ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.11.2021 | 12:00

Για να είμαστε μαζί μου βάζει όρο να εργάζομαι

Γεια σας, έχω 2 βδομάδες που ξεκίνησα συγκατοίκηση με το αγόρι μου κ από τις αρχές είχα καταλάβει ότι έχει ένα θεματακι με τα λεφτά, του τύπου ότι τα πληρώνουμε όλα μισά κ είναι λιγάκι σφιχτός. Αυτό βέβαια δε με ενοχλεί, αυτό που με στεναχώρησε πολύ είναι ότι τσακωθηκαμε για την εργασία! Μου είπε ότι η γυναίκα του θέλει να δουλεύει, να είναι ανεξάρτητη κ δυναμική κ όχι στο σπίτι η χαρωπή νοικοκυρά. Απαιτεί στην ουσία κ μου βάζει όρο να δουλεύω για να είμαστε μαζί. Αλλιώς μου λέει δε βγαίνουμε οικονομικά. Τον αγαπάω πολύ κ θέλω να προχωρήσω τη ζωή μου μαζί του, αλλά με όλα αυτά με έχει πιάσει μια ανασφάλεια, είναι κατάλληλος;
25
 
 
 
 
σχόλια

Η κοπέλα δεν γράφει πουθενά οτι δεν θέλει να εργαστεί και αναφέρει οτι τα πληρώνουν όλα μισά μισά. Από που κι ως που βγάλατε το συμπέρασμα οτι δεν θέλει να δουλέψει και θέλει να την ταΐζει το αγόρι της; Εννοείτε οτι θα πρέπει να την προβληματίζει τι θα κάνει αν μείνει άνεργη, αν μείνει έγκυος, ή αν αρρωστήσει και δεν μπορεί να δουλέψει για κάποιο καιρό. Όταν κάνεις οικογένεια πρέπει να αισθάνεσαι απόλυτη ασφάλεια. Τι στερεότυπα είναι αυτά που έχετε οτι όταν μια γυναίκα προβληματίζεται για τετοια θέματα θέλει να κάθεται και να της τα φέρνει ο άντρας έτοιμα; Απο την στιγμή που αυτά τα είπε όταν έψαχνες για δουλειά το πιο πιθανό είναι οτι δεν θα είναι δίπλα σου αν τύχει στραβή. Κάνε ξανά μια συζήτηση μαζί του για το ποιά θα είναι η στάση του σε περίπτωση που αδυνατείς να δουλέψεις για κάποιο διάστημα για τους παραπάνω λόγους και αν έχεις ακομα έστω και την παραμικρή αμφιβολία, όχι δεν είναι ο κατάλληλος. Και όχι καμία γυναίκα δεν είναι χαρωπή νοικοκυρά. Αναγκάζονται να είναι.

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που κατάλαβες τι έγραφα! Οι περισσότεροι έπεσαν να με φάνε! Και κυρίως γυναίκες! Ο κόσμος έχω καταλάβει είναι κακός κ δεν έχει καμία συμπόνια. Πουθενά δεν είπα ότι δε θέλω να εργαστώ. Κ μάλιστα φίλε μου έπιασα δουλειά κ εργάζομαι, μια δύσκολη εργασία με λίγα λεφτά. Αλλά τι να κανω; Ξανά συζήτησα μαζί του κ του.ειπα αν μείνω έγκυος τι θα γίνει; Θα μου λες να εργάζομαι; Κ μου απάντησε ότι αν μείνω έγκυος εννοείται ότι δε θα εργάζομαι κ όσο το παιδί μας είναι μικρό δε θα εργάζομαι. Αλλά όταν μεγαλώσει μου λέει λιγάκι κ πάει σχολείο ναι να εργαστείς. Τον αγαπάω κ θέλω να κάνω οικογένεια αλλά αυτό με έχει προβληματίσει πολύ.. δίνω λίγο χρόνο να δω πως θα πάει..

Να δουλέψεις για να είστε άνετοι οικονομικά, ναι συμφωνώ. Όμως το να δουλέψεις επειδή αυτός είναι σπάγκος μακροπρόθεσμα θα έχεις πρόβλημα. Ίσως η συγκατοίκηση να σας βοηθήσει να μάθετε καλύτερα ο ένας τον άλλο.

Εδώ αξίζει να αναρωτηθούμε εσύ είσαι κατάλληλη? Εμείς δηλαδή που κάναμε δύο και τρεις δουλειές για να επιβιώσουμε χαζές ειμασταν? Το θέμα είναι ότι εσύ τα περιμένεις λίγο ετοιμα. Δούλος να γίνει δηλαδή ο άνθρωπος να σε ταιζει απ την στιγμή που ούτε έγγυος είσαι ούτε μικρό παιδί έχεις? Ειλικρινά απορώ με τα μυαλά των κοριτσιών σήμερα.

