ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.7.2021 | 16:01

Αχάριστη;

Του ζήτησα να πάμε κάπου διήμερο και αρνήθηκε γιατί λέει μπορεί να χρειαστούν κάτι τα παιδιά του (ηλικίας 15 κ 16 ετών!). Μάλιστα, επειδή ζούμε σε τουριστικό μέρος με θάλασσα με αποκάλεσε αχάριστη που ενοχλήθηκα με την άρνησή του. Μα είναι τόσο παράλογο να θέλω να λείψω για 48 ώρες τη στιγμή μάλιστα που τα παιδιά του και μεγάλα είναι και ζουν με τη μητέρα τους ; Δεν έχω καμιά πρόθεση να του στερήσω χρόνο με τα παιδιά του, ποτέ δεν το έκανα, απλώς θέλησα ένα ταξίδι, μια εκδρομή ...κάτι τελοσπάντων υ.γ: είναι 20 χρόνια μεγαλύτερος και κατά τα άλλα θέλει λέει να παντρευτούμε...αλλά αρνείται να κουνήσει ρούπι χωρίς τα παιδιά(τα οποία δε θέλουν ποτέ να ταξιδέψουν κάπου μαζί του).
15
 
 
 
 
σχόλια

Αυτό που με ενοχλεί πιο πολυ σε αυτη την εξομολόγηση δεν είναι ούτε η διαφορά ηλικίας ούτε ότι έχει παιδιά. Είναι πως πρόκειται για πονηρό άνθρωπο. Ενας 'Κύριος' θα φρόντιζε εξαρχής να πει 'αυτος είμαι, προτεραιότητά μου είναι τα παιδιά μου, αν θες ακολουθεις'. Θα σου άφηνε την ελευθερία να επιλέξεις γνωρίζοντας πως νιώθει και τι κάνει. Αυτός σου πετάει ψίχουλα και σε αποκαλεί 'αχαριστη' που ζητάς τα αυτονόητα. Χειριστικη συμπεριφορά. Το μέλλον σου είναι το παρακάτω:
1) Παντρεύεστε και δεν κάνετε τίποτα σαν ζευγάρι (εδώ δε μπορεί να σου προσφέρει ένα διήμερο τώρα)και ζεις πίσω από τις ανάγκες των παιδιών του και δεν κάνεις ποτέ δικά σου παιδιά γιατί αυτός δε θα θέλει.
2) Τον πείθεις να κάνετε με το ζόρι ένα παιδί, τα χρήματα δε θα περισσεύουν και θα έχεις σχεδόν την αποκλειστική ευθύνη του παιδιού καθώς αυτός όντας κουρασμένος και οικονομικά στραγγισμενος από τα άλλα του παιδιά δε θα συνεισφέρει σε τίποτα.
Και τα δύο σενάρια φαντάζουν εφιαλτικά. Το ότι δε μπορεί να σε πάει ένα διήμερο τώρα και μάλιστα σε λέει άχαριστη που ζητάς τα αυτονόητα είναι καμπανάκι κινδύνου. Προσπάθησε να σκεφτείς λογικά και να καταλάβεις ότι όλο αυτό δε σου αξίζει. Δε θα επικεντρωθώ ούτε στη διαφορά ηλικίας ούτε στην ύπαρξη παιδιών αλλά στο ότι θέλει να σου ρίξει το μπαλάκι ευθύνης επειδή 'τολμησες' να ζητήσεις ένα διημερο. Σου λέει κιόλας ότι θέλει να παντρευτείτε για να νομίζεις ότι δε σε βλέπει σαν περαστική. Θέλει να σε παντρευτεί για να εξασφαλίσει ότι θα έχει μια γυναίκα να τον φροντίζει. Όχι γιατί θέλει να σε κάνει χαρούμενη, όχι γιατί θέλει να προσφέρει. Δε μπορεί να προσφέρει ούτε ένα διημερο. Αν παντρευτείτε τι θα προσφέρει; Μέσα στα νεύρα θα είναι που θα έχεις απαιτησεις.Βρες το κουράγιο και φύγε. Κανένα μέλλον ευοίωνο δε σε περιμένει με αυτό τον κουτοπόνηρο! Δούλεψε την αυτοεκτίμησή σου. Για να πιστεύεις ότι αξίζεις έναν τέτοιο τύπο σημαίνει ότι δεν έχεις πίστη στον εαυτό σου.

