ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.12.2021 | 09:14

Ghosting φίλης

Γνωριζόμαστε 6 χρόνια , κάνουμε ( ή καλύτερα να πω κάναμε) καλή παρέα τα τελευταία 3 χρόνια . Μοιραστηκαμε πολλά , ανησυχίες , προβλήματα , χαρές , λύπες. Παντρευτηκαε και οι δύο . Η κάθε μία ήταν δίπλα στην άλλη , στην οργάνωση, στα bachelorette, στα προβλήματα που προέκυπταν . Πιεσμένο πρόγραμμα και οι δύο , αλλά πάντα βρίσκαμε χρόνο , να τα πούμε λίγο στο τηλέφωνο, να βρεθούμε να πάμε να περπατήσουμε για λίγο και να μιλήσουμε , να πάει η μία στο σπίτι της άλλης και να τα πούμε έστω 10 λεπτά . Από το γάμο της και μετά ( πριν 3 μήνες αυτό ) , τη κάλεσα σπίτι να τα πούμε - δε μπορούσε , της είπα για καφέ - δε μπορούσε , τη ξανά κάλεσα σπίτι μου - δεν απάντησε , τη κάλεσα , τη ξανά κάλεσα , τη ξανά ξανά κάλεσα - τίποτα . Είδα story ότι ήταν για καφέ έξω με μια φίλη μας , εκνευρίστηκα και το είπα , ότι σε έχω πάρει τοοοοσα τηλέφωνα , έχω πει τοοοοοσες φορές να βρεθούμε και δε παίρνω απάντηση και βλέπω ότι είστε για καφέ δίπλα στο σπίτι μου και δεν κάνετε το κόπο να μου πείτε . "Έγινε τυχαία" είπε . Και λέω οκ είμαι υπερβολική και συναισθηματικά φορτισμένη. Περνάει ένα διάστημα, ξανά λέω για καφέ - πάλι τίποτα . Πολύ πίεση στο γραφείο . Λέω οκ , δίνω χώρο. Καλώ ένα απόγευμα - καμία απάντηση . Ξανά αφήνω χώρο- ξανά καλώ - τίποτα . Στέλνω μήνυμα "χαθήκαμε" - διαβάστηκε - καμία απάντηση. Και μένω με την απορία , τι έκανα λάθος , τι είπα λάθος . Δε στάθηκα αρκετά ; Δεν ήμουν εκεί όταν έπρεπε; Τι έκανα λάθος - γιατί δε μου δίνεται η ευκαιρία καν για να απολογηθω τουλάχιστον . Δεν μου αξίζει το ghosting.
11
 
 
 
 
σχόλια

Θελω να συμπληρωσω κατι. Μου κανει εντυπωση που πολλοι στα σχολια γραψανε πως την πιεσες πολυ. Φαινετε να την πιεζεις αλλα ΑΦΟΥ ομως εχει προηγηθει το ghosting. Η πιεση σου δηλαδη δεν ειναι η αιτια του ghosting αλλα το αποτελεσμα του ghosting που σου εκανε η επι 6 ετων φιλη σου. Λογικο να θελεις μια εξηγηση και να αντιδρας ετσι. Δεν φταις εσυ και μην νιωθεις τυψεις οτι εκανες κατι λαθος.

Για το ghosting δεν ευθυνεσαι εσυ οποτε μην ψαχνεις να δεις που εκανες εσυ λαθος. Το οτι εσυ το δεχτηκες δεν μειωνει την δικη σου αξια. Το θεμα ειναι δικο της, δεν χρειαζεται να απολογηθεις για κατι, ισα ισα αυτη ειναι που επρεπε να δωσει εστω μια εξηγηση. Ειτε δεν ειχε το θαρρος να στο πει καταμουτρα ειτε δεν την απασχολει γιατι δεν την νοιαζει να κανετε παρεα.

Η φίλη αυτή πραγματικά έκανε ghosting.... Με τα όσα έγραψες όμως κατάλαβα ότι έγινες πολύ πιεστική. Στην ηλικία σου θα έπρεπε να ασχολείσαι με άλλα πράγματα και όχι αν μια φίλη σε έγραψε. Και λέω στην ηλικία σου γιατί φαντάζομαι ότι για να παντρευτηκατε και οι δύο είστε κοντά ή πάνω από 30. Δε λέμε να αλλάζουμε εντελώς τις συνήθειες μετά το γάμο ομως μπαίνουμε σε άλλη καθημερινότητα και εν πάση περιπτώσει αυτή η επιμονή με κάποια φίλη σε τέτοιες ηλικίες δείχνει σαν να μην έχεις αλλά ενδιαφέροντα και ανθρώπους. Κάπου βαρέθηκε,κάπου κουράστηκε. Και μεταξύ μας το να επιμένεις τόσο με κάποιον άνθρωπο που βλέπεις ότι εξαφανίζεται είναι άκρως απωθητικό.

Μετά από τόσες προσπάθειες από μέρους σου, καιρός να βγει και λίγο ο εγωισμός σου στο προσκήνιο και να μην το κυνηγήσεις άλλο. Πολλές φορές δεν έχουμε κάνει τίποτα λάθος, απλά ο χρόνος περνά και οι εποχές αλλάζουν, άλλοι μένουν και άλλοι φεύγουν. Καλή καρδιά.

Μερικοί μπαίνετε εδω μέσα για να σχολιάσετε και καλά για να την πείτε σε αυτούς που κανούν τις εξομολογησείς. Δεν νομιζώ οτι την πρίζεις σίγουρά όταν στα καλά καθούμενα είχες μία φιλική σχέση με έναν ανθρωπο και ξαφνικά αποφασίζει να αποτραβιχτεί είναι άσχήμο είδικα όταν δεν σου λέει για πιο λόγο αποφασίζει να το κάνει. Σε έναν ιδανικό κόσμο όπου όλοι όντως θα ήταν ενήλικες, αν κάτι μας πείραζε θα ανοίγαμε το στόμα μας και θα λέγαμε αυτό που έκανες με πείραξε, αλλά δεν το κάνουμε. Νομίζω πως πρέπει να της στείλεις ένα τελευταίοπ μήνυμα λέγοντας της τι θέλεις να της πεις, πιο πολύ για εσένα , για να μην τα κρατάς μέσα σου και απο εκεί και πέρα να μην ασχοληθείς.

Αν δεν σου αρέσει η κριτική τότε μην ποστάρεις δημόσια.

Μάζεψε ότι αξιοπρέπεια σου έχει μείνει και ξέχασε την φίλη σου. Και σταμάτα να της στέλνεις μνμ κάθε 5'

Πάντως πονάει το να χάνεις φίλη κολλητή, εγώ την καταλαβαίνω την εξ., το έχω βιώσει και εγώ. Αρκετοί σχολιαστές προφανώς θεωρούν την ερωτική σχέση πιο πάνω από την φιλικη. Δεν ήμουν ποτέ αυτής της λογικής, ο καθένας έχει τον χώρο του, ο σύντροφος σου ή ο άντρας σου σήμερα είναι αύριο δεν είναι, ο φίλος όμως θα μπορούσε να είναι για μια ζωή. Άσε που κάποια πράγματα τα κάνεις η τα συζητάς μόνο με την κολλητή σου. Κρίμα εξ. αλλά όντως μη ξαναασχοληθεις, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