ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.11.2021 | 15:44

Λέτε τέτοια;

Μια κοπέλα που γνωριστήκαμε πρόσφατα και υπήρχε ένα ψιλοφλέρτ μου είπε τελικά: ''Καλύτερα να μην έρθουμε περισσότερο κοντά διότι δεν ταιριάζουμε...Έχεις πολλές γνώσεις και είσαι πολύ έξυπνος, κοντά σου νιώθω μειονεκτικά.'' (από την κουβέντα μας ήταν εμφανές ότι υπήρχε διαφορά επιπέδου, αλλά ούτως ή άλλως αυτό ισχύει σχεδόν με όλα τα άτομα που συναναστρέφομαι, άντρες και γυναίκες). Πιστεύετε το έλεγε σοβαρά ή είναι καινούρια ατάκα για ευγενική απόρριψη; Ή έλεγε αλήθεια και γενικά πρέπει κανείς να προσπαθεί να στέκεται στο επίπεδο του ατόμου για το οποίο ενδιαφέρεται ώστε να έχει τύχη;
8
 
 
 
 
σχόλια

Ακόμα και αν ένιωθα κάτι τέτοιο δε θα το έλεγα από εγωισμό και αξιοπρέπεια. Νομίζω πως το εννοεί όμως η κοπέλα. Καλό είναι να είσαι κοντά στο ίδιο επίπεδο με τον άλλον.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν το βρήκε σαν αφορμή η το εννοούσε, όμως η απορία μου είναι άλλη. Εσύ δεν ξενερώνεις άμα δεν είσαι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο με την άλλη; Εκτος αν η χυλόπιτα που έφαγες σε ενοχλεί εγωιστικα και μόνο.

Ακριβώς η σκέψη μου. Εξομολογούμενε, μπορεί να νιώθεις έλξη τώρα, αλλά, πίστεψέ με, όταν περάσει η φάση του ενθουσιασμού, όταν πια θα έχετε λίγο-πολύ μάθει ο ένας για τον άλλον (παρελθόν και παρόν), όταν θα έχετε ανακυκλώσει θέματα, αυτό που θα κρατάει τη σχέση "σε τόνο" είναι το κοινό επίπεδο. Όχι απαραίτητα κοινά ενδιαφέροντα, απλώς η αίσθηση ότι εξελίσσεστε και οι δύο. Σαφώς και δεν σου λέω ότι πρέπει από τώρα να ψάξεις μια πενηντάρα με δύο διδακτορικά για να λειτουργήσει μια σοβαρή σου σχέση, αλλά είναι πολύ, πάρα πολύ σημαντικό και οι δύο σε μια σχέση να πηγαίνουν μπροστά και να τραβούν ο ένας τον άλλον προς τα πάνω. Για να μη νιώθεις ότι πρέπει να "κοντύνεις" και να "μικρύνεις" για να προσαρμόσεις το εύρος των προοπτικών σου, των γνώσεων και των ενδιαφερόντων σου για χάρη κάποιου άλλου που δεν ενδιαφέρεται να τα κάνει αυτά.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