ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.11.2021 | 00:01

πώς;

Το αιώνιό μου άλυτο πρόβλημα; Η έλλειψη ερωτικού συντρόφου. Θυμάμαι εκει ατην γ'λυκείου γυρνούσα απο το φροντιστήριο με το τραμ μεσα στα κλαμματα. Με κοιτούσαν όλοι. Μετά πανεπιστήμιο σε μια σχολή αποκλειστικά γυναικοκρατούμενη. Παρέες δεν έκανα γιατί δεν πάταγα καθόλου στη σχολή. Πήρα το πτυχίο της ανεργίας μου και εκτοτε κλείστηκα μεσα στο σπίτι. Εγώ οι τοίχοι και οι κακοποιητικοί γονείς μου. Καταλαβαίνετε πόσο χάλια περασα τα 23 μου τα 25 μου και μετά τα 30 μου και.. Ούτε βρωμάω ούτε ειμαι ασχημούλα. Ούτε εχω δυσαναλογο ή ευτραφές σώμα, ή ελλειψη ύψους. Κι ομως:οταν ειμαι εξω ειμαι αόρατη- δεν με πλησιάζε ούτε αρσενική κάμπια.. Απο το ίντερνετ αρνούμαι να βγω διότι οσοι ειναι εκεί βγαίνουν με άπειρες και ο,τι κάτσει και δεν θελω τέτοιον αντρα. Δεν θέλω να βρω εναν τυχαίο dickπίκερ απο το ίντερνετ.Ουτε θα ηθελα ραντεβού στα τυφλά.. Πειράζει; Ολοι μου λενε οτι δεν εχω επιλογή παρα μόνο το ίντερνετ. Δεν καταλαβαίνω ομως γιατι δεν δικαιουμαι να έχω τα στάνταρ μου επειδή ειμαι απελπισμένη. Λοιπόν επειδή ταλαιπωρούμαι πολύ ψυχικά, το ερώτημά μου ειναι ΠΟΎ θα βρω αντρα. ΠΏΣ επιτέλους να το κάνω να συμβεί. Εσεις πώς βρήκατε; Μόνο απο παρέες;;
44
 
 
 
 
σχόλια

Δυστυχως οι εποχες εχουν αλλαξει και πλεον πολλες γνωριμιες γινονται στα σοσιαλ. Εκει που λες ραντεβου στα τυφλα εννοεις πως σου προτεινουν οι φιλοι σου ατομα και εσυ αρνεισαι επειδη δεν ξερεις τα ατομα; Πολλες καλες γνωριμιες γινονται μεσω γνωστων οποτε μην το αποκλειεις. Σιγουρα θα σου προτεινουν να βγεις εξω μονη κτλ αλλα δεν νομιζω να φερει το αποτελεσμα που θελεις γιατι αν στην πεσει τυπος στον δρομο να ξερεις πως πριν απο εσενα την επεσε σε αλλες 100 και δεν ειναι για σοβαρα πραγματα. Υπαρχουν και εξαιρεσεις βεβαια , αλλα θα φας τα μουτρα σου πολλες φορες. Μονο αν (ισως) πηγαινεις σε μερη που εχει πολλους αντρες πχ γυμναστηριο ή καποια αλλη δραστηριοτητα και εχετε κοινα ενδιαφεροντα να σας ενωνουν. Θελω να σταθω εκει που λες για τους κακοποιητικους γονεις. Θα ηθελες να πεις τι ακριβως εννοεις; Σου κανουν ψυχολογικο πολεμο; Μηπως να λυσεις αυτο το προβλημα πρωτα; Γιατι αν περιμενεις να βρεις σχεση και να φυγεις μαζι του για να φυγεις απο τους γονεις σου,να σου πω πως ειναι μεγαλο λαθος. Μην περιμενεις εναν αντρα να σε σωσει κανε οτι μπορεις εσυ για τον εαυτο σου (αν το σκεφτεσαι ετσι). Οπως και να εχει θα δεις πως οταν φυγεις απο το σπιτι σου θα αλλαξει η ψυχολογια σου και θα εισαι σαν αλλος ανθρωπος. Κανε οτι μπορεις για να φυγεις απο αυτο το περιβαλλον πρωτα. Φτιαξε μονη σου την ζωη σου, ο αντρας δεν ειναι παραγγελια για να ρωτας τους αλλους που τον βρηκαν!!!Μπορει και να μην ερθει και ποτε. Το ξερω πως δεν σου αρεσει αυτη η απαντηση αλλα ετσι ειναι αυτα. Τιποτα δεν μας χρωσταει η ζωη, ποσο μαλλον εναν αντρα. Το καταλαβα αυτο μετα απο πολλα χρονια μοναξιας. Το θεμα ειναι τι θα κανεις μεχρι τοτε; Θα απελπιζεσαι; Κοιτα τον εαυτο σου πρωτα με πολυ αγαπη στα λεω.

