ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.7.2021 | 15:40

Μπερδεμένη

Ειμαι 24 χρονών και ο άντρας μου 31. Είμαι έγκυος και περιμένουμε το πρώτο μας παιδάκι! Τα τελευταία 7 χρόνια Είμαστε μαζί και χωρια..με σκαμπανεβασματα κλπ. 2 χρονια περιπου συζουμε !! Πλέον βγαίνει μόνος του με τους φίλους του , πάει στο στέκι τους μια φορά την βδομάδα άντε δύο! Και λίγες κοινές εξορμήσεις οι δύο μας, αφού τα οικονομικά δεν μας επιτρέπουν και πολλά πολλά! Το θέμα είναι πως έψαξα το κινητό του , Και βρήκα μηνύματα σε μια κοπέλα που μου λέει ότι της στέλνουν όλοι από την παρέα.. Της είχε στείλει ο ίδιος από το κινητό του κάτι ερωτηματικά και ένα μήνυμα όπου έλεγε 'Θα έρθεις να τελειώνει η κατάσταση'; λοιπόν η συγκεκριμένη κοπέλα είναι πολύ έξω από τα γούστα του, δεν ξέρω τι να πιστέψω. Ότι όντως όλοι μαζί την πειράζουν ? Και πάλι όμως αυτό δεν προσβάλλει εμένα? Έγινε χαμός πριν , όσο ήρεμος είναι ο γραπτός μου λόγος τόσο πιο πολύ νευρικός είναι ο προφορικός. Από το πρωί προσπαθεί να μου αποδείξει ότι δεν έχει κάνει κάτι, εγώ δεν θέλω αποδείξεις.. Δεν θέλω να ακούσω τίποτα, όσο εγωιστικό και αν ακούγεται... νιώθω πως με πατάει όλο αυτό, είπα πολλά πάνω στα νεύρα μου , που δεν θέλω ούτε να τα αναλύσω μαζί του ούτε τίποτα. Με παρακαλάει να πάμε για ένα καφέ.. να σημειώσω πως 8 μήνες της κυησης μου δεν πήγαμε πουθενά μαζί πάρα μόνο ένα διήμερο, όλες οι άλλες έξοδοι ήταν με τους φίλους του ! Και αντίστοιχα 2-3 φορές εγώ με τις φίλες μου! Δεν ξέρω, νιώθω πως χάνω τον εαυτό μου.. πως ότι και να πω θα ξανά γίνει κάτι αντίστοιχο.
11
 
 
 
 
σχόλια

"Ολοι μαζι την πειράζουν". Αυτο τωρα τι ειναι? Τι σημαινει? Δεν ξερω τί ειναι χειρότερο. Οτι ενας μελλοντικός "πατερας" ψάχνεται/ενοχλει/ πειραζει αλλες γυναικες? Οτι τη δικη του τη γυναικα την εχει γραμμένη? Οτι εχει λεφτα να βγαινει με τους φίλους του αλλα οχι με τη γυναικα του? Οτι απο κει που ηταν on/off τωρα περιμενει παιδι μαζι της? Θα συμφωνήσω με Πενθεσιλεια μονο και μονο για το παιδι. Επικεντρωσε εκει. Δωσε μια ευκαιρια στον "σύντροφο" σου μονο για το παιδι. Ενημερωσου για την αντισύλληψη και τα πλεονεκτήματα της (δεν ειρωνεύομαι). Αν η κατασταση συνεχίσει ή επιδεινωθεί, τοτε ο χωρισμός ειναι μονόδρομος. Με το καλο το παιδί κι ελπιζω να βάλετε και οι δυο μυαλο. Γονεις θα γινετε. Η μεγαλυτερη ευθυνη που αναλαμβάνει ενας ανθρωπος.

Ισως αλλαξει συμπεριφορα οταν γινει πατερας. Το να βγαινει 1 φορα την εβδομαδα με τους φιλους του δεν ειναι κακο. Αρκει να βγαινεις κι εσυ με τις δικες σου και να μην περιμενεις να βγαινετε μονο με το συντροφο σου.
Ειστε πολλα χρονια μαζι και θα επρεπε να τον ξερεις καλυτερα.

Κλείσε τα μάτια και τα αυτιά σου και συγκεντρωσου αποκλειστικά στην εγκυμοσύνη σου και στο μωρό σου, να έρθει με το καλό σε αυτό τον κόσμο.
Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν και τόσο εύκολα όσο κι αν το προσπαθήσεις.
Έπρεπε να λάβεις κάποια πράγματα υπόψιν σου πριν προχωρήσεις με μια εγκυμοσύνη, αλλά σε δικαιολογώ απόλυτα λόγω του νεαρού της ηλικίας σου.
Μόλις περάσει ο πρώτος δύσκολος καιρός με τα ξενύχτια και τα λοιπά και δεις πώς συμπεριφερεται κι αυτός ως πατέρας αποφασίζεις. Τωρα προέχει μόνο το παιδι σου.

Διαφωνώ με την παραπάνω άποψη. Άνοιξε τα μάτια και τα αυτιά σου και εστίασε στο πως σε κάνει να αισθάνεσαι σε αυτην την ευαίσθητη περίοδο της ζωής σου (εγκυμοσύνης). Διαφορετικά θα έρθεις απότομα αντιμέτωπη με μια σκληρή πραγματικότητα. Έχετε πολλά θέματα (εμπιστοσύνης και δυσλειτουργικής επικοινωνιακά) και θα έλεγα πως χρειάζεται να απευθυνθείτε σε κάποιον ψυχολόγο/ψυχοθεραπευτή που έχει εκπαιδευτεί σε θεραπεία ζεύγους. Μην ζεις μια άσχημη κατάσταση μόνη σου και αρνείσαι επικοινωνία με τον σύντροφο σου. Τουλάχιστον ζητήστε την βοήθεια ειδικού για να μπορέσετε να αναπτύξετε πιο λειτουργικούς τρόπους που συσχετίζεστε μεταξύ σας και έτσι να δημιουργήσετε ένα υγιές κλίμα και για εσας και για να υποδεχτείτε το παιδάκι σας. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και ζητά βοήθεια ειδικού. Καλή τύχη

Παιδάκια μου, καλά κάνετε και διαφωνείτε, ο καθένας προβάλει την άποψή του.
Αυτό μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι η κοπέλα βρίσκεται στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της και πρέπει όταν καποιος σχολιάζει να το λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του. Οι ορμόνες μιας εγκυμονουσας κάνουν πάρτι, η αγωνία για τον τοκετό, για την υγεία του νεογεννητου, για τις μελλοντικές ευθύνες, κτλ. είναι ήδη ένα βαρύ φορτίο. Οι αρνητικές σκέψεις, τα νεύρα και το εντονο στρες μεταφέρονται στο έμβρυο. Η δική μου γνώμη, όπως ήδη έγραψα και πιο πάνω, είναι να παραμείνει ήρεμη και να συγκεντρωθεί στο μωράκι της. Η εγκυμοσύνη είναι ένα μοναδικό ταξίδι, είναι το διάστημα εκείνο που συνδέεται απόλυτα με το παιδί της ως σώμα και πνεύμα ένα. Έχει το δικαίωμα να το βιώσει ως μια ευχάριστη εμπειρία. Με τον σαχλαμάρα μπορεί να τα λύσει τα θέματα αργότερα.

Και τέλος να πω και το άλλο, μια γυναίκα 24 ετών που είναι με έναν άντρα από τα 17 της δεν έχει εμπειρίες- γενικώς. Δεν μπορεί να προβλέψει μελλοντικές καταστάσεις, για εμένα είναι ενήλικας βέβαια, αλλά ουσιαστικά παιδί.

Ας απαντήσω και στον φίλο γάτο με hit and run ότι αν ήταν η κόρη του στη θέση της 24χρονης θα την έβλεπε ακόμη για μωρό. Απλώς συμφωνεί μαζί μου και δεν θέλει να το παραδεχθεί.

Εγώ πάλι δεν βρίσκω καμία δικαιολογία, δεδομένου ότι οι δικές της λανθασμένες επιλογές θα επηρεάσουν το παιδάκι που θα γεννηθεί, το οποίο δεν φταίει σε τίποτα! Άλλωστε 24 είναι! Όχι 17!

Αριάδνη, αν μου επιτρέπεις να σχολιάσω κάτω από το δικό σου κείμενο και να σου παρουσιάσω μια άλλη πτυχή του ίδιου θέματος. Οι γονείς κάνουν πολλές φορές λάθη για τον χρονο που αποφασίζουν να γίνουν γονείς, για τον κατάλληλο σύντροφο, για το μεγάλωμα των παιδιών, κτλ. Οταν όμως τα παιδιά ενηληκιωθουν θα πρέπει να αποβάλλουν από πάνω/μεσα τους την πεποίθηση ότι οι γονείς φταίνε για ολες τις δυσκολίες που αντιμετωπισαν ή αντιμετωπίζουν στη ζωή. Πρέπει να σταματήσουν να νιώθουν θύματα. Είναι άσχημη η αυτοθυματοποιηση και σε κρατάει πίσω.

Πιστεύεις ότι αυτό το κορίτσι ήταν υπεύθυνο 100% για την επιλογή που έκανε στην ηλικία των 17; Μήπως κι εκεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο η διαπαιδαγωγηση της ή η έλλειψη αυτής; Μήπως κι αυτή ήταν πιο πριν παιδί; Σε κάθε περίπτωση ξεχνάς το παρελθόν και δημιουργείς το μέλλον σου.
Τέτοιοι τύποι σαν τον άντρα της φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και είναι θέμα πιθανοτήτων.