ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.5.2021 | 19:10

Οι αρνητές είναι επικίνδυνοι.

Αυτό το διάστημα είμαι άνεργος και γύρισα αναγκαστικά στην πατρογονική εστία. Ο πατέρας μου, μου έχει κάνει τη ζωή πατίνι. Είναι φανατισμένος χριστιανός, κλασικός αρνητής. Αυτές τις ημέρες, απειλήθηκα ότι, εάν πάω να κάνω το εμβόλιο, θα μου υποδείξει την πόρτα της εξόδου! Μάλιστα δεν δίστασε να βάλει τη μητέρα μου να εισβάλει στο δωμάτιό μου και να λιβανίσει όλο τον χώρο μανιωδώς. Προσπαθεί διαρκώς να με υποχρεώνει να σέρνομαι σε μακροχρόνιες νηστείες, επειδή τις τηρεί...ευλαβικά ο ίδιος και φέρεται υστερικά, έως σουρεαλιστικά, όταν τολμήσω να του ζητήσω, απλώς, να με σεβαστεί ως άθεο. Φέρομαι άψογα, εφόσον είμαι φιλοξενούμενος, αλλά δεν πρόκειται να υποκύψω σε καμία διαταγή-απειλή. Δεν έχω που την κεφαλή κλίνη, τώρα, και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο προς τέρψη του σαδισμού του. Μιλάμε για νοσταλγό της δικτατορίας και λογοκριτή, χωρίς δισταγμό, σε ό,τι "ύποπτο" διαβάζω, επειδή μόνο στο διάβασμα και στη συγγραφή βρίσκω καταφυγή και παρηγοριά. Θέλω να φύγω το συντομότερο δυνατό από αυτό το σπίτι-κολαστήριο και να αποκτήσω πάλι την ελευθερία μου. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση πια με αυτόν! Πικραίνομαι που μου έλαχε να πληρώνω την "αμαρτία" να είμαι παιδί του.
13
 
 
 
 
σχόλια

Αχ καημένο μου πλάσμα. Εύχομαι γρήγορα να βρεις δουλειά και να φύγεις από εκεί μέσα. Πότε δε θα κατανοήσω πως ένας γονιός καταλήγει να γίνει ο δυνάστης του παιδιού του,η κυρία πηγή στενοχωριας του. Μακάρι να μπορέσεις να φύγεις από εκεί μεσα

Ειμαι κατά του εμβολίου αλλά εφ όσον έχεις αποφασίσει να το κάνεις δεν είναι ανάγκη να τον ενημερώσεις κιόλας. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που το ζητάει ο οργανισμός του το ψέμα. Γενικά μέχρι να καταφέρεις να φύγεις πήγαινε με τα νερά του και δούλευε τον. Για να σώσεις την ψυχική σου υγεία.

Αυτή δεν είναι αληθινά χριστιανική συμπεριφορά απλά ο πατέρας σου δεν έχει το σωστό τρόπο. Λυπάμαι που περνάς δύσκολα, αν θέλεις προσπάθησε να τον συγχωρήσεις, δεν μπορεί να φερθεί καλύτερα ισως. Είναι όμορφο να βρίσκει κανείς τον Χριστό αλλα με τη βια τα πιο όμορφα πράγματα γίνονται πικρα και μας απωθούν.

ο πατέρας σου δεν είναι χριστιανός, είναι ζηλωτής κ μέσω αυτής της ταυτότητας εκτονώνει τα σφοδρα ψυχολογικά του προβλήματα Ζορικη κατάσταση Επείγει ν βρείς εισόδημα ακόμα κ μαζεύοντας ροδάκινα κλπ

Άραγε πώς θα γίνει κάτι τέτοιοι άνθρωποι να μη γίνονται γονείς;
Γενικότερα με προβληματίζει πολύ το ζήτημα τι μηχανισμός πρέπει να διαμορφωθεί ούτως ώστε να αποτραπουν όλοι οι ακατάλληλοι για τον ρόλο του γονέα από την απόκτηση παιδιών. Είναι κρίμα να γεννιούνται πλάσματα που ταλαιπωρουνται από τους γονείς τους.

Να του πεις ότι αν υπήρχε Θεός, δεν θα είχες αυτόν τον τύπο για πατέρα.
*κλίναι είναι το σωστό

Αγαπητή Αριάδνηκ, σωστά έχει γράψει τον τριτοπρόσωπο ρηματικό τύπο "κλίνη" και όχι το απαρέμφατο "κλίναι". Άλλωστε, πρόκειται για πρόταση πλάγια ερωτηματική, εισάγεται με το ερωτηματικό πού και εκφέρεται με απορηματική υποτακτική. "Πού την κεφαλήν κλίνη" λοιπόν.

Υπάρχουν και πολλοί άθεοι αρνητές του ιού, όπως και πολλοί χριστιανοί που έκαναν το εμβόλιο. Αυτό το τσουβαλιασμα δεν μαρεσει.
Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με την rosestar.

Οι φασίστες είναι επικίνδυνοι, όχι οι αρνητές. Υπάρχουν πάρα πολλοί αρνητές (του συγκεκριμένου εμβολίου, λέω) που σέβονται την άποψη του άλλου. Όλα αυτά είναι πολύ προσωπικά και ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Απομακρύνσου οπωσδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο από εκεί. Αυτός ο εκβιασμός του πατέρα σου είναι ό,τι πιο αηδιαστικό.

Ο τρόπος του πατέρα σου είναι όντως απαράδεκτος. Δηλώνεις ότι είσαι άθεος και εκείνος με λάθος χειρισμούς ακραίους προσπαθεί να σε μεταπείσει. Πιστεύω στο Θεό και στο Χριστιανισμό, αλλά πάντα έβρισκα απωθητικούς τους θρησκευόμενους, εκείνους που φέρονται τελείως αντιχριστιανικά. Ο Χριστός είχε τρόπο να πλησιάσει μια ψυχή για να πιστέψει. Ποτέ δεν έδωσε παράδειγμα εξαναγκασμού προς τη πίστη, ποτέ δεν πίεσε με το ζόρι τον άνθρωπο να κάνει το Θέλημά Του. Πάντοτε μιλούσε και έπραττε με αγάπη.