"Γιατι αν περιμενεις να βρεις σχεση και να φυγεις μαζι του για να φυγεις απο τους γονεις σου,να σου πω πως ειναι μεγαλο λαθος"

Καμία σχεση. Μεγάλο λογικο άλμα έκανες.
Εσυ όμως εισαι μόνη, το είπες και η ιδια αρα οι συμβουλές σου δεν με αφορούν καθώς ημουν σαφής οταν ρώτησα ΠΏΣ βρικουμε κάποιον συντροφο και εσύ δεν εχεις .
Και αυτο που είπες οτι οταν σού κολλάει κάποιος έξω, το κάνει και σε εκατό αλλες ειναι λάθος διότι πάντα ετσι γινοταν το φλερτ: σε βλέπει ο άλλος, του αρέσεις και ερχεται και σου πιάνει κουβέντα.

Στην πρωτη προταση σου που λες για το λογικο αλμα που εκανα, αν παρατηρησεις εβαλα πιο κατω σε παρενθεση μετα (αν το σκεφτεσαι ετσι) δεν ειπα οτι ντε και καλα σκεφτεσαι ετσι. Εγω στα λεω με καλη προθεση, ασχετα που ειμαι τωρα μονη απο επιλογη και λεω τι εχω παρατηρησει γενικα να συμβαινει (οταν παλιοτερα ειχα σχεσεις). Το διαστημα της μοναξιας ομως με βοηθησε να δω τα πραγματα πιο καθαρα. Οταν εχεις απελπισια δεν σκεφτεσαι καθαρα. Σου εγραψα τροπους για το ΠΩΣ να βρεις καποιον και απλα τονισα να μην εμπιστευεσαι τον καθενα που θα στην πεσει στον δρομο. Προσπαθησα απλα να βοηθησω αλλα αν θες να ακους γνωμες μονο απο δεσμευμενους και οτι θα σου δωσουν μια μαγικη λυση για να βρεις συντροφο, παω πασο. Ησουν ξεκαθαρη στο τελος της εξομολογησης σου πως απευθυνεσαι σε δεσμευμενους. Απλα εγω εκανα το λαθος να σχολιασω για να βοηθησω.

Και κατι τελευταιο. Με την ιδια λογικη που σκεφτεσαι για τους τυπους που στην πεφτουν στο δρομο θα μπορουσες να σκεφτεις και για αυτους που στην πεφτουν στο ιντερνετ. Σε βλεπουν, τους αρεσεις και σου πιανουν κουβεντα. Και στις δυο περιπτωσεις εχεις να κανεις με αγνωστους που απλα ειδαν την εμφανιση σου και τιποτα αλλο.

εγώ έχω μια απορία.. όλη αυτή η ανάγκη (σε βαθμό απελπισίας θα έλεγα) του να έχουμε κάποιο σύντροφο απο πού πηγάζει? είναι γιατί όντως ως ανθρώπινα όντα έχουμε τη ανάγκη ενός συντρόφου? η είναι γιατί η κοινωνία το έχει καθορίσει ως το φυσιολογικό? υπάρχουν τόσοι αλλοι τροποι να βρεις χαρά και να νιώσεις ικανή. απο οικογένεια, φιλίες, επαγγελματικά, χόμπι και άλλα τόσα. και όμως καποιοι άνθρωποι βασίζουν όλη τους την αξία στο αν έχουν βρει σύντροφο η όχι.. όλα στον καιρό τους αλλά θεωρώ ότι για αρχή πρέπει να τα βρεις με τον εαυτό σου και να μάθεις πρώτα να είσαι χαρούμενη και πλήρης χωρις μια σχέση.. η σχέση δεν είναι η λύση σε όλα