Τώρα αν σου πω φύγε τρέχοντας ,θα είναι υπερβολή; Δεν ξέρω πόσο χρόνων είσαι ,αλλά στη ζωή μετράνε οι πράξεις, όχι τα λόγια. Τα λόγια είναι και εύκολα να ειπωθούν και αέρας κοπανιστος, τουτέστιν φεύγουν μονομιάς. Κοίτα τις πράξεις του λοιπόν και πάρτο χαμπάρι ότι πάντα θα είσαι σε δεύτερη μοίρα.Δε φταίνε τα παιδιά του για αυτό ούτε η πρώην γυναίκα του, αλίμονο, φταίει ο ίδιος που δεν ξέρει να κρατά ισορροπίες. Δε ζήτησες τίποτα παράλογο, όμως καθώς φαίνεται θεωρεί αυτονόητο ότι εσύ ,όντας μικρότερη και χωρίς οικογένεια, οφείλεις να ακολουθείς τους δικούς του ρυθμούς /θέλω κτλ. που μέσα του είναι και πάντα θα είναι πιο σοβαροί από όσα εσύ θες. Νέα κοπέλα και περιμένεις αυτόν ποτέ θα φιλοτιμηθει να πάτε κάπου . Άκου εκεί σου είπε έχετε θάλασσα....και τι με αυτό ; Ταξίδια κάνουμε για χαλάρωση, αλλαγή παραστάσεων ,εμπειρίες κτλ. Δεν πάμε απλά επειδή δεν έχουμε θάλασσα στον τόπο μας. Σουτάρε τον γιατί κάτι μου λέει ότι θα αναλωθεις για χρόνια χωρίς λόγο ....

Έρχεσαι δεύτερη και καταιδρωμενη. Προφανώς δεν περισσεύουν λεφτά για διήμερο γιατί τα δίνει στα παιδιά του. Θα είσαι πάντα δεύτερη ακόμα και αν παντρευτείτε. Πιθανόν να μη θελήσει να κάνει και άλλα παιδιά καθώς έκανε ήδη δύο. Και κάπως έτσι θα περάσουν τα χρόνια και θα μείνεις μαγκουφα!Είναι και 20 χρόνια μεγαλύτερος. Για ξεσκατισμα σε θέλει στα γεράματα και να σε ξεζουμισει όσο του κουκουριζει. Χάθηκαν οι άνδρες ρε κοπέλα μου ειλικρινα; Και τώρα αρχίσατε με τα διήμερα. Φαντάσου στην πορεία. Άστον να γυρίσει πίσω στη γυναίκα του ή να βρει καμία άλλη στην ίδια φάση με αυτόν(χωρισμένη με παιδιά).Βρες κανέναν άλλον που θα είστε στην ίδια κατάσταση.

Καλή μου γυναίκα μόνο το ότι έχετε τόση μεγάλη διαφορά ηλικίας θα πρέπει να σε έχει κάνει να φύγεις. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά αυτός έχει ήδη κάνει την οικογένεια του και θα είναι αφιερωμένος εκει και το βλέπεις και η ίδια αυτό. Είσαι νέα, δώσε ακόμη μια ευκαιρία για να είσαι σίγουρη, αλλά μην χάνεις τον χρόνο σου σε κάτι που θα σε κάνει δυστυχισμένη και ειλικρινά σου τα γράφω αυτά με πολύ καλές προθέσεις γιατί ξέρω παρόμοια περίπτωση που η γυναίκα δυστύχισε, για αυτό προσπαθώ να σε αποτρέψω από το να μείνεις μαζί του. Τώρα, δεν ξέρω μπορεί σε εσάς να είναι διαφορετικα τα πράγματα. Θα το κρίνεις εσύ αυτό και εύχομαι ολόψυχα να πάρεις την σωστή απόφαση για την ευτυχία σου!!!!

Τι δουλειά έχεις με κάποιον κατά είκοσι χρόνια μεγαλύτερό σου καταρχάς; Το ηλικιακό χάσμα είναι τεράστιο και σε λίγο θα τον γηροκομήσεις αν πρόκειται να κάνεις το τραγικό λάθος να τον παντρευτείς. Για αυτόν μια χαρά λουκουμάκι είσαι και θα είσαι, όσα χρόνια και αν περάσουν. Λογικό είναι αφού έχει παιδιά και ας είναι χωρισμένος με τη γυναίκα του, με εκείνα να μη χωρίσει ποτέ. Τι το ελκυστικό βρίσκει κανείς σε τέτοιες καταστάσεις; Ποτέ δεν το κατάλαβα!

Ε ναι θελει να παντρευτειτε διοτι παρολο που εισαι αχαριστη εισαι σε καλο δρομο να χαμηλωσεις και αλλο τις απαιτησεις σου... Αντε κοπελα μου μασε τα κουβαδακια σου και σε αλλη παραλια...

Aυτό. Έρχεσαι τρίτη και καταϊδρωμένη. Πάντα έτσι θα είναι. Και από πάνω 20 χρόνια διαφορά και άρχισε ήδη τους χαρακτηρισμούς. Φαντάσου σε 10 χρόνια τι θα κάνει. Αξίζει να είσαι με κάποιον που σου προσφέρει ψίχουλα και σε κακοποιεί λεκτικά (αυτό κάνει σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες);