ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.11.2021 | 18:46

Πού; Ποιόν;

Όταν δεν έχω κάνεναν για να μιλήσω, κάποιον για να μου πει μία κουβέντα, μία γνώμη, πως να προχωρήσω; Τι να κάνω; Μόνο προβλήματα. Υγείας, επιβίωσης, οικονομικά. Ίσως, όπως όλοι. Αλλά δεν έχω έναν άνθρωπο να με ακούσει. Καλή ζωή, άνθρωποι.
15
 
 
 
 
σχόλια

Υπάρχει το σισιτιο το κοινωνικό παντοπωλείο το κοινωνικό φαρμακείο τα δημόσια νοσοκομεία και γενικά οι δημόσιες δομές υγείας ( ψυχολόγοι,ψυχίατροι,νευρολόγοι κλπ) οι καλοί γείτονες κι όσοι μας αγαπάνε. Γενικώς δύσκολο να μην μας αγαπάει κανείς. Καλή σου μέρα!!!!!

Και σώθηκε τώρα η εξομολογουμένη και όλοι όσοι βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της μοναξιάς. Θεωρώ καλοπροαίρετο μεν το σχόλιό σου, αλλά πιστεύω πως κανείς δεν θα πονέσει και χαιδεύσει τον άλλον που υποφέρει. Η ουσία είναι πως δεν έχει κανέναν δικό της άνθρωπο κοντά που να νοιάζεται ουσιαστικά. Ούτε συγγενικό πρόσωπο, αλλά ούτε και κάποιο σύντροφο. Τουλάχιστον σε εμένα αυτό το μήνυμα μου πέρασε.

Μπορεί να είναι και άντρας που εξομολογείται. Δεν παίζει ρόλο οπότε αν είναι άντρας ή γυναίκα, αλλά η ουσία του θέματος που τον/την απασχολεί. Η λύση που αναφέρεις είναι προσωρινή και δρα σαν παυσίπονο. Βοηθά μεν, αλλά δεν γίνεται να είναι κάποιο άτομο συνέχεια δίπλα μας αν δεν υπάρχει κάποιος ισχυρός δεσμός αγάπης.

Ε οκ ας τον εδώ να κλαιει την μοίρα του..... οι κοινωνικές δομές είναι για πάντα τι παυσίπονο μου λες? Τι να πω ξέρω κόσμο που επί χρόνια ζει ετσι

Προς muriam ,

Την άποψή μου εκφράζω και δεν πρόκειται να μου την αλλάξει κανείς. Έχω κάποια εμπειρία μάλλον για να εκφράζομαι έτσι και το έχω γράψει παρελθοντικά. Στο πένθος του μπαμπά μου που ήμουν χάλια, ψυχίατρος του έπαψυ με έκανε χειρότερα. Ήταν είρωνας και κοιτούσε επίμονα το ρολόϊ του για να τελειώσει η συνεδρία. Εννοείται πως σηκώθηκα και έφυγα, κάνοντάς του τη χάρη νωρίτερα. Δεν έδρασε ούτε καν ως παυσίπονο αυτή η μικρή συνάντηση, αλλά αντιθέτως μου προκάλεσε οργή και επιπλέον πόνο. Οπότε αν δεν γνωρίζεις, να μην νομίζεις πως όλοι βοηθιούνται. Αυτά.

Βρε rosestar μια κακη εμπειρία δεν αντικατοπτρίζει το σύνολο των επαγγελματιών,η δική σου εμπειρία είναι αυτή άλλων είναι άλλη,από μια εμπειρία θα βγάλουμε συμπεράσματα όταν άπειρος κόσμος έχει βοηθηθεί απ τις δημόσιες δομές?

Η δική μου εμπειρία ας κάνει τη διαφορά. Πρέπει να ακούγονται όλες οι πλευρές. Είναι θέμα καλού επαγγελματία και πάνω από όλα ανθρώπου, που συμμερίζεται το πόνο του διπλανού του.

Γυναίκα είμαι, και το σχόλιο σου στόχευσε ακριβώς στην κατάσταση που βιώνω.
Γνωρίζω πως ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω μου, αλλά το ασήκωτο βάρος που έχω και η βαθιά και έντονη λύπη που αίσθανομαι σε συνδυασμό με την μοναξιά (ναι, χωρίς σύντροφο) με έκανε να γράψω δυό αράδες.
Ευχαριστώ όλους για τα λόγια και τον χρόνο που διαθέσατε.
Για λίγο, με ακούσατε.
Δύσκολα...
Συνεχίζω...
Είναι μονόδρομος.

Κούκλα μου κάνε όσα σου λέω και να ξέρεις ο αγώνας για την επιβίωση δεν είναι ντροπή όσοι αντέχουν και βρίσκουν σήμερα ,κάνουν δύο και τρεις δουλειές για να επιβιώσουν οι κοινωνικές δομές είναι μια λύση για τους κοινωνικά αδύναμους μην ντρέπεσαι κοίτα να φτιάξεις την ζωή σου και να βρεις ένα καλό άνθρωπο να πορευτείς μαζί του θα δίνεται δύναμη ο ένας στον άλλο κι όλα θα είναι πιο όμορφα!!!!!

Εξομολογουμένη, να ξέρεις πάντως πως σε καταλαβαίνω και ξέρω τι είναι να μην έχεις στηρίγματα. Η σκέψη μου και οι προσευχές μου θα είναι μαζί σου. Δεν είσαι η μόνη να θυμάσαι που νιώθεις έτσι. Είμαι και γω είναι και άλλοι συνάνθρωποί μας.