Ήταν ένας γενικός προβληματισμός, γιατί βλέπω πολλές γυναίκες να μετρούν την αξία τους με το αν έχουν έναν άντρα δίπλα τους. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω κατάλαβει πως το παρερμηνεύσατε και θιχτήκατε.

Το ίντερνετ δεν είναι κόλαση. Όπως σχολιάστηκε από "Lynque," υπάρχουν και άνδρες που δεν έχουν άλλη ευκαιρία να γνωρίσουν γυναίκες. Δεν είναι όλοι οι ανύπαντροι άνδρες άνω των 30 περιτριγυρισμένοι από άπειρες επιλογές, ξέρεις. Απλώς σκέψου το: σοβαροί άνδρες, που δουλεύουν σε μικρές ή οικογενειακές επιχειρήσεις, έχουν σχετικά κλειστό κύκλο γνωριμιών, δεν έχουν έντονη κοινωνική ζωή (ειδικά αν οι περισσότεροι φίλοι τους είναι ήδη οικογενειάρχες), δεν είναι άτομα των κλαμπ/μπαρ, ενώ έτσι στην ψύχρα το βρίσκουν δύσκολο να πλησιάσουν μια κοπέλα και να της μιλήσουν. Γι' αυτό και καταφεύγουν σε dating apps, γιατί είναι η μόνη τους επιλογή. Αυτοί ακριβώς είναι που δύσκολο να στέλνουν φωτογραφία τ' απόκρυφά τους ή να σ' έχουν ένα μήνα μόνο στο chat χωρίς καμία νύξη να βρεθείτε από κοντά, γιατί βλέπουν αυτόν τον τρόπο ως το μόνο ελπιδοφόρο μέσο να βρουν μια κοπέλα, έστω για ραντεβού κι ό,τι προκύψει. Επίσης, το καλό είναι ότι, με την ευκολία που κάποιος μπορεί να σου πιάσει κουβέντα σ' αυτές τις εφαρμογές, θυμήσου ότι με την ίδια ευκολία μπορείς να τον μπλοκάρεις τον άλλον αν ξεφεύγει απ' τα όρια.

Πολλοί είμαστε μόνοι μας χωρίς κάποιο σύντροφο. Καταλαβαίνω να θέλεις να ερωτευτείς, να δώσεις και να πάρεις αγάπη και να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν είσαι οπότε η μόνη. Το άσχημο που κάνεις στον εαυτό σου είναι πως δεν κάνεις δραστηριότητες που σε ευχαριστούν. Πρέπει να είμαστε καλά μέσα μας, όσο μπορούμε περισσότερο. Με λυπεί που αναφέρεις ότι οι γονείς σου είναι κακοποιητικοί. Τι συμβαίνει δηλαδή; Θα ήθελες να μας πεις;

