ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.9.2021 | 01:24

Σεξ και σχέση

Συζητουσα με τη μητέρα μου για τις σύγχρονες σχέσεις και ότι όλοι πλέον τα παρατάνε πολύ εύκολα στην πρώτη δυσκολία αντί να προσπαθήσουν και ότι γενικά δεν ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μονογαμικές και ουσιαστικές σχέσεις. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την εμπειρία τη δική μου και πολλών φίλων. Και η απάντηση της ήταν ότι κάνουμε σεξ πολύ νωρίς (ενν. σε τρίτο ραντεβού και μετά). Πράγματι είναι δυνατόν να χάνει κάποιος το ενδιαφέρον του και να μην σε βλέπει εξαρχής σοβαρά επειδή δεν καταπιέζεις τις βιολογικές σου ανάγκες; Σε ποια δεκαετία ζούμε και πρέπει να παίζουμε παιχνίδια και να μην "τους καθόμαστε αμέσως γιατί θα μας βαρεθουν" Για μένα το σεξ ειδικά στην αρχή είναι στο πλαίσιο της γνωριμίας, πάντα νιώθω πιο άνετα με τον άλλον αφού έχει γίνει (εφόσον μου το βγάζει βέβαια εννοείται, τίποτα δεν γίνεται με το ζόρι). Δεν μπορώ να το δεχτώ ότι για αυτό δεν με βλέπουν σοβαρά αλλά πραγματικά το αναρωτιέμαι
6
 
 
 
 
σχόλια

Υπάρχουν ακόμα πολλοί άντρες που λειτουργούν έτσι. Για αυτό και υπάρχουν πολλές καταπιεσμένες γυναίκες που επίσης ζοριζονται για να μη φανούν εύκολες. Ποτέ βέβαια δεν κατάλαβα γιατί μια γυναίκα πρέπει να κάνει τη δυσκολη και γιατί ένας άντρας να απλώνει το χέρι με τη μια και να θεωρείται φυσιολογικό. Το θέμα είναι σε τι ανθρωπο θα πέσεις. Για μένα κάνε όπως αισθάνεσαι.

Κανονικά,θα έπρεπε να τη ρωτήσεις άν έκανε σέξ με τον πατέρα σου πρίν το γάμο.Δέν σου "βγαίνει" όμως να ρωτήσεις,και σε καμία άλλωστε.
Η γνώμη μου είναι να μήν συζητάμε τέτοια θέματα με τη μητέρα μας,γιατί μάλλον θα πληγωθούν και οι δύο πλευρές.Άν είσαι συνειδητοποιημένη σε αυτό που θέλεις,δέν χρειάζεσαι τη γνώμη κανενός.

Κατά τη γνώμη μου, αν ένα σεξ δεν εξελίσσεται σε σχέση γίνεται για συγκεκριμένους λογους.
1ν. Δεν ήταν καλό το σεξ για έναν από τους δύο. Εσύ μπορείς να λες ουαου αλλά στον άλλον να μην άρεσε. Δεν θα το μάθεις ποτέ αυτό.
2ν. Ναι, το σεξ είναι τόσο εύκολο πλέον που μαζί με εσένα μπορεί να κανονίζει αλλά πέντε ραντεβού παράλληλα στην ίδια οθόνη. Όποιος έχει τα πιο πολλά συν κερδίζει.
3ν. Ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες από την αρχή χωρίς να έχεις προλάβει να γνωρίσεις τον άλλον.
Συμπέρασμα. Συμφωνώ και διαφωνώ με την μαμά.

Πολύ Καλό το ερώτημα και υπάρχει και εξήγηση αλλά δεν την παραθέτω γιατί θα γίνει έρμαιο λυσσασμένων φεμινιστριών.
Μόνο αυτό. Η σιωπή είναι χρυσός κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Και ναι και όχι. Το θέμα δεν είναι τόσο στο σεξ όσο στην επένδυση (ή έλλειψή της) από μεριάς και των δύο ενδιαφερόμενων. Η σημερινή κοπέλα πιέζεται να το παίζει κουλ, ότι κι αυτή έχει ανάγκη το σεξ όσο κι ο άνδρας, ότι δεν την πειράζει αν το κάνουν απ' το πρώτο ραντεβού κι ο άλλος εξαφανιστεί μετά. Ναι, σίγουρα υπάρχουν κι εκείνες που όντως δεν τις πειράζει, αλλά επί το πλείστον οι γυναίκες πιέζονται να είναι κουλ ακόμα κι όταν σίγουρα δεν είναι. Πρόκειται για συνέχεια του ίδιου φαινομένου: η γυναίκα υπό την πίεση να έχει το ρόλο της "καλής," με τα υποκειμενικά κριτήρια ακόμα και του κάθε ανάξιου, που απλώς ψάχνει μία βολική. Τώρα στη μόδα είναι το "cool girl" που δεν θέλει καμία συναισθηματική επένδυση, δεν έχει απαιτήσεις, "δεν γκρινιάζει" ούτε και δείχνει καμία ανθρώπινη πλευρά. Και μην τυχόν και δείξει ότι έχει κάποια όρια ή παράπονα, αυτομάτως δεν είναι εντάξει. :-/