελάτες ζητούν εμένα για ότι τους απασχολεί.. εργάζομαι σε ανδροκρατουμενο επάγγελμα μιας και ειμαι μηχανικος και συγκεκριμένα υπεύθυνη εργοταξιου.. Γιατί ακόμα να υπάρχει τέτοιος σεξισμός..;;Δεν υπάρχει φορά που θα πάω στο εργοτάξιο ή σε ραντεβού που θα με κοιτάξουν όλοι από πάνω μέχρι κάτω...ακόμα και το ντύσιμο μου επειδή έχω να κάνω με άντρες το προσέχω...προσπαθώ ν φοραω ζακέτα και ζιβάγκο.. αν με καταλαβαίνετε...σήμερα ένας συνάδελφος γύρισε και μου είπε πως αποκλείεται να κάνω καριέρα...σε 1 χρονο το πολυ θα με δει κάποιος πλούσιος γόης, πελάτης μας και δε θα με αφήσει ποτέ να δουλέψω παλι...Και ποιος σας είπε ότι ψάχνω χορηγο;; πιστεύετε είναι δύσκολο να φτάσω ψηλά!;;; θελω να τα μάθω ολα,θελω εμπειρια, φήμη, δόξα Όχι τόσο λεφτα...πιο πολυ να μαι ανετη..Αλλά θέλω να ανταμειφθούν οι κόποι μου...Και σίγουρα όλα αυτά θέλω να τα καταφέρω μονη μου..τίμια και με κόπο...
7
 
 
 
 
σχόλια

Άντρας μηχανικός εδώ,
άνεργος,
η εμφάνιση μου δεν είναι αρκετά καλή για να με προσλάβουν και
να αποδείξω αν μπορώ να κάνω τη δουλειά καλά ή όχι..........

Άντρας μηχανικός εδώ ξανά Νο3,
στην επαρχιακή πόλη από την οποία κατάγομαι υπάρχει ένας μηχανικός
που έχει γραφείο και ανεβάζει συνέχεια αγγελία ότι ψάχνει νέα γυναίκα μηχανικό για εργασία,

όλοι στη πόλη έχουν καταλάβει ότι αυτός ψάχνει γυναίκα για να παντρευτεί
και όχι υπάλληλο για το γραφείο του.

Πολλή έπαρση διακρίνω, είναι και η ηλικία βέβαια που συντελεί σε αυτό.
Όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε αναλώσιμοι, αυτό να το θυμάσαι• σημαντικός δεν είναι κανείς για καμιά εταιρία. Είσαι χρήσιμη όσο αποτελεις φθηνό εργατικο δυναμικό.
900 Ευρώ είναι αστείος μισθός για τέτοια θέση. Ξέρουν όμως να σου το σερβίρουν έτσι ώστε να πιστεύεις πως είσαι σε πλεονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων υπαλλήλων κι άρα σημαντική, ώστε να δουλεύεις με ζήλο κι έτσι κάνει ένας έμπειρος προϊστάμενος.
HR υπάλληλος που επιλέγει υποψήφιο υπάλληλο με βάση την εμφάνιση δεν υπάρχει καλό μου παιδί, εκτός κι αν μιλάμε για καμιά κατασκευαστικη του πωπου με το γνωστό team ala Βαβέλ κι ο,τι κάτσει.
Ο κλάδος μαστίζεται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και φως στο τούνελ προς το παρόν δεν υπάρχει. Αν "κάτσει" καμιά ανάθεση δημόσιου έργου με κονδύλια της ΕΕ έχει καλώς, κτλ κτλ. κτλ.
Μην πιστεύεις ο,τι σου σερβίρεται και έχε τα μάτια σου ανοιχτά και προς άλλες εταιρείες.

τα ειπες ΟΛΑ!
και ακομα και να την ειχε προσλάβει για την εμφάνιση της ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ.... της το πε μπας και την κολακεύσει και εχει και αλλο όφελος απο αυτην. Οτι χαίρεται οτι ενας στην ηλικια του πατερα της της το πε αυτο ειναι απιστευτο.
Της τα λενε αυτα γιατι έχουν μυριστεί ότι ζει σε μια φουσκα και νομιζει πως ειναι κουκλα. Συγνωμη κιολας αλλα οι κουκλες ειναι ΛΙΓΕΣ πολυ λιγες. Ακομα και τα μοντελα αν τα δεις αβαφα ειναι φυσιολογικες γυναικες.

Αν είσαι εμφανίσιμη φυσικό είναι να σε κοιτάζουν. Θα πας ψηλά, με την αξία σου. Κανέναν δεν έχεις ανάγκη. Να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και αν βρεθεί κάποια καλή περίπτωση.

Πολύ καλά τα λες και συγχαρητήρια. Επίσης καλά κάνεις και δεν ψάχνεις χορηγό αλλά ελπίζω να χτυπάς κανα γκομενάκι πού και πού, όχι να έχεις αφιερώσει τη ζωή σου μόνο δουλειά και καριέρα.