Προς 27.11.2021 | 10:14 ,

Πρέπει οπότε να εστιάσεις στη λύση αυτού του θέματος, που σε ταλαιπωρεί χρόνια. Ζεις σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον και έχεις πλέον περάσει τα τριάντα. Όλα αυτά τα χρόνια, έκανες προσπάθειες για να φύγεις από το σπίτι; Είχες κάποια εργασία; Διότι αν δεν είχες και εξακολουθείς να μην έχεις αυτονομία, τότε θα είσαι συνεχώς εγκλωβισμένη. Η συμβίωση με γονείς όσο μεγαλώνουμε, γίνεται δυσκολότερη. Από προσωπική πλευρά είμαι ευγνώμων που έζησα και ζω σε ένα καλό κλίμα με τους γονείς. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς που έχασα το μπαμπά μου, έχω μια μεγάλη απώλεια. Όσο όμως και αν είμαστε καλά με τους γονείς ( όσοι είμαστε ), δεν παύει να θέλουμε το χώρο μας και γενικώς να φτιάξουμε τη ζωή μας. Προσπάθησε όσο μπορείς και αν γίνεται να μιλήσεις μαζί τους. Προσπάθησε να τους εξηγήσεις ότι το κακό κλίμα δεν σε βοηθά να προχωρήσεις. Γενικώς δεν βοηθά κανέναν σας. Χρησιμοποίησε μια διπλωματία και ταυτόχρονα ένα σχέδιο να αποδράσεις, αφού όλο αυτό το κλίμα σε φθείρει. Αν πιστεύεις στο Θεό, κάνε μία προσευχή. Η Παναγία μας αγαπά ως μητέρα όλων. Ζήτα ταπεινά να σου δείξει το δρόμο και εσύ κάνε ό,τι μπορείς για να νιώθεις καλύτερα. Το πως θα βρεις κάποιον σύντροφο, ειλικρινά δεν ξέρω να σου απαντήσω διότι και γω αδέσμευτη είμαι. Το μόνο που ξέρω είναι πως αυτά δεν έρχονται με παραγγελίες. Νιώσε πρώτα εσύ καλά, απέβαλλε την αρνητικότητα και αγκάλιασε τον εαυτό σου.

Δεν είσαι εσύ σε θέση Σάβατζζ να βγάζεις συμπεράσματα για εμένα, για το τι πρόκειται να μου συμβεί μελλοντικά. Μπορείς κάλλιστα να αναφέρεσαι για τον εαυτό σου μόνο. Έχεις το δικαίωμα να εκπροσωπείς εσένα, αλλά όχι παρακαλώ εμένα. Και ναι το ότι είμαι αδέσμευτη χρόνια, δεν με καθιστά χάπατο και απελπισμένη στο να δέχομαι οποιουδήποτε τη πρόταση. Δεν καταδέχομαι εύκολα το φλερτ μέσω ίντερνετ, γιατί έτσι την πάτησα πολύ άσχημα και έπεσα σε άσχημα χέρια. Δεν πιστεύω φυσικά πως όλοι είναι έτσι, αλλά δεν με τραβά αυτός ο τρόπος προσέγγισης πλέον. Εδώ και με φυσική παρουσία δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο. Αυτά από μένα. Δεν θέλω να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση.

αρα να υποθεσω οτι δεν θελεις να επικοινωνησουμε εστω φιλικα να πουμε καμια κουβεντα

δεν χρειαζεται να τους τσουβαλιαζεις ολους και να εισαι επιθετικη

Η αλήθεια είναι ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, παλιότερα οι άντρες έχω την αίσθηση προσέγγιζαν περισσότερο άμεσα μια γυναίκα, ενώ τώρα οι περισσότεροι κρύβονται σε οθόνες. Κοίτα, από προσωπική εμπειρία θα πω ότι τα περισσότερα αγόρια που είχα τα γνώρισα σε μπαρ το βράδυ. Ξέρεις, ποτό με φίλες κλπ ματιές με κάποιον μέχρι που μιλάτε. Τώρα έχω και άλλο παράδειγμα φίλης που ταλαιπωρηθηκε αρκετά με τα σοσιαλ και όμως μέσα από κει βρήκε, απλά έκανε υπομονή. Σε καταλαβαίνω απόλυτα για το ξενερωμα του ίντερνετ, αλλά σκέψου ότι πρωτον ίσως είναι ο πιο γρήγορος τρόπος και δεύτερον αντίστοιχα με σένα υπάρχουν και άντρες που θέλουν κάτι πιο σοβαρό και δε βρίσκουν γυναίκες και έτσι απευθύνονται στο ίντερνετ. Δεν είναι όλοι για πλακα στα dating apps. Τώρα για κοινές παρέες δε θα μιλήσω γιατί απ ότι καταλαβαίνω ο κύκλος πάρα είναι μικρός και μειώνονται οι πιθανότητες. Επίσης, μπορείς να έχεις τα μάτια ανοιχτά, να κυκλοφορείς αρκετά και μόνη και όπου δεις κάποιον που σου αρέσει και ευνοούν οι συνθήκες πιασε κουβέντα!