Κανένας δεν είναι χαζός. Άλλο λέω στο κείμενο και αλλού πήγες. Και γω έχω κάνει 2 δουλειές με πολύ κόπο έχω βγάλει λεφτά. Δε μου άρεσε όπως ανέφερα ο όρος που μου έβαλε. Δηλ. Αν εργάζομαι θα είμαστε μαζί; Αν δεν έχω δουλειά θα με χωρίσεις;

Να σου πω κάτι ? Είμαστε κοντά ηλικιακά και θα προσθέσω απλά στο προηγούμενο σχόλιο μου πως η επιθυμία για εργασία είναι έμφυτη και δηλώνει υγεία. Αν το πρόβλημα είναι πχ ότι για λόγους υγείας για ένα μικρό διάστημα ή μεγάλο δεν εργάζεσαι να το δεχτώ το να μην εργάζεσαι όμως από πεποίθηση στην Ελλάδα του 2021 πίστεψε με δεν το δέχεται ο άλλος εύκολα. Εικάζω ότι κι ο σύντροφός σου έχει παρόμοια ηλικία και ναι στις σοβαρές σχέσεις με προοπτικές είναι απαγορευτικό το επόμενο βήμα αν ο ένας δεν εργάζεται εκτός αν ο άλλος είναι γόνος " εφοπλιστών". Αυτά από εμένα και καλή συνέχεια.

Βρε Vanessa τώρα κοροϊδευόμαστε; Καταρχάς το κείμενό σου αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θες να δουλέψεις. Ωραία μπορεί εγώ να μην κατάλαβα καλά.
Κατά δεύτερον αν σου λέει ότι θα σε χωρίσει αν δεν βρίσκεις δουλειά (παρότι ψάχνεις) τότε είναι αρκετά σοβαρός λόγος για να τον χωρίσεις εσύ άμεσα διακόπτοντας και τη συγκατοίκηση. Αλλιώς τα θες και τα παθαίνεις.

Μια χαρα ξεκαθαρος ειναι ο φιλος σου και πολυ καλα το κανει. Απο την στιγμη που θελεις συγκατοικηση πρεπει να εισαι ικανη να αναλαβεις και εσυ τα εξοδα του σπιτιου σου σαν ενηλικη που εισαι. Αλλιως, πως νομιζεις θα προχωρησετε μαζι χωρις λεφτα; Ποιος θα τα πληρωνει ολα; Απο αυτον περιμενεις; Αν ναι, γιατι τα περιμενεις απο αυτον; Αν οχι, εχεις σκεφτει τι θα κανεις στην περιπτωση που αυτος θα ειναι που θα χασει την δουλεια του; Τι θα γινει τοτε; Θα μπορεις να συντηρησεις εσυ το σπιτι και τα εξοδα και να του σταθεις μεχρι αυτος να ξανα βρει δουλεια; Αν σας τυχει μια ζημια οικονομικη, εισαι σε θεση να την αντιμετωπισεις ή θα νιωθεις παλι ανασφαλειες; Τα εχεις σκεφτει ολα αυτα; Δεν λεω, καλη και η αγαπη που νιωθετε αλλα αν δεν εισαι οικονομικα ανεξαρτητη δεν μπορει να επιτευχθει μια κοινη ζωη μεταξυ σας. Λογικο να νιωθεις ανασφαλεια αν ειναι η πρωτη φορα που συγκατοικεις με καποιον. Αλλα, καλυτερα να το συζητησεις μαζι του οσο πιο νωρις γινεται, επειδη μου φαινεται πως ειναι πιο συνειδητοποιημενος, για να ξερει τι του γινεται και τι να περιμενει απο εσενα και να πραξει αναλογα.

Εσύ δε θέλεις να είσαι ανεξάρτητη και να έχεις μια δουλειά που θα σε συντηρεί;
Αν δε σου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό να σου πει πχ. μέχρι αρχές του νέου έτους πρέπει να έχεις βρει δουλειά, αλλά απλώς συζήτησε μαζί σου τα πρακτικά θέματα μιας συγκατοίκησης δεν το βρίσκω κακό, το αντίθετο μάλιστα. Κάποια πράγματα πρέπει να ρυθμίζονται από την αρχή.

Δεν κατάλαβα, εσύ ψάχνεις να βρεις δουλειά και δεν βρίσκεις ή δεν θέλεις να δουλεύεις γενικά και θες να σε ζει το αγόρι;
Όπως τα λες βέβαια υποψιάζομαι το δεύτερο. Αλλά πριν ξεκινήσω να λέω αυτά που έχω να πω καλό θα ήταν να το διευκρινίσεις.

 Καλό είναι αυτά να συζητιούνται πριν τη συγκατοίκηση. Αλλά κ συ, βρες μια δουλειά καλό θα σου κάνει. Αν και μπορεί να στα λέει αυτά επειδή είδε κάτι και το χει μετανιώσει να συγκατοικήσει. Εγώ δηλ δε θα συγκατοικούσα καν μαζί σου αν είχα θέμα με τα λεφτά και σ έβλεπα να κοπροσκυλιάζεις.

Έχω πιάσει δουλειά και εργάζομαι. Όσο καιρό έψαχνα παίχτηκε τσακωμός και μου έβαλε αυτόν τον όρο. Στεναχωρήθηκα πολύ. Και αναρωτήθηκα αν μείνω έγκυος θα μου λέει άσε το παιδί και τράβα δούλευε;

Τότε αν το πρόβλημα ήταν ότι δεν έβρισκες εργασία κακώς που μπήκατε σε τέτοιες συζητήσεις ή αν για άλλους λόγους δεν μπορούσες να δουλέψει. Στον τόπο μου λέμε ένα ρητό: η γυναίκα πρέπει να έχει το πορτοφόλι της κι αυτό θα το δεις αν Ω μη γένοιτο η ζωή δεν στα φέρει και τόσο ρόδινα.

Εσύ τι πιστεύεις, ότι είναι ο κατάλληλος για σένα; Από τη στιγμή που σου οριοθετεί κάποια πράματα και σου τα επιβάλλει, αντί απλά και όμορφα να συζητήσει μαζί σου, όχι από εμένα.

Πολλές γυναίκες όταν γεννάνε και έχουν μικρά παιδιά κάθονται σπίτι γιατί θέλουν πολύ φροντίδα και δουλειές, οπότε πρόσεξε το, αν δεν θέλει να σας φροντίσει και να παρέχει άφησε τον. Κι εγώ είμαι υπέρ του να εργάζεται νη γυναίκα αλλά όταν κάνεις οικογένεια ο άντρας θεωρώ ότι πρέπει να αναλαμβάνει μεγαλύτερα οικονομικά βάρη γιατί πέφτει πολύ βάρος από τα παιδιά στη γυναικα

Ακούγεται εκβιαστικό. Αν ήδη δεν εργαζοσουν τότε γιατί προχώρησε σε συγκατοικηση αν αυτό είναι προαπαιτούμενο για αυτόν; Σαν υπολογιστική μηχανή μιλάει παρά σαν ερωτευμένος.
Βέβαια εδώ να πούμε πως σίγουρα δεν είναι υποχρεωμένος να βάζει όλα τα έξοδα αυτός και ότι για το δικό σου καλό πρέπει να είσαι ανεξάρτητη και να εργάζεσαι. Αυτό θα έπρεπε ήδη να το έχεις ανάγκη εσύ από μόνη σου, να μην έχεις την ανάγκη κανενός που αν χωρίσετε θα μείνεις στο δρόμο ή δε θα μπορείς να φύγεις από αυτόν αν θέλεις.
Προτείνω να βρεις λοιπόν μια δουλειά και εσύ και εφόσον τα θέλει μισά μισά το αγόρι σου να ξέρεις ότι και όλες οι δουλειές του σπιτιού είναι μισές μισές.Να μην του χαρίσεις!

@Vanessa1990

με τους αλλους που ειναι ειλικρινης και στα λενε δεν συμφωνεις αλλα με οποιον σε συμφερει!

εσυ θα περιμενες να σε υποστηριξουν

Γιατί η απάντησή μου θεωρείται 'με όποιον την συμφέρει'. Νομίζω ότι τα λέω πολύ σωστά και δίκαια. Εφόσον ο τύπος θέλει τα πάντα μισά μισά, έτσι πρέπει να είναι και οι δουλειές του σπιτιού. Μην προσπαθείτε αγόρια να λουφαρετε. Αν θέλετε συγκατοίκηση και όλα στη μέση,δηλαδή να είστε ισάξιοι,θα κάνετε και τις μισές δουλειές του σπιτιού. Αρκετά σας κακομαθαν οι μανουλες .

@Little goat

αν αναφέρεσαι σε εμένα , να σου αναφέρω ότι δεν αναφέρομαι σε εσένα

εσύ όλα σωστά τα λες

δεν λουφαρουμε σαν εσάς που βάζετε τον τίτλο γυναίκα πάντα μπροστά για να είστε χαλαρές

η ισότητα οπότε σας συμφέρει την καλείται