Το προβλημα με τη γνωριμια μεσω ιντερνετ ειναι οτι δεν σου δινεται η ευκαιρια να αλληλεπιδρασεις ουσιαστικα με το αλλο φυλο.
Θελω να με δει ο αλλος σε πραγματικες συνθηκες στο εξω περιβαλλον, οπως ειμαι και να τού αρεσω.
Θελω να νιωσω ποθητή ως γυναικα, να γινει ολο αυτο το σκηνικο με τις ματιές το φλερτ και τη γλωσσα του σωματος.

Ναι σε καταλαβαίνω απόλυτα. Απλώς αν βλέπεις να κυλάει ο καιρός και να φεύγουν χρόνια (που ομολογουμένως τώρα λένε ότι είναι τα καλύτερα από άποψη νεοτητας) ίσως θα ήταν καλύτερη μια μίνι έκπτωση. Δε λέει να φτασεις 40 και να μην έχεις βιώσει την εμπειρία του έρωτα μόνο και μόνο γιατί απερριψες ένα μέσο που οι περισσότεροι απευθυνονται πια. Επίσης κάνεις δε σου λέει ότι αν ξεκινήσεις ιντερνετικα δεν θα προσπαθείς παραλληλα και τον άμεσο τρόπο, ίσως σε βόλτες, ποτά κλπ.

Το πρόβλημα σου θα λυθεί μόνο με την κοινωνικό ποίηση. Δεν μπορώ πάντως να διαβάζω τέτοιες εξομολογησεις, ειλικρινά, τέτοια μιζέρια δεν αντέχεται. Μόνη σου έστησες ένα κλουβί απομόνωσης και μπήκες μέσα. Βρες τρόπο και κινητοποιησου, η κλάψα δε σε βγάζει πουθενά.

Μιας και ρωτάς με ειλικρινές ενδιαφέρον θα σου απαντήσω.
Πριν αρκετά χρονια οδηγώντας χαράματα σε επαρχιακό δρόμο για να πάω στη δουλειά μου είδα στο απέναντι ρεύμα ένα αμάξι που είχε βγει από την πορεία του σπάζοντας τα κικλιδωματα και είχε γίνει σπαραλια. Το θέαμα ήταν όχι απλώς σοκαριστικο αλλά αποκρουστικό. Ποιος αντέχει τέτοιο θέαμα; Αν ήταν να αδιαφορούν όλοι για όλους...

Τα δικά σου όμως προσωπικά δεν τολμάς να τα γράψεις.
Θα μας πεις ποτέ τίποτα για εσένα;
Παντρεμένη; Παιδιά έχεις;
Τί ηλικία έχεις.
(δεν ειμαι ο Σαβατζ)

Κι εσυ να μην ξανασχολιασεις κατω απο εξομολογηση μου.
Αν με εβλεπες απο κοντα,πολυ αμφιβαλλω αν θα ειχες το ιδιο θρασος να πεις τετοια.
Τωρα πισω απο την οθονη πουλας μαγκια

Τον έρωτα μπορεί να τον πετύχεις παντού. Ακόμα και πετώντας τα σκουπιδια.Ναι, το ίντερνετ εγκυμονεί κινδύνους αλλα όχι μόνο το ίντερνετ. Αν δε βγεις από το καβούκι σου,αν δε βρεις μια δουλειά να κοινωνικοποιηθεις(ξεκόλλα από το πτυχίο) πως θα γνωρίσεις κόσμο; Παρέες δεν έχεις;

Μην αγχώνεσαι πολλοί είναι στη θέση σου. Απλά βγες από το σπίτι σου ξεκινά να κάνεις παρέες και προσπάθησε το. Οι παρέες είναι μια καλή αρχή για να γνωρίσεις κάποιον μέσω παρέας. Πότε δεν είναι αργά απλά μη κλείνεται στον εαυτό σου και μη μιζεριαζεις. Έτσι όπως γράφεις φαίνεται ότι μιζεριαζεις και κανείς δε τους θέλει τους μίζερους